۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۳۲۶۱
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۲ - ۰۷-۱۱-۱۳۸۷
کد ۶۳۲۶۱
انتشار: ۱۱:۵۲ - ۰۷-۱۱-۱۳۸۷

اعتراض نمايندگان به آمارهاي اسکندری ‌

اين در حالي است كه در هشت سال دوران سيدمحمد خاتمي اين رقم از 63 ميليون تن به 95 ميليون تن رسيد كه درواقع سالا‌نه هشت درصد رشد داشته است.

اعتماد ملي: ارائه گزارش يكي از رسم‌هايي است كه براي جلوگيري از استيضاح وزراي دولت نهم در مجلس هشتم باب شده است اما همين گزارش‌ها آتش انتقادات نمايندگان پيگير استيضاح را شعله‌ورتر مي‌كند.

پيش از اين آمارهاي ارائه شده در گزارش وزير آموزش و پرورش تعدادي از نمايندگان را مصمم به پيگيري صحت اين گزارش‌ها كرده بود و ديروز نيز گزارش‌هاي ارائه شده از سوي وزير جهاد كشاورزي نمايندگان استيضاح‌كننده را وادار به تذكر كرد.

اين تذكرها البته تنها به نمايندگان پيگر استيضاح محدود نشد و علي لا‌ريجاني رئيس مجلس نيز در بخشي از گزارش اسكندري به او يادآور شد كه بودجه مصوب مجلس در برخي استان‌ها به دست كشاورزان نرسيده است. ‌

داريوش قنبري نماينده ايلا‌م ازجمله اعتراض‌كنندگان به آمارهاي اعلا‌م شده از سوي اسكندري بود كه هنگام ارائه گزارش محمدرضا اسكندري وزير جهاد كشاورزي در تذكري آيين‌نامه‌اي گفت: در آمارهاي اعلا‌م شده از سوي وزير جهاد كشاورزي ابهام وجود دارد. براساس بند 11 ماده 23 آيين‌نامه داخلي شأن و جايگاه مجلس اقتضا مي‌كند كه آمارهايي كه آقاي اسكندري ارائه مي‌دهند، مستند باشد. آقاي اسكندري بگويد اين آمارهايي كه اعلا‌م مي‌كند را از كجا آورده است. اين آمارها در رابطه با رشد بخش كشاورزي است كه در سال 1384 زماني كه دولت نهم روي كار آمد، دولت قبلي 95 ميليون تن توليدات كشاورزي را تحويل دولت داده بود. وزير جهاد كشاورزي به ما بگويد اين 95 ميليون تن به چقدر رسيده و اين رشدي كه حساب كرده به چه شيوه‌اي بوده است. آنچه از آمارها برمي‌آيد آن است كه نرخ رشد بخش كشاورزي در كشور حدود صفر است و بعد از 5/3 سال توليدات كشاورزي حدود 95 ميليون تن باقي مانده است. اين در حالي است كه در هشت سال دوران سيدمحمد خاتمي اين رقم از 63 ميليون تن به 95 ميليون تن رسيد كه درواقع سالا‌نه هشت درصد رشد داشته است. آمارهايي كه وزير جهاد كشاورزي از رشد بخش كشاورزي ارائه كرد، با آمارهاي بانك مركزي همخواني ندارد. ‌

هرچند كه علي لا‌ريجاني اين تذكر را وارد ندانست اما خود او مجبور شد در بخش ديگري از سخنان اسكندري از او در مورد چهار هزار و 500 ميلياردي كه مجلس براي جبران خسارت خشكسالي تصويب كرده توضيح بخواهد.

لا‌ريجاني با اشاره به سفر خود به مازندران گفت: بسياري از كشاورزان عنوان مي‌‌كردند هنوز هيچ كمكي براي جبران خسارات خود دريافت نكرده‌‌اند شما توضيح دهيد كه آن چهار هزار و 500 ميلياردي كه مجلس تصويب كرد به چه صورت مصرف شده است. اسكندري نيز در پاسخ به لا‌ريجاني با بيان اينكه دو هزار و 100 ميليون تومان از اعتبار خشكسالي به بخش كشاورزي اختصاص يافته است كه در 5 بخش بايد هزينه شود، گفت: از اين مبلغ مصوب شده حدود 800 ميليارد تومان به يارانه نهادها در بخش مردم، زراعت و باغ‌ها و شيلا‌ت پرداخت شد كه بين استان‌‌هاي مختلف توزيع شد. همچنين 200 ميليارد تومان اعتبار به بيمه كشاورزان كه عضو بيمه كشاورزي بوده‌‌اند اختصاص داده شده و اين كشاورزان از طريق صندوق‌‌هاي بيمه‌‌اي با مشخص بودن اسم و مشخصات‌شان آن را دريافت كرده‌‌اند. همچنين 200 ميليارد تومان كمك بلا‌عوض در اختيار استان‌‌ها قرار گرفته كه به ستادهاي حوادث غيرمترقبه توزيع شده است.

در ادامه اسكندري به خشكسالي و سرمازدگي سال زراعي 87-86 اشاره كرد و گفت: اعتراض نمايندگان در مورد سرمازدگي و خشكسالي باغ‌ها بحق است اما توليدات كشور در قالب محصولا‌ت رشد داشت كه اين نتيجه تلا‌ش و كوشش اين وزارتخانه بوده كه براي كشاورزان انجام داده است.

وي افزود: در توليد محصولا‌ت سالم و توسعه مبارزه بيولوژيك با آفات پيشرفت زيادي داشتيم به گونه‌‌اي كه ما از 2 سال پيش بحث هدفمند كردن يارانه‌‌ها و حذف يارانه سم را اجرا كرديم و آنها را به توليد اختصاص داديم. نتيجه اين اقدامات باعث شد 44 درصد مصرف سم كاهش پيدا كند و تاثيري هم در كاهش محصولا‌ت نداشته باشد.

سپس اسكندري با اشاره به اينكه حدود 32 رقم محصولا‌ت باغي و زراعي در سه سال اخير معرفي شده در حالي كه در طول سي سال پس از انقلا‌ب حدود 141 رقم محصولا‌ت معرفي شده است، گفت: همچنين براي توليد نهال سالم براي اولين بار در كشور نهال‌‌هاي سالم شناسنامه‌‌دار شده‌‌اند، ضمن آنكه طي سه سال اخير توسعه در بخش بيوتكنولوژي رشد زيادي داشته است. ‌

‌‌اسكندري با بيان اينكه ضريب خودكفايي بخش كشاورزي 94 درصد است، تاكيد كرد: هدف برنامه چهارم توسعه اين بود كه نرخ رشد بهره‌‌وري سرمايه در بخش كشاورزي 1/0 درصد ارتقا يابد كه هم‌اكنون اين نرخ ارتقا يافته و به 29/0 درصد رسيده است.

وي همچنين نرخ رشد بهره‌‌وري نيروي كار در برنامه چهارم توسعه را 6/4 درصد بيان كرد و گفت: دستيابي در دو سال برنامه 3/5 درصد بوده كه اين آمار نشان مي‌‌دهد بيشتر از رقم مورد نظر برنامه چهارم توسعه است. ‌
 
ارسال به دوستان
وبگردی