۲۸ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۶
فیلم بیشتر »»
کد ۲۱۷۴۲۹
چاقی یکی از جدی ترین مشکلات قرن 21 در حوزه سلامت است و نه تنها سبب افزایش ریسک ابتلا به بیماری هایی همچون دیابت نوع 2 ...
چاقی یکی از جدی ترین مشکلات قرن 21 در حوزه سلامت است و نه تنها سبب افزایش ریسک ابتلا به بیماری هایی همچون دیابت نوع 2 ، بیماری های قلبی و پایین آمدن کیفیت زندگی می شود بلکه سالانه هزینه گزافی صرف درمان و حل مشکلات این افراد می گردد.

متخصصین تغذیه بر اساس مطالعات مختلف انجام شده عقیده دارند که تولیدکنندگان داروهای ضد چاقی تنها بر روی کاهش وزن به عنوان تنها هدف تمرکز کرده اند و به فاکتورهای رفتاری و انگیزه که اغلب از مهم ترین عوامل در ایجاد چاقی هستند توجهی ندارند. چاقی معولا در نتیجه مصرف زیاد غذا و نداشتن فعالیت بدنی کافی ایجاد می گردد همچنین افراد چاق اغلب به دلیل روابط فیزیولوژیک پیچیده قادر به کنترل اشتهای خود نمی باشند و این امر کاهش وزن را در آنها مشکل می سازد.

عوامل زیادی در تشویق شخص به خوردن نقش دارند ظاهر غذا و لذت ناشی از خوردن از عواملی هستند که توسط سرمایه گذاران بخش صنایع غذایی تبلیغ می گردد. تا به امروز محققان پیشرفت های بسیاری در فهم سیستم های عصبی –شیمیایی که در تمایل شخص به غذاخوردن موثرند، داشته اند و حالا زمان آن رسیده که این اطلاعات برای کمک به  کنترل وزن افراد چاق به کار رود.

عوامل احساسی و رفتاری مختلفی در ایجاد چاقی نقش دارند. معمولا افراد چاق علاقه بیشتری به غذا دارند، تند تر غذا می خورند و هر بار میزان بیشتری غذا در دهان خود می گذارند که همه این عوامل موجب می شود تا فرد حجم زیادی غذا مصرف کند. همچنین این افراد به دلیل مصرف غذاهای با چگالی انرژی بالا (یعنی کالری بالاتر در حجم کمتر)  بعد از غذا احساس سیری کمتری دارند.

در مجموع عوامل بسیاری در ایجاد چاقی نقش دارند و داروهای موثر در مبارزه با چاقی باید بتوانند این عوامل را از بین ببرند. ما به داروهایی احتیاج داریم که بتوانند بر روی علاقه شخص نسبت به غذا ، لذت مصرف غذا ، سیری و رضایت شخص موثر باشند.

نکته عملی: چاقی از پیچیده ترین مشکلاتی است که امروزه بشر با آن درگیر است. دارو های کاهنده وزن یکی از روش های درمانی است که در بعضی افراد به تشخیص متخصص تغذیه تجویز می شود. البته این داروها تاثیری بر عوامل رفتاری غلط فرد که مسبب چاقی هستند، ندارند و بعد از اتمام درمان، وزن فرد با ادامه رفتارهای غلط دوباره  باز می گردد.  امید است که د رآینده محققان با د رنظر گرفتن این موضوع موفق به تولید داروهایی شوند که مشکل چاقی را به طور موثر کاهش دهد.

برچسب ها: داروهای ضد چاقی
ارسال به دوستان
وبگردی