۰۹ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۲۴۳۲
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۱ - ۰۹-۱۲-۱۳۸۸
کد ۱۰۲۴۳۲
انتشار: ۱۴:۵۱ - ۰۹-۱۲-۱۳۸۸
او افزود: علت پایین آمدن سن مصرف مواد کنجکاوی است؛ بیکاری در بروز اعتیاد نقش چندانی ندارد بلکه عامل اصلی کنجکاوی کسب لذت و تفریح است.

ایلنا: مصرف همه مواد مخدر حتی اگر برای یک بار هم باشد تاثیر آن پس از هفت سال بر روی فقر باقی می‌ماند.

در نشست سالانه مدیرکل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با ارائه آمار 9 ماه ابتدایی سال جاری به اقدامات بهزیستی در زمینه پیشگیری و درمان مواد مخدر و اعتیاد در کشور پرداخت و با اشاره به اینکه سن شیوع مواد مخدر در کشور 29 تا 35 سال است گفت:متاسفانه سن شروع مصرف دخانیات به 13سال رسیده و اولین پاکت سیگار در این سن دود می‌شود.

مدیرکل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی کشور امروز طی یک نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به خط ملی اعتیاد (09628) و آمارهای مربوط به اسفندماه 87 تا پایان بهمن ماه 88 تاکید کرد: طی این مدت 478 هزار و 879 نفر با این خط تماس گرفته و 80 درصد از این تماس‌ها موفق به صحبت با مشاوران این خط شده‌اند.

مدیرکل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی کشور یادآور شد: بر اساس آمار خط ملی اعتیاد مادران 25 درصد، خواهران 7/15 درصد و بعد پدران، برادران و دوستان با این خط تماس گرفته‌اند.  او با بیان اینکه متاسفانه طبق آمارها مشخص شده که اعتیاد همسر پس از ازدواج فاش شده تصریح کرد: متاسفانه مطابق با آمارها زنان پس از ازدواج متوجه اعتیاد همسر شده و با این خط تماس گرفته‌اند و در نتیجه با ازدواج خانواده دیگری را درگیر کرده‌اند.

او با بیان اینکه ظاهرا مطابق با اعلام برخی از منابع وزارت آموزش و پرورش فرد معتاد را از مدرسه اخراج می‌کند، تصریح کرد: فرد معتاد باید مشاوره و درمان شود اما با اخراج این فرد از مدرسه یا محیط کار آن را از معتاد قابل دسترس به معتاد غیرقابل دسترس تبدیل می‌کند. با آنکه نمی‌دانیم آموزش و پرورش معتادان را اخراج می‌کند یا نه اما سازمان بهزیستی این سیاست را قبول نکرده و با آن مخالف است.

 اقطار در ادامه در پاسخ به این سئوال که به طور خاص در آموزش و پرورش چه اقدامی جهت پیشگیری از اعتیاد انجام می‌دهید، یادآور شد: در تمام دنیا ثابت شده که سخنرانی و آموزش دیگر معنا ندارد بلکه این اقدام نیز در مدارس کشور جمع شده است و دیگر قصد نداریم تا در مدارس مواد جدید اعتیاد را اطلاع‌رسانی کنیم چرا که حس کنجکاوی دانش‌آموزان تحریک می‌شود.

او افزود: علت پایین آمدن سن مصرف مواد کنجکاوی است؛ بیکاری در بروز اعتیاد نقش چندانی ندارد بلکه عامل اصلی کنجکاوی کسب لذت و تفریح است.

 مدیرکل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه بیشترین سن شیوع اعتیاد 29 تا 35 سال بوده و سن شروع دخانیات نیز دوران راهنمایی و 13 سالگی است، خاطر نشان کرد: در حال حاضر الگوی مصرف و نوع مواد عوض شده و از تدخینی به تزریقی پرخطر تبدیل شده است.  اقطار با بیان اینکه برای پیشگیری ابتدا باید از دخانیات و قلیان شروع کنیم، گفت: کودکان اولین پاکت را در سن 13 سالگی دود می‌کنند؛ دخانیات را نباید جدا از سایر مواد دانست بلکه منشا ورود به اعتیاد در کشورمان است.

مدیرکل دفتر پیشگیری و امور اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با اشاره به عرضه برخی از مواد اعتیادآور در آرایشگاه‌ها و سالن‌های بدنسازی خاطر نشان کرد: متاسفانه در کشور نوعی خوش‌بوکننده دهان، شیرین‌کننده و اسپری وجود دارد که به راحتی در مغازه‌ها عرضه شده و منشا دخانیاتی و اعتیاد دارد.

او افزود:‌ هرمون‌های تزریق شده به زنان باعث به وجود آمدن کیست‌های تخمدانی و نازائی می‌شود و اغلب مردان نیز با مصرف مواد دوپینگی و زیبایی اندام به سرطان سینه، پروستات، ناباروری و ریزش مو مبتلا می‌شوند.مصرف همه مواد مخدر حتی اگر برای یک بار هم باشد تاثیر آن پس از هفت سال بر روی فقر باقی می‌ماند پس به جوانان هشدار می‌دهیم تا از مصرف این مواد برای ارضای حس کنجکاوی خود نیز خودداری کنند.

ارسال به دوستان
وبگردی