۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۴۷۷۰۳
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۱ - ۰۴-۱۰-۱۳۹۱
کد ۲۴۷۷۰۳
انتشار: ۰۸:۵۱ - ۰۴-۱۰-۱۳۹۱

رییس جمهور از جست‌وجوگر ملی رونمایی می‌کند

رئیس دانشگاه یزد افزود: با راه‌اندازی موتور جست‌وجوی بومی پارسی‌جو، کشور ما هم در صورت بروز هر نوع اتفاق مانند تحریمی که گوگل انجام داده بود می تواند با استفاده از موتور جست‌وجوی بومی پارسی جو به منابع اطلاعاتی دسترسی داشته باشد.
مهر - رییس دانشگاه یزد: نیازمند سرورهای قوی هستیم که امیدواریم با حمایت‌هایی که از این پروژه می‌شود تعداد سرورهای مدنظر افزایش یابد تا این موتور جست‌وجوگر در حد گوگل کار کند.

رئیس دانشگاه یزد از رونمایی موتور جست‌وجوی بومی "پارسی جو" توسط رئیس جمهور خبر داد و گفت: این پروژه ملی قرار بود در هفته پژوهش رونمایی شود که به دلیل مشغله کاری رئیس جمهور، به هفته بعد از پژوهش موکول شد.

دکتر سید محمد میر محمدی میبدی در گفت‌وگو با مهر افزود: پروژه موتور جست‌وجوی بومی "پارسی جو" توسط دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه یزد و یکی دیگر از دانشگاه‌های کشور انجام شده و درواقع می توان به جای موتور جست‌وجوگر گوگل از آن استفاده کرد.

وی بابیان اینکه حامی این پروژه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است درباره دلایل تولید و ایجاد موتور جست‌وجوی ملی در کشور تصریح کرد: دسترسی همیشگی به اطلاعات از جمله دلایل تعریف این پروژه بوده است؛ برای مثال کشور روسیه برای خود یک موتور جست‌وجوگر دارد که در صورت وقوع هرگونه اتفاق به منابع اطلاعاتی دسترسی دارد.

رئیس دانشگاه یزد افزود: با راه‌اندازی موتور جست‌وجوی بومی پارسی‌جو، کشور ما هم در صورت بروز هر نوع اتفاق مانند تحریمی که گوگل انجام داده بود می تواند با استفاده از موتور جست‌وجوی بومی پارسی جو به منابع اطلاعاتی دسترسی داشته باشد.

وی با بیان اینکه اکنون زیرساخت‌های این طرح به اتمام رسیده است ادامه داد: این موتور جست‌وجو در حال حاضر بیش از ۱۲۰ میلیون سند اطلاعاتی روی وب را پوشش می دهد و به تدریج نیز این تعداد فایل‌های اطلاعاتی را افزایش خواهد داد؛ اما برای افزایش مقدار این سندهای فارسی نیازمند سرورهای قوی هستیم که امیدواریم با حمایت‌هایی که از این پروژه می‌شود تعداد سرورهای مدنظر افزایش یابد تا این موتور جست‌وجوگر در حد گوگل کار کند.

به گزارش ایتنا این در حالی است که دبیر شواری عالی فضای مجازی به تازگی تصریح کرده که: «به شخصه به راه‌اندازی ایمیل‌ یا جست‌وجوگر ملی اعتقادی ندارم شما اگر در دنیا یک نمونه ایمیل یا جست‌وجوگر ملی پیدا کردید به ما بگویید تا ما دومین آنها باشیم.»
اخوان بهابادی افزوده است: «اشکال ندارد اگر مثلا در زمینه جست‌وجوگر شرکت خارجی بیاید و داخل کشور بگوید با ضوابط شما می‌توانیم بیاییم و سرویس ارائه کنیم.»
ارسال به دوستان
کشف اسکلت‌های 5 هزارساله که به شیوۀ «مافیا» قربانی شده بودند (+عکس) ۳ مورد از شگفت انگیزترین اکتشافات مصر باستان؛ از شهر طلایی تا مقبره نفرین‌ شده (+عکس) بمب منفجرنشده‌ای که 100 سال زینت‌بخش یک باغچه بود! (+عکس) فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (6 اردیبهشت) 130 سال قبل چه اتفاقی افتاد که «گوسفندها» دیوانه شدند؟! تخت ‌جمشید دوم ایران کجاست؟ تخلفات راهنمایی و رانندگی و مبلغ جریمه ها در کشورهای همسایه چگونه است؟ 10 سریال گانگستری تماشایی که بر اساس داستان واقعی ساخته شدند(+عکس) فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (5 اردیبهشت) این کیک کرامبل توت فرنگی را با روشی متفاوت بپزید تهدیدی به نام سندروم «ددی ایشو»! نگاهی به بدترین گوشی های هوشمند جهان؛ از آیفون ۶ تا گلکسی نوت ۷ انفجاری (+عکس) ۱۵ کشور آسیایی که سریعترین روند کاهش جمعیت را دارند چرا بخشیدن پدر و مادرمان تا این اندازه دشوار است؟ ۷ موقعیت در زندگی که هنگام مواجهه با آن ها باید «نه» بگوییم
وبگردی