۱۰ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۴۵۹۶۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۰ - ۲۴-۰۹-۱۳۹۱
کد ۲۴۵۹۶۰
انتشار: ۱۱:۲۰ - ۲۴-۰۹-۱۳۹۱
چنین دستاوری با اقدام‌هایی ساده و نوآوری‌های فنی مانند استفاده از بالچه‌های آیرودینامیک در بوئینگ‌های 767 این شرکت حاصل شده است. همچنین، خلبان‌‌های ایرنیوزیلند هنگام حرکت روی باند به جای استفاده از دو موتور از یک موتور استفاده می کنند تا مصرف سوخت هواپیما را کاهش دهند.
در مسیر خطوط هوایی سبز

گروه بین الملل زیست نیوز، هنگامی صحبت از اثرات منفی زیست محیطی صنایع به میان می آید، صنعت هوانوردی یکی از گزینه‌هایی است که توجهات را به سوی خود جلب می کند. طی سال‌های اخیر فشار بیشتری بر خطوط هوایی جهان از سوی قانونگذارانی که در پی حفاظت از محیط زیست بوده، وارد شده است. به عنوان مثال، مالیات بر انتشار کربن در اروپا به شدت این شرکت‌ها را برای کاهش آلایندگی خود تحت فشار قرار داده است.

در این میان، برخی شرکت‌ها مانند "ویرجین" بیشتر پیرامون آنچه که در حال انجام آن هستند، صحبت کرده و برخی دیگر مانند "کتی پاسیفیک" به صورت عملی بر پژوهش در زمینه استفاده پایدار از زیست‌سوخت‌ها متمرکز شده‌اند. این مساله از این حقیقت ناشی می شود که هواپیماها بر خلاف وسایل حمل و نقل زمینی باید سوخت مورد نیازشان را به همراه خود حمل کنند و این فرصت را ندارند تا به شبکه برق سراسری متصل شوند!

حال در شرایطی که شرکت‌های هواپیمایی گام‌هایی را در مسیر درست برداشته‌اند، اما آیا واقعا می توانند به گزینه‌هایی کاملا سبز مبدل شوند؟

شرکت‌های هواپیمایی طی سالیان اخیر در تلاش بوده‌اند تا ویژگی دوستدار محیط زیست بودن خود را ارتقا دهند. به عنوان مثال، محصول جدید شرکت بوئینگ به نام "دریم لاینر" از نوآوری‌های جالب توجه‌ای در زمینه بهره‌وری سوخت و فناوری‌های مرتبط با طراحی برای ایجاد صرفه جویی در مصرف سوخت بهره می برد.

تمرکز بر سوخت‌های جدید

برخی از شرکت‌های هواپیمایی استفاده از سوخت‌های جایگزین را در دستور کار خود قرار داده‌اند. در همین راستا، تست‌های پروازی در زمینه استفاده از زیست‌سوخت‌ها در هواپیماها انجام شده، اما این فرآیند در حال حاضر بسیار پر هزینه است. همچنین، با توجه به موضوع تغذیه جهان و نوسان قیمت مواد غذایی، استفاده از زمین‌های کشاورزی برای تولید زیست‌سوخت مخالفان بسیاری در سراسر جهان دارد.

این در شرایطی است که با پیشرفت فناوری و افزایش رقابت در زمینه استفاده از سوخت‌های با کیفیت بالا و همچنین تمایل جهان برای کاهش اثرات مخرب استفاده از سوخت‌های فسیلی می توان به استفاده از سوخت‌های پاک در بلند مدت امیدوار بود.

توجه به بخش‌های مختلف برای یافتن گزینه‌های صرفه جویی

شرکت هواپیمایی "ایر نیوزیلند" نمونه‌ای خوب در زمینه اتخاذ رویکرد گسترده برای صرفه جویی در مصرف سوخت است. ایر نیوزیلند وعده مبدل شدن به پایدارترین شرکت هواپیمایی جهان تا سال 2020 را داده و تاکنون مصرف سوخت خود را به میزان 15 درصد کاهش داده است. این اقدام دستاوردی بزرگ در صنعت هوانوردی محسوب می شود.

چنین دستاوری با اقدام‌هایی ساده و نوآوری‌های فنی مانند استفاده از بالچه‌های آیرودینامیک در بوئینگ‌های 767 این شرکت حاصل شده است. همچنین، خلبان‌‌های ایرنیوزیلند هنگام حرکت روی باند به جای استفاده از دو موتور از یک موتور استفاده می کنند تا مصرف سوخت هواپیما را کاهش دهند. ایر نیوزیلند سرمایه گذاری دو میلیارد دلاری را برای مدرن کردن ناوگان هوایی خود انجام داده است. افزون بر این، برنامه‌های زمینی نیز در دستور کار شرکت قرار داشته و 20 درصد از خودروهای فرودگاه‌های "اوکلند"، "کریست چرچ" و "بلنهایم"، انرژی خود را با استفاده از زیست‌سوخت تامین می کنند.

 

تغییر مسیرهای پروازی و حمل بیشترین مسافر

گزینه دیگری که شرکت‌های هواپیمایی برای کاهش اثر زیست محیطی در دستور کار خود قرار داده‌اند، استفاده از خطوط پروازی مختلف است. در حقیقت، آنها با استفاده از مسیرهای کوتاه‌تر پتانسیل کاهش میزان سوخت مورد نیاز هواپیماهای خود را افزایش می دهند. این مساله می تواند تاثیر چشمگیری بر محیط زیست و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای داشته باشد.

از سوی دیگر، شرکت‌های هواپیمایی توجه ویژه‌ای به حمل و نقل حداکثری مسافران در هر پرواز دارند. عدم انجام پروازهایی که تعداد زیادی از صندلی‌های آنها خالی هستند، گامی درست در مسیر درست محسوب می شود. هنگامی که هواپیماها با بیشترین ظرفیت خود پرواز می کنند، میزان سوخت مصرفی سالانه شرکت‌ها نیز کاهش می یابد.

صنعت هوانوردی بخش‌هایی از آنچه را که باید برای حفظ محیط زیست انجام دهد، اجرایی کرده، اما همچنان اقدام‌های بسیاری در راستای سوخت‌های جایگزین باید انجام شود تا به معنای واقعی با شرکت‌های هواپیمایی سبز مواجه باشیم.

 


ارسال به دوستان
وبگردی