۳۰ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۱۴۳۰۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۵ - ۲۵-۰۲-۱۳۹۱
کد ۲۱۴۳۰۷
انتشار: ۱۱:۲۵ - ۲۵-۰۲-۱۳۹۱

حشره‌كش هاي چيني، رفيق بي‌كلك پشه‌هاي ايراني!

وي افزود: حشره‌كش‌هايي كه به صورت قانوني وارد كشور مي‌شوند يا به توليد مي‌رسند، تستهاي مختلفي را گذرانده و با جنس قاچاق متفاوت هستند.

گوشه يكي از چشمهايش باد كرده است. شب گذشته پشه‌ها امانش را بريده و بارها نيشش زدند. از دست حشره‌كش‌ هم كاري بر نيامده است. به نظر مي‌رسد حشره‌كشهاي چيني حريف پشه‌هاي ايراني نمي‌شوند!

به گزارش ايسنا، حشره‌كش از جمله كالاهايي محسوب مي‌شود كه طي چند سال اخير استفاده از آن در خانه‌هاي ايراني افزايش چشمگيري داشته است. بسياري با خريد حشره‌كش به ويژه از نوع برقي آن انتظار داشتند كه عمر پشه‌هاي ايراني به سر آيد. اتفاقي كه تاكنون براي بسياري از ايراني‌ها بيشتر شبيه رويا بوده است.

جنس بي‌كيفيت چيني كه تاكنون مصرف‌كنندگان ايراني زيادي را متضرر كرده، اين بار هم در حوزه حشره‌كشهاي خانگي شرايط مشابهي را به وجود آوده و حشره‌كشهاي چيني بيشتر رفيق بي‌كلك پشه‌هاي ايراني بوده‌اند تا بلاي جان آنها!

در همين حال مهناز خرد، مدير بازرگاني يكي از شركتهاي واردكننده و توليدكننده حشره‌كش در كشور با اشاره به اين‌كه واردات حشره‌كش نيازمند دريافت تاييديه از سازمانهاي استاندارد و انرژي اتمي است، افزود: حشره‌كشي كه ما وارد مي‌كنيم، مشخصات كامل داشته و تا 15 ماه نيز خدمات پس از فروش دارد.

وي افزود: حشره‌كش‌هايي كه به صورت قانوني وارد كشور مي‌شوند يا به توليد مي‌رسند، تستهاي مختلفي را گذرانده و با جنس قاچاق متفاوت هستند.

او درباره تفاوتهاي حشره‌كش استاندارد با نوع غيراستاندارد و قاچاق آن گفت: اين دو محصول از نظر كيفيت بدنه تفاوت اساسي با يكديگر دارند؛ ضمن اين‌كه حشره‌كشهاي قاچاق هيچ‌گونه خدمات پس از فروشي ندارند.

خرد با بيان اين‌كه بسياري از حشره‌كشهاي وارداتي از طريق چين وارد بازار ايران مي‌شوند، افزود: اطلاعاتي درباره حجم قاچاق حشره‌كشهاي خانگي به كشور وجود ندارد و نمي‌توان به سادگي درباره آن اظهار نظر كرد، اما حجم قاچاق كم نيست.

او درباره برخي مسائل پزشكي مطرح شده درباره مضرات استفاده از حشره‌كشهاي برقي نيز توضيح داد: به هر حال حشره‌كش برقي كالاي حساسي بوده و با برق سروكار دارد، اما لامپ اين وسيله براي انسان برخلاف وسايل مشابه مانند لامپ تست اسكناس كه نبايد به آن نگاه كرد، ضرر ندارد.

او درباره اين‌كه چرا حشره‌كشهاي برقي موجود در بازار توانايي كشتن پشه‌ها را ندارند؟ عنوان كرد: برخي پشه‌ها مانند پشه كور به سمت نور نمي‌روند و به اين ترتيب حشره‌كشهاي برقي كه از روش تله نوري استفاده مي‌كنند، توانايي از بين بردن اين نوع پشه‌ها را ندارند.

به گزارش ايسنا، گشتي در اينترنت نشان مي‌دهد كه سايتهاي خريد و فروش اطلاعات زيادي را درباره حشره‌كش و پشه‌كشهاي برقي منتشر كرده‌اند. به نوشه اين سايتها حشره‌كش و پشه‌كشهاي برقي از اشعه ماوراي بنفش با طول موجي كه تست شده، حشرات بال‌دار و حساس به نور را به تله انداخته و نابود مي‌كند. به طوري كه حشره‌هايي مانند پشه، مگس و شب‌پره‌ به سيم فلزي اين وسيله به دام افتاده و نابود مي‌شوند. در اين سايتها ادعا شده كه نور اشعه ماوراي بنفش اين حشره‌كشها براي انسان ضرري نداشته، غيرسمي بوده و بو ندارد و مناسب استفاده در اماكن مختلف است.

اين در حالي است كه سال گذشته سازمان توسعه تجارت واردات چندين نوع حشره‌كش را از چين ممنوع اعلام كرد. در سال 1390 براساس آمار گمرك ايران بالغ بر 965 هزار دلار انواع حشره‌كش خانگي وارد كشور شد. اين رقم در سال 1389 بيش از 1.9 ميليون دلار اعلام شده بود.


ارسال به دوستان
وبگردی