۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۴
کد خبر ۶۳۳۴۹
تاریخ انتشار: ۰۱:۳۴ - ۰۸-۱۱-۱۳۸۷
کد ۶۳۳۴۹
انتشار: ۰۱:۳۴ - ۰۸-۱۱-۱۳۸۷

کمترين بارش در 40 سال گذشته

وي دريافت قيمت واقعي مصرف انرژي از مشترکان را درکاهش اسراف و هدر رفت انرژي در کشور موثر دانست و گفت: اگر طرح هدفمند کردن يارانه ها تصويب شود وزارت نيرو نه تنها از دولت هزينه اي دريافت نخواهد کرد بلکه بخشي از هزينه هاي دولت را نيز تقبل مي کند. وزير نيرو هم چنين از افتتاح 30 طرح مربوط به انرژي در سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي در استان هاي مختلف کشور خبر داد.
وزير نيرو گفت: سال گذشته آبي ميزان بارش در مقايسه با 40 سال قبل از کمترين حد برخوردار بود.

به گزارش خبرنگار ما، پرويز فتاح، وزير نيرو در برنامه گفتگوي ويژه خبري شبکه دوم سيما گفت: ميانگين بارش در دنيا 750 ميلي متر است و لي اين رقم در ايران به 250 ميلي متر بالغ مي شود.

وي با بيان اينکه سال آبي از ماه مهر هر سال آغاز مي شود و تا پايان شهريور سال بعد از آن ادامه مي يابد گفت: ميانگين بارش در سال آبي گذشته در کشور 137 ميلي متر بود و چنانچه خشکسالي به همين روال ادامه يابد منابع آب زيرزميني کاهش چشمگيري مي يابد.
وزير نيرو با بيان اينکه در مدت 4 ماه اول هر سال آبي، ميزان بارش کمتر است ابراز اميدواري کرد: بر اساس تازه ترين پيش بيني سازمان هواشناسي ميزان بارندگي در ماههاي بهمن و اسفند تا حدودي بهبود يابد.

فتاح در ادامه گفت: ميزان بارندگي در سه ماه آينده در جنوب کشور کاهش خواهد يافت و اين موضوع بر توليد سدهاي برق آبي اين منطقه تاثيرگذار است.
وي ميزان بارش در استان هاي گيلان و مازندران را کمي بالا تر از حد متوسط اعلام کرد و در عين حال گفت: سد سفيدرود که منبع اصلي تامين آب گيلان است از وضع خوبي برخوردار نيست.
وزير نيرو در ادامه با بيان اينکه سدهاي خوبي در شمال کشور در حال احداث است گفت:سد البرز با ظرفيت 200 ميليون مترمکعب هم اکنون در حال آبگيري است و در استان گيلان نيز سد پل رود و شفارود نيز در دست احداث است.

فتاح در ادامه گفت: هم اکنون 98 سد در کشور در دست ساخت است که 25 سد بيش از 75 درصد پيشرفت فيزيکي داشته اند و پيشرفت مابقي نيز کمتر از 70 درصد برآورد شده است که با تکميل شدن اين سدهاظرفيت سدهاي کشور از 34 ميليارد مترمکعب به 100 ميليارد متر مکعب مي رسد که به اين ترتيب جلوي هدر رفت آب در کشور گرفته مي شود.

وي افزود: قبل از پيروزي انقلاب اسلامي ميزان توليد برق کشور معادل 7 هزار مگاوات بود که امروز اين رقم به 51 هزار مگاوات بالغ شده است.
فتاح گفت: اگر بخواهيم صنعت برق کشور در بازار رقابتي حضور يابد، بايد قيمت انرژي در کشور واقعي شود.
وزيرنيرو در ادامه گفت: هم اکنون فروشنده و خريدار برق در کشور دولت است و از طرفي نرخ برق را نيز در کشور دولت تعيين مي کند و از آنجايي که درآمد و هزينه هاي صنعت برق کشور با هم تناسب ندارد اين صنعت به سختي مي تواند روي پاي خود بايستد.

وي نرخ برق را در کشور به ازاي هر کيلووات 170 ريال ذکر کرد و گفت: اين نرخ در کشورهاي همسايه رقمي بين 1500 تا 2000 ريال است.

فتاح افزود: دولت براساس برنامه در مدت 3 سال بايد نرخ 773 ريال به ازاي هر کيلووات ساعت را از مشترکان دريافت کند.

وي دريافت قيمت واقعي مصرف انرژي از مشترکان را درکاهش اسراف و هدر رفت انرژي در کشور موثر دانست و گفت: اگر طرح هدفمند کردن يارانه ها تصويب شود وزارت نيرو نه تنها از دولت هزينه اي دريافت نخواهد کرد بلکه بخشي از هزينه هاي دولت را نيز تقبل مي کند.
وزير نيرو هم چنين از افتتاح 30 طرح مربوط به انرژي در سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي در استان هاي مختلف کشور خبر داد.

آقاي ادياني ؛ مخبر کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي نيز در گفتگوي تلفني با اين برنامه گفت: 20 درصد برق توليدي کشور در مراحل مختلف هدر مي رود که کشور ما از اين نظر در خاورميانه رتبه نخست را دارد.
وي ارزان بودن انرژي در کشور را از معضلات مهم انرژي در کشور دانست و گفت: با واقعي شدن قيمت انرژي در کشور ميزان هدر رفت آن کاهش خواهد يافت.

  
ارسال به دوستان
وبگردی