۳۱ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۰۳۶۶۶
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۱ - ۱۲-۱۲-۱۳۹۰
کد ۲۰۳۶۶۶
انتشار: ۰۸:۵۱ - ۱۲-۱۲-۱۳۹۰

آمار جالب مشارکت و رتبه اول های تهران: از رکورد هاشمی تا ...

نکته عجیب دیگر آن که در روندی کاملا بر خلاف افزایش جمعیت و طبعا واجدین شرایط، بیشترین آرای رتبه اول تهران به آیت الله هاشمی رفسنجانی در مجلس دوم (با حدود 1میلیون و نهصدهزار رای) اختصاص دارد و کمترین آرا به دکتر حداد عادل در انتخابات قبلی یعنی مجلس هشتم (با حدود 850 هزار رای یا چیزی کمتر از نصف عدد مذکور) اختصاص یافته است.
همزمان با انتخابات مجلس نهم ، بازتاب نوشت: طی روزهای اخیر نظرسنجی های مختلف اینترنتی و حضوری درباره این که چه کسی رتبه اول تهران می شود، برگزار شده و هر یک نتایجی داشته، اما یک پرسش دیگر هم هست و آن این که رتبه اول چه میزان رای خواهد آورد؟

در هشت دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی به ترتیب مرحوم فخرالدین حجازی، اکبر هاشمی رفسنجانی (2 مرتبه)، سید علی اکبر حسینی (مشهور به اخلاق در خانواده)، ناطق نوری، سید محمدرضا خاتمی و حداد عادل (دو مرتبه) این عنوان را کسب کرده اند، اما تنها در چهار دوره نمایندگانی با کسب بیش از یک میلیون رای از تهران به مجلس راه یافتند.

 نکته عجیب دیگر آن که در روندی کاملا بر خلاف افزایش جمعیت و طبعا واجدین شرایط، بیشترین آرای رتبه اول تهران به آیت الله هاشمی رفسنجانی در مجلس دوم (با حدود 1میلیون و نهصدهزار رای) اختصاص دارد و کمترین آرا به دکتر حداد عادل در انتخابات قبلی یعنی مجلس هشتم (با حدود 850 هزار رای یا چیزی کمتر از نصف عدد مذکور) اختصاص یافته است.انتخابات

رتبه های اول در انتخابات مجلس

 همچنین نکته جالب دیگر آن که در انتخابات مجلس ششم حداد عادل (کاندیدای مشترک روحانیت مبارز و کارگزاران سازندگی در آن مقطع) که بعد از ابطال حدود 700 هزار رای در انتخابات تهران، در انتهای لیست تهران وارد مجلس شد، دور بعد با مشارکت کمتر، با رایی نزدیک به دوره قبل خود، به عنوان نفر اول به مجلس هفتم وارد شد. در این دوره هاشمی رفسنجانی که در اواخر لیست آرا قرار گرفته بود، از نمایندگی انصراف داد.

 نسرین وزیری در خبر نوشت: مجلس اول با حضور 24 نماینده تهرانی با آ‌رای میلیونی رکورددار مجالس هشت​گانه شورای اسلامی است. البته برخی از آنها در انتخابات میان دوره​ای توانستند چنین آرایی را به خود اختصاص دهند اما پس از آن کمتر شاهد چنین آرایی در انتخابات میان دوره​ای بودیم. آمار آرای میلیونی به نامزدهای تهران در انتخابات مجلس دوم، فقط نصیب 16 نفر شد. در مجلس سوم و ششم نیز تنها با یک نماینده با آرایی بیش از یک میلیون نفر از تهران راهی خانه ملت شد.

 عنوان «رای اول تهران» در هشت دوره انتخابات مجلس، دوبار به نام ​اکبر هاشمی رفسنجانی اختصاص یافت و دوبار هم به غلامعلی حدادعادل تعلق گرفت. البته هاشمی با کسب یک میلیون و 800 هزار رای، رکوردار کسب رای از تهرانی​هاست ولی حدادعادل با کسب 844 هزار رای در آخرین رتبه قرار گرفته است.

رتبه های اول انتخابات مجلس


   آمار میزان مشارکت در هشت دوره انتخابات

اولین دوره
در این دوره ۵۲ درصد از کل واجدان شرایط حق رای شرکت داشتند.استان تهران ۶۱ درصد مشارکت را شاهد بود.

 دومین دوره
میزان مشارکت در این دوره برای کل کشور ۶۴/۶۴ درصد است که نسبت به دوره اول  ۱۲و نیم درصد بیشتر است. میزان مشارکت در استان تهران برابر با ۶۰ درصد است که نسبت به دوره قبل ۱ درصد کاهش دارد.

 سومین دوره
میزان مشارکت در این دوره برابر  ۵۹ ممیز ۷۲ درصد برای کل کشور است. میزان مشارکت در استان تهران برابر با ۴۳ درصد و کاهش ۱۷ درصدی نسبت به دوره قبل است.

 چهارمین دوره
دوره چهارم در سال ۱۳۷۰ و دوران ریاست جمهوری هاشمی برگزار شد این دوره اولین انتخابات مجلس شورا در دوره رهبری مقام معظم رهبری است.

میزان مشارکت در کل کشور برای این دوره برابر با ۵۷ ممیز ۸۱ درصد است که نسبت به دوره قبل ۲ درصد کاهش دارد. استان تهران با ۴ درصد کاهش نسبت به دوره قبل با ۳۹ ممیز ۳۵ درصد مشارکت دارد.

 دوره پنجم
در این دوره میزان مشارکت به ۷۱ درصد در کل کشور رسید که علاوه بر اینکه نسبت به دوره قبل ۱۴ درصد افزایش دارد و پس از دو  دوره کاهش ,حد نصابی از مشارکت در انتخابات مجلس شورا را بر جا گذاشت که تاکنون درانتخابات مجلس در ایران تکرار نشده است. در این دوره  مشارکت در هیچ کدام از استان ها کمتر از ۵۰ درصد نبود.

از ۲۵ استان: تهران با ۵۵ ممیز ۷۴ درصد کمترین مشارکت را داشت.

 

دوره ششم
دوره ششم در سال ۱۳۷۸ برگزار شد. در این دوره با ۴ درصد کاهش نسبت به دوره قبل میزان مشارکت به ۶۷ درصد رسید و از نظر مقدار شرکت کنندگان در انتخابات رتبه دوم را در بین ادوار انتخابات مجلس دارد. در این دوره تهران با ۴۶ ممیز ۸۸ درصد با کاهش ۹ درصدی نسبت به دوره قبل مواجه شد.

 دوره هفتم
این دوره در سال ۱۳۸۲ برگزار شد. میزان مشارکت ۵۱ درصد  نسبت به دوره قبل ۱۶ درصد کاهش در مشارکت را دارد . تهران با ۳۶ ممیز ۷۸ درصد, کمترین میزان مشارکت در بین استان ها را دارد که نسبت به دوره قبل ۱۰ درصد کاهش دارد.

 دوره هشتم
این دوره در سال ۱۳۸۶برگزار شد و اولین انتخابات مجلس در دوران احمدی نژاد است. این دوره بامشارکت  ۲۹ /۵۱ درصد از شهروندان در کل کشور برگزار شد که نسبت به دوره قبل بدون تغییر است. استان تهران با میزان مشارکت برابر با ۳۰ درصد در بین استانها کمترین مقدار مشارکت را دارد و نسبت به دوره قبل ۶ درصد کاهش دارد.

ارسال به دوستان
وبگردی