۲۸ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۱۳۱۹۸
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۱ - ۱۸-۰۲-۱۳۹۱
کد ۲۱۳۱۹۸
انتشار: ۲۰:۰۱ - ۱۸-۰۲-۱۳۹۱
گزارش عملکرد رسانه ملی از زبان مرکز تحقیقات خود سازمان
بینندگان نوجوان 11 تا 17 ساله، در ساعت"9 تا 10 شب" (61 درصد)، بیش از سایر ساعات، تماشاگر برنامه های سیما بوده اند" (اخبار نگاه می کردند!). متوسط درصد بیننده فیلم ها در شش ماهه اول سال 90، حدود 4.1 درصد بوده است. بهترين برنامه‌ها از نظر کودکان 5 تا 10 سال سريال "مختارنامه" بوده است!.
بولتن نیوز: در این گزارش سعی شده تا با استفاده از آمار و گزارشهای منتشره از سوی مرکز تحقیقات صدا و سیما در خصوص عملکرد این سازمان و توان آن در جذب مخاطبین، این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم که در شرايط كنوني كه رسانه هاي مختلف خارجي تلاش مي كنند با القاء فرهنگ هاي وارداتي به جامعه ديني ايران حمله كنند، آیا رسانه ملي توانسته نقش خود را در جلب توجه مخاطبان به خوبي ايفا کند؟

گفتگو های انجام شده با برخی نامزدها و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی توسط باشگاه خبرنگاران در روز 13 فروردین ماه سال جاری و هجوم ایشان به مثبت انگاری عملکر سازمان مطبوع خود ( صدا و سیما) برگ دیگری است بر بالندگی سازمان صدا و سیما که در ذیل به بخشی از آن اشاره شده است. در این گزارش سعی بر آن داریم تا با استفاده از تحلیلهای آماری منتشره از سوی مرکز تحقیقات صدا و سیما عملکرد آن را مورد نقد قرا داده و در نهایت قضاوت در مورد سخنان طرفداران عملکر این سازمان را به خوانندگان محترم واگذار کنیم.



اول: سخنان برخی مسئولین، نامزدها و نمایندگان مجلس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان صدا و سیما!

-حجت الاسلام قاسم روانبخش كانديداي اصولگرا از جبهه پايداري: در مجموع برنامه هاي صدا و سيما را در ايام نوروز مثبت ارزيابي مي كنم و عقيده دارم اين رسانه تلاش وافري در جهت جذب مخاطب داشت و پاسخگوي بسياري از سلايق مردم در اين ايام بود.عملكرد رسانه ملي در طول ايام نوروز مثبت بوده كه اميدوارم اين روند در روزهاي آينده و تا پايان سال 91 به صورت قوي تر دنبال شود.

-بيژن نوباوه وطن نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي: عملكرد رسانه ملي در ايام نورز 91 اين نگراني را براي شبكه هاي خارجي باقي گذاشته كه از اين پس درجهت جلب مخاطب به چه رويكردي متوسل شوند.

-حميدرضا ترقي مسئول بين الملل حزب موتلفه عملكرد رسانه ملي را در ايام نوروز مثبت ارزيابي كرد و اظهارداشت: سريال هاي متنوعي براي ايام نوروز تدارك ديده شده بود كه مي شود از چك برگشتي به عنوان يكي از بهترين سريال ها ياد كرد.

-حجت الاسلام جعفر شجوني عضو جامعه روحانيت مبارز: برنامه ريزي هاي خوبي كه از سوي اين رسانه براي پركردن اوقات فراغت مردم در تعطيلات طولاني نوروز انجام شده بود، بسيار مطلوب و شايسته تقدير است : يكي از برنامه هايي كه به صورت منظم دنبال مي كردم، خبرهاي سيما بود كه در ساعت هاي مختلف جديدترين خبرها را به اطلاع مردم مي رساند.

-نيره اخوان بيطرف نماينده مردم اصفهان: در كل صدا و سيما به عنوان بزرگترين متولي جذب افكار عمومي با پخش فيلم هاي فاخر توانست عملكرد قابل قبولي را از خود در نوروز 91 بجا بگذارد. عملكرد رسانه ملي در نوروز 91 با توجه به ارزش هاي اسلامي و ديني بسيار مناسب و قابل قبول بود.

اخوان خاطرنشان كرد: انتظار مي رود رسانه ملي در خصوص پخش برخي از برنامه ها دقت و حساسيت بيشتري را به خرج دهد.

-محمد تقي رهبر عضو كميسيون قضايي و حقوقي مجلس: عملكرد رسانه ملي درجذب مخاطب عام با پخش سريال ها و مجموعه هاي تلويزيوني بسيار موفقيت آميز بود. پخش فيلم هاي سينمايي و مستند هاي جذاب از مهمترين سرگرمي هايي بود كه مردم در نوروز 91 به تماشاي آن مي پرداختند و اين موضوع نشان از موفقيت رسانه ملي در نوروز امسال دارد.

آنچه از مطالب فوق می توان برداشت کرد آن است که در هیچیک از اظهار نظرهای صورت گرفته از سوی مسئولین فروق اشاه ای به نقاط ضعف صدا و سیما نشده است و تمامی این افراد به جز نيره اخوان بيطرف نماينده مردم اصفهان که گفته است انتظار مي رود رسانه ملي در خصوص پخش برخي از برنامه ها دقت و حساسيت بيشتري را به خرج دهد از برنامه های صدا و سیما در حدی راضی هستند. یا به قول بيژن نوباوه وطن نماينده مردم تهران عملكرد قوي رسانه ملي در حدی بوده است که برنامه های آن عامل نگراني شبكه هاي خارجي براي جلب مخاطب را فراهم کرده است!.

به نظر این نماینده مجلس هشتم: "عملكرد رسانه ملي در ايام نورز 91 اين نگراني را براي شبكه هاي خارجي باقي گذاشته كه از اين پس درجهت جلب مخاطب به چه رويكردي متوسل شوند".!

به هر حال ما هم خداوند را شاکریم که صدا و سیمای ما به یک باره و از شروع سال 1391 متحول شده و همچون خبرنگاران باشگاه خبرنگاران که یک روزه از موفق شدند ده ها گفتگو از مسئولین محترم فعال در بخشهای فرهنگی و غیر فرهنگی کشور در حمایت از صدا و سیما اخذ کنند. توان آن را یافت تا قابلیتهای نهان خود را که تا کنون برای مردم عزیز کشور مان به صورت نهان و بالقوه بود را بالفعل نموده و موجبات رضایت همگان را فراهم اورد. به واقع اینکه از این پس نیازی برای ورود پیدا کردن نیروهای محترم انتظامی و مجلس به جریان دیش های ماهواره ای نخواهد بود و مسئولین و خانواده های محترم ایرانی خیلشان راحت باشد که مورد تهاجم فرهنگی قرا نخواهند گرفت!. ضمنا این حرکت بسیار متحورانه صدا و سیما در جذب مخاطب لزومان سال پر رونقی را در باب آگهیهای تلویزیونی و درآمد زایی این بخش منفعل از نظر اقتصادی فراهم خواهد آورد که آن را از دست بردن به جیب دولت بی نیاز کرده و الگویی بسیار مناسب خواهد بود برای دیگر سازمانهایی که هم اکنون در بهره وری پایین قرار دارند و زیانده هستند!.

در ادامه سعی می کنیم با استفاده از گزارشهای منتشره از سوی مرکز تحقیقات صدا و سیما نشان دهیم که این سازمان عریض و طویل و زیانده حتی خود علی رغم گفته های مسئولینی که در فوق از آنها نام برده شد به عملکرد ضعیف خود اذعان داشته و آن را رد معرض عموم قرار داده است. اما متاسفانه گویی برخی مراجع که باید برای صیانت از فرهنگ و بالندگی آن در کشور عزیز و اسلامی مان ایران تلاش نموده و با توجه به مسئولیت های که در اختیار آنان قرار گرفته است با مقدار بیشتر مطالعه و تحقیق از حقوق فرهنگی جامعه پاسداری نمایند. به این موضوع وقعی ننهاده و سعی دارند تا از سر تکلیف از وظایف خود شانه خالی کنند و به قول معروف دشمنی خبری صدا و سیما را به جان نخرند.

نظر سنجی های صدا و سیما، خلاف نظر موافقان صدا و سیمااست!

نظرسنجی مرکز آمار و نظرسنجی معاونت پژوهش صدا و سیما حکایت از آن دارد که سریال نوروزی سریال طنز نوروزی شبکه ی سه "دست بالای دست" با 45.4درصد بیینده درکل کشور و ۸۱ درصد رضایت مخاطب در دتبه اول و سریال نوروزی شبکه ی یک سیما " چک برگشتی" با 39.9 درصد بیننده و ۷۶ درصد رضایت مخاطب در رتبه دوم از نظر تعداد بیننده و رضایتمندی قرار داشته اند و این در حالی است که برابر گزارشهای شنیده شده از "فرهیختگان" سریال نوروزی شبکه ی پنج؛ «فراموشی» با ۱۷ درصد بیننده و سریال نوروزی شبکه دو، «سیر و سرکه» با ۱۵ درصد بیننده در کل کشور به ترتیب در رتبه ی سوم و چهارم قرار گرفته اند!!! و البته و صد البته در این صورت واقعا باید به حال سریالهای پنجم و ششم و... گریست و تاسف خورد چون با تناسبی ساده می توان فهمید سریالها و برنامه های دیگر صدا و سیما که در ردیفهای 5 و 6 و ... 100 هستند احتمالا بیننده هایی با درصد ... تا صفر را به خود اختصاص خواهند داد.

در واقع از آمار فوق می توان اینگونه بر داشت کرد که در بین تمامی سریالهای نوروزی به نمایش گذاشته شده از سوی صدا و سیما تنها دو سریال و آن هم به صورت نصفه نیمه توانسته اند تا جذب مخاطب کنند و فاصله نجومی بین سریالهای چهارم و پنجم با دو سریال اول و دوم حکایت از دره عمیقی است که بین مخاطب صدا و سیما و برنامه های این بخش فرهنگ ساز کشور وجود دارد! و به همین جهت است که درمعاونت سیما که مراسمی برای تقدیر ازسریالهای نوروزی شبکه ی یک برگزار می شود تقدیر به جهت محتوای! صورت گرفت و نه به دلیل میزان بیننده و میزان رضایتمندی مخاطب.

نظرسنجي مرکز تحقیقات صدا و سیما /برنامه هاي تلويزيون/روستاها/برنامه هاي محلي تلويزيون/شبکه هاي استاني تلويزيون/تابستان 1390

بخش از متن چکیده :

"به منظور دستیابی به میزان بیننده و میزان رضایت آنها از برنامه های شبکه استانی سیما در تابستان 1390، به روش پیمایشی از 8699 نفر از افراد 15 سال و بالاتر ساکن در روستاهای تابعه در 29 شهر دارای شبکه استانی سیما که به شیوه نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شده اند، در تاریخ 21/6/1390 مصاحبه حضوری به عمل آمد. براساس نتایج پژوهش حاضر پربیننده ترین ساعات تماشای برنامه های شبکه استانی سیما در روستاهای تابعه شهرهای مورد بررسی ، "9 تا 10 شب " (6/67 درصد)بوده است". یعنی اخبار سراسری!

"براساس نتایج این تحقیق، بینندگان روستایی در حد"خیلی زیاد و زیاد" تمایل دارند به موضوعات "خانوادگی" (85درصد) بیشتر از دیگر موضوع ها در شبکه های استانی سیما پرداخته شود. عمده ترین انتظارات بینندگان روستایی از برنامه های شبکه استانی سیما، "افزایش تنوع و جذابیت در برنامه ها" و "انعکاس مشکلات مردم" و عمده ترین نقاط ضعف آن، "متنوع و جذاب نبودن برنامه ها" بوده است.

نتایج نشان می دهد که 62 درصد روستاییان در حد "خیلی زیاد و زیاد" اوقات فراغت خود را به "تماشای برنامه های تلویزیون ایران (داخلی)" سپری می کنند."



نظرسنجي هاي مرکز تحقیقات صدا و سیما /کودک و نوجوان/برنامه هاي راديو/برنامه هاي تلويزيون تهران/ مراکز استانها/تابستان 1390/برنامه هاي کودک و نوجوان/فيتيله(برنامه هاي کودک و نوجوان!)/تماشاخانه(برنامه هاي کودک و نوجوان!)

بخشی از متن چکیده :

"به منظور دستیابی به میزان شنونده و میزان بیننده برنامه های صدا و سیما در فصل تابستان 1390، به روش پیمایشی از 15437 نفر از نوجوانان 11 تا 17 ساله ساکن تهران و 31 شهر دارای مرکز صدا و سیما که به شیوه های نمونه گیری سه مرحله ای و نمونه گیری سهمیه ای انتخاب شده اند، در تاریخ 30/6/1390 مصاحبه حضوری به عمل آمد. برخی یافته ها عبارتند از :-براساس نتایج پژوهش حاضر، در فصل تابستان 1390، 89 درصد پاسخگویان،"به نحوی" تلویزیون تماشا کرده اند. میانگین مدت زمان تماشای تلویزیون در فصل تابستان، "4 ساعت و 1 دقیقه" در شبانه روز بوده و بینندگان نوجوان، در ساعت"9 تا 10 شب" (61 درصد)، بیش از سایر ساعات، تماشاگر برنامه های سیما بوده اند"! (اخبار نگاه می کرده اند).

- در فصل تابستان، محبوب ترین برنامه های نوجوان سیما از نظر بینندگان نوجوان در شهرهای مورد بررسی، برنامه "فیتیله" (51 درصد) بوده است. بینندگان، از برنامه "فیتیله" (46 درصد)بیشتر از سایر برنامه های نوجوان شبکه "دو" سیما، در حد "خیلی زیاد" خوششان آمده است.

- حدود 58 درصد بینندگان شهرهای مورد بررسی معتقدند که برنامه های نوجوان سیما در حد "خیلی زیاد و زیاد" به نیازهای نوجوانان پرداخته است.



- در تابستان 90، عمده ترین نقاط ضعف برنامه های نوجوان سیما از نظر بینندگان نوجوان در شهرهای مورد بررسی "بچه گانه بودن و نامتناسب بودن برنامه ها با سن نوجوانان" و "متنوع نبودن برنامه ها بوده است.

- در تابستان 90، 82 درصد پاسخگویان، بیننده برنامه های بزرگسالان تلویزیون در شهرهای مورد بررسی بوده و بهترین این برنامه ها از نظر آنها، سریال های "ستایش" (40 درصد) و "پنج کیلومتر تا بهشت" (22 درصد) بوده است.

- در فصل تابستان 90، در شهرهای مورد بررسی، 41 در صد پاسخگویان نوجوان به "تماشای برنامه های ماهواره" می پردازند.

نظرسنجي مرکز تحقیقات صدا و سیما/ برنامه هاي تلويزيون/مجموعه هاي تلويزيوني/فيلم هاي سينمايي/ 1390/اخراجي ها 1(فيلم هاي سينمايي)/ کينگ کنگ (فيلم هاي سينمايي/ پايتخت (مجموعه هاي تلويزيون)/ هشدار براي کبرا 11(مجموعه هاي تلويزيون)

بخشی از متن چکیده :

پژوهش حاضر ، با هدف بررسی میزان استقبال مخاطبان و میزان رضایت آنها از فیلم های سینمایی و سریال های پخش شده از شبکه های مختلف سیما در شش ماهه اول سال 1390، به روش اسنادی انجام شده است . برخی یافته ها یافته ها عبارتند از:

-یافته ها حاکی از آن است که متوسط درصد بیننده فیلم ها در شش ماهه اول سال 90، حدود 4.1 درصد بوده و همچنین، بیشترین درصد بیننده فیلم ها در شش ماهه اول سال 90، متعلق به فروردین ماه (5.8 درصد) بوده است.

-نتایج نشان می دهد که متوسط درصد بیننده فیلم های سینمایی ایرانی در شش ماهه اول سال 1390، حدود 5.4 درصد و بیشترین میران آن متعلق به فروردین ماه (7.9 درصد) بوده است.

- یافته ها بیانگر آن است که متوسط درصد بیننده فیلم های سینمایی خارجی درشش ماهه اول سال 90، 3.6 درصد و بیشترین میزان آن متعلق به فروردین ماه (5.1 درصد)بوده است.

- نتایج نشان می دهد که در شش ماهه اول سال 90، فیلم های سینمایی ایرانی"اخراجی های 1"(36.5 درصد) و فیلم سینمایی خارجی "کینگ کنگ" (18.2 درصد) پخش شده از شبکه پنج سیما، پربیننده ترین فیلم های سینمایی تلویزیون بوده اند.

نظرسنجي مرکز تحقیقات صدا و سیما از کودکان 5 تا 10 ساله تهراني دربارة برنامه‌هاي صداوسيما در فصل زمستان89

به منظور دستيابي به ميزان شنونده و ميزان بينندة برنامه‌هاي صداوسيما در فصل زمستان 1389، به روش پيمايشي از 841 نفر از کودکان 5 تا 10 ساله ساکن شهرتهران که به شيوة نمونه‌‌گيري سه مرحله‌اي انتخاب شده‌اند، در تاريخ 18/12/1389 مصاحبه حضوري به عمل آمد. برخی يافته‌ها عبارتند از:

- براساس نتايج پژوهش حاضر، در زمستان 1389، 94 درصد پاسخگويان، "به نحوي" بينندة برنامه‌هاي سيما در شهرهاي مورد بررسي بوده‌اند.

- کودکان در شهرهاي مورد بررسي، طي فصل زمستان، در ساعات "4 تا 5 بعدازظهر" (63 درصد)، بيش از ساير ساعات، بينندة برنامه‌هاي سيما بوده‌اند.

- محبوب‌ترين برنامه‌هاي کودک سيما در فصل زمستان از نظر بينندگان، برنامه "عموپورنگ" (63 درصد) بوده است.

- در فصل زمستان، 78 درصد کودکان در شهرهاي مورد پژوهش، بينندة برنامه‌هاي بزرگسالان تلويزيون بوده و بهترين اين برنامه‌ها از نطر آنها، سريال "مختارنامه" (30 درصد) بوده است. (قابل توجه بچه های 5 تا 10 ساله که به سریالهای تاریخی علاقه دارند!)

7- در زمستان 89، حدود 47 درصد از پاسخگويان در شهرهاي مورد پژوهش، به "تماشاي برنامه‌هاي ماهواره" پرداخته اند.

در آخراینکه امید است که خداوند متعال به ما و کسانی که مسئول هستند توان بدهد تا بتوانیم با استفاده از آمارها در جهت ساختن و تعالی هرچه بیشتر سازمانهای کشور گام برداشته و به رشد و توسعه اقتصادی، فرهنگی اجتماعی کشور کمک کنیم .
ارسال به دوستان
وبگردی