۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۴
کد خبر ۲۹۸۳۸۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۸ - ۱۱-۰۷-۱۳۹۲
کد ۲۹۸۳۸۹
انتشار: ۱۰:۰۸ - ۱۱-۰۷-۱۳۹۲
چند نکته صریح و صمیمی با شیخ قدرت علیخانی

مکالمه را با مفاهمه و مغازله اشتباه نگیریم! (+توضیحات)

مکالمه تلفنی، مکالمه تلفنی است؛ نه کمتر نه بیشتر. روحانی هم طبعا مسوول گفتار و رفتار اوباما بعد از این تماس نیست. کار دو سیاستمدار این است که از وسعت منطقه قرمز (موارد تعارض) بکاهند و بر سطح منطقه سبز (منافع مشترک) بیفزایند.
عصر ایران؛ سروش بامداد- «فکر نمی کنم از تنش ها کاسته شده باشد و کار اساسی یی صورت بگیرد. گفت و گوی تلفنی هم که ادامه نیافت. بلافاصله بعد از گفت و گوی تلفنی هم که نتانیاهو به دیدار اوباما رفت. اوباما هم که باز گفت گزینه نظامی همچنان روی میز است. سخنرانی نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز زشت و تحریک کننده بود.»

این تحلیل ناب را حجت الاسلام شیخ قدرت الله علیخانی مشاور رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره تاثیر مکالمه تلفنی دکتر حسن روحانی رییس جمهوری ایران با باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا بر بهبود مناسبات دو کشور و کاهش تنش ارایه کرده است. از این رو دریغ است که چند نکته درباره آن ذکر نشود:

- جناب علیخانی مشاور آقای هاشمی است نه سخنگوی ایشان. بنا بر این بهتر است از بیان  هرسخنی که به رییس مجمع منتسب می شود در حالی که قطعا مورد تایید او نیست بپرهیزند. در این مورد خاص هم بدیهی است که آیت الله هاشمی رفسنجانی به صورت تام و تمام از روحانی حمایت می کند و به جد به کاهش تنش باور دارد و اگر هم به هر دلیلی امید او  گاهی فروکاهد باز از اصل این پروژه یا پروسه تمام و کمال حمایت می کند. بنا بر این از نزدیکان هاشمی نیز انتظار می رود همین موضع را انعکاس دهند و گمان شخصی را با آن نیامیزند.



-آقای شیخ قدرت علیخانی گفته اند«گفت و گوی تلفنی هم که ادامه نیافت». آیا ایشان انتظار داشته اند این دو رییس جمهور تا صبح  روز بعدحرف بزنند؟!  با همان 20 دقیقه گفت و گو تابوی 35 ساله را شکستند. دیگر چه باید می کردند؟  مکالمه در 5 مهرماه  صورت پذیرفت و مصاحبه  هم 10 مهر انجام شده است. آیا در این 5 روز روحانی و اوباما باید چند نوبت دیگر هم با هم صحبت می کردند و مثلا در این فاصله -از شنبه تا چهارشنبه- صبح به صبح احوال هم را می پرسیدند؟! آدم با عمه خودش هم هر 5 روز یک بار احوال پرسی نمی کند چه رسد به دو رییس جمهور و پس از 35 سال!

- البته 4 دلیل برای بدبینی خود ذکر کرده اند و تنها یکی همین ادامه نیافتن مکالمه است. درباره سه مورد دیگر نیز می توان پرسید انتظار داشتید رییس جمهور آمریکا ایام  «بعد المکالمه»  را با خاطره تماس تلفنی با رییس جمهور ایران سپری کند و با هیچ کس دیگری گفت و گو نکند؟ در این که سخنرانی نتانیاهو زشت و تحریک کننده بوده البته که تردیدی نیست اما همین که به واکنش و یاوه گویی پرداخته نشان از نگرانی او دارد والا اگر تماس بلا اثر بود که نتانیاهو تکاپو نمی کرد.

آقای علیخانی البته آدم با صفایی است. به همین خاطر می توان یک پرسش صمیمانه را با او در میان گذاشت. اگر مشاور رییس جمهور روحانی هم شده بود آیا باز این گونه سخن می گفت؟ یا چند دلیل می آورد تا ثابت کند از تنش ها کاسته می شود؟

مکالمه تلفنی، مکالمه تلفنی است؛ نه کمتر نه بیشتر. روحانی هم طبعا مسوول گفتار و رفتار اوباما بعد از این تماس نیست. کار دو سیاستمدار این است که از وسعت منطقه قرمز (موارد تعارض) بکاهند و بر سطح منطقه سبز (منافع مشترک) بیفزایند.

در پایان با توجه به این جمله که «فکر نمی کنم کار اساسی صورت بگیرد»، می توان گفت کار اساسی این است که در این مورد خاص با صدای بلند فکر نکنیم و اجازه بدهیم «کار اساسی» صورت بگیرد. همه از این کار اساسی سود می برند و شیخ قدرتِ صریح و صمیمی بیش از خیلی های دیگر.

توضیحات


یک منبع نزدیک به قدرت الله علیخانی در گفتگو با خبرنگار عصر ایران درباره مطالب منتشر شده به نقل از وی در یکی از خبرگزاری های داخلی درباره تماس تلفنی روحانی و اوباما توضیحاتی را ارائه کرد.

به گفته این منبع، این خبرگزاری داخلی، سخنان علیخانی را به صورت کامل منتشر نکرده و تنها بخش هایی از این سخنان به صورت گزینشی و نادرست منتشر شده است.

همچنین پس از تذکر علیخانی، قرار است متن کامل مصاحبه وی درباره رابطه ایران و آمریکا در این خبرگزاری منتشر شود.
ارسال به دوستان
وبگردی