۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۳۹۵۷
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۴ - ۲۰-۱۲-۱۳۸۸
کد ۱۰۳۹۵۷
انتشار: ۱۴:۳۴ - ۲۰-۱۲-۱۳۸۸

اضطراب هايمان را كنترل كنيم



اضطراب امروزه يكي از تهديد كننده ترين خطرها براي نسل بشر است. بشري كه خود را در حصار دستاوردهاي برگرفته از تكنولوژي، دانش نوين و گسترش رسانه ها مي بيند و راهي براي برون رفت از بمباران اطلاعاتي، آلودگي هاي عصبي و نويزهاي اجتماعي نمي يابد.
راه هاي بسيار زيادي براي مديريت استرس بيماري زا در زندگي روزانه شما وجود دارد. هرچقدر كه آشنايي شما با تاثيرات مخرب استرس و اضطراب افزايش يابد، خواهيد توانست راه هايي ابتكاري و شخصي براي مبارزه با اين دست تنش ها و ناملايمات بيابيد. برخي از اين روش ها كاملا جديد و ابداعي هستند و براي عملي شدن نتايجش بايد تلاش و تمرين فراوان به خرج داد. كاملا همانند يادگيري دوچرخه سواري كه شما پس از بارها زمين خوردن آن را آموختيد.

1- نفس عميق بكشيد

استرس و اضطراب در اكثر موارد به ايجاد اختلال در تنفس منجر مي شود و حتي باعث سردرد و برخي عوارض فيزيكي ديگر نيز مي شود كه شما با اسكن كردن دستگاه هاي عصبي بدن خود مي توانيد به شكل علمي نيز آن را ثابت كنيد.

در اينگونه موارد سعي كنيد تنفس به شكل عميق را در دستور كار خود قرار دهيد. به محض روي دادن يك حمله عصبي يا تنش زا، در محلي آرام بنشينيد و نفس هاي عميق بكشيد. هوا را از بيني خود وارد ريه ها كنيد تا اكسيژن خونتان را تصفيه و تجديد كند و سپس با دهان خود، هوا را بيرون بدهيد. اين كار حقيقتا در صورت تكرار به شما كمك بزرگي مي كند.

2- زمان را مديريت كنيد

يكي از عوامل اصلي ايجاد استرس، پذيرفتن تعهدات لزوم آور و سخت در كنار مديريت ضعيف زمان و ساعت است. اما شما بايد متعادل عمل كنيد. برنامه هاي كاري خود را با برنامه ريزي و زمان بندي روزانه تان هماهنگ كنيد نه اينكه زمان بندي روزانه خود را براي عمل به تعهدات و قول هايتان به هم بريزيد. اين به معناي بدقولي نيست. به آن معناست كه شما قول هايي منطقي بدهيد تا براي عمل به آن دچار مشكل و مجبور نشويد خودتان را به سختي بيفكنيد.
درحدي كه از تفريح و بازسازي روح، جسم و روان خود غافل شويد، كار و شغلتان را بها ندهيد و از مزاياي آن چشم بپوشيد حتي اگر به لحاظ مالي يا ارضاي فكري شما بسيار وسوسه انگيز باشد.

3- با ديگران تعامل كنيد

اينكه خودتان باشيد بسيار خوب و پسنديده است اما تنها بودن، چيز ديگري است. يك راه مهم براي از بين بردن افسردگي و ناراحتي، تنهايي، بي حوصلگي و تنهايي، يافتن راه هايي براي حضور در اجتماع و همراه با ديگران است. هميشه به يك همكار و دوست خوب بودن افتخار كنيد و روحيه مشاركت در برنامه هاي جمعي را از دست ندهيد. به برنامه هاي داوطلبانه خيريه، انساندوستانه، فرهنگي، ورزشي و علمي توجه كنيد و درحد امكان در اطراف محل زندگي خود به اين برنامه ها بپردازيد.

4- از جسم خود محافظت كنيد

بهاي هيچ كار، شغل، ثروت و دستاوردي به اندازه جسم و روح انسان نيست چرا كه نه مي توان روي آن قيمت گذاشت، نه قابل معامله است و نه قابل بازيابي. در صورتي كه سلامتي خود را از دست بدهيد، به سختي مي توانيد آن را بازيابي كنيد. حتي اگر هزينه زيادي صرف كنيد. تغذيه، خواب و ورزش مناسب همانند سوخت هايي هستند كه بدن شما را مدام شارژ مي كنند. دخانيات و انواع شيريني ها در سطح وسيع را كنار بگذاريد. آنها در كوتاه مدت به شما آرامش مي دهند اما بعداز گذشت زماني محدود، تخريب تان خواهند كرد.

5- گريه كنيد، بخنديد...

گريه و خنده بجا و مناسب شما را از لحاظ روحي و جسمي آداپته و تنظيم مي كند. خنديدن از اين جهت براي شما مفيد است كه جريان گردش خون را تنظيم مي كند، مغز را آماده مي سازد و به شما نشاط و حيات مي بخشد. از سوي ديگر، هيچ وقت با خودتان نگوييد كه انسان هاي بالغ و بزرگ گريه نمي كنند. غلبه كردن بر استرس ها و نگراني ها در صورتي كه شما در آستانه گريه و بغض هستيد، بسيار راحت خواهد بود. سعي نكنيد به اجبار و زور خودتان را بخندانيد اما زماني كه در فشار هستيد و به سراغ شما آمد، از آن نگريزيد. گريه كردن با فرياد زدن متفاوت است. فرياد نزنيد.
    
ارسال به دوستان
130 سال قبل چه اتفاقی افتاد که «گوسفندها» دیوانه شدند؟! تخت ‌جمشید دوم ایران کجاست؟ تخلفات راهنمایی و رانندگی و مبلغ جریمه ها در کشورهای همسایه چگونه است؟ 10 سریال گانگستری تماشایی که بر اساس داستان واقعی ساخته شدند(+عکس) فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (5 اردیبهشت) این کیک کرامبل توت فرنگی را با روشی متفاوت بپزید تهدیدی به نام سندروم «ددی ایشو»! نگاهی به بدترین گوشی های هوشمند جهان؛ از آیفون ۶ تا گلکسی نوت ۷ انفجاری (+عکس) ۱۵ کشور آسیایی که سریعترین روند کاهش جمعیت را دارند چرا بخشیدن پدر و مادرمان تا این اندازه دشوار است؟ ۷ موقعیت در زندگی که هنگام مواجهه با آن ها باید «نه» بگوییم گفتگو با حمید معصومی نژاد؛ از قبولی در آزمون ورودی پزشکی در رم تا پیشنهاد بازیگری (+عکس) چگونه نظر دیگران را عوض کنیم؟ ۱۰ دلیل برای اینکه جدیدترین مدل آیفون را نخریم! ۶ قدم تا آرامش؛ ترفندهای طلایی برای پایان دادن به اختلافات و درگیری های زناشویی
وبگردی