۰۹ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۱۷۴۱۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۰ - ۱۳-۰۳-۱۳۹۱
کد ۲۱۷۴۱۲
انتشار: ۱۳:۴۰ - ۱۳-۰۳-۱۳۹۱
وي تاكيد كرد: انتقال بيماري تب كريمه كنگو در گوشت سفيد مطرح نيست و هيچ ابتلايي در طيورو ماهي ندارد. تنها شترمرغ مي‌تواند به اين بيماري مبتلا شود.
كارشناس مسئول دفتر بيماري‌هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان مركز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت شيوه‌هاي انتقال و پيشگيري از ابتلا به بيماري تب كريمه كنگو را تشريح كرد.

دكتر محمد زينلي در گفت‌وگو با ايسنا، درباره چگونگي انتقال بيماري تب كريمه كنگو از حيوان آلوده به انسان، گفت: بحث انتقال بيماري از طريق گوشت مطرح نيست، بلكه بحث انتقال آن از طريق خون و ترشحات دام آلوده مطرح است. عمدتا اگر زمان ذبح، ويروس در دام وجود داشته باشد، توصيه آن است زماني كه لاشه حيوان جدا مي‌شود بايد در سردخانه و در دماي بين صفر تا چهار درجه سانتي‌گراد نگهداري شود. دماي يخچال‌هاي منازل نيز براي اين موضوع كفايت مي‌كند.

وي افزود: اگر گوشت 24 ساعت داخل يخچال باشد، به دليل جمود نعشي و پديده گليكوژن در گوشت، گليكوژن به اسيد لاكتيك تبديل شده و اين پديده سبب اسيدي شدن گوشت مي‌شود. به اين ترتيب ph گوشت به حدود 5 مي‌رسد كه در اين ph ويروس غيرفعال مي‌شود. به اين ترتيب زماني كه گوشت وارد چرخه آشپزخانه مي‌شود، ويروس قابليت انتقال ندارد.

زينلي ادامه داد: زماني كه به گوشتي دست مي‌زنيم كه حالت خون‌آبه داشته و دست نيز از جراحتي برخوردار است، درصورتي كه امكان آلودگي گوشت وجود داشته باشد، ويروس آن از طريق مخاط هم مي‌تواند وارد بدن و نهايتا جذب شود.

وي تاكيد كرد: توصيه آن است كه زنان خانه‌دار، قصا‌ب‌ها و افرادي كه با دام و گوشت دام ارتباط دارند، گوشت را 24 ساعت در يخچال نگهداري كنند و پس از آن براي تكه‌تكه كردن آن از دستكش استفاده كنند.

زينلي افزود: توصيه‌هاي لازم صورت گرفته كه در كشتارگاه‌ها و قصابي‌ها از وسايل حفاظت فردي مانند دستكش، گان، عينك، ماسك و چكمه استفاده شود. با دام‌پزشكي نيز هماهنگي‌هايي صورت گرفته كه كشتارگاه‌ها به اين وسايل تجهيز باشند.

وي تاكيد كرد: انتقال بيماري تب كريمه كنگو در گوشت سفيد مطرح نيست و هيچ ابتلايي در طيورو ماهي ندارد. تنها شترمرغ مي‌تواند به اين بيماري مبتلا شود.

كارشناس مسئول دفتر بيماري‌هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان مركز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت گفت: اين بيماري از طريق كنه وارد بدن دام مي‌شود و متاسفانه دام مبتلا هيچ علامتي ندارد. در مجموع وجود كنه مي‌تواند نشان‌دهنده اين موضوع باشد كه نكات بهداشتي رعايت شوند. همچنين بايد سعي شود دام‌ها در منازل ذبح نشوند و براي خريد و ذبح دام هماهنگي‌هاي لازم با دامپزشكي صورت گيرد.

ارسال به دوستان
پلیس : مردم هنگام خرید خودشان رمز کارت را وارد کنند پیشنهاد یک استاد دانشگاه درباره حواشی ماجرای صدیقی و پسران: فهرست اموال 100 روحانی مشهور و آقازاده ها منتشر شود روسیه : تروریست‌ های کروکوس با اتباع اوکراینی در ارتباط بودند عکسی از چند جاعل امضا که درفضای مجازی مورد توجه قرار گرفته است روزانه یک میلیارد وعده غذایی در جهان دور ریخته می‌شود بازداشت ۲ پیمانکار و تعدادی از کارمندان شهرداری بندر امام (ره) انتقاد صریح رهبر معظم انقلاب از تخریب پوشش گیاهی به بهانه درست کردن هتل و حوزه علمیه: زمین خوارها در مناطق خوب شهر با شیوه های مشخص، ثروت عمومی را تبدیل می کنند به ثروت شخصی/ مسؤولین باید "عُرضه" به خرج دهند و برخورد قاطع کنند تردد از کرج و آزادراه تهران -شمال به سمت مازندران ممنوع شد یونیسف : خوابیدن در نوار غزه، مانند دراز کشیدن در تابوت است توقف مهمترین پروژه برق آبی در حال توسعه پاکستان پس از ترور مهندسان چینی روسیه قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه کره شمالی را وتو کرد «صبح تبریز»؛ با یاد شهریار عدل محققان : تنها دو شب کم‌ خوابی می‌تواند باعث احساس پیری در شما شود بیتا فرّهی؛ مهشید به هامون پیوست... آنچه امروز در غزه در جریان است، درواقع تکرار حادثه کربلا است
وبگردی