۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۴۷۹۴
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۰ - ۲۶-۱۲-۱۳۸۸
کد ۱۰۴۷۹۴
انتشار: ۱۸:۵۰ - ۲۶-۱۲-۱۳۸۸

ده نمکی: پخش نشدن مجموعه مدیری به من ربط ندارد

من با هیچ​کسی نه در تلویزیون و نه سینما احساس رقابت نمی​کنم. کسی که این طوری فکر می​کند نابود می​شود. من حرفی برای گفتن داشتم و خدا لطف کرد که مخاطب داشته باشد. اگر کس دیگری فیلمی بسازد که مخاطب بیشتری دارد به صنعت سینما کمک می​کند. کسی که از این فروش​ها ناراضی می​شود مریض است.
خبر آنلاین: کارگردان مجموعه تلویزیونی «دارا و ندار» در گفت​وگو با خبرآنلاین هرگونه تاثیر پخش مجموعه او را بر منتفی شدن مجموعه «قهوه تلخ» مهران مدیری رد کرد.

منتفی شدن پخش مجموعه نوروزی مهران مدیری و اتفاق مشابهی که سال قبل در مورد «درباره الی» رخ داد؛ حرف​و حدیث​هایی درباره تاثیر آثار ده​نمکی بر این جریانات پدید آورد که در گفت​و​گویی با این کارگردان این مسائل و موضوعات مربوط به نخستین مجموعه تلویزیونی ده​نمکی مورد بررسی قرار می​گیرد.

چرا هر موقع نوبت به کارهای شما می​رسد اتفاقی برای کارهای دیگر می​افتد. سال قبل «درباره الی» نتوانست با فیلم شما اکران شود و امسال مجموعه نوروزی مهران مدیری اجازه پخش از تلویزیون نگرفته...

«درباره الی»​ را که رفقای خودتان نگذاشتند پخش شود. کرم​پور بعداً افشاگری کرد و گفت برخی تهیه​کنندگان نمی​خواستند این فیلم​ها با هم اکران شوند. اتفاقاً من دوست داشتم این​ها با هم اکران شوند تا معلوم شود آن فیلم به اندازه «اخراجی​ها» نمی​فروشد.

یعنی شما می خواهید بگویید که اگر هر فیلم دیگری هم در آن مقطع اکران می​شد «اخراجی​ها2» به همین میزان می​فروخت؟

بله، «اخراجی​ها»​ کار خودش را می​کرد.

الان چطور؟ حالا هم شبهه​هایی در مود تاثیر مجموعه شما بر به نمایش درنیامدن مجموعه مهران مدیری مطرح می​شود.

سریال من مال شبکه استانی، شبکه پنج است. بحث رقابت نیست. زبان ما با هم فرق می​کند، حرف​هایی که می​زنیم فرق می​کند. بین خود هنرمندان این طور نیست که همدیگر را رقیب بدانند. نه بچه​های «درباره الی» در مورد ما چنین فکری می​کردند و نه ما در مورد آن​ها. نه بازیگر مشترک داشتیم نه فضای مشترک. دیگران این جوسازی​ها را به وجود می​آورند.

شما «زم​هریر»​ را دیده​اید؟

نه.

می​گویند این فیلم کپی «اخراجی​ها» است.

وقتی تهیه​کننده فیلم، در برنامه «دو قدم مانده به صبح»به اخراجی ها می تازد یعنی ما با هم تفاوت نگاه داریم.

به هر حال با توجه به حرف​​هایی که درباره آن شنیده​اید نمی​توانید درباره​اش اظهار نظر کنید؟

با شنیدن نمی​توان قضاوت کرد چون فیلم را ندیده​ام. به هر حال اتفاقی که درباره «اخراجی​ها»​ افتاد این بود که سه فیلم امسال تلاش کردند تا تمی مشترک با آن داشته باشند. نهادی که میلیون​ها تومان خرج تبلیغات علیه «اخراجی​ها» کرده بود و CDهای علیه فیلم را پخش کرده بود امسال خود فیلمی مشابه «اخراجی​ها» ساخته بود. فکر می​کنم هرکس کار خودش را بکند بدون اینکه دیگران را تخریب کند اجازه می​دهد تا مردم قضاوت نهایی را درباره کار آنان انجام دهد.

فکر می​کنید سریالی که ساختید مثل کارهای سینمایی​تان بگیرد؟

به هر حال مخاطب تلویزیون و سینما با یکدیگر فرق می​کند. در بهترین حالتی که برای «اخراجی​ها» روی داد هفت هشت میلیون نفر به سالن​های سینما آمدند. اما هر شب این تعداد  افراد می​توانند در تلویزیون مجموعه را ببینند.

یعنی معتقدید هر شب این تعداد تماشاگر سریال شما را ببیند؟

این تعداد، مخاطب بالفعل تلویزیون است. ممکن است براساس توانمندی​های هر سریال این تعداد تا چهل پنجاه میلیون​ نفر افزایش پیدا کند. البته جذب این تعداد مخاطب بستگی به جریان پخش و حذفیات مجموعه دارد که باید ببینیم مدیران تلویزیون چقدر اجازه می​دهند کار به صورت کامل روی آنتن برود.

ممکن است بخشی از مجموعه هم حذف شود؟

صحنه کامل که نه. فعلاً​ ضربه زدن به سریال از مجوز ندادن به ترانه مجموعه شروع شده است تا اینکه ببینیم در ادامه چه می​شود.

کار که سیاسی نیست؟ گفته بودید در کارهایتان می​خواهید به فاصله طبقاتی و مسائل اجتماعی جدی​تر بپردازید؟

همیشه در همه کارهای من این نگاه وجود داشته؛ از «فقر و فحشا» تا «دار و ندار»، این ها ریشه​های اجتماعی و سیاسی دارند.

به بحث انتخابات هم ورود پیدا کردید؟

نه.

تیکه​های انتخاباتی ندارد؟

حالا باید ببینید دیگه... این یک کار متفاوت است. ویژگی این سریال آن است که 60 درصد طنزش برعهده زنان است. این بار کمدین​های زن طنز را به وجود می​آورند.

این مساله مشکل ممیزی به وجود نمی​آورد؟

نه، به آن شکل که مساله ایجاد کند. مضمون اجتماعی است و در این کار از 40 بازیگر فقط چهار پنج نفر، کمدین هستند و باقی پیش از این کارهای جدی انجام داده بودند.

چرا از بازیگران «اخراجی​ها» برای این کار استفاده نکردید؟

من تلاش کردم تا این اتفاق نیافتد و از میان 60 بازیگر «اخراجی​ها»، فقط سه نفر در این کار حاضر شوند.

این کار عمدی بوده؟

بله نمی​خواستم کارها تکرار شود.و از سویی می​خواستم از توانمندی بازیگران دیگری استفاده کنم.

زمانی که «فقر و فحشاء» را ساختید، دولت اصلاحات روی کار بود. الان در دولت جدید به نظر می​‌رسد وضع اقتصادی مردم بدتر شده است. الان باز هم مایل هستید، «فقر و فحشاء» بسازید؟

هیچ کارگردانی نباید خود را تکرار کند.

قبول دارید که الان وضع اقتصادی مردم بدتر شده؟

نه... نه...

پس دلیلی نمی​بینید که کاری با آن مضمون انجام دهید؟

چرا، من «دارا و ندار» را هم با همین نگاه انتقادی ساخته​ام.

در این مجموعه روی نقد سال​های جدید زوم کرده​اید یا سال​های قبل؟

به هر حال این سریال به روز است.

پس از دولت هم درش انتقاد شده؟

من چنین چیزی نگفتم. مگر در «فقر و فحشاء» از دولت انتقاد شده بود؟ با آنکه وزارت اطلاعات فیلم را توقیف کرد اما آقای خاتمی به عنوان رئیس جمهور وقت نامه​ای برای وزیر ارشاد نوشت و گفت که این فیلم سیاسی و جناحی نیست. یعنی در آن فیلم​ هم  من نگاه سیاسی نداشتم. من کلیاتی طرح می​کنم که هر دولتی بیاید و برود می​تواند آن را شامل شود. همانظور که «کدام استقلال، کدام پیروزی» را در دولت نهم ساختم که کنایه​های موجود در آن کم از «فقر و فحشاء» نداشت.

پس شما در جناح​بندی​ها جای نمی​گیرید؟

نه، به نظر من بحث عدالت در این جناح​بندی​ها نمی​گنجد. من کار خودم را می​کنم  و دیدید  به خاطر حرف​هایی که می​زنم و کارهایی که می​کنم هیچ مسئولتی هم نگرفتم.

اما در انتخابات از کاندیدای خاصی حمایت کردید؟

این حق هرکسی است. هر کسی می​تواند نقطه نظر سیاسی خود را داشته باشد. شعار و دغدغه من عدالت محوری است.  دولت فعلی هم شعارهای 15 سال قبل من را می دهد. در دولت فعلی شعارهای نشریات جبهه و شلمچه درباره عدالت مطرح می​شود اما اینکه چقدر موفق بشوند در آینده مشخص خواهد شد.

پس به دولت نزدیک​تر هستید؟

 من سعی می​کنم به عدالت نزدیک​تر باشم تا به دولت​ها. اصلاً​ شما دنبال چی هستید؟ همه تلاش​تان را کردید که «اخراجی​ها» نفروشد، در مورد اولی تا حدودی موفق شدید اما در مورد دومی نتوانستید و فیلم هشت میلیارد فروخت. به فیلم​ من همان تعداد سالن دادند که به فیلم​های دیگر اختصاص دادند و در نهایت دیدیم که فیلم​های دیگر، کاری که سه چهار ماه روی پرده بود و از بودجه دولتی، تبلیغات گسترده​ای برای آن شد،​ چقدر فروخت. امسال هم اعلام کردند اگر فیلم​ توقیفی اکران شود رکورد «اخراجی​ها» را می​شکند، حالا منتظریم که بشکند.

یعنی فکر می​کنید فروش هیچ فیلمی به «اخراجی​ها» نمی​رسد؟

چرا، اگر بلیت​ها را 100 هزار تومان کنند و مدت اکران شش ماه شود، می​رسد. البته شوخی کردم... امیدوارم که بفروشد...

از محتوایی که در «اخراجی​ها» به مردم ارائه داده​اید راضی هستید؟

چرا نیستم. مردم راضی هستند، منم راضی هستم ، پس ...

پس هیچ فشاری از طرف شما نبود که کار مدیری با مجموعه شما همزمان پخش نشود؟

نه، من می​خواستم این​​ها با هم پخش شوند.

کارهای مدیری را دوست دارید؟

مجموعه​های مدیری طنز خاصی دارد که بار آن بیشتر بر عهده کارگردان است. من با هیچ​کسی نه در تلویزیون و نه سینما احساس رقابت نمی​کنم. کسی که این طوری فکر می​کند نابود می​شود. من حرفی برای گفتن داشتم و خدا لطف کرد که مخاطب داشته باشد. اگر کس دیگری فیلمی بسازد که مخاطب بیشتری دارد به صنعت سینما کمک می​کند. کسی که از این فروش​ها ناراضی می​شود مریض است.

ارسال به دوستان
یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید عجایب هفتگانهٔ جمشید: رازهایی از دنیای باستانی ایران آمریکا: به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند سیلاب جاده تربت جام - صالح آباد در خراسان رضوی را مسدود کرد اختلافی که پس از سال‌ها فیتیله‌ اش روشن شد! حملات هوایی شدید اسرائیل به جنوب لبنان ورزش ایران بهترین های خود را شناخت تظاهرات علیه کابینه نتانیاهو در قدس / حمله معترضان به بن گویر روسیه پیش نویس قطعنامه آمریکا درباره استقرار تسلیحات هسته ای در فضا را وتو کرد جانشین فرمانده کل سپاه : انقلاب اسلامی به قدرت خدا متصل است/ وقتی قدرت انقلاب تجلی کند دشمنان همچون کف روی آب محو می‌شوند آتش بازی دمبله و امباپه در لوشامپیونه؛ پاریس به قهرمانی نزدیک و نزدیک ‌تر شد معاون وزیر دفاع روسیه به اتهام دریافت رشوه برکنار شد کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود عضو کمیسیون کشاورزی مجلس: حال کارگران در دولت سیزدهم خوب شد استعفای فرمانده یگان ویژه ارتش اسرائیل
وبگردی