۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۴۵۱۸۷
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۴ - ۱۹-۰۹-۱۳۹۱
کد ۲۴۵۱۸۷
انتشار: ۱۵:۴۴ - ۱۹-۰۹-۱۳۹۱

درمان و معالجه بیماری ها چقدر گران شده است (+جدول)

پس از چندين سال افزايش تاسف بار بيماران متقاضي شيمي درماني، به گفته «آنکولوژيست» ها طي ماه هاي اخير اين تعداد ثابت و حتي در برخي موارد کاهش يافته است.

ولي آيا اين وضعيت نشان از توقف روند افزايشي تعداد بيماران سرطاني است؟ ظاهراً چنين نيست و مشکل ديگري بر اين درد افزوده شده، افزايش سنگين هزينه هاي درمان و انصراف بيماران و خانواده هايشان از ادامه درمان و... است.

يکي از آنکولوژيست هاي معروف در اين باره مي گويد: طي سال هاي اخير تعداد بيماران سرطاني افزايش نگران کننده اي يافته بود و اگرچه ظاهراً اين به نفع ماست ولي هرگز راضي به اين وضع نيستيم. در واقع برخلاف ميلمان مجبور به گسترش کار شده بوديم.وي متذکر مي شود: طي چند ماه اخير با شرايط تاسف بارتري مواجه شده ايم و آن انصراف برخي بيماران از ادامه درمان است.

به عبارت ديگر با افزايش زياد هزينه درمان، برخي بيماران يا خانواده هاي آن ها(اين مورد به ويژه درباره بيماران سالمند بيشتر ديده مي شود) از ادامه درمان منصرف مي شوند و...ولي کار به همين جا ختم نمي شود، به گفته چند تن از دندان پزشکان، اين روزها تعداد افراد متقاضي کشيدن دندان به جاي ترميم آن افزايش يافته است.«ا-س» دندان پزشکي است که از اين وضعيت گله مند است. وي مي گويد: به تازگي بيماران زيادي به علت افزايش سرسام آور هزينه هاي ترميم دندان، ترجيح مي دهند به جاي ترميم دندان هايشان آن را بکشند و هزينه کمتري بپردازند که اين روند جاي تاسف دارد.وي مي گويد با وجود آن که بارها به آن ها گوشزد مي کنيم که نبايد دندان را بکشيد ولي دليل آن ها به اندازه کافي قانع کننده است که مي گويند ما ناگزير اقدام به اين کار مي کنيم به علت بالا بودن هزينه انجام عمل ترميم دندان!

آب گل آلود بخش درمان

همه مي دانند که «دلار گران شده». اين را همه ما هر روز چندين بار از بقال، قصاب و سبزي فروش و تعميرکار و حتي کارگران خدماتي مي شنويم. ولي آيا اين افزايش واقعاً به اندازه اي است که برخي از دوستان شاغل در بخش درمان کشور که مستقيماً با جان مردم سر وکار دارند، مدعي اند و بر اين اساس قيمت خدماتشان را هر طور که دلشان خواسته افزايش داده اند؟نمي خواهم از هزينه ويزيت، انواع آزمايش، سونوگرافي، آندوسکوپي و حتي تزريق آمپول بگويم چون هر عدد و رقمي که اين جا مطرح شود شايد عاملي باشد براي افزايش نامعقول و ناعادلانه ديگر دست اندرکاران اين بخش ولي آن چه مسلم است و متاسفانه همه مردم با آن درگيرند بي سروساماني هزينه هاي درخواست شده و سهم ناچيز بيمه ها در اين عرصه است. طبيعي است که در چنين آب گل آلودي هستند کساني (هرچند اندک) که سعي مي کنند بيشترين و بهترين ماهي را بگيرند و همين تعداد اندک موجب بي اعتمادي مردم و بدنامي اکثريت درستکار شاغل در بخش درمان کشور مي شوند.

افزايش تا ۳۰۰ درصدي

در اين بين شايد افزايش نرخ ويزيت پزشکان آن قدر براي مردم قابل لمس نباشد، در حالي که قيمت انواع تجهيزات و خدمات بيمارستاني، آزمايشگاهي، تصويربرداري پزشکي و...، از ۱۰۰ تا ۳۰۰ درصد بالا رفته و همين مسئله هزينه هاي درماني را به شدت افزايش داده است که در نهايت بخش زيادي از اين هزينه ها را بيمار پرداخت مي کند.وضعيت نابه سامان بازار ارز و تخصيص نيافتن ارز مرجع براي واردات تجهيزات پزشکي و جراحي، باعث شد تا نرخ هزينه هاي تجهيزات پزشکي و جراحي به شدت افزايش يابد. به طوري که اين افزايش قيمت ها تاثير به سزايي در بالا رفتن هزينه هاي درماني به ويژه آن دسته از بيماري هاي نيازمند بستري و جراحي گذاشته است.به گزارش مهر، دکتر «حسينعلي شهرياري» رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس با بيان اين مطلب که از نظر شاخص پرداخت هزينه هاي سلامت از جيب مردم که بر اساس برنامه چهارم و پنجم مي بايد به زير ۳۰ درصد برسد، مي گويد: متاسفانه در اين زمينه رو به عقب حرکت کرده ايم و طي ۳ سال گذشته سهم مردم از پرداخت هزينه هاي سلامت از ۵۴ درصد به بيش از ۷۰ درصد افزايش يافته است.

هزينه يک دوره درمان بيمار مبتلا به سرطان سينه با هرسپتين با قيمت دلار سال گذشته ۵۰ تا ۶۰ ميليون تومان بود اما حالا همين دوره درمان ۲۰۰ ميليون تومان تمام مي شود. همچنين يک بيمار براي درمان دريچه ميترال قلب بايد ۳۷ هزار دلار پرداخت کند که با قيمت دلار سال گذشته ۶۰ ميليون تومان تمام مي شد و حالا بايد ۱۲۰ ميليون تومان بابت آن پرداخت کند.

رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس، با انتقاد شديد از افزايش هزينه هاي سلامت که به شدت مردم را تحت فشار قرار داده، معتقد است که دولت نهم و دهم در حوزه سلامت فقط يک جا خوب عمل کرد، آن هم افزايش تعداد تخت هاي بيمارستاني از ۷۵ هزار به ۱۱۵ هزار تخت بود. به گفته شهرياري، در چنين شرايطي که هزينه هاي سلامت به شدت افزايش پيدا کرده است، کيفيت ارائه خدمات در مراکز درماني افت مي کند.همچنين هزينه لوازم مصرفي پزشکي نيز به طور ميانگين ۲۴۵ درصد رشد داشته است. به طوري که فيلم راديولوژي ۲۴۰ درصد، اکسيژناتور ۲۴۷ درصد، ونتيلاتور ۳۰۰ درصد، گاز هليوم براي ام آر آي ۶۶۷ درصد، صافي و دستگاه دياليز ۳۲۵ درصد و کيسه خون ۳۵۰ درصد گران تر شده است.غذاي همراه بيمار نيز که تا چند ماه قبل ۳۰۰۰ تومان هزينه داشت هم اکنون به ۵۰۰۰ تومان افزايش يافته است.ماسک معمولي که در بيمارستان ها براي مراقبت از بيماران استفاده مي شود، از ۸۰ تومان به ۲۳۰ تومان رسيده است.اين در حالي است که رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به نرخ ارز مرجع براي واردات دارو و تجهيزات پزشکي که سال گذشته ۱۰۵۰ تومان بود، مي گويد: حتي اگر ارز مرجع هم به دارو و تجهيزات پزشکي اختصاص دهند با توجه به اين که نرخ ارز مرجع امسال به ۱۲۲۶ تومان افزايش يافته است، حداقل ۱۷ درصد افزايش قيمت را به همراه دارد.

اين طورها هم نيست!

با توجه به جدول ارائه شده ظاهراً اين افزايش ۳۶ تا ۳۰۰ درصدي هزينه هاي درمان نه فقط مربوط به افزايش قيمت تجهيزات پزشکي، بلکه به جا يا نابه جا مربوط به افزايش قيمت خدمات پزشکي نيز مي شود. براي درک بهتر اين قصه به سراغ برخي از بزرگ ترين شرکت هاي پخش تجهيزات مختلف پزشکي مي روم تا ببينم آيا افزايش قيمت ها واقعاً تا اين حدود است؟«م» توزيع کننده کالاهاي پزشکي در اين باره مي گويد: بيشتر اقلام پرمصرف مثل باند و گاز افزايش قيمت ناچيزي داشته که ما براي حفظ مشتريانمان از سود کم کرده ايم و افزايش قيمتي نداده ايم. ولي در مورد اقلام پانسمان زخم بستر و زخم هاي حاد جراحي بين ۵۰ تا ۶۰ درصد افزايش قيمت را شاهد بوده ايم.از وي مي پرسم بيشترين افزايش قيمت را در چه کالايي داشته ايد؟ مي گويد: ست «نفرستومي» آمريکايي پيش از اين ۲۰۰ هزار تومان بود که اکنون به ۳۸۰ هزار تومان رسيده که باز هم ۱۰۰ درصد افزايش قيمت نداشته است.«ک-م» مسئول يکي از شرکت هاي توزيع تجهيزات عمل هاي جراحي نيز مي گويد: در اين بخش بيشترين افزايش قيمت هارا در يکي از اقلام فرانسوي عمل فتق شاهد هستيم که تا چند ماه پيش ۶۰۰ هزار تومان بود و اکنون به يک ميليون و ۴۰۰ هزار تومان رسيده است(يعني چيزي حدود ۱۳۰ درصد). همچنين ست مربوط به بي اختياري ادراري ريفلکس، تا چندي پيش يک ميليون و ۵۰۰ هزار تومان بود که اکنون به ۲ ميليون و ۳۰۰ هزار تومان رسيده است( حدود ۵۰ درصد).وي متذکر مي شود: ما از افزايش هزينه خدمات پزشکي اطلاع کامل داريم ولي تاکيد مي کنيم که افزايش هزينه هاي درخواست شده توسط برخي ها، هيچ تناسبي با قيمت هاي فعلي ندارد و بسيار بيشتر از چيزي است که هست. به همين دليل برخي از بيماران ديگر در پي درمان خود نيستند، حتي بيماران سرطاني.ولي در حوزه تجهيزات دندان پزشکي چه خبر است؟«ب-ح» مسئول يک شرکت توزيع کالاهاي دندان پزشکي در اين باره مي گويد: پرمصرف ترين کالاي دندان پزشکي، آمال گام است که براي پرکردن دندان به کار مي رود. نوع ايراني اين کالا ۴۰ درصد و نوع استراليايي آن ۶۰ درصد افزايش قيمت داشته است. همچنين جيوه با ۱۰۰ درصد افزايش قيمت مواجه شده است.وي به نکته تاسف بار ديگري اشاره مي کند: اين روزها بازار ما زياد خوب نيست چون بيماران ترجيح مي دهند به جاي ترميم دندان، آن را بکشند. به همين دليل دندان پزشکان نيز از ما کمتر کالاهاي مربوط به ترميم دندان مي خرند.

چه کسي پاسخگوست؟

به خوبي مشخص است که افزايش قيمت تجهيزات پزشکي آن قدر نبوده که متناسب با افزايش هزينه خدمات پزشکي باشد. چه کسي پاسخ گوي اين نابه ساماني  يا حتي سوءاستفاده است؟ اولين مکاني که به ذهن مردم مي رسد سازمان نظام پزشکي است که تا چندي پيش مرجع رسيدگي به شکايات مردم در اين حوزه بود ولي حالا ديگر پاسخ شنيدن از آن ها به اين سادگي ها نيست.در قدم اول به سراغ سازمان نظام پزشکي کشور مي روم ولي متاسفانه هيچ کس پاسخ گوي تماس هاي مکررم نيست. در گام بعدي به سراغ سازمان نظام پزشکي خراسان رضوي مي روم و به سادگي آب پاکي روي دستم ريخته مي شود.دکتر «بيژن نژاد» مدير اجرايي اين سازمان در پاسخ به مسئوليتش در قبال وضعيت موجود مي گويد: طبق قانون برنامه پنجم توسعه، تعيين تعرفه ها از سازمان نظام پزشکي گرفته و به شوراي عالي بيمه سلامت واگذار شد. هرچند اکنون در بين راه اين انتقال گير کرده و همه چيز بلاتکليف است ولي به هر حال دولت براي امسال خود اين مسئوليت را به عهده گرفت. بنابراين در اين بخش ما ديگرهيچ مسئوليتي نداريم.

ولي در بخش نظارت، کنترل و رسيدگي به شکايات چه؟ دکتر«بيژن نژاد» پاسخ مي دهد: در اين بخش نيز ديگر ما مسئوليتي نداريم و مردم بايد شکايت هايشان را به معاونت درمان وزارت بهداشت انتقال دهند چون آن ها مسئول رسيدگي به اين موضوع هستند.وي متذکر مي شود: البته چون طبق قانون، حمايت از بيماران وظيفه ماست، گروه هايي را تشکيل داده ايم تا به صورت دقيق و کارشناسي مشخص کنند افزايش قيمت تجهيزات و خدمات پزشکي چقدر بوده است و بر اساس آن نظر کارشناسي خود را براي کنترل و سامان دهي اوضاع به دولت اعلام خواهيم کرد. در واقع ما فقط مي توانيم پيشنهاد بدهيم و بس.چاره اي نيست، من هم مثل مردم بايد به سراغ معاونت درمان وزارت بهداشت بروم ولي پس از تماس با روابط عمومي اين وزارت خانه و ارسال کتبي سوالات تا لحظه ارسال گزارش براي چاپ هيچ پاسخي از طرف مسئولان معاونت درمان وزارت بهداشت که ظاهراً متولي و مسئول وضعيت موجود هستند دريافت نکرده ام.اين در حالي است که اواخر آبان ماه گذشته سخنگوي کميسيون بهداشت مجلس اعلام کرد: افزايش هزينه هاي پزشکي در جلسات اين کميسيون بررسي خواهد شد.«سليمان عباسي» سخنگوي کميسيون بهداشت مجلس شوراي اسلامي با بيان اين که وضعيت هزينه هاي درماني مناسب نيست، افزود: در جلسات آينده کميسيون بهداشت موضوع افزايش قيمت خدمات پزشکي را بررسي خواهيم کرد.وي با بيان اين که قيمت ويزيت پزشک، هزينه هاي چشم پزشکي و دندان پزشکي فراتر از قيمت واقعي آن است، تصريح کرد: کميسيون بهداشت مجلس در زمينه هزينه هاي خدمات پزشکي با کمک دولت مشکل را حل و فصل خواهد کرد.سخنگوي کميسيون بهداشت مجلس گفت که افزايش هزينه هاي خدمات پزشکي موجب نگراني مردم شده است.جالب آن که بيست و يکم آبان ماه گذشته روساي دانشگاه هاي علوم پزشکي نيز طي نامه اي به معاون برنامه ريزي رئيس جمهوري به کمبود منابع حوزه سلامت، تورم ۳۵۰ درصدي قيمت تجهيزات پزشکي، معطل ماندن پروژه هاي بهداشتي و درماني، تاخير پرداخت بيمه ها و فشار مضاعف به مردم اعتراض کردند.... و در اين آشفته بازار کاملاً تخصصي! البته آنان که باز هم بيش از همه متضرر مي شوند و شايد حتي زندگي شان به خطر مي افتد، مردم هستند.

چکيده


وضعيت نا به سامان بازار ارز و تخصيص نيافتن ارز مرجع براي واردات تجهيزات پزشکي و جراحي، باعث شد تا نرخ هزينه هاي تجهيزات پزشکي و جراحي افزايش يابد. به طوري که اين افزايش قيمت ها تاثير زيادي در افزايش هزينه هاي درماني به ويژه آن دسته از بيماري ها که به بستري شدن و جراحي نياز دارد گذاشته است. ولي پس از تحقيق ميداني و بررسي ميزان افزايش قيمت تجهيزات پزشکي در بازار مشخص مي شود که افزايش هزينه هاي خدمات پزشکي که به گفته برخي تا ۳۰۰ درصد نيز رسيده است، غيرمنصفانه است. در واقع چنين به نظر مي رسد که عده اي(هرچند اندک) از اين آب گل آلود که به دليل نظارت ضعيف معاونت درمان فراهم شده است در حال ماهيگيري هستند و در اين عرصه نابه سامان پزشکي و فرافکني مسئولان البته باز هم اين مردم هستند که چوب سوء مديريت ها را مي خورند.


نوع خدمات پزشکی

هزينه سال ۹۰

هزينه سال ۹۱

درصد افزايش

جراحي سرطان سينه

2.5
ميليون تومان

3.5
ميليون تومان

۳۶

جراحي دريچه ميترال قلب

۶۰
ميليون تومان

۱۲۰
ميليون تومان

۱۰۰

يک دوره درمان ناباروري

۲ تا ۵
ميليون تومان

۵ تا ۱۰
ميليون تومان

۱۱۴

عمل سزارين

۲ تا ۴
ميليون تومان

۴ تا ۷
ميليون تومان

۸۳

عمل سنگ کليه

۱ تا ۳
ميليون تومان

۲ تا ۴
ميليون تومان

۱۰۰

دستگاه ديجيتال راديولوژي

۶۰
ميليون تومان

۱۵۰
ميليون تومان

۱۵۰

۲ عدد پروتز سينه

۶۵۰
هزار تومان

2.5
ميليون تومان

۲۶۹

ماسک معمولي بيماران

۸۰
هزار تومان

۲۳۰
هزار تومان

187.5

يک دوره داروي هرسپتين براي سرطان سينه

۵۰ تا ۶۰
ميليون تومان

۲۰۰

ميليون تومان

۳۰۰


برچسب ها: بیمارستان ، هزینه ، درمان
ارسال به دوستان
وبگردی