۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۶
فیلم بیشتر »»
کد ۲۱۹۵۶۰

"مگر حجازی مفتش یا قاضی بوده است؟"

بعد از مرگ حجازی ، فقدان صدای مردی از دل مردم در برابر حذف مفتضحانه تیم امید ، نحوه انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال ،حاشیه ها و رفتارهای هیات مدیره استقلال و...جای خالی وی را بیشتر از قبل نشان داد .

عصر ایران ورزشی - سایت شخصی ناصر حجازی ، با انتشار جوابیه ای تفصیلی، به سوالات مطرح شده در سایت گل درباره شخصیت ناصر حجازی و رفتار خانواده حجازی پاسخ داد. متن کامل این چوابیه به این شرح است:

سایت گل که از جذابترین سایتهای ورزشی است ، اخیرا دریادداشتی تحت عنوان " برای اعتبار ناصر خان، تقدیم به خانواده حجازی ! " سوالاتی را مطرح کرده است ، سوالاتی که پرسیده شدن آن حق طبیعی سایت مذکور است و ما نیز تصمیم گرفتیم که به مطالب عنوان شده ( هر چند که با کلی گویی بیشتر در دفاع از سرمربی فعلی استقلال برآمده است تا انتقاد سازنده و بهتر بود تیتر مطلب و پرسشها ، مطابق با محتویات نوشته انتخاب میشد! ) و سوالات مطروحه در نهایت صداقت جواب دهیم تا به آزادی افکار و اندیشه در توان خود احترام گذاشته باشیم .

نگارنده مطلب سایت گل در سوال اول خود پرسیده است که " خانم حجازی، آیا می دانید اظهاراتتان ، بسیاری از پرورش اندام کارها که عاشق نام حجازی هستند را آزرده خاطر کردید؟ اصلاً از کجا مطمئن هستید که تعداد آدم های بد فوتبال، کمتر از تعداد آدم های بد پرورش اندام است؟ "

همسر ناصر حجازی از مردان آهنین و پرورش اندام کارانی سخن گفته است که از زور و بازوی خود در قدرتنمایی و ایجاد رعب و وحشت برای دیگران استفاده میکنند و بی تردید این افراد در نزد ورزشکاران اصیل این رشته که جوانمردی و معرفت را سرلوحه زندگی خود قرار میدهند نیز فاقد ارزش و مورد انزجار آنها هستند . چه بسا خانواده حجازی از صحبت و هم نشینی با ورزشکاران رشته پرورش اندام که بعضی آنها از دوستانشان نیز میباشند ، در محیطی دوستانه لذت ببرند . همانطور که در مراسم سومین روز درگذشت ناصر حجازی ، مردانی چون زنده یاد روح ا.. دادشی نیز حضور داشتند و متعاقب آن حضور خانواده بهترین دروازه بان قرن آسیا در مراسم درگذشت داداشی ، نشان از رابطه دوستانه حجازی و آنها در محیطی پاک و سالم دارد .

نگارنده مطلب سایت گل در دومین سوال خود از همکاری آتیلا حجازی با مربی منشوری در دسته یک پرسیده است ...

تا آنجا که بیاد داریم آتیلا در لیگ دسته اول و لیگ برتر ، سابقه کار با لوکا بوناچیج کروات و پرویز مظلومی را داشته است که هیچکدام از آنها سابقه منشوری نداشته اند و بسیار قبل تر در تیم استقلال کمک فیروز کریمی بوده است که اگر ایرادی به این همکاری وجود دارد ، بهتر است از مدیران وقت استقلال که کریمی را جلیگزین ناصر حجازی کردند ، سوال کرد ، هر چند که کریمی در آن دوران بدون هیج حرف و حدیثی در تیمها مربیگری می نمود و صحبتی از منشور اخلاقی برای وی وجود نداشت . نمی دانیم نویسنده مطلب مذکور از کجا چنین ادعایی آورده است ... شاید هدفی جز فرافکنی نداشته است که... بگذریم و سوالات بعدی را پاسخگو باشیم .

محتوای سومین سوال که بیشتر جنبه تهمت دارد تا پرسش ، مربوط به همکاری ناصر حجازی با خشایار محسنی بوده است و اینکه حجازی از تخلفات محسنی بدلیل رابطه با وی با خبر بوده است و ...

در این ارتباط باید گفت که حجازی بدلیل آنکه همچون بعضی اهل حوله بدست گرفتن در سونا های خاص و معروف نبود ، نان بازویش را میخورد و همواره میگفت که " شرافت و مردانگی این است که برای موفقیت دست کسی را نبوسی و یا پایت را روی شانه های کسی نگذاری " و ...از اینرو بدلایل غیر فنی به وی تیمی داده نمیشد ، برای امرار معاش از تنها حرفه ای که بلد بود ( مربیگری ) ، مجبور گشت تا به اجبار در سن 60 سالگی دوباره غربت نشینی را تجربه کند و در زمانی کمتر از 5 ماه در دی استرادا مسوولیت داشته باشد که بدلیل ابتلا به بیماری سرطان از ادامه همکاری با این تیم بازبماند .

بی تردید در این مدت زمان اندک ، وقتی که حجازی باید برای مسایل فنی میگذاشت ، فرصت توجه به مسایل مدیریتی را برای وی سلب میکرد. هر چند که حجازی مثل بعضیها نبود تا از روابط پشت پرده استفاده کند و نه تنها دردی استرادا که در ایران نیز وارد حریم مدیر باشگاه شود و به اصطلاح دنبال باند و باند بازی باشد تا از این طریق در امور مدیریتی تیم در راستای تامین منافع شخصی دخالت نماید . از سویی بهشاد یاورزاده نیز در برنامه نود از بی اطلاعی حجازی نسبت به مسایل باشگاه دی استرادا سخن گفت که تائیدی بر ادعای ما است . همچنین باید گفت که محسنی در این سالها با بسیاری از عوامل فوتبالی طراز اول ایران از مدیر گرفته تا مربی و بازیکن حتی خارج از مسایل کاری باشگاه دی استرادا در ارتباط بوده است ، در حالیکه حجازی با محسنی فقط در چهارچوب مدیرفنی باشگاه دی استرادا کار کرده است .

لازم به توضیح است که در برنامه 90 خانواده حجازی بدلیل بی اطلاعی از آنچه نسبت به محسنی گفته شد ، واکنشی منجر به تایید یا عدم تایید ادعا های مطرح شده نداشتند . (با این توضیحات تا بدین لحظه محسنی در هیچ مرجع قضایی در ایران محکوم نشده است و کماکان به کشور رفت و آمد دارد ) .

در چهارمین سوال بصورت کلی ، همکاری حجازی با مدیر عاملی نقد شده است که نامش در جمع متهمان پرونده اختلاس و اسناد رانت خواری در برخی رسانه ها قرار گرفته است...

در پاسخ به این سوال باید گفت مگر حجازی مفتش یا قاضی بوده است که بدنبال تایید یا عدم تایید صلاحیت کسی باشد که صاحب تیم فوتبال ، بانک ، کارخانه و ... است و مجوز تاسیس و اداره آنها را از دولت دارد ؟ . فردی که هم اکنون نیز مالک و صاحب آنها است و تا آنجا که می دانیم برای وی جرمی اثبات نشده است و اگر جرمی نیز متوجه وی باشد ، مگر حجازی شریکش بوده است که ربطی به وی داشته باشد ؟ حجازی آنقدر مرد و با گذشت بود که می توانست با دریافت حکم ورزشی که به وی از آن تیم داده بودند ، رقمی در حدود 200 میلیون تومان دریافت کند اما از آنجا که میدید مالک تیم مذکور برای فوتبال و تیم زادگاه پدری اش خرج می نماید ، هیچ مبلغی نگرفت و بهتر است که حال بگوییم 40 – 50 میلیون تومانی که خرج درمان وی کردند را باید بپای بخشی از قرارداد نا نوشته حجازی نوشت تا دینی بر گردنش نباشد و حتی بگوییم از تیم مذکور طلبکار نیز است .

قبل از پاسخ به سوالات بعدی ، نگارنده مطلب سایت گل در بخشی از نوشته خود از مصاحبه آتیلا حجازی ، سعید رمضانی و آتوسا حجازی علیه سرمربی فعلی استقلال سخن گفته است و ...

وقتی فردی در تمام سالهایی که حجازی زنده بود ، جرات بیان ادعاهای مطرح شده توسط خودش را نداشت و بلافاصله با مرگ حجازی در شرایطی که خانواده وی داغدار بودند، ادعاهایی بدان شکل نمود ، واکنشی که سعید رمضانی و همسرش از خود نشان دادند ، بی تردید کمترین بوده است تا پاسخی باشد بر ادعاهای پوچ و تو خالی آن فرد و اینکه آن فرد یا هر فرد دیگری در آینده بخود جرات ندهند که باز اینچنین ادعاهایی بی پایه و اساس داشته باشند. ضمن آنکه آتیلا هرگز در ارتباط با حضور یا عدم حضور در مراسم پدرش و پیراهن مشکی پوشیدن یا نپوشیدن فرد مورد نظر ، پاسخی توهین آمیز و توام با تمسخر نداشت و در برابر پرسش خبرنگاران از آزادی افکار و اندیشه افراد سخن گفت و در نهایت اینکه او و خانواده اش هرگز اهمیتی برای آن شخص قایل نیستند که آنچه مطرح بوده است ، برایشان اهمیت داشته باشد . اینکه نگارنده مطلب سایت گل ادعایی مبنی بر تمسخر آتیلا نسبت به فرد مورد نظر را داشته است ، باز هم نشان از فرافکنی ای دارد که از آن گفتیم.

در پنجمین و ششمین سوال از خانواده تختی گفته اند که دخالتی در برگزاری مراسم هایی که بنام وی برگزار میشود ، ندارند یا اینکه ایرج فرزند پروفسور حسابی تا به حال درخواست تغییر نام موسسه نجوم و اختر فیزیک پدرش را نداشته است و این مطالب را به درخواست خانواده حجازی بایت تغییر نام کمپ ربط داده اند ...

هر خانواده ای حق دارد آنطور که می خواهد رفتار کند . بی تردید شرایط و طرز تفکر خانواده ها متفاوت است . خانواده بعضی از اسطوره ها بعد از مرگ عزیزشان بدنبال زندگی شخصی خود رفته و تلاش و حوصله ای برای ادامه راه آن شخص ندارند . بعضی دیگر بدنبال استفاده از نام عزیز از دست رفته جهت رسیدن به مال و ثروت هستند ! ، بعضی همچون " آلیدا " دختر " ارنستو چه گوارا " آزادیخواه معروف با سفر به کشورهای گوناگون سعی در بیشتر شناساندن شخصیت پدر به مردم سایر کشورهای دنیا از جمله ایران دارد ، بعضی به شکل دیگر و ... . بعد از مرگ حجازی ، فقدان صدای مردی از دل مردم در برابر حذف مفتضحانه تیم امید ، نحوه انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال ،حاشیه ها و رفتارهای هیات مدیره استقلال و...جای خالی وی را بیشتر از قبل نشان داد . بی تردید بسیاری بعد از فوت حجازی نفس راحتی کشیدند که دیگر بدون اعتراض و فریاد وی راحت تر می توانند تا در فوتبال کشور اهداف خود را پیش ببرند اما در این یکسال در مقاطعی دیده شد که ادامه راه حجازی توسط خانواده و اطرافیان وی کمی نمایان است و با گذشت زمان ، این مهم بیشتر بچشم آمد که اعتراض به آنچه در تمرین استقلال رخ داد ، نقطه اوج آن بود تا آنها که از مرگ حجازی نفس راحتی کشیده بودند ، با ترس از اعتراض حجازی اما اینبار از دل خانواده وی سعی در بسته نگاه داشتن فریاد آنها با این ادعا که خانواده حجازی به اعتبار نام وی سکوت نمایند ، داشته باشند. بی تردید بحث تغییر نام کمپ ، تلاشی کوچک در راستای اخلاقیات ، حفظ فرهنگ و تمدن اصیل ایرانی و نمادی از اعتراض به رفتارهای لمپن گونه واری بود که اکثر رسانه ها ، خبرگزاریها و مطبوعات بدان اشاره داشتند و شکایت کردند .

خانواده حجازی در فضای همراه با سکوت جامعه فوتبال که اکثریت بدنبال منافع خود هستند ، به قصد مبارزه با رفتارهای مشابه به سینمای دهه 40 و 50 از اعتبار خود خرج کردند و اینکه بعضی این اعتراض را خصومت شخصی با دیگران فرض می نمایند ، یاد آور ضرب المثل معروف است که می گوید : " چوب را که برداری، گربه دزده فرار میکنه " . ...در این مدت خانواده حجازی با اتحاد و همدلی کلمه " خانواده " را به معنای واقعی تعریف کردند تا امروزه و به دفعات ، بارها بشنویم " خانواده ناصر حجازی " و از اینرو چنین جلوه دادنی از سوی آنها به کلمه مقدس " خانواده " جای تقدیر بسیار دارد نه اعتراض.

در ادامه مطلب سایت گل ، ادعا بر بی عیب و عار جلوه نشان دادن ناصر حجازی است . بی تردید چنین ادعایی از ریشه و اساس باطل است . حجازی انسان بود و انسان جایز الخطا است . شک نداریم که حجازی در زندگی ورزشی و حتی شخصی خود مثل هر انسان دیگری اشتباه داشته است که نمونه ای از آن به ادعای بسیاری از دوستدارانش ، تبلیغات تجاری وی در دبی ( برغم آنکه در آن دوران باز هم به حجازی تیم نمی دادند و حجازی مثل هر شهروند دیگر حق کسب درآمد داشت ، از سویی ایرانیان در آنزمان در در دبی سرمایه گذاری بیشتری انجام میدادند و این مساله موجه نشان دادن فعالیتهای اقتصادی و بازرگانی در آنجا را بروز میداد ، حجازی همچون بسیاری از ستارگان معروف مثل : آلن دلون ، داستین هافمن و ... این حق را برای خود میدید تا از آنجا که در ایران اجازه استفاده از برند خود را ندارد ، در دبی از برند خود استفاده کند و ... ) بوده است اما این درک و دانش را داشت تا اشتباه خود را بپذیرد و با پرهیز از تکرار اشتباه ، در مسیر آن گام بر ندارد ... اینکه از وی بعنوان اسطوره نام می برند ، دلیل بر بی عیب و عار بودنش نیست . بلکه آن است که حجازی در کنار قهرمانیهای ورزشی ، منش و مرام خاص خود را داشت .

صراحت کلام و مهمتر از آن ادب داشت ، اهل زدوبند و مسایل پشت پرده نبود ، از قهرمانی ای لذت میبرد که پاک بدست آمده باشد تا از دسترنجش لذت واقعی را ببرد و بخود ببالد ، بر خلاف دیگران در بسیاری از مواقع از حق خود میگذشت تا از حق دیگران دفاع کند ، اهل سیاست نبود و بدون هیچ گرایش و وابستگی حزبی و جناحی آنچه را که در دل داشت ،براحتی بر زبان میآورد و همانطور که در رژیم گذشته در برابر آتابای و آتابای ها حرف حق را میزد ، در اواخر عمر وقتی مشکلات اقتصادی و اجتماعی مردمش را دید ، از دولت خواست تا در جهت برطرف کردن مشکلات مردمی که خود را از آنها میدید ، تلاش خود را بیشتر نماید و حتی رئیس جمهور وقت برغم انتقادهای حجازی به دولتش ، بعد از مرگ وی ، او را فردی تاریخی ، با غیرت و جسور خواند. حجازی برای این اسطوره شد که همیشه خودش بود و مجیز دیگران را نمیگفت و مثل دیگران با آنچه در زمان مربیگری وی و در سفر به کربلا به حجازی کردند یا با نامه نگاریهایی ! وارد حریم خصوصی دیگران و مسایل اعتقادی آنها نمیشد و سالها پشت پرده تهمت نمیزد و تهمتش را بسط و گسترش نمیداد!( اجازه دهید تا در این مورد بیشتر از این صحبت نکنیم و فقط همین را بگوییم که حجازی همانطور که فتح اله زاده نیز قبل تر اشاره کرده بود ، اعتقاداتش در خفا برای خود نگاه میداشت و برای دیگران بروز نمیداد).

حجازی در مواقع بسیاری از خواسته مادی که امروزه بسیاری بنده آن شده اند ، گذشت و به ادعای مدیر عامل استقلال ، سال 86 وقتی مشکلات مالی تیم محبوبش را دید ، با قبول هدایت تیم ، به خواسته فتح اله زاده احترام گذاشت و کمترین رقم ممکن را دریافت کرد... آری ، حجازی اینگونه اسطوره شد تا از مقامات عالیرتبه کشور گرفته تا چهره هایی ورزشی چون : سر آلکس فرگوسن ، سپ بلاتر و ...و هنرمندان بزرگ ایران زمین مثل : ناصر ملک مطیعی ، جمشید مشایخی ، سعید راد ، کیومرث پوراحمد ، تهمینه میلانی ، ایرج نوذری ،حسن فتحی، مهران مدیری و ...در ستایش وی سخن بگویند و باور کنیم که مرگ حجازی پایان افسانه وی نبوده است . اینکه محبوبیت حجازی و پایبندی به اصولش باعث شده است تا مردم اشتباهات وی را نبینند و او را بی عیب و عار بدانند و دیگران را اهریمن ، قضاوتی است که آنها دارند و افتخاری است که حجازی به واقع از مردم دریافت کرده است .

نگارنده مطلب سایت گل در پایان گفته است که سوالات بسیار است و... .

ای کاش آنها نیز مطرح میشد تا سوالی گنگ برایتان باقی نمی ماند تا در نهایت قضاوت را مردم انجام دهند ، هر چند که بدرقه حجازی بعد از مرگ قدرشناسی مردم از وی را بخوبی نشان داد تا خانواده نیز همیشه قدردان قدرشناسی مردم باشند.

با تکرار نقل قولی از ناصر حجازی ، مطلب را به پایان می رسانیم : " شرافت و مردانگی این است که برای موفقیت دست کسی را نبوسی و یا پایت را روی شانه های کسی نگذاری" .


برای خواندن سایر خبرهای ورزشی کلیک کنید

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
1
30
من از پرواز کلاغهای بی سر و پا میترسم.روحش شاد.
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
0
27
به نظر من نیازی به این جوابیه هم نبود.
مردم هم ناصرخان رو خوب میشناسن و هم آدمهای لمپن چاپلوس و باند بازی رو که برای منافع خودشون دست به هر کاری میزنن.
درود بر ناصرخان حجازی.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
0
24
چقدر بعضی ها بدبختن که از نام یه مرده هم میترسن.
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
1
24
اسطوره استقلال فقط ناصر حجازی.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
0
23
بعضی ها اگه یه دنیا هم پول خرج کنن نمی تونن به اندازه نصف حجازی محبوب بشن.
ایمان
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
25
1
شما هم دیگه شورش رو درآوردید/
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
0
20
یکی به اون لمپن بگه دوره قلدر بازی و مثل جاهل های گذشته نوچه داشتن تموم شده.
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
0
22
چیزی که آقای باند باز نمیتونه بفهمه اینه که مشهور بودن با محبوب بودن فرق میکنه. خودتو بکشی هم نمیتونی محبوب بشی گروهبان!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
0
22
تا زمانی که زنده ام در قلب من خواهی بود ناصر خان.
وبگردی