۰۹ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۲۱۷۳
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۴ - ۰۷-۱۲-۱۳۸۸
کد ۱۰۲۱۷۳
انتشار: ۱۴:۳۴ - ۰۷-۱۲-۱۳۸۸
رييس مجلس گفت: فرهنگ هاي ايران و ژاپن مانند فرهنگ هاي سنتي، آگاهي از امر متعالي را در همه جنبه هاي حيات از کارهاي روزمره تا هنر و معماري و حتي کشت گل و گياه متجلي مي سازد.

ایرنا: رييس مجلس شوراي اسلامي در ديدار با پژوهشگران و استادان دانشگاه مي جي ژاپن گفت: ايرانيان چه در دوره پيش از اسلام و چه در دوره بعد از اسلام قومي به غايت پارسا بوده اند و به دليل حاکميت دينداري با روح گذشت هيچ کشوري همچون ايران پناهگاه اقليت هاي مذهبي نبوده است.
   
"علي لاريجاني " در ديدار با استادان و پژوهشگران دانشگاه "مي جي" ژاپن افزود: از حيث تاريخي بسياري از وقايع گذشته مانند آزاد کردن يهوديان از اسارت بابل به دست کورش کبير اين مطلب را به خوبي به اثبات مي رساند.

وي اظهار داشت: ايران تنها کشور جهان اسلام است که فلسفه در آن حياتي زنده و مستمر داشته و از طريق تعليمات شفاهي، سينه به سينه و از استاد به شاگرد منتقل شده؛ حال آنکه فلسفه در ساير کشورهاي اسلامي، بر اثر حملات متکلمان به خفقان مبتلا شده است.

رييس مجلس ادامه داد:‌ ايران از نظر تاريخي به عنوان حلقه ارتباط فکري و معنوي ميان شرق و غرب بوده و سهم مهمي را در اين ميان ايفا کرده است.

وي گفت: بر اساس پژوهش هاي محققان، آن دسته از دانشمندان ايراني که در دوره پيش از اسلام در شرق ايران داراي مذهب بودايي بودند، سهمي مهم در ترجمه متون بودايي به زبان چيني ايفا کرده و در پيدايش مذهب بوديسم در دوره هاي متاخر به ويژه در ژاپن تاثير گذار بوده اند.

لاريجاني تصريح کرد: ايران و ژاپن هر دو از فرهنگ هاي ريشه دار برخوردارهستند که سابقه آن را مي توان در گذشته هاي بسيار دور حتي ماقبل تاريخ مشاهده کرد.

وي افزود: ايران و ژاپن از نظر فرهنگي از رنگ مقدس در همه مظاهر فرهنگي آن برخوردارند. امر مقدسي که مي توان به عنوان حضور آسمان در زمين، وجود مبدا حقيقي و نيز به عنوان تجلي خداوند در زمين توصيف کرد.

رييس مجلس گفت: فرهنگ هاي ايران و ژاپن مانند فرهنگ هاي سنتي، آگاهي از امر متعالي را در همه جنبه هاي حيات از کارهاي روزمره تا هنر و معماري و حتي کشت گل و گياه متجلي مي سازد.

رييس قوه مقننه در پايان از تلاش هاي پرفسور ايزوسو، تقدير کرد و گفت: مرحوم ايزوسو مدت 6 سالي که در ايران اقامت داشت، کتابهاي متعددي تاليف کرد و شاگردان برجسته اي که برخي از آنها از استادان بزرگ فلسفه محسوب مي شوند تربيت نمود.

ارسال به دوستان
وبگردی