۳۰ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۲۶۹۱۸۷
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۸ - ۰۶-۰۲-۱۳۹۲
کد ۲۶۹۱۸۷
انتشار: ۱۲:۵۸ - ۰۶-۰۲-۱۳۹۲

بدون اجرای کامل قرارداد و با دریافت 100میلیون دلار ؛ چینی‌ها از کویر ایران می‌روند

اواخر فروردین ماه امسال در جریان سفر رییس جمهوری به استان سمنان اعلام شد که مجوز اکتشاف نفت در بلوک گرمسار- محدوده کویر و پارک ملی استان سمنان- صادر و عملیات اکتشافی آن آغاز می‌شود.
 مجوز اکتشاف نفت و گاز در کویر از سوی رییس جمهوری دوباره صادر شد اما به دلیل ممانعت سازمان محیط زیست پیمانکار چینی این طرح اکتشافی بدون اجرای کامل قرارداد قصد خروج از کویر را دارد و دستمزدش را طلب می‌کند.

به گزارش ایسنا، اواخر فروردین ماه امسال در جریان سفر رییس جمهوری به استان سمنان اعلام شد که مجوز اکتشاف نفت در بلوک گرمسار- محدوده کویر و پارک ملی استان سمنان- صادر و عملیات اکتشافی آن آغاز می‌شود.

جواد اوجی - معاون وزیر نفت- هم با اشاره به این که عملیات اکتشاف نفت در بلوک گرمسار، محدوده کویر و پارک ملی در استان سمنان پیش از این با مشکلاتی زیست محیطی مواجه بود اعلام کرد: هم اکنون این مشکلات برطرف و مجوزهای لازم برای آغاز عملیات اکتشاف نفت در این منطقه صادر شده است.

مجوز اکتشاف صادر نشد، تجدید شد

صادر شدن مجوز اکتشاف در کویر در حالیست که معاون مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران می ‌گوید: مجوز‌های زیست محیطی برای اکتشاف در کویر هفت سال پیش از سوی نهاد ریاست‌ جمهوری صادر شده بود اما سازمان محیط زیست تاکنون به این مجوز‌ها گردن ننهاده است و اجازه نمی‌دهد که پیمانکار چینی فعالیت‌های اکتشاف ذخایر هیدروکربوری را دراین منطقه تکمیل کند.

بهمن سلیمانی ادامه داد: در سفر اخیر رییس جمهوری به سمنان مجوز عملیات اکتشاف نفت و گاز در کویر صادر نشد بلکه دوباره تجدید‌ شده است؛ چراکه در واقع مجوز حفاری اکتشاف مربوط به هفت سال پیش بود، اما محیط زیست مانع از انجام هرگونه عملیات اکتشافی در این منطقه می‌شود.

اکتشاف در کویر توجیه اقتصادی ندارد

او با اشاره به این که ریسک اکتشاف در کویر بسیار بالاست و از نظر مدیریت اکتشاف اولویت حفاری ندارد، گفت: مناطقی مانند زاگرس و خلیج‌فارس اولویت حفاری اکتشافی بالاتری نسبت به منطقه کویر دارند. بر همین اساس تاکنون حفاری در این منطقه صورت نگرفته است و برنامه‌ای هم برای آن وجود ندارد.

سلیمانی افزود: اگر چه از نظر مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت کویر برای اکتشاف اولویت اقتصادی ندارد اما با توجه به این که ذخایر هیدروکربوری در کویر شامل نفت و گاز می‌شود این مناطق در قالب بلوک‌های اکتشافی به پیمانکار واگذار می‌شود و در این حالت ریسک حفاری و سرمایه‌گذاری بر عهده شرکت پیمانکار است.

چینی‌ها: پول‌مان را بدهید تا برویم

معاون مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با اشاره به این که بر همین اساس قرارداد عملیات اکتشافی بلوک گرمسار به چینی‌ها سپرده شد گفت: در حالی زمان قرار‌داد با شرکت چینی تمام شده است که سازمان محیط زیست اجازه هیچ گونه فعالیتی به آنها نداد و اکنون چینی‌ها پولشان را می‌خواهند.

سلیمانی با اظهار این که شرکت چینی اعلام کرده است که "پول‌مان را بدهید تا برویم" افزود: آنها دیگر حاضر به ادامه‌ کار در کویر نیستند؛ چراکه شرکت چینی بیش از دو سال کار اکتشاف را تعطیل کرده است.

وی با بیان این که سازمان محیط زیست به صورت شفاهی با آغاز اکتشاف در کویر موافق است گفت: این در حالیست که این سازمان در عمل مانع از انجام کار می‌شود.

به گزارش ایسنا، پروژه مطالعات اکتشاف نفت در بلوک نفتی گرمسار منطقه‌ای وسیع از پارک ملی کویر تا نزدیکی آران و بیدگل را در برمی‌گیرد.

این پروژه با مبلغ 100 میلیون دلار در سال 1385 به شرکت چینی " ساینو پک" واگذارشد تا کلیه‌ی مسائل مربوط به اکتشاف اولیه، مطالعات ژئوفیزیکی و لرزه‌نگاری ظرف مدت 2 سال در این بلوک انجام شود.

هم اکنون حفاری چاه‌های اکتشافی مرحله‌ی بعدی عملیات اکتشاف نفت در بلوک نفتی گرمسار است که به دلیل مشکلات زیست محیطی تاکنون به تعویق افتاده است.
برچسب ها: چین ، ایران ، نفت ، کویر
ارسال به دوستان
جدال بر سر تعطیلی شنبه‌ ها/ از بخش خصوصی اصرار؛ از مجلس انکار! پاسخ اسراییل را نمی دادیم تجاوزاتش گسترده می شد/ جنگ کلاسیکی شکل نمی گیرد/ اگر اتفاقی بیفتد به سطح گروه‌های نیابتی ما در منطقه برمی گردد/ در شرایطی که نیاز به اجماع داریم چه دلیلی دارد طرح حجاب را اجرا کنیم  گالری گردی آخر هفته در نمایشگاه‌های جدید تهران امیرعبداللهیان: بعد و قبل از عملیات وعده صادق به آمریکایی‌ها پیام دادیم ویدئوی سخنان رئیسی در باره بی حجابی که وایرال شد/ رضا رشیدپور: کاش رئیس جمهور بودی سید! ایرانی ها، رتبه 2 خرید خانه در ترکیه آلمان، فرانسه و آمریکا، مقصد اول صادرات قطعات خودرو ترکیه فوران کوه آتشفشان روآنگ اندونزی (عکس) سیل یا نبود مدیریت بحران؟ خسارت ۱۸ هزار میلیارد ریالی به زیر ساخت‌های سیستان و بلوچستان تلویزیون این آخر هفته چه فیلم هایی به روی آنتن خواهد برد؟ چرا حمله موشکی «مشروع» بود؟ فهرست عملیات تروریستی و سایبری اسرائیل علیه ایران بزرگداشت کیومرث پوراحمد ؛ میراث این فیلمساز چه بود؟ هاوینگ بیت کوین چیست؟ همه چیز درباره Halving (+فیلم و نمودار) دارندگان کارت سوخت بخوانند/ سهمیه بنزین چه تغییری کرد؟ دیدنی های امروز؛ از سال نو ایزدی ها تا خرید جو بایدن
وبگردی