۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۳۰۷۱
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۳ - ۱۴-۱۲-۱۳۸۸
کد ۱۰۳۰۷۱
انتشار: ۱۴:۰۳ - ۱۴-۱۲-۱۳۸۸

وزارت ارشاد: روزنامه اعتماد قبل از توقيف 35 بار تذكر دريافت كرده بود

وي با اشاره به موضوع اخير در مورد روزنامه اعتماد كه در هيئت نظارت بر مطبوعات مطرح شده بود، گفت: روزنامه اعتماد در اين روزهاي آخر به صورت سلسله‌وار يكسري مطالب طنز آلود را چاپ مي‌كرد كه در اين مطالب طنز موارد تخلفي وجود داشته است.

فارس: مدير كل مطبوعات داخلي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: روزنامه اعتماد در 11 ماه امسال 35 بار تذكر دريافت كرده بود.

سيد احسان قاضي زاده گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از توقيف و تعطيلي هيچ نشريه و روزنامه‌اي خوشحال نمي‌شود، بلكه رفتار و عملكرد هر روزنامه و نشريه است كه مي‌تواند سرنوشت آن را رقم بزند.

وي ادامه داد: هيئت نظارت بر مطبوعات هيئتي فرا قوه‌اي و متشكل از نمايندگان قواي سه گانه و همچنين نمايندگان افكار عمومي و مطبوعات است و آرا و تصميمات اين هيئت بر مبناي قانون مطبوعات مبتني بر خواست افكار عمومي صادر مي‌شود.

مدير كل مطبوعات داخلي وزارت ارشاد افزود: روزنامه اعتماد فقط در طول 11 ماه گذشته 35 مورد تذكر دريافت كرده بود كه 6 مورد اين تذكرات توسط هيئت نظارت بر مطبوعات صادر شده بود و 29 مورد ديگر توسط اداره كل مطبوعات داخلي وزارت ارشاد صادر شده بود.

وي با اشاره به يك اصل حرفه‌اي در مطبوعات گفت: بر اساس اين اصل حرفه‌اي اگر بيش از 2 مورد تذكر از سوي هيئت نظارت بر مطبوعات صادر شده باشد، آن نشريه و روزنامه بايد در نحوه انتشار و انعكاس مطالبش مراقبت بيشتري را اعمال كند.

وي ادامه داد: در طول سال 88 در ملاقات‌هاي حضوري و تلفني كه مقامات و مديران معاونت مطبوعاتي و اطلاع‌رساني وزارت ارشاد با مدير مسئول روزنامه اعتماد داشتند، نكات و تذكرات لازم داده شده بود كه اين نشان‌دهنده تعامل سازنده و مؤثر با اين روزنامه بوده است.اما اين روزنامه به شيوه‌هاي مرسوم خودش ادامه داده و به تذكرات داده شده، اعتنايي نكرده است.

قاضي‌زاده گفت: سياه‌نمايي افراطي نسبت به اوضاع اقتصادي و اجتماعي، ايجاد تقابل ميان اقشار مختلف جامعه به خصوص ميان دانشگاهيان و حوزويان، القا تقابل ميان قواي سه گانه، تحريف سخنان و مواضع رؤساي قواي سه گانه كشور، ترسيم تمايل حاكميت به خشونت‌طلبي در عرصه اجتماع، چاپ مطالب تحريك كننده و ساختارشكنانه در طول 10 ماه بعد از انتخابات به صورت مستمر، تقابل با روحيه اميد و انسجام ملي و انعكاس ضعيف حماسه حضور ملي مردمي 9 دي و 22 بهمن از عمده‌ترين محورهايي بوده كه در طول اين مدت در تذكرات كتبي و شفاهي در مواقع مختلف به اين روزنامه منعكس شده بوده است.

وي با اشاره به موضوع اخير در مورد روزنامه اعتماد كه در هيئت نظارت بر مطبوعات مطرح شده بود، گفت: روزنامه اعتماد در اين روزهاي آخر به صورت سلسله‌وار يكسري مطالب طنز آلود را چاپ مي‌كرد كه در اين مطالب طنز موارد تخلفي وجود داشته است.

مدير كل مطبوعات داخلي وزارت فرهنگ و ارشاد ارشاد گفت: در اين مطالب دستاوردهاي هسته‌اي نظام جمهوري اسلامي ايران را به تمسخر گرفته شده بود و به صورت ضمني از قطعنامه‌هاي صادره عليه جمهوري اسلامي ايران حمايت ضمني شده بود، از چهره نظام جمهوري اسلامي يك چهره خشونت‌بار ترسيم شده بود و اتهام به نظام زده بودند كه نظام به دنبال برخورد خشونت‌آميز با مردم و ملت است.

وي ادامه داد: در اين مطالب، بينش و آگاهي 70 ميليون ايراني در مورد مسائل اقتصادي و اجتماعي به صورت ضمني مورد سؤال قرار گرفته بود، حتي قواعد ديني و فقهي اسلام هم به تمسخر گرفته شده بود، ضمن اين‌كه اين روزنامه اقدام به انتشار ويژه‌نامه‌هايي كرده بود كه همه اين ويژه‌نامه‌ها بر اساس قانون مطبوعات غير قانوني و فاقد مجوز انتشار بودند.

وي با اشاره به ماده 6 قانون مطبوعات كه حدود و تخلفات مطبوعات را مشخص كرده است، گفت: در بند يك ماده 6 قانون مطبوعات آمده است كه نشر مطالب الحادي و مخالف موازين اسلامي مطالبي است كه به اساس نظام جمهوري اسلامي ايران لطمه وارد مي‌كند.

وي افزود: در بند 4 اين قانون نيز ايجاد اختلاف بين اقشار مختلف جامعه به ويژه از طريق مسائل بومي و نژادي و در بند 5 اين ماده تحريص و تشويق گروه‌ها و افراد به ارتكاب اعمال عليه امنيت و حيثيت و منافع جمهوري اسلامي ايران در داخل و خارج از كشور است را تخلف دانسته است.

قاضي زاده اضافه كرد: در بند 8 اين قانون افترا به مقامات، نهادها، ارگان‌ها و هر يك از افراد كشور و توهين به اشخاص حقيقي و حقوقي كه حرمت شرعي دارند، اگر چه از طريق انتشار عكس يا كاريكاتور باشد، تخلف است و در بند 11 پخش شايعات و مطالب خلاف واقع يا تحريف مطالب ديگران و در بند 12 انتشار مطلب عليه اصول قانون اساسي را تخلف دانسته است.

وي گفت: در همين ماده 6 تبصره‌اي وجود دارد مبني بر اين‌كه متخلف منظور از موارد مندرج در اين ماده مستوجب مجازات‌هاي مقرر درماده 698 قانون مجازات اسلامي خواهند بود و در صورت اصرار مستوجب تشديد مجازات و لغو پروانه است.

مدير كل مطبوعات داخلي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي خاطرنشان كرد: هيئت نظارت بر مطبوعات بعد از 35 تذكر اين تشديد مجازات را با توجه به اصرار و تكراري كه وجود داشت، تبديل به توقيف كرد.

وي با تأكيد بر اين‌كه ما از تعطيلي و توقيف هيچ روزنامه‌اي خوشحال نمي‌شويم گفت: معتقد هستيم كه آزادي مطبوعات در كشورمان وجود دارد. به طوري كه هم اكنون 3 هزار و 300 نشريه مجوز دار در سطح ملي و استاني داريم و اين ظرفيت در مطبوعات ما وجود دارد كه صداي قانوني و جريان‌هاي تشكل‌ها و گروه‌هاي قانوني و مجوز دار ثبت شده را در قالب قانون مطبوعات به اطلاع مردم برسانند.

وي تأكيد كرد: ما به افكار عمومي احترام مي‌گذاريم و افكار عمومي از هيئت نظارت مي‌خواهد كه با مطبوعاتي كه اصول انقلاب را زير سؤال مي‌برند و حضور حماسي ملي را نوعي ديگري تفسير مي‌كنند، برخورد كنند.

ارسال به دوستان
وبگردی