۳۱ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۷۰۰۸
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۸ - ۱۸-۰۱-۱۳۸۹
کد ۱۰۷۰۰۸
انتشار: ۱۰:۱۸ - ۱۸-۰۱-۱۳۸۹

ایرانی ها از متوسط جهانی تنبل ترند

عضو كميسيون اجتماعي دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي خاطرنشان كرد:‌ رهبر انقلاب در سخنراني روز اول فروردين سال 1386از «تنبلي اجتماعي» به عنوان «دشمن دروني ايرانيان» نام برده است.
عضو كميسيون اجتماعي دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: نتايج تحقيق تطبيقي نشان مي‌دهد كه تنبلي اجتماعي ايرانيان از متوسط جهاني بيشتر است.

به گزارش  فارس از اصفهان به نقل از پايگاه اطلاع‌رساني حوزه هنري اصفهان، محمدرضا جوادي يگانه اظهار داشت: در بين بيشتر مشكلات ايرانيان و مشخصه‌هايي كه كم و بيش از آنها با عنوان آسيب‌هاي فرهنگي و يا اجتماعي ياد مي‌كنند، خصوصيت اخلاقي را مشاهده مي‌كنيم كه به اعتقاد برخي از صاحب‌نظران، بسياري از ويژگي‌هاي نامطلوب ما بر روي آن سوار شده و در فرهنگ و خصلت جمعي ما بسيار ريشه دارد.

وي بيان داشت: تنبلي اجتماعي است كه بسياري از عادات فرهنگي و صفات اجتماعي ما از آن مايه مي‌گيرند و تغذيه مي‌كنند.

عضو كميسيون اجتماعي دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي خاطرنشان كرد:‌ رهبر انقلاب در سخنراني روز اول فروردين سال 1386از «تنبلي اجتماعي» به عنوان «دشمن دروني ايرانيان» نام برده است.

وي ادامه داد: تنبلي، نشاط كار نداشتن، نااميدي، خودخواهي‌هاي افراطي، بدبين بودن به ديگران، بدبين بودن به آينده، نداشتن اعتماد به خود (به شخص خود و نه به ملت خود) بيماري است.

جوادي يگانه با اشاره به سخنان رئيس مجلس شوراي اسلامي مبني بر اينكه عده‌اي شب و روز درس مي‌خوانند كه بعدا مجبور نشوند كار كنند، گفت: ما از حيث فرهنگ كار در كشور مشكل داريم.

وي افزود: در كشور ما فرهنگ يقه سفيدي پذيرفته شده است و اين كه آدم درس مي‌خواند تا كار نكند و هر كسي درس نخواند بايد كار كند، در فرهنگ ما يك امر عادي شده است و فرار كردن از كار و زحمت را يك نوع زرنگي مي‌پندارند.

وي اظهار داشت: توجه رهبر انقلاب و ديگر مقامات كشور نسبت به خصايص اخلاقي منفي ايرانيان و مخصوصا تنبلي اجتماعي نشان از مساله بودن اين امر در جامعه ما دارد.

جوادي يگانه بيان داشت: تنبلي اجتماعي يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي رفتاري ناپسند ايرانيان است و اين مساله به ويژه در نبود تمايل به درس خواندن در مدارس و دانشگاه‌ها و در كار اداري كارمندان و در ميزان بالاي تماشاي تلويزيون در ايران به جاي كتابخواني نهفته است.

وي اظهار داشت: تنبلي اجتماعي همچنين در تمايل زياد به استخدام در دستگاه دولتي و نبود تمايل براي كسب تخصص و مهارت و كارآفريني در وجود تعطيلي فراوان سالانه در پديده‌اي به نام بين‌التعطيلين و در موارد فراوان ديگر موجود است.

عضو كميسيون اجتماعي دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي اظهار داشت:‌ شيوع و گستردگي آسيب‌هاي اجتماعي تنبلي اجتماعي نشان از اهميت ريشه‌يابي و تبيين دقيق اين خصلت فرهنگي ايرانيان است.

وي اضافه كرد: اهميت مساله تنبلي اجتماعي و نيز فقدان تحقيقات قبلي در اين باره، انجام پژوهشي مقدماتي در اين باب را ضروري ساخت تا بتوان مانند ساير خلقيات منفي، به بررسي يكپارچه آنها پرداخت.

و ي ادامه داد: پژوهشي با عنوان تنبلي اجتماعي علل، پيامدها و راهكارها در كميسيون اجتماعي دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي مورد مطالعه قرار گرفت.
ارسال به دوستان
وبگردی