۱۰ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۶
فیلم بیشتر »»
کد ۲۱۷۴۲۶
بی شک همه شنیده اید که نوشیدنی های گازدار گزینه سالمی برای نوشیدن نیستند و مضراتی را به دنبال خواهند داشت ولی آیا افزایش شانس ...
بی شک همه شنیده اید که نوشیدنی های گازدار گزینه سالمی برای نوشیدن نیستند و مضراتی را به دنبال خواهند داشت ولی آیا افزایش شانس ابتلا به بیماری های قلبی نیز از مضرات این نوشیدنی ها محسوب می شود؟بسیاری از افراد به دنبال مطالعه معتبری هستند که نوشیدنی های گازدار را به ریسک افزایش یافته ی سکته و بیماری قلبی ارتباط دهد. ولی تاکنون چنین مطالعه ای را ندیده ایم و درواقع هنوز چنین مطالعه ای به چاپ نرسیده است، تنها اطلاعات محدود موجود  در این زمینه به شرح زیر می باشد:

دراین زمینه مطالعه ای در سال 2003 صورت گرفت که هدف آن تعیین ریسک فاکتورهای بیماری قلبی و سکته در جمعیت چندنژادی نیویورک بود. به منظور بررسی تکرر مصرف نوشیدنی های گازدار، پرسشنامه ی بسامد خوراکی در 2500 فرد شرکت کننده تکمیل شدند. 9سال بعد میزان ابتلا به بیماری قلبی و سکته ارزیابی شد؛ افرادی که برحسب عادت از نوشیدنی های گازدار استفاده می کردند، میزان ابتلایشان به حمله های قلبی و سکته 60% بیشتر بود. بعد از تعدیل فاکتورهای مداخله گر( سن، جنس، نژاد، استعمال دخانیات، فعالیت بدنی، الکل، کالری های روزانه و سندرم متالولیک )این میزان به 48% رسید.

آیا نتایج این مطالعه بدین معناست که نوشیدنی های گازدار جایگزین مناسبی برای نوشیدنی های حاوی شکر در جهت حفاظت در برابر بیماری های قلبی عروقی نیستند؟ حقیقت این است که این نتایج تنها حاکی از یک ارتباط هستند نه اثباتی از علت و معلول.  افرادی که روزانه نوشیدنی های گازدار مصرف می کنند، مستعد انجام رفتارهای بسیاری ازجمله پیروی از یک برنامه ی غذایی نامنظم و غلط هستند. بسیاری از این قبیل فاکتورها قابل تعدیل نیستند و این احتمال وجود دارد که این نوع فاکتورهای مداخله گر، فرد را مستعد سکته و حمله ی قلبی سازند. به علاوه مکانیسم خاصی برای توضیح این ارتباط نیز وجود ندارد جز اینکه استفاده از نوشیدنی های گازدار مارکری برای فاکتورهای خطر بیماری های قلبی عروقی به حساب می آید.

نکته عملی: داده های کافی برای اثبات اینکه نوشیدنی های گازدار خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهند موجود نیست.  اشتباه نکنید! ما طرفدار نوشیدنی های گازدار نیستیم و توصیه ی ما این است که مواد مصنوعی را در برنامه ی غذایی خود وارد نکنید و مصرف مواد تازه و طبیعی را ترجیح دهید ولیکن قبل از اینکه بتوانیم نتیجه بگیریم که افزودنی های مصنوعی منجر به مشکلات قلبی عروقی می شوند ، به بررسی مطالعات بیشتری در آینده نیاز خواهیم داشت.

ارسال به دوستان
وبگردی