۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۰۴۲۰۶
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۹ - ۱۴-۱۲-۱۳۹۰
کد ۲۰۴۲۰۶
انتشار: ۱۹:۵۹ - ۱۴-۱۲-۱۳۹۰

رودخانه "هراز" غزل خداحافظی می‌خواند

رودخانه‌ هراز یکی از رودخانه‌های مهم در استان‌های شمالی است که با افزایش روند آلودگی در این رودخانه، حیات این عنصر مهم طبیعی به خطر افتاده است.
رودخانه‌ هراز یکی از رودخانه‌های مهم در استان‌های شمالی است که با افزایش روند آلودگی در این رودخانه، حیات این عنصر مهم طبیعی به خطر افتاده است.

به گزارش فارس، رودخانه هراز یکی از رودخانه‌های مهم شمالی کشور به شمار می‌رود. طول این رودخانه حدود 125 کیلومتر و از دامنه‌های شمالی البرز مرکزی منشأ می‌گیرد.

این رودخانه از جمله رودخانه‌های حفاظت شده در کشور است که اهمیت حیاتی برای حوزه آبخیز مازندران و شهرستان‌های آمل، بابل، فریدونکنار و نور دارد.

در مسیر این رودخانه که از بخش لاریجان آمل در محدوده استان مازندران قرار می‌گیرد. بخش مهمی از شالیزارها و باغات شهرستان آمل قرار دارد.

منطقه خوش آب‌ و هوا و ییلاقی لاریجان زیبایی و طراوت خود را از رودخانه‌ای دارد که از قلب این بخش می‌گذرد و وارد شهر آمل می‌شود و این شهر را نیز به دو بخش شرقی و غربی تقسیم می‌کند.

وجود مناطق زیبا بکر در حاشیه این رودخانه بهار و تابستان زیبایی را در این منطقه ایجاد می‌کند که دل مسافران را می‌رباید و موطنی زیبا را برای هم‌استانی‌ها ایجاد می‌کند.

در سال‌های اخیر صدور مجوز و احداث مزارع پرورش ماهی و کارگاه‌های شن و ماسه حیات این رودخانه را در معرض تهدید قرار داده است.

امروز که بخش مهمی از آب رودخانه هراز در مسیر عبور خود باید از درون مزارع پرورش ماهی بگذرد دیگر زیبایی و طراوتی برای این رودخانه باقی نگذاشته است.

اینکه بخش مهمی از آب یک رودخانه مهم و حیاتی همراه با آلودگی‌های مزارع پرورش ماهی دوباره به چرخه بازگردد، زمینه‌ای است تا برای همیشه از زیبایی‌های این رودخانه خداحافظی کنیم.

همچنین رشد برداشت غیرمجاز از بستر رودخانه هراز امروز شکلی ناموزون و نامتوازن به این رودخانه داده است.

افزایش برداشت از بستر این رودخانه موجب شده در بسیاری موارد آلودگی‌های این کارخانه‌های شن و ماسه نیز وارد رودخانه شود.

از سوی دیگر وجود مراکز توریستی و پذیرایی در حاشیه این رودخانه در یکی از محورهای پرتردد کشور؛ انباشت زباله و ورود پساب‌های این واحدها هراز را تهدید کند.

دور از واقعیت نیست که حداقل بیش از 60 درصد زباله‌ها و پساب‌های این واحدهای پذیرایی وارد رودخانه هرازی می‌شود که در پایین پای این رودخانه چند صد گردشگر از آب آن استفاده می‌کنند.

نکته جالب اینجاست که تمام این واحدهای رفاهی و صنعتی مجوزهای خود را با تایید محیط ‌زیست و آب منطقه‌ای دریافت می‌کنند.

عدم توجه به نتایج صدور مجوزهای آنی و رابطه‌ای، بهره‌برداری صرف مادی از یک عنصر مهم طبیعی و عدم کارشناسی نتایج زیان‌بار طرح‌ها موجب شده است که دوستداران طبیعت مرگ این رودخانه‌ را به چشم ببینند.

این واقعیت‌های تلخ موجب شده است که در سال‌هایی نه چندان دور حیات طبیعی این رودخانه در معرض خطر جدی قرار گیرد.

* تایید آلودگی زیست‌محیطی رودخانه هراز

رئیس اداره محیط‌ زیست شهرستان آمل با تایید آلودگی زیست‌محیطی رودخانه هراز می‌گوید: آلودگی آب در این منطقه را باید جدی بگیریم.

علی‌محمد دعاگو با اشاره به اینکه مزارع پرورش ماهی، معادن، واحدهای خدماتی و رستوران‌ها از مهم‌ترین آلاینده‌های رودخانه هراز هستند، ادامه می‌دهد: آلودگی فیزیکی و پساب‌های معادن موجب افزایش آلودگی‌ها در این منطقه شده است.

وی با تاکید بر اینکه ادامه این روند موجب شده است که شنا نیز در این رودخانه خطرناک شود، اظهار می‌دارد: به دلیل اینکه بخشی از آب شرب از این رودخانه تامین می‌شود باید خطر آلودگی آب به شدت پیگیری شود.

دعاگو با اشاره به اینکه هم‌اکنون موارد مربوط به رودخانه هراز در شورای بهداشت بخش لاریجان پیگیری می‌شود، می‌گوید: تنها یک پایش آنلاین آب رودخانه در آمل وجود دارد و ایستگاه پایش محور هراز هنوز راه‌اندازی نشده است.

وی با بیان اینکه قرار است برای بررسی وضعیت رودخانه هراز کارگروهی در این زمینه در فرمانداری تشکیل شود، اظهار می‌دارد: امیدواریم در این کارگروه بتوانیم بخش مهمی از معضلات تهدید کننده رودخانه هراز را از بین ببریم.

دعاگو می‌گوید اگر خوب کار کنیم تا شش سال آینده به نتایج مطلوبی می‌رسیم.

برچسب ها: رود هراز ، آمل ، آلودگی
ارسال به دوستان
وبگردی