۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۶
کد خبر ۴۵۱۸۲
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۱ - ۲۷-۰۳-۱۳۸۷
کد ۴۵۱۸۲
انتشار: ۱۲:۰۱ - ۲۷-۰۳-۱۳۸۷

نامه منتشر نشده ایهود باراک درباره ایران

همکار عزیز، با درخواست ارادتمندانه‌ای به سراغ شما آمده‌ام تا حمایت شما را برای افزایش فشارها بر ایران و اعمال تحریمهای بیشتر جلب نمایم. ما بر این باوریم که هنوز دیر نشده است.


«آلفرد عزیز... بنده این نامه را شخصا، هم به عنوان رهبر حزب کار اسراییل، حزب خواهرخوانده حزب شما، و هم به عنوان وزیر دفاع اسراییل، در خصوص تهدید اتمی ایران می‌نویسم.»

به گزارش فردا، این متن ابتدای نامه ایهود باراک، وزیر دفاع اسراییل، به آلفرد گاسنباوئر، صدراعظم اتریش، است که در مارس سال میلادی جاری نوشته شده است.

در این خصوص پایگاه خبری هاآرتص از سلسله نامه‌نگاری‌های وزیر دفاع رژیم صهیونیستی با سران کشورهای اروپایی خبر داده است.

به گزارش «فردا»، در ادامه این نامه که هآارتص آن را برای اولین بار منتشر می‌کند، آمده است:

«تا جایی که اطلاع داریم، ایران علیرغم فشارهای گزارش امنیت ملی آمریکا که اذعان می‌داشت ایران به برنامه غنی سازی خود ادامه می‌دهد، از اراده خود برای دستیابی به توان هسته‌ای نظامی دست برنداشته است. در همین زمان، ایران در حال افزایش توان خود در سیستمهای دوربرد موشکی خود است و تا جایی که ما می‌دانیم، دست از جاه‌طلبی‌های نظامی خود برنداشته است و به پیشبرد طرحها و پروژه‌های نیروی اتمی خود ادامه می‌دهد. همکار عزیز، با درخواست ارادتمندانه‌ای به سراغ شما آمده‌ام تا حمایت شما را برای افزایش فشارها بر ایران و اعمال تحریمهای بیشتر جلب نمایم. ما بر این باوریم که هنوز دیر نشده است.»

هاآرتص با اشاره به حضور گروه تجاری OVM، که اتریش بزرگترین سرمایه‌دار آن است، در پروژه‌های نفتی ایران، محتوای پاسخ اتریش را اینگونه فاش می‌کند: «ایهود عزیز... ما نیز نگرانی‌های شما را در خصوص برنامه مشکوک ایران داریم. دولت اتریش به دفعات عنوان نموده است که ایران دارای سلاح اتمی بدون شک برای ثبات و امنیت منطقه و جهان یک تهدید به شمار می‌آید. در عین حال، بر این باوریم که یک رویکرد دوجانبه، که شامل تحریمهای سازمان ملل و مذاکره می‌باشد، به حل نهایی این مساله خواهد انجامید.»

بنابر این گزارش، ایهود باراک نامه‌های مشابهی نیز به نخست وزیر نروژ و وزرای امور خارجه آلمان و اسپانیا نوشته است. میگوئل موراتینوس، وزیر خارجه اسپانیا، در پاسخی که ماه پیش ارسال داشته، نوشته است: «ایهود عزیز... اجازه دهید خیلی شفاف دغدغه مشابه خود در مورد اظهارات تند تهران علیه اسراییل را ابراز دارم. بنده همواره حزو اولین کسانی بوده‌ام که این اظهارات را به شدت محکوم نموده‌اند. علاوه بر این، ایران باید برای ایفای نقش بیشتر در منطقه تشویق گردد. در هر فرصتی به دنبال این هستیم تا به ایران بگوییم اگر می‌خواهد به عنوان نقش مثبت در منطقه شناخته شود، می‌بایست مسئولانه رفتار کرده و به جای بی‌ثبات سازی منطقه، همکاری سازنده‌ای برای صلح داشته باشد. مطمئن باشید ما با شما هستیم. ارادتمند، میگوئل.»

این نامه‌ها در شرایطی ارسال و منتشر گردیده‌اند وزارت امور خارجه این رژیم هیچ اطلاعی از آنها نداشته است. پس از سخنان تند و تهدیدآمیز وزیر ترابری اسراییل، شاول مفاز، که واکنش تند مقامات کابینه این رژیم را به دنبال داشت، اکنون این نامه‌ها نیز باعث ایجاد تنش در کابینه اسراییل گردیده است. به نظر می‌رسد پس از استعفای لیبرمان و به تعاقب آن انحلال وزارت امور استراتژیک، کابینه این رژیم نتوانسته است در خصوص موضوع ایران به وحدت رویه برسد. این وزارتخانه وظیفه مبارزه علیه برنامه هسته‌ای ایران را در دستور کار خود داشت و با اعلام دستیابی ایران به فنآوری هسته‌ای منحل گردید. اما رسوایی مالی نخست وزیر این رژیم و تلاش چند تن از وزرای کابینه وی، از جمله ایهود اولمرت و شاول مفاز، برای کسب کرسی او نیز از دیگر عوامل افزایش این تنش‌ها در مدت اخیر بوده است.

البته از سوی دیگر، این نامه‌نگاری‌ها و تهدیدات مقامات اسراییلی که در یکی دو ماه اخیر و با نزدیک شدن روزهای پایانی دولت بوش، افزایش چشمگیری داشته است، می‌تواند بیانگر انتقال سیاست دولت بوش به تل آویو باشد. بدین ترتیب، رییس جمهور و دولت آمریکا از هر حزبی که باشد، وقفه‌ای در سیاستهای ضدایرانی آمریکا و اسراییل پیش نخواهد آمد.

ارسال به دوستان
وبگردی