۱۰ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۳۱۰۴۷
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۲ - ۱۸-۰۶-۱۳۹۱
کد ۲۳۱۰۴۷
انتشار: ۱۴:۳۲ - ۱۸-۰۶-۱۳۹۱
درآستانه دیدار تیم ملی فوتبال ایران
 حدود هشتاد سال از ورود فوتبال به لبنان می گذرد، اما این ورزش در این كشور كوچك آسیا، بیشتر ازهركشور دیگری بوی سیاست و مذهب می دهد؛ كشوری كه برای اولین بار، تیمش توانسته به آخرین مرحله از مسابقات انتخابی جام جهانی راه یابد.
 
به گزارش ایرنا ازبیروت، فوتبال درلبنان به نسبت دیگر ورزش هاهمچون اكثركشورها،از بیشترین تعدادطرفدار برخوردار بوده و طیف های مختلف مردم لبنان، از هر حزب، طایفه، مذهب و گرایش سیاسی در میان طرفداران این ورزش محبوب حضور دارند.
 
فوتبال، از قدیمی ترین ورزش ها درلبنان به حساب آمده و تاریخ آغاز آن در این كشور به دهه 30 قرن گذشته باز می گردد.
 
این بازی ازدبیرستان ها ودانشگاه ها سرچشمه گرفته وبرای اولین بار لیگ این كشوردرسال 1934شكل گرفت كه با موفقیت باشگاه'النهضة'روبرو بودوهم اكنون درلبنان ده هاباشگاه فوتبال درچهار دسته مختلف به فعالیت می پردازند.
 
باشگاه های درجه یك كه هم اكنون در لیگ لبنان بازی می كنند، 'النجمه'، 'العهد' ،' الانصار' ،'الصفا'،'الاخاء الاهلی'، 'شباب الساحل'، 'الحكمه'، 'المبره'، 'طرابلس الریاضی' ، ' الراسنغ' ، 'السلام'، 'التضامن' و 'الاهلی صیدا' بوده كه برخی از آنها قدرتمند بوده و توانسته اند طی ده ها سال جایگاه خود را در لیگ دسته یك این كشور حفظ كنند.
 
تیم های النجمه، العهد، الانصار و الصفا قدرتمندترین باشگاه های لبنانی بوده كه به شكل تقریبا دایمی رقبای اصلی به منظور دست یابی به جام لیگ و جام حذفی این كشور هستند.
 
اما دیگر باشگاه ها معمولا به منظور سقوط نكردن به دسته های پایین تر تلاش می كنند و جایگاه خود را در بعضی سال ها با برخی تیم های دسته دوم تعویض می كنند؛ برای مثال تیم باشگاهی 'الهومنتمن' با وجود اینكه چندین سال موفق به قهرمانی در لیگ دسته یك لبنان شده، هم اكنون به لیگ دسته سه این كشور سقوط كرده است.
 
با توجه به شكل و ماهیت چند طایفه ای و مذهبی جامعه لبنان، طبیعتا تیم های باشگاهی این كشور نیز این رنگ و صورت را پذیرفته و هر یك از آنها به یك جریان سیاسی خاص وابسته هستند؛ برای مثال باشگاه العهد متمایل به حزب الله بوده و اكثر طرفداران و مدیرانش از مذهب تشیع هستند.
 
باشگاه الانصار نیز وابسته به جریان 'المستقبل' بوده و بالطبع هواداران و مسئولانش سنی مذب بوده و همچنین باشگاه 'الصفا' نیز متمایل به حزب 'سوسیالیست ترقی خواه' و اكثر طرفداران و مدیرانش از اهل دروز لبنان هستند.
 
این امر در خصوص باشگاه های راسینغ و هومنتمن نیز كه متمایل به ارامنه لبنان و باشگاه الحكمه متمایل به مسیحیان مارونی این كشور هستند، صادق بوده و باید به این نكته نیز اشاره كرد كه برخی باشگاه ها نیز وجود دارند كه بنابر منطقه ای كه در آن واقع هستند، رنگ و بوی مذهبی نیز به خود گرفته اند.
 
برای مثال طرابلس الریاضی در شهر طرابلس با غالبیت اهل تسنن، التضامن در شهر صور با غالبیت اهل تشیع، السلام در منطقه 'زغرتا' با غالبیت مسیحی و شباب الساحل در ضاحیه جنوبی بیروت با غالبیت اهل تشیع به كار خود ادامه می دهند.
 
با این وجود برخی باشگاه ها نیز وجود دارند كه مسایل مذهبی و طایفه ای در خصوص طرفداری از آن كم رنگ بوده كه از جمله این باشگاه ها می توان از النجمه نام برد كه موسس آن 'عمر غندور' سنی مذهب بوده و اكثر دست اندركارانش سنی هستند و علاوه بر آن 'بهاء الدین حریری' سنی مذهب نیز از آن پشتیبانی مالی می كند، اما غالب طرفداران این تیم، شیعه بوده و علاوه بر طرفداری از این تیم از باشگاه العهد نیز طرفداری می كنند و تنها در زمانی كه این دو تیم رویاروی هم قرار می گیرند صفوف آنها از یكدیگر متمایز می شود.
 
برخی از باشگاه ها بنابر تمایلات و شكل طایفه ای و سیاسی خود به رنگ خاصی نیز مشهور شده اند، برای مثال باشگاه النجمه به باشگاه ارغوانی، باشگاه انصار به باشگاه سبز و باشگاه های العهد و الصفا به باشگاه های زرد معروف هستند.
 
چند طایفگی و چند رنگی جامعه لبنان، یكی از طبیعیات این جامعه به شمار می رود، اما گاهی این امر طی بازی های فوتبال از حد خود خارج می شود و درگیری میان طرفداران دو تیم به حدی می رسد كه امنیت منطقه بازی را تهدید كرده و سبب فتنه های طایفه ای می شود.
 
برای مثال دو تیم النجمه و الانصار كه هر دو از تیم های پر طرفدار میان اهل تشیع و اهل تسنن هستند، در برخی بازی ها كه میان این دو تیم برگزار می شود، طرفداران یك تیم اقدام به دادن شعارهایی می كنند كه طرفداران طرف مقابل را تحریك كرده و در بسیاری موارد این امر به درگیری و زد و خورد شدید میان آنها می انجامد و خوشحالی پس از بازی به ترس و عدم وجود امنیت عمومی تبدیل می شود.
 
این مساله سبب شده كه در برخی موارد، دستگاه ها امنیتی لبنان اجازه ورود تماشاگران را به استادیوم نداده و این بازی ها به منظور حفظ امنیت و عدم پیش آمدن درگیری، بدون حضور تماشاچی برگزار شده، كه این امر سبب زیان های مالی بزرگی برای دو تیم و فدراسیون فوتبال لبنان می شود.
 
در این حال باید دانست كه این مساله تنها در مسابقات باشگاهی داخلی لبنان وجود داشته و طی بازی باشگاه های این كشور با باشگاه های دیگر كشورها و همچنین طی بازی های تیم ملی لبنان، این اختلافات داخلی به كلی رنگ می بازد و فوتبالدوستان لبنانی از تمام طوایف و مذاهب مختلف این كشور تنها با یك رنگ، یعنی رنگ پرچم لبنان با حضور در استادیوم به تشویق تیم محبوب خود می پردازند.
 
این امر در خصوص بازی آتی تیم ملی فوتبال لبنان و تیم ملی ایران نیز صادق بوده و در صورت اجازه مقامات امنیتی این كشور به حضور طرفداران لبنانی در ورزشگاه، خواهیم دید كه استادیوم اصلی شهر بیروت، مملو از فوتبالدوستانی خواهد بود كه با در دست داشتن پرچم لبنان به تشویق تیم ملی خود خواهند پرداخت.
 
این بازی كه در چارچوب مسابقات مقدماتی جام جهانی 2014 برزیل، در قاره آسیا برگزار می شود، پیش بینی می شود كه طی برنامه ریزی هایی كه 'تئو بوكیر' سرمربی آلمانی تیم ملی لبنان در نظر گرفته و با بازی خوب لژیونرهای این تیم، شاهد بازی زیبایی به همراه تشویق پرشور فوتبالدوستان لبنانی باشیم.
 
در رابطه با تیم های فوتبال اروپایی و آمریكایی، جبهه بندی های مختلفی در لبنان وجود داشته و می توان گفت كه برخی طرفداران فوتبال در این كشور، به تیم های ملی برخی از دیگر كشورها همپایه تیم ملی خود و در برخی موارد بیشتر از آن علاقمندی نشان می دهند.
 
این مساله در بازی های جام جهانی فوتبال و جام ملت های اروپا شكلی بسیار پررنگ و جدی داشته و به شكل كلی طی آمارها می توان گفت كه بیشتر مردم لبنان تیم های دو كشور آلمان و برزیل را مورد تشویق خود قرار می دهند و ایتالیا، اسپانیا و فرانسه نیز در رده های بعدی از نظر دارا بودن تعداد تماشاچی لبنانی، قرار دارند.
 
در لبنان، بعضا تشویق تیم های خارجی، پیش زمینه مذهبی نیز داشته، برای مثال بیشتر طرفداران لبنانی تیم فوتبال برزیل، مسیحی هستند، چرا كه اكثر لبنانی های مقیم برزیل، دارای این دین و مذهب بوده و همچنین اكثر طرفداران تیم ملی آلمان نیز شیعه هستند، چرا كه شیعیان لبنانی زیادی در آلمان زندگی می كنند.
 
مسایل دیگری نیز در حمایت از تیم های اروپایی و آمریكایی نقش دارد كه از جمله آن می توان به تابعیت دوگانه بسیاری از شهروندان لبنانی اشاره كرد؛ برای مثال هزاران تن از لبنانی ها، تابعیت فرانسه را نیز دارا هستند كه این امر در حمایت از تیم ملی فرانسه تاثیر گذار است.
 
برخی مسایل سیاسی نیزدر هواداری از تیم های خارجی دخالت دارد كه از جمله آن می توان به حمایت اكثریت مردم لبنان از تیم ملی كشورمان در بازی با تیم ملی آمریكا در چارچوب جام جهانی 1998 اشاره كرد كه این امر در بسیاری از كشورهای عربی نیز قابل مشاهده بود.
 
روز پس از این بازی، تیتر اول بسیاری از روزنامه های عربی اینگونه بود: 'ایران آمریكا را شكست داد.'
 
با این وجود، لبنانی ها به شكل یك پارچه در بازی با تیم ملی ایران كه قرار است روز بیست و یكم شهریور در بیروت برگزار شود، به تشویق تیم كشورشان خواهند پرداخت و از نظر بعضی افراد این مسابقه، انتقام شكست چهار بر صفر لبنان از تیم ملی كشورمان در سال 2000 كه در همین ورزشگاه صورت پذیرفت، خواهد بود.
 
همراه با نزدیك شدن زمان مسابقه میان تیم های ایران و لبنان، رسانه های لبنانی، بویژه پایگاه های خبری و الكترونیكی با انتشار شعارهای حماسی از مردم لبنان می خواهند كه با حضور پر شور در ورزشگاه اصلی شهر بیروت، به تشویق تیم ملی كشورشان بپردازند.
برچسب ها: فوتبال ، لبنان
ارسال به دوستان
بازگشت آزادی از نخستین تجربه ملی (+عکس) وجود ترکیبات شیمیایی در برخی دارو‌های مکمل و نیروزا دستگیری ۲ سارق زورگیر سابقه دار حین سرقت در فردیس نوروز ۱۴۰۳ زیر فشار کمرشکن گرانی /فقط رأی می‌خواهند،بعد یادشان می‌رود /هم خسته‌ایم، هم بریده‌ایم/فریادها به گوش دولت می‌رسد؟ اندیشه پویا؛ یاد شاهرخ مسکوب/ تبعیدی سرگردان توقیف محموله ۶ میلیاردی قاچاق در لرستان معاون سازمان انرژی اتمی: هیچ آلودگی پرتوی غیرعادی در رود ارس مشاهده نشده است مجرمان حمله تروریستی مسکو تا ابد در جایی شبیه به «تابوت» /حرکت فقط در حالت خمیده و دست به پشت یک قلاده کاراکال در محور شاهرود - میامی تلف شد وزیر امنیت داخلی بایدن استیضاح می‌شود یافته‌ تازه محققان: تنها ۲ شب کم‌خوابی می‌تواند باعث شود احساس پیری کنید فوت ۶۱۷ نفر در تصادفات رانندگی تا امروز پیش‌بینی کاهش دما و بارش باران برای این استان‌ها قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۳/ طلا به کانال جدید نزدیک شد سقوط اتوبوس به دره در آفریقای جنوبی با ۴۵ کشته
وبگردی