۲۸ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۳۵۱۴
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۱ - ۰۹-۱۱-۱۳۸۷
کد ۶۳۵۱۴
انتشار: ۱۴:۳۱ - ۰۹-۱۱-۱۳۸۷
پیشنهاد "عصرایران"

به کارگیری الگوی پیامک های 90 از سوی مسوولان سیاسی

البته آقایان می توانند بنا به برخی ملاحظات، از اعلام نتایج این نظرسنجی ها، خودداری کنند ولی همین اندازه که به طور کاملا شفاف، عیان و صریحی در جریان قضاوت و دیدگاه های مردم قرار بگیرند قطعا در رویکردها و تصمیمات نادرست خود تجدید نظر خواهند کرد.

عصرایران - برنامه اخیر "90" با سیل معنی دار 2 میلیون و 130 هزار پیامک در حالی به پایان رسید که بسیاری از مردم امیدوار شدند که هنوز می توان در این کشور، حرف زد و حتی با "پیامک" نیز "پیام های بزرگ" را به گوش های سنگین رساند.

در واقع پیامک ها، به مثابه یک رای گیری مستقیم، مردم را در مقام قضاوت در ماجراهای اخیر این برنامه و اختلافات آن با برخی مسوولان قرار داد و به روشنی و قاطعیت دعوا را مختومه کرد، هر چند که بعضی ها، هنوز یاد نگرفته باشند به رای و نظر مردم تمکین کنند.

این تجربه، می تواند الگویی برای مسوولان سایر بخش ها باشد تا بتوانند با بهره گیری از سامانه نه چندان پیشرفته "پیامک" بدون واسطه، در جریان افکار و دیدگاه های مردم قرار بگیرند.

هم اکنون بسیاری از مسوولان به دلیل مشغله ها و ملاحظات کاری نمی توانند به طور دائمی در ارتباط مستقیم با مردم باشند و اگر هم در مواردی مانند سفرهای استانی، با تعدادی از مردم مواجه می شوند و گفت و گو می کنند، در وانفسای تعارفات و احساسات و شعارها و گاه نیازمندی های شخصی، نمی توان انتظار برداشت عمیق از کلیت افکار عمومی را داشت.

لذا در حال حاضر، بخش قابل ملاحظه ای از تصورات مسوولان نسبت به افکار عمومی، از رهگذر مطالب رسانه ها (که وضعیت شان عمدتا مشخص است) یا از منظر گزارش ها و نظرسنجی های رسمی و سازمانی، شکل می گیرد که بسیاری از موارد، با واقعیت های موجود در جامعه، فرسنگ ها فاصله دارد.

با این اوصاف و با یادآوری تجربه موفق برنامه 90 که مظهری از مشارکت مدنی مردم در یک اعلام نظرجمعی بود، مسوولان می توانند با همکاری صدا و سیما، سیاست ها، تصمیمات و کارهای خود را به محک سنجش افکار عمومی بگذارند و از مردم- که به عنوان ولی نعمتان یاد می شوند- بخواهند که نظرات خود را در قالب پیامک ارسال کنند.

البته آقایان می توانند بنا به برخی ملاحظات، از اعلام نتایج این نظرسنجی ها، خودداری کنند ولی همین اندازه که به طور کاملا شفاف، عیان و صریحی در جریان قضاوت و دیدگاه های مردم قرار بگیرند قطعا در رویکردها و تصمیمات نادرست خود تجدید نظر خواهند کرد و در خصوص اقدامات صحیح شان تشویق و تثبیت خواهند شد.

در واقع، این کار می تواند فضای تنفسی مسوولان و مردم که در بسیاری از حوزه ها، جدای از هم است را به یکدیگر پیوند دهد و دنیاهای این دو را به همدیگر متصل سازد، چه آنکه منشاء بسیاری از تنش ها و مصائب در این است که تصمیم سازان و حکومتگران ولو با حسن نیت در مسیری گام می نهند که واقعا فکر می کنند مردم نیز آن را تایید می کنند در حالی که اگر از عمق افکار آنها باخبر باشند قطعا در اصلاح مسیر تردید نخواهند داشت.

شاید در فقدان احزاب واقعی و مطبوعات جدی در کشور، بتوان بخشی از بار دمکراسی را بر عهده پیامک ها گذاشت و چه نیکوست که مسوولان از این امکان فنی، برای بهبود ارتباط با مردم که از شعارهای بنیادین انقلاب اسلامی است، بهره گیرند.
ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۳۵ - ۱۳۸۷/۱۱/۰۹
0
0
از نظر علمی اگر نظرسنجی سازمانی باشد؛ اوکی.
ولی مشکل این است که شاید مخاطبان اصلا موبایل نداشته باشند!
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۸:۱۳ - ۱۳۸۷/۱۱/۰۹
0
0
انتقاد های ورزشی با سیاسی خیلی فرق دارند . بعیده کسی واقعیت رو بگه و جرات بکنه از وسیله ای که قابل ردیابیه اعتراضی سیاسی بکنه .
وبگردی