۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۲۱۰۵۶
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۶ - ۱۹-۰۷-۱۳۹۳
کد ۳۲۱۰۵۶
انتشار: ۲۰:۳۶ - ۱۹-۰۷-۱۳۹۳

رادیکال های آزاد را بیشتر بشناسیم

راديكال آزاد مي تواند به چربي های بدن حمله کند، غشاء سلولي را پاره كند و يا مواد سمي را به بافت های دور خود انتشار دهد. اين تخريب های غيرقابل جبران، منجر به تغيير عملكرد سلولي و يا مرگ سلولي مي شود.
برای اینکه به اهمیت آنتی اکسیدان ها پی برد لازم است که شناخت خوبی از رادیکال های آزاد داشت. برای اینکه بهتر رادیکال های آزاد را بشناسیم باید کمی بیشتر با سلول ها آشنا شویم. جایی که در حقیقت خط مقدم نبرد بین رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان ها در هر لحظه است.

مانند هر چیز دیگری در جهان سلول ها نیز از اتم ها ساخته شده اند. هر اتم از یک هسته در مرکز و تعدادی الکترون در اطراف آن تشکیل شده است.

دو یا چند اتم می توانند با هم ترکیب شوند و با اشتراک گذاشتن الکترون هایشان تشکیل یک مولکول را بدهند. در فرآیند تولید انرژی در بدن که در واقع یک فرآیند اکسید شدن بیولوژیکی است، الکترون ها از یک مولکول اکسیژن به مولکولی دیگر منتقل می شوند.

اما گاهی یک الکترون از این چرخه می گریزد و همین الکترون فراری است که رادیکال آزاد نامیده می شود.

رادیکال های آزاد با سرعتی باور نکردنی در هر لحظه در بدن ما تولید می شوند و اگر با همان سرعت به دام افتاده نشوند می توانند به شدت مشکل زا باشند. در ادامه با برخی از این تاثیرات منفی به طور خلاصه آشنا شوید.

راديكال آزاد مي تواند به چربي های بدن حمله کند، غشاء سلولي را پاره كند و يا مواد سمي را به بافت های دور خود انتشار دهد. اين تخريب های غيرقابل جبران، منجر به تغيير عملكرد سلولي و يا مرگ سلولي مي شود.

در تصویرمی توانید نحوه عملکرد آنتی اکسیدان در مقابل رادیکال آزاد را می بینید.



با تغییر روش زندگی به شهرنشینی و همچنین پیشرفت تکنولوژیکی ، میزان زیادی آلودگی همچون آلودگی هوا و آلودگی های الکترومغناطیسی محیط و عوامل استرس ‌زا ، باعث بوجود آمدن رادیکال‌های آزاد بسیار زیادی در بدن ما شده است و از این رو می توان رادیکال های آزاد را سر منشأ بسیاری از بیماریها مانند: سرطان، پیری پوست، مشکلات قلبی، کاهش سیستم ایمنی بدن، اختلالات عصبی، از کار افتادن عضلات، دیابت و انواع بیماریها دانست.

بهترين راه مقابله با راديکال های آزاد


بهترين راه مقابله با راديکال های آزاد مصرف کافي مواد ضداکسيداسيون است . اين مواد آنتی اکسيدان از اکسيده شدن مواد و توليد راديکال های آزاد در بدن در حد بسيار زيادی جلوگيری می کنند .

آنتی‌اکسیدان‌ها دارای الکترون اضافی و بار الکترونیکی منفی هستند ؛ بنابراین می‌توانند اثر مخرب رادیکال‌های آزاد را در بدن خنثی کنند. این مواد با دادن الکترون به رادیکال‌های آزاد ، از تخریب سلول‌های بدن جلوگیری می‌کنند و نقش بسیار مفیدی در احیا مجدد سلامتی بدن ایفا می‌کنند .

پس نتیجه می گیریم نقش آنتی اکسیدان ها در بدن بسیار مهم می باشند و ما باید در زندگی روزمره خود از مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان حتما استفاده کنیم همچنین استفاده از مکمل های گیاهی و مورد تایید نیز نقش به سزایی در تامین سلامتی دارد و متخصصان در این مورد استفاده از اینگونه مکمل ها را نیز توصیه می کنند.
ارسال به دوستان
جمیله علم‌الهدی، «بانوی اول ایران» در پاکستان! (+عکس) مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا (+جدول) بازگشت آخرین پادشاه مصر پس از ۷۲ سال غیبت (+عکس) عروس امام خمینی درگذشت؛ معصومه حائری که بود؟ جزئیات تذکر رهبری درباره گشت ارشاد جانشین فرمانده سپاه : عملیات «وعده صادق» صهیونیست ها را مضحکه تمام جهان کرد / دشمنان از هر راهی التماس کردند تا جمهوری اسلامی اقدامی نکند، اما در این عملیات تصمیم حیدری گرفته شد سرکوب اعتراضات دانشجویی حامیان فلسطین در دانشگاه های آمریکا با گارد ایالتی  (+عکس) رییس سازمان سنجش : برخی ابزارهای جاسوسی کنکور را در بدن کار گذاشتند رییس دانشگاه شاهد : باید بورسیه دانشجویان کشورهای جبهه مقاومت را در دستور کار خود قرار دهیم/ سال گذشته ۵۰ دانشجو از کشورهای مقاومت را بورسیه کردیم عبدالله گنجی : توماج صالحی حتما اعدام نمی شود / حکم اعدام هاشم آغاجری یادتان هست؟ پیام تحقیرآمیز اسیر اسرائیلی برای نتانیاهو : خجالت بکش واردات گوشت آفریقایی و تانزانیایی به ایران آیا انسان واقعا «اختیار» دارد؟ اسپینوزا پاسخ می‌دهد هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه های اول کنکور از ایران / عزا می گیرم وقتی می بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می کنند نه اروپا بزرگداشت «فرانتس کافکا» در جشنواره کارلوی واری
وبگردی