۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۳
کد خبر ۲۴۴۱۸۵
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۱ - ۱۵-۰۹-۱۳۹۱
کد ۲۴۴۱۸۵
انتشار: ۱۴:۰۱ - ۱۵-۰۹-۱۳۹۱
نگاهی به شرایط اقتصادی لبنان

رقابت بیروت با دوبی ، دوحه و ابوظبی

طراحان مد و مدیران تبلیغاتی معتقدند که پویایی بیروت هنوز بیش از هر زمان دیگری می‌تپد. بیروت همچنین قلب زندگی شبانه را در اختیار دارد و بسیاری از رستوران‌ها شعبه نخست خود را در بیروت افتتاح می‌کنند چرا که این مسئله می‌تواند به آنان برای معرفی برندشان کمک کند.
   منبع:اکونومیست
مترجم: مریم جعفری
 
عصرایران - زمانی که "حبیب" به دنبال مکانی در خاورمیانه برای سرمایه گذاری می‌گشت، نخستین مقصد او لبنان بود. برای لبنانی‌های مقیم آمریکا که خواهان تجارت به زبان عربی‌-انگلیسی هستند، این کشور مکان ایده‌آلی به شمار می‌آید. اما او تنها بعد از چند روز اقامت، تصمیم گرفت که در مکان دیگری سرمایه گذاری کند: «دوبی».
او می‌گوید "بیروت جذابیت‌های زیادی دارد و می‌تواند در آینده سانفرانسیسکوی دیگری باشد اما همه چیز در اینجا در حال سقوط است."
 
اکثر شرکت‌های تاسیس شده به همراه آنانی که به تازگی فعالیت خود را آغاز کرده‌اند، نگاه یکسانی به اقتصاد لبنان دارند. در روزهای خوشبختی بیروت در اوایل دهه ۱۹۷۰ میلادی، بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی، "پاریس خاورمیانه" را برای ساخت مرکز اصلی خود انتخاب کردند ، اما امروز طبق گزارش‌های منتشر شده و در رتبه‌بندی شهری ، بیروت از منظر اقتصادی پس از دوبی، ابوظبی و دوحه جای گرفته است.

بیروت

در آخرین گزارش منتشر شده توسط بخش اطلاعات اقتصادی، پایتخت لبنان در بین ۱۲۰ شهر تجاری در جایگاه ۱۱۷ قرار گرفته است و در رده‌بندی توانایی جذب سرمایه‌ها، شرکت‌ها، استعدادها و توریسم در بین ۹ پایتخت عربی، رده آخر را به خود اختصاص داده است.
 
 پیچیده‌ترین دلیل برای این کاهش رشد اقتصادی، زیرساخت‌های این کشور است. دولت انحصار اینترنت را در اختیار دارد که سرعت آن حتی از عراق کمتر است و مانند خطوط تلفن بسیار گران‌قیمت هستند.
همچنین به دلیل کمبود برق، صاحبان صنایع و تجار برای تامین برق مورد نیاز خود مجبورند روزانه چندین ساعت از موتوربرق‌های خصوصی خود استفاده کنند. در همین حال، اقتصادی‌های محلی نیز به دلیل ترافیک سنگین شهری نمی‌توانند به درستی عمل کنند.
 
هزینه‌های گزاف نیز باعث شده که مالکان، کارخانه‌های خود را به نقاط  ارزان‌تری منتقل کنند. یکی از مدیران اجرایی با اشاره به دستمزدهای پایین‌تر و اجاره‌های کمتر می‌گوید: "در این اندیشه هستم که کارخانه خود را به قاهره منتقل کنم."
سرمایه گذاران هنوز به دنبال رشد اقتصادی هفت درصدی هستند که بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۰ میلادی در این شهر به دست آورده‌اند؛ اما اکثر آنان برای سوددهی بیشتر به دیگر شهرهای خلیج فارس نقل مکان می کنند.
 
اما در به وجود آمدن این شرایط تنها بیروت مقصر نیست چرا که هنوز اثرات ۱۵ سال جنگ داخلی در تمام کشور احساس می‌شود. بی‌ثباتی اقتصادی که در سال ۲۰۰۶ اقتصادی به دلیل جنگ با اسرائیل به وجود آمد و اکنون نیز ریشه در ناآرامی‌ها در همسایه این کشور دارد، از عوامل تاثیرگذار هستند.

 مقام‌های دولتی در این کشور به دنبال جذب شرکت‌های بین المللی هستند اما سیاستمداران همواره بر لزوم اجرای اصلاحات تاکید می‌کنند.
هیچ بودجه جدیدی برای این کشور از سال ۲۰۰۵ میلادی تصویب نشده است. مقرارت دست و پا گیر و فرهنگ «واستا» (لغت عربی برای ارتباط) تجارت در این کشور را کیش و مات کرده است.
 
یا این حال ، "نصیب قبریل" یکی از تحلیل‌گران اقتصادی لبنان می‌گوید که با داشتن سرزمینی با کوه‌ها، رود‌ها و بیشه‌ها، می‌توان بر روی صنعت توریسم حساب کرد که درآمدی بیشتر از ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی که در سال ۲۰۱۱ به ثبت رسیده را کسب کرد. لبنان همچنین دارای بازار آزاد، بانکداری قوی، شرایط خوب جغرافیایی در خاورمیانه و استاندارد مناسب برای زندگی است.
 
"فواد زموخل" که ریاست یکی از سازمان اقتصادی را برعهده دارد، می‌گوید که از همه مهم تر آن است که تجار باهوشی وجود دارند که نتایج خوبی را در خارج از مرزهای لبنان به دست آورده‌اند. موانع زیادی موجود دارد اما ما اکنون راه‌های مقابله با آن را یاد گرفته‌ایم. او به عنوان فردی مودب و تحصیل‌کرده که به سه زبان عربی، انگلیسی و فرانسوی تسلط کامل دارد، نمونه‌ای از نیروی با استعداد کار در این کشور است.
 
اما بیروت از یک منظر از دوبی‌ و دوحه‌ برتر است؛ طراحان مد و مدیران تبلیغاتی معتقدند که پویایی بیروت هنوز بیش از هر زمان دیگری می‌تپد. بیروت همچنین قلب زندگی شبانه را در اختیار دارد و بسیاری از رستوران‌ها شعبه نخست خود را در بیروت افتتاح می‌کنند چرا که این مسئله می‌تواند به آنان برای معرفی برندشان کمک کند. افراد دست و دلباز زیادی در آنجا حضور دارند؛ برای مثال اتاق‌های هتل "لی گرای" یکی از هتل‌های زیبا که توسط مجموعه "کمپبل گرای" بریتانیا در سال ۲۰۰۹ میلادی افتتاح شده است، در اغلب موارد به طور کامل رزرو می‌شود. اما در هر صورت، هنوز هم تجّاری مانند خانم حبیب به فکر سرمایه گذاری در مکان‌های دیگری هستند.
 
 

برچسب ها: لبنان ، بیروت ، دوبی ، دوحه ، ابوظبی
ارسال به دوستان
وبگردی