۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۴۶۱۲
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۸ - ۲۵-۱۲-۱۳۸۸
کد ۱۰۴۶۱۲
انتشار: ۱۶:۲۸ - ۲۵-۱۲-۱۳۸۸

پورمحمدی: همديگر را زود متهم نکنيم

همان‌طور که همه مي‌دانند مهمترين اتفاق سياسي سالي که گذشت انتخابات رياست جمهوري بود. البته مباحثي هم که در ادامه آن در کشور اتفاق افتاد از حوادث قابل توجه و عمده‌ بود.
ایسنا: رييس سازمان بازرسي کل کشور با اشاره به مشارکت بالاي مردم در انتخابات رياست جمهوري در سال 1388 و به دنبال آن حضور هوشمندانه و گسترده در دفاع از اسلام و آرمان‌هاي امام(ره)، انقلاب و رهبري گفت: کشور در سالي که گذشت، در تعيين و شفاف شدن مرزهاي‌ دوستان و دشمنان انقلاب اسلامي دستاوردهاي قابل توجهي کسب کرد.

حجت‌الاسلام ‌والمسلمين پورمحمدي در خصوص مهمترين اتفاق سياسي سال 88 گفت: همان‌طور که همه مي‌دانند مهمترين اتفاق سياسي سالي که گذشت انتخابات رياست جمهوري بود. البته مباحثي هم که در ادامه آن در کشور اتفاق افتاد از حوادث قابل توجه و عمده‌ بود.

وي افزود: نکته ديگر، مشارکت مردم در انتخابات و در ادامه آن حضور هوشمندانه براي پاسداري از انقلاب، موجوديت و امنيت و آرامش کشور بود که اين هوشمندي و مشارکت گسترده مردم، در حوزه‌ها و روزهاي مختلف مثل 9 دي، 22بهمن و در مناسبت‌هاي ديگر بروز پيدا کرد. اين خود يک حرکت ارزشمند سياسي مردمي بود که خوشبختانه اتفاق افتاد.

رييس سازمان بازرسي کل کشور ادامه داد: نکته ديگري که براي ما خيلي مهم و تعيين کننده بود و براي تاريخ انقلاب هم ارزشمند است شفاف شدن چهره و مقاصد دشمن و عوامل ، همکاران و همفکران آنها است. اين براي ما بسيار مهم بود، چون انقلاب ما تاکنون گام‌هاي بلندي را درعرصه داخلي و خارجي برداشت و دستاوردهاي عظيمي را به دست آورده است. طبيعي است که دشمنان در قبال اين موفقيت‌ها راضي و ساکت ‌نخواهند نشست و هر روز در چهره‌اي و جلوه‌اي عليه ملت ايران توطئه و فتنه مي‌کنند.

وي گفت: اينکه ملت ما با چهره‌هاي متغير دشمنان آشنا شوند، شگردهاي آنها را شناسايي کنند، مرزها را شفاف‌تر ببينند و خط دوستان را از خط دشمنان جدا کنند و همراهان و ياران انقلاب را سربازان و مدافعان انقلاب بدانند که در دفاع از انقلاب و در شفاف‌تر شدن خطوط دشمنان و مخالفين و معاونين انقلاب اسلامي تلاش مي‌کنند دستاورد بزرگي است که به تداوم، حيات ، استحکام ، صلابت و استواري بيشتر انقلاب و مردم کمک مي‌کند.

پورمحمدي خاطرنشان کرد: کشور در سالي که گذشت، در تعيين و شفاف شدن بهتر مرزهاي‌ دوستان و دشمنان انقلاب اسلامي دستاوردهاي قابل توجهي را کسب کرد و اين مي‌تواند براي آينده ما هم بسيار راهگشا باشد. همه ما و همين طور فعالان سياسي و اجتماعي، نخبگان و خواص هم بايد توجه بيشتري کنند. چون ميداني که در آن تلاش مي‌کنند ميداني بسيار پيچيده ،حساس، با رقيب‌هاي بسيار قدرتمند و فتنه‌گران بسيار بسيار متبحّر و کارآموزده است. بايد بدانيم در چنين ميداني داريم تلاش مي‌کنيم. فکر مي‌کنم اين دستاورد، يعني شفاف شدن مرزهاي‌ دوستان و دشمنان انقلاب اسلامي در مقابل خسارت‌هايي که ديديم دستاورد عظيمي است و مي‌تواند سرمايه خوبي براي مردم و فعالان و نخبگان سياسي به همراه داشته باشد.

رييس سازمان بازرسي کل کشور درباره اقدامات اين سازمان در خصوص اجراي اصلاح الگوي مصرف گفت: متاسفانه يکي از مباحث جدي جامعه ما، بد مصرف کردن است. منابع را سرجايش و به ميزان خود و با قيمت واقعي و صحيح استفاده نمي‌کنيم و اين باعث مي‌شود که سرمايه‌ از کف مردم و نسل هاي آينده برود. از نعمت‌ها بايد استفاده کرد اما به تعبير خداوند سبحان – کلو وشربوا و لا تسرفوا - نبايد زيادروي و اسراف داشت. پرت و هرز منابع مقوله بسيار نگران کننده‌اي است و همين امر منجر شد که مقام معظم رهبري سال 1388 را به نام سال اصلاح الگوي مصرف نام‌گذاري کنند و همه را نيز دعوت کردند که به طور جدي به اين مقوله بپردازند.

وي ادامه داد: سازمان بازرسي کل کشور در سالي که گذشت روي مقوله اصلاح الگوي مصرف برنامه‌ريزي کرد. در ارديبهشت ماه سال 1388 ستادي را در سازمان فعال کرديم و قوانين گذشته را مرور کرديم تا ببينيم آيا اين فرمايش مقام معظم رهبري نيازمند قوانين يا دستورالعمل‌هاي جديد است يا نه.

پورمحمدي تصريح کرد: در بررسي‌هايي که داشتيم مشخص شد که تقريباً براي هر موضوعي درگذشته، قانون، دستورالعمل، آيين نامه، شيوه نامه و امثالهم وجود دارد، به عبارت ديگر نزديک به 65 قانون، دستورالعمل، آيين نامه، شيوه نامه و ... وجود دارد و اين در حالي است که از سال 1362 تا کنون متأسفانه به اينها خوب عمل نشده و البته اين هم خود يک دغدغه ديگري است.

وي ادامه داد: به هر حال در راستاي فرمايش مقام معظم رهبري، آمديم با مشورت و همکاري کارشناسان و مسئولين مختلف دستگاهها، روي موضوعات اساسي که در جامعه، بد مصرف مي‌شود و زياده‌روي و اسراف صورت مي‌گيرد بررسي‌هايي کرديم و حاصلش اين بود که 21 عنوان و موضوع را شناسايي و طبق اصول علمي، 11 موردش را که در اولويت بودند مثل آب، برق، بنزين، گازوئيل، دارو، آرد، نان و ... (به انضمام بخشنامه‌هايي که داشتند) انتخاب نموديم و بر پيگيري اينها نيز تأکيد کرديم. ضمناً بازرسي‌هاي ويژه‌اي هم انجام داديم تا يک بررسي جامعي داشته باشيم از اينکه علل افزايش مجدد مصرف در اين بخش‌ها چيست و اگر مي‌خواهيم اصلاح بکنيم بستر اصلاح چگونه بايد شکل بگيرد و در کدام بخش بايد تأکيد بيشتري داشته باشيم.

رييس سازمان بازرسي کل کشور خاطرنشان كرد: اينها را به صورت ويژه بازرسي کرديم و معمولاً هم بازرسي‌ها مدتي طول مي‌کشد، فکر مي‌کنم تا اوايل سال آينده (1389) نتايج بازرسي‌هاي‌مان دقيق مي‌آيد.

پورمحمدي با اشاره به لايحه هدفمند کردن يارانه‌ها اظهار كرد: يکي از مهمترين محورهايي که در راستاي فرمايش مقام معظم رهبري و اصلاح الگوي مصرف قابل توجه است همين بحث لايحه هدفمند کردن يارانه‌ها است.

وي افزود: سازمان بازرسي کل کشور به طور جد مدافع اين لايحه بوده و ما از سال گذشته يک گزارش بازرسي مفصلي را آماده کرديم (که خلاصه آن 40 تا 50 صفحه مي‌شد) و براي مقامات مسئول نيز فرستاديم. در اين گزارش توصيه‌هايي نيز کرديم و همين طور گفتيم که اين خوشه بندي که مطرح شده‌بود عملي نيست.

رييس سازمان بازرسي کل کشور اظهار كرد: الان هم داريم همکاري مي‌کنيم و در خدمت دولت هستيم، چون کار، کار بسيار بزرگي است و همه ما بايد به دولت کمک کنيم. مجلس هم خوشبختانه هم لايحه و هم مبلغي را تصويب کرد و شنيديم که دولت هم اعلام کرده که اين را اجرا مي‌کند. به هر حال اين رسالت بسيار بزرگي است و البته اين حجم پول و منابعي که توزيع مي‌شود بايد خوب توزيع شود تا مشکل ساز نشود.

وي ادامه داد: هميشه اين‌طور بوده که در کنار نقاط مثبت، نقاط ضعفي هم مي‌تواند وجود داشته باشد. ما با مجموعه دستگاه‌هاي نظارتي تلاش مي‌کنيم تا اصلاح الگوي مصرف که اولين و مهمترين گام در جهت خوب مصرف کردن است به صورت موفق اجرا شود.

پورمحمدي گفت: همان‌طور که مقام معظم رهبري فرمودند، اصلاح الگوي مصرف چيزي نيست که يکساله بتوان آن را اجرا کرد، بايد همه مصمم، منسجم و هماهنگ شويم و با برنامه عمل بکنيم و بد‌بين به هم نشويم، همديگر را زود متهم نکنيم، سختي‌هايش را تحمل کنيم و اگر هم مشکلاتي دارد توصيه به صبر کرده و با تدبير از مشکلات عبور بکنيم. اينها توصيه‌هاي جدي ماست براي موفق شدن در اين مسئله.

وي گفت: سازمان بازرسي کل کشور به عنوان يک دستگاه نظارتي در خدمت اين ماموريت بزرگ دولت است و اميدوارم که سال آينده با اجراي اين لايحه شاهد موفقيت‌ها و دستاوردهاي بسيار بزرگ باشيم. فکر مي‌کنم اجراي خوب اين لايحه، فضاي اجتماعي و سياسي کشور را تلطيف مي‌کند و تلطيف فضا، همبستگي، اعتماد و خوش‌بيني را بيشتر مي‌کند.

رييس سازمان بازرسي کل کشور در پايان اظهار داشت: هدفمند کردن يارانه‌ها(به استثناي بحث اصل 44) مهمترين لايحه اقتصادي پس از انقلاب است و موضوعي است که تأثير بسيار زياد در حوزه اقتصادي کشور مي‌گذارد. بياييم با کمک به اجراي درست آن، اين لايحه را بستر توفيق و همگرايي و مودت و اعتماد ملي کنيم.
ارسال به دوستان
ابهام درباره حضور ۲ پرسپولیسی مصدوم رای مثبت سنای آمریکا به ممنوعیت تیک تاک شرایط عجیب در پورتو؛ سرنوشت سرمربی طارمی وابسته به یک انتخابات!‏ پولیتیکو : آمریکا ماه گذشته موشک‌ های دوربرد به اوکراین ارسال کرده گزینه قضاوت دربی تهران در تورنمنت دختران کافا قضاوت کرد هشدار محققان گوگل: کاربران ممکن است به دستیار‌های هوش مصنوعی وابستگی عاطفی پیدا کنند تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۳ تا هشتم اردیبهشت رئیس فراکسیون کارگری: عدم افزایش حق مسکن و پایه سنوات کارگران هیچ توجیهی ندارد فرانسه خواستار تحریم روسیه به اتهام انتشار اخبار جعلی شد دستگیری دو بازیکن 19 ساله لیگ برتر انگلیس به اتهام تجاوز جنسی اولین واکنش همسر مهدی قایدی به شایعات (عکس) واکنش ایران به بیانیه کویت و اردن در خصوص میدان آرش سید احمد خاتمی، خطیب این هفته نماز جمعه تهران تیم ملی فوتسال ازبکستان حریف ایران در نیمه نهایی شد صد و نهمین سالگرد واقعه نسل‌کشی ارامنه (عکس)
وبگردی