۰۹ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۴۵۹۸۱
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۷ - ۲۴-۰۹-۱۳۹۱
کد ۲۴۵۹۸۱
انتشار: ۱۷:۳۷ - ۲۴-۰۹-۱۳۹۱
احساس می‌کنم که طرح اسم من هم در داخل و هم خارج از کشور تاثیرگذار است و این‌که ضدانقلاب‌ها ادعا می‌کنند که انتخابات تحریم شده است تحت الشعاع قرار می‌گیرد. من اگر کاری انجام می‌دهم سعی می‌کنم به صلاح مردم و نظام باشد و حتی اگر احساس کنم حضورم در انتخابات تنها 10 درصد در حضور پرشورتر مردم تاثیرگذار خواهد بود، شرکت خواهم کرد ،آن‌چه مهم است حضور حداکثری مردم در این انتخابات است.

محمدرضا عارف در واکنش به پرسشی درباره وضعیت میرحسین موسوی و مهدی کروبی گفت: ما باید طبق قانون عمل کنیم.

به گزارش ایسنا، این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار با تعدادی از اعضای انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در پاسخ به این‌ پرسش که شما موضع رسمی خود را درباره حوادث سال 88 اعلام نکرده‌اید، اظهار کرد: در سال 88 رقابت برد برد در انتخابات به باخت باخت تبدیل شد.

وی با تاکید بر این‌که «باید درچارچوب نظام عمل کنیم» افزود: من تندروی‌ها را جفا در حق انقلاب و نظام می‌دانم.

وی اظهار کرد: هیچ تصمیم قطعی برای آمدن یا نیامدن برای انتخابات ریاست جمهوری نگرفته‌ام. من در سال 84 بهترین شرایط را برای کاندیدا شدن داشتم؛ چراکه معاون اول بودم، اما نیامدم چراکه صلاح نظام برای من بسیار اهمیت دارد.

عارف با بیان این‌که «به همه ارزش‌ها و تمام اصول قانون اساسی اعتقاد دارم» تصریح کرد: اگر برای انتخابات ریاست‌جمهوری بیایم برای برد خواهم آمد. اگر مطمئن باشم که 60 درصد نظرسنجی‌ها به سودم خواهد بود حتما می‌آیم. اما نگاهم این نیست که به هر قیمتی پیروز شوم. برخی می‌گویند اولین شرط ما آزادی زندانیان سیاسی است و این یعنی به بن بست رسیدن. راهی که من در پیش گرفته‌ام؛ سخت است. من هیچ شرطی برای ورود به انتخابات ندارم و چون مواضع این چنینی نمی‌گیرم طرفدار دو آتشه هم ندارم.

وی درباره شروطی که برخی برای حضور اصلاح‌طلبان در عرصه انتخابات مطرح کرد‌ه‌اند نیز گفت: من که می‌گویم قانونمدارم نمی‌توانم شرط بگذارم که اگر مثلا زندانیان آزاد شوند وارد انتخابات می‌شوم. من راه حل مشکلات کشور را حضور پر شور مردم می‌دانم و با این‌که کسی بخواهد شرط بگذارد مشکلات حل نخواهد شد.

وی ادامه داد: انتخابات پر شور می‌تواند بخشی از مشکلات ما را در عرصه بین المللی حل کند و پس از آن حرکت‌هایی نیز در داخل برای حل مشکلات می‌توان انجام داد.

وی افزود: احساس می‌کنم که طرح اسم من هم در داخل و هم خارج از کشور تاثیرگذار است و این‌که ضدانقلاب‌ها ادعا می‌کنند که انتخابات تحریم شده است تحت الشعاع قرار می‌گیرد. من اگر کاری انجام می‌دهم سعی می‌کنم به صلاح مردم و نظام باشد و حتی اگر احساس کنم حضورم در انتخابات تنها 10 درصد در حضور پرشورتر مردم تاثیرگذار خواهد بود، شرکت خواهم کرد ،آن‌چه مهم است حضور حداکثری مردم در این انتخابات است.

معاون اول دولت هشتم در واکنش به اظهارات اخیر موسوی خوئینی‌ها که مورد پرسش یکی از دانشجویان حاضر در نشست بود، گفت: ما اگر اعتقاد به آزادی داریم، باید بین خودمان نیز به آن قائل باشیم. هر کسی می تواند نظر خود را مطرح کند من صلاح نظام را در اجماع می دانم؛ چراکه در این صورت مردم نیز انگیزه بیشتری برای انتخابات پیدا خواهند کرد.

وی اظهار کرد: موضع من ائتلاف 51 درصدی است و اگر این ائتلاف 51 درصدی ایجاد شود آن را فدای 49 درصد نخواهم کرد و به همین علت نیز در کارهای اجرایی هیچ‌گاه درگیری نداشته‌ام؛ چراکه به خرد جمعی و کار کارشناسی معتقدم. من کاندیدای قطعی انتخابات 88 بودم، اما وقتی آقای خاتمی اعلام کاندیداتوری کرد من حاضر شدم رییس ستاد انتخاباتی ایشان شوم و تمام تشکیلاتم را در اختیار ایشان قرار دهم.

وی با تاکید بر اهمیت توجه به خرد جمعی ادامه داد: البته خط قرمزهایی دارم که به کسی اجازه عبور از آن‌ها را نمی‌دهم، البته این خط قرمزها را نیز چندان بالا نمی‌گیرم. خط قرمزهای من همان‌هایی است که مردم برای آن انقلاب کردند. معتقدم ما باید با تفاهم پیش برویم و هیچ راهی جز میانه روی و تحمل مخالف و البته نه معاند برای حل مشکلات نداریم.

عارف درباره احتمال اجماع اصلاح‌طلبان و نامزد احتمالی‌شان برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم گفت: اجماع ایده‌آل ما است، اما اصلاح‌طلبان در سال 84 در اوج قدرت نتوانستند به اجماع برسند. ما یاد نگرفته‌ایم که با تفاهم با یکدیگر کار کنیم و فکر می‌کنم اصلاح‌طلبان به اجماع نرسند.

وی با بیان این‌که «انتخابات تک‌قطبی به ضرر نظام است» گفت: از حضور اصلاح‌طلبان باید تشکر و حمایت نیز بشود. ما برای انتخابات کسی را می‌خواهیم که نام و شخصیتش بیانگر صلح باشد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره این‌که آیا به جریان انحرافی اعتقاد دارید؟ گفت: جریان انحرافی چیز بی‌ربطی است که بخشی از اصولگرایان آن را درست کرده‌اند. جریان انحرافی ساخته ذهن آن‌هاست برای این‌که مسائل و مشکلات پیش آمده را به دوش دیگری بیندازند.

معاون اول دولت هشتم در بخشی از سخنان خود با گرامی داشت 16 آذر روز دانشجو «بی‌انگیزگی و بی‌تفاوتی دانشجویان نسبت به مسائل سیاسی،دخالت نهادها و افراد خارج از دانشگاه‌ها در امور تشکل‌های دانشجویی، محافظه‌کاری از سوی دانشجویان و فاصله گرفتن از ارزش‌های انقلاب» را مهمترین آفت‌های جنبش دانشجویی فعلی عنوان و بر ضرورت حضور جنبش‌ دانشجویی در صحنه‌های سیاسی تاکید کرد.

ارسال به دوستان
وبگردی