۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۴۵۱۱
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۲ - ۲۴-۱۲-۱۳۸۸
کد ۱۰۴۵۱۱
انتشار: ۱۹:۱۲ - ۲۴-۱۲-۱۳۸۸

5 دروغ رايج درباره اقتصاد آمريکا

نتايج يک حسابرسي رسمي که در سال 2009 انجام شده، نشان مي دهد که اداره مسکن فدرال (FHA) در بررسي صلاحيت درخواست کنندگان وام بانکي ناموق عمل کرده و از جمله به نواقص موجود در پرونده ها يا پيشينه هاي منفي افراد بي توجهي کرده است.
ایرنا: مجله "ريزن " در تحليلي از اوضاع اقتصادي آمريکا ،سخنان مقامات کاخ سفيد در باره بهبود اوضاع اقتصادي آمريکا را رد نموده و از آنها به عنوان پنج دروغ رايج درباره اقتصاد اين کشور ياد کرد.

مجله آمريکايي يادشده با يادآوري سخنان مقام هاي آمريکايي، پنج ادعاي ياد شده را به ترتيب زير مورد بررسي قرار مي دهد:

1. واکنش درست دولت، از رکود کامل جلوگيري کرد و 1.5 ميليون شغل تازه ايجاد نمود.
رو اول نوامبر 2009 "تيم گايتنر"، وزير دارايي ايالات متحده گفت: يک سال پيش در چنين روزي بازارهاي جهان درحال ايست کامل بود و فعاليت هاي اقتصادي متوقف شده بود.

گايتنر در آن سخنان به صورت تلويحي اظهار داشت که اقتصاد آمريکا در نخستين سال از رياست جمهوري باراک اوباما بهبود يافته است. با اين حال، همه نشانه هاي اقتصادي، از اشتغال، کرايه حمل و نقل و اجاره خانه گرفته تا خرده فروشي و ساخت و ساز خلاف اين سخنان را نشان مي دهد.

دولت اوباما ادعا کرده است که 787 ميليارد پولي که براي بهبود اقتصاد کشور خرج کرده دست کم 1.5 ميليون فرصت شغلي ايجاد کرده است. با اين وجود، بررسي هايي که توسط خبرگزاري آسوشيتدپرس، روزنامه بوستون گلوب، و مجله L.A. Weekly انجام شده نشان مي دهد که اين ادعا به هيچ وجه درست نيست.

تنها زمينه اقتصادي که دولت آمريکا در آن موفقيت هايي کسب کرده، حمايت از شرکت و کمپاني هاي بزرگ وال استريت بوده است. از جمله سياست هاي اقتصادي ناموفق دولت اوباما مي توان به اين موارد اشاره کرد: برنامه امداد دارايي هاي بحران زده (TARP)، ارايه بي قاعده وام هاي کوتاه مدت بوسيله بانک مرکزي، کاهش سود بانکي که به کاهش ارزش دلار انجاميد و خرج هاي دست و دل بازانه وزارت دارايي براي موسسه هاي مالي بي کفايت (مانند سيتي گروپ که در همين سه ماهه آخر 2009 دوباره بيش از 7.6 ميليارد دلار از دست داد).

2. هيچکس دوست ندارد که بانک ها همان سياست هاي وام دهي پرخطر را از سر بگيرند.

اوباما در ملاقات با مديران بانک هاي اين کشور در دسامبر گذشته اين سخنان را بيان کرد. با اين حال، سياست هاي وي کاملا خلاف سخنان او است. شرايط دريافت وام بانکي در دولت اوباما آسانتر شده و ميزان بدهي هاي پرخطر ماليات دهندگان افزايش يافته است.

نتايج يک حسابرسي رسمي که در سال 2009 انجام شده، نشان مي دهد که اداره مسکن فدرال (FHA) در بررسي صلاحيت درخواست کنندگان وام بانکي ناموق عمل کرده و از جمله به نواقص موجود در پرونده ها يا پيشينه هاي منفي افراد بي توجهي کرده است.

جالب اين است که اداره مسکن فدرال هنوز هم به افراد به شرط پرداخت 3.5 درصد از مبلغ مسکن، اجازه دريافت وام مسکن اعطا مي کند.

3. بحران وام هاي مسکن پرخطر همه گير نيست.

بن برنانکي، رييس بانک مرکزي آمريکا در سخناني گفته است: ما معتقديم که تاثير بخش پرخطر بر کل بازار مسکن محدود خواهد بود و ما انتظار نداريم مشکل بخش پرريسک به بقيه اقتصاد سرايت کند.

واقعيت اين است که کسر بدهي ها از ميزان دارايي افراد تنها ابزار سنجش ميزان خطر (ريسک اقتصادي) در کشور است. موسسه هاي Fannie، Freddie، وزارت مسکن و توسعه شهري، و اداره مسکن فدرال، همگي از دهه 1990 به بعد در مسير افزايش خطر گام برداشته و در اين راه موفق هم بوده اند. مردم آمريکا امروز نسبت به کل تاريخ اين کشور کمترين سهم از املاک خود را در اختيار دارند.

4. بن برنانکي يک مدير افسانه اي است.

باراک اوباما زماني که برنانکي را براي دومين دوره به عنوان رييس بانک مرکزي آمريکا معرفي مي کرد، گفت: مردي که کنار من ايستاده (بن برنانکي) که بانک مرکزي را در يکي بحراني ترين اوضاع مالي هدايت کرده است.

سپس مجله تايم برنانکي را به عنوان مرد سال 2009 معرفي کرد.

بايد گفت اين هدايت و مديريت بر مبناي ادعاهاي پوچ بوده است که نتيجه آنها را در بخش اقتصاد مشاهده مي کنيم.

وي حتي معتقد است آلن گرينزپن، رييس پيشين بانک مرکزي هم نقشي در بحران مالي و مسکن نداشته است. "ميش شدلاک" کارکرد رييس فعلي بانک مرکزي را در يک جمله در وبلاگ خود خلاصه مي کند: برنانکي هيچ کار مثبتي انجام نداده است.

5. بخش بد بحران اقتصادي را پشت سر گذاشته ايم.

لري سامرز، مشاور ارشد اقتصادي اوباما دسامبر گذشته در مصاحبه با شبکه ABC گفت: من اين را مي دانم که ما پيش از اين درباره رکود صحبت مي کرديم، درباره نابودي سيستم مالي صحبت مي کرديم. امروز همه موافق اند که رکود پايان يافته و پرسش درباره سرعت بازسازي اقتصاد است.

اندکي پس از اين سخنان، ميزان رشد توليد ناخالص داخلي در سه ماهه پاياني سال که قبلا پيش بيني شده بود، تصحيح شد و از 3.5 درصد به 2.8 درصد و سپس به 2.2 درصد رسيد! پل والکر، رييس پيشين بانک مرکزي هم در دسامبر 2009 به مجله آلماني اشپيگل گفت: مردم درباره اين موضوع بسيار دقيق هستند. ما در اين سه ماهه اندکي رشد داشتيم، اما گمان نمي کنم مشکل حل شده باشد.

سپس در حالي که تصور مي شد در بخش اشتغال گشايشي روي داده باشد، از ماه ژانويه 2010 دوباره شاهد افزايش بيکاري بوديم. آخرين آمارها نشان مي دهد که 7.6 درصد از صاحبان خانه يک ماه يا بيشتر است که وام مسکن خود را بازپرداخت ننموده اند که اين يک رکورد در تاريخ آمريکا به شمار مي رود.

1.2 ميليون وام مسکن در شرايط برزخ قرار دارد: وام گيرنده به طور جدي از بازپرداخت وام عاجز است و بانک خانه وي را حراج نمي کند. 1.5 ميليون خانه ديگر هم در مراحل نخستين حراج قرار دارد.

پيش بيني مي شود که بين 3 تا 4 ميليون خانه در چند سال آينده به همين ترتيب حراج شود.
ارسال به دوستان
کفشور های سال 1403 به قیمت درب کارخانه دیدنی های امروز؛ از اعتراضات ضداسراییلی دانشگاه های آمریکا تا اوضاع غزه پوتین با هوش مصنوعی بازیگر فیلم زندگینامه خودش شد (+عکس) رئیس دیوان عالی کشور : حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند رونمایی از بزرگ‌ترین مسئله ایران و جهان که از فقر هم وحشتناک تر است رازی که «هوش مصنوعی» دربارۀ این نقاشی 500 ساله کشف کرد فواید شگفت‌انگیز کرفس برای سلامتی: هر آنچه باید بدانید حزب الله شعاع حملات خود را به عمق اسراییل گسترش داد منظور از «خانم بازیگر» در اعترافات تتلو که بود؟ (+عکس) بولگاری و نازک ترین ساعت مچی مکانیکی جهان‌/ چرخ دنده ها را چطور داخل آن جای داده اند؟! (عکس) تداوم فرهنگی ایران از دیدگاه اسلامی ندوشن حملات شدید اسرائیل علیه نوار غزه در دویست و یکمین روز جنگ وضعیت خودروهای لوکس در نمایندگی های اتومبیل دبی بعد از فروکش کردن سیل بی سابقه (عکس) یک گلدان در این تصویر گم شده، آن را بیابید! مقام معظم رهبری در دیدار با کارگران : تحریم ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد
وبگردی