۰۹ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۰۵۲۸۸
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۷ - ۲۱-۱۲-۱۳۹۰
کد ۲۰۵۲۸۸
انتشار: ۱۵:۱۷ - ۲۱-۱۲-۱۳۹۰
در حالی قیمتهای جدید این دو محصول سایپا به نمایندگی‌های فروش این شرکت ابلاغ شده که در این مرحله افزایش قیمتی برای پراید اعمال نشده است.

فارس: موافقت کمیته قیمت‌گذاری خودرو با متوسط افزایش ۶ درصدی قیمت برخی خودروهای داخلی، قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا را بین ۲۰۰ هزار تا ۴.۸ میلیون تومان افزایش داد.

پس از ماه‌ها بحث و بررسی در مورد قیمت تمام شده تولید خودروهای داخلی و ادعای خودروسازان مبنی بر بالا رفتن قیمت تمام شده خودرو، روز گذشته کمیته قیمت‌گذاری خودرو با تعدیل قیمت برخی مدلهای خودروی داخلی موافقت کرد و بر این اساس مقرر شد بخشی از تولیدات داخلی با متوسط رشد ۶ درصدی قیمت همراه باشند و البته سقف افزایش قیمتها نیز نباید از ۹ درصد بیشتر باشد.

* رشد ۲۰۰ هزار تا ۱.۵ میلیون تومانی قیمت محصولات ایران خودرو

بر اساس جدیدترین تصمیم‌گیری کمیته قیمت‌گذاری خودرو، قیمت هر دستگاه تندر 90 مدل E2 تولید ایران خودرو از 15 میلیون و 285 هزار تومان به 16 میلیون و 830 هزار تومان رسیده است.

همچنین قیمت هر دستگاه پژو 206 تیپ 2 از 14 میلیون و 900 هزار تومان به 16 میلیون تومان و هر دستگاه وانت پیکان با 200 هزار تومان افزایش از 6 میلیون و 900 هزار تومان به 7 میلیون و 100 هزار تومان رسیده است.

بر اساس مصوبه اخیر کمیته قیمت‌گذاری خودرو، قیمت هر دستگاه پژو 405 از 13 میلیون و 985 هزار تومان به 14 میلیون و 685 هزار تومان رسیده و قیمت پژو 206 صندوق‌دار نیز که قبلا 17 میلیون و 400 هزار تومان توسط کارخانه عرضه می‌شد به 18 میلیون و 600 هزار تومان رسیده است.

همچنین قیمت هر دستگاه پرشیا از 18 میلیون و 150 هزار تومان به 18 میلیون و 870 هزار تومان افزایش یافته و قیمت سمند بنزینی با موتور EF7 از 16 میلیون و 150 هزار تومان به 16 میلیون و 920 هزار تومان رسیده است.

قیمت پژو ۲۰۷ آی نیز که مدتی بود فروش آن از سوی ایران خودرو متوقف شده بود با بیش از یک میلیون تومان افزایش همراه شد به طوری که در حال حاضر هر دستگاه پژو ۲۰۷ دنده اتومات 22 میلیون و 400 هزار تومان و نوع دنده‌ای آن 19 میلیون و 800 هزار تومان به مشتریان عرضه می‌شود.

* مگان ۴.۸ میلیون تومان گران شد

 بر اساس مصوبه روز گذشته کمیته قیمت‌گذاری خودرو، قیمت دو محصول گروه خودروسازی سایپا نیز ۱.۵ تا ۴.8 میلیون تومان گران شد. به این ترتیب قیمت تندر۹۰ پارس خودرو از ۱۵ میلیون و ۲۸۵ هزار تومان به ۱۶ میلیون و ۸۳۰ هزار تومان افزایش یافت.

همچنین قیمت هر دستگاه مگان دنده اتومات از ۳۳ میلیون و ۵ هزار تومان به ۳۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان افزایش یافت.

در حالی قیمتهای جدید این دو محصول سایپا به نمایندگی‌های فروش این شرکت ابلاغ شده که در این مرحله افزایش قیمتی برای پراید اعمال نشده است.

* گروه بهمن در انتظار مصوبه افزایش قیمت

کمیته قیمت‌گذاری خودرو در شرایطی با افزایش قیمت برخی محصولات سایپا و ایران خودرو موافقت کرده که برخی شرکتهای خودروساز خصوصی نیز همچنان در انتظار موافقت این کمیته با تعدیل قیمت محصولات خود هستند.

در این خصوص می‌توان به گروه خودروسازی بهمن (تولیدکننده مزدا ۲ و ۳) اشاره کرد که مستندات خود را برای جلب توافق وزارت صنعت مبنی بر افزایش قیمت محصولاتش به مسئولان این وزارتخانه ارائه کرده و در شرایط فعلی فروش محصولات این گروه خودروسازی متوقف است.

نمایندگی‌های گروه بهمن عنوان می‌کنند که فروش محصولات این شرکت بعد از تعطیلات عید آغاز خواهد شد.

* مصوبه‌ای برای کرمان خودرو صادر نشد

گروه خودروسازی کرمان خودرو نیز مدارک و مستندات خود را به کمیته قیمت‌گذاری خودرو ارائه کرده و منتظر تصمیم‌گیری این کمیته است.

یکی از مسئولان کرمان خودرو در این مورد به فارس گفت: مدارک خود را به کمیته قیمت‌گذاری خودرو ارائه کرده‌ایم ولی هنوز با پیشنهاد ما موافقتی نشده است.

* کمیته قیمت‌گذاری دیروز جلسه‌ای نداشت

اخبار موافقت کمیته قیمت‌گذاری خودرو با افزایش قیمت برخی مدلهای خودرو در حالی امروز منتشر شد که ظاهراً روز گذشته جلسه‌ای توسط این کمیته برگزار نشده و احتمالاً تصمیم‌گیری نهایی توسط مسئولان سازمان حمایت اتخاذ و به خودروسازان ابلاغ شده است.

احمد نعمت بخش، دبیر انجمن خودروسازان در این مورد به فارس گفت: اطلاعی از موافقت اخیر سازمان حمایت با تعدیل قیمت برخی خودروهای داخلی ندارم و روز گذشته نیز جلسه‌ای توسط کمیته قیمت‌گذاری خودرو برگزار نشده است.

وی با بیان اینکه دعوتنامه‌ای برای حضور در جلسه کمیته قیمت‌گذاری خودرو دریافت نکرده‌ام، افزود: پیشنهاد ما تعیین قیمت خودرو در حاشیه بازار است تا به این ترتیب دست دلالان کوتاه شود و سودی که نصیب آنها می‌شود به جیب خودروسازان رود.

نعمت بخش تصریح کرد: امیدواریم مدل قیمت‌گذاری خودرو بر مبنای حاشیه بازار نهایی شود و خودروسازان کنترل بازار را در دست داشته باشند.

مصوبه افزایش قیمت برخی خودروهای داخلی روز گذشته در شرایطی صادر شد که اخیراً وزیر صنعت از بررسی دو مدل قیمت‌گذاری خودرو خبر داده و گفته بود: خودروها به دو دسته تقسیم می شوند و بر این اساس، قیمت گذاری خودروهای اقتصادی که مورد استفاده اکثر مردم هستند، تابع ضواط سازمان حمایت خواهد بود.

به گفته وی، در مورد گروه دوم یا خودروهای لوکس نیز با کمک خودروسازان و با استفاده از حاشیه سود بازار، قیمتها به تدریج به نرخ کمپانی یا شرکت خودروساز نزدیک خواهد شد.

به این ترتیب باید منتظر ماند و دید مدل جدید قیمت‌گذاری خودرو در آینده چه تأثیری بر بازار خواهد داشت، آیا تضمینی برای عرضه مناسب خودرو به بازار خواهد بود و آیا می‌تواند قیمت بازار آزاد را کنترل کند یا باز هم امکان رشد بیش از حد قیمتها در بازار وجود خواهد داشت؟

ارسال به دوستان
وبگردی