۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۹
کد خبر ۳۲۵۰۰۹
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۰ - ۱۷-۱۲-۱۳۹۲
کد ۳۲۵۰۰۹
انتشار: ۱۳:۵۰ - ۱۷-۱۲-۱۳۹۲

نکات ایمنی برای مراسم چهارشنبه سوری

سخنگوی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کشور به مردم توصیه کرد، هنگام روبرو شدن با مصدومان دچار سوختگی در شب چهارشنبه آخر سال از هیچگونه ماده ای همچون خمیر دندان، پماد و نظایر آن استفاده نکرده و بلافاصله مصدومان را به مراکز درمانی و بیمارستان منتقل کنند.

«آرزو دهقانی» روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: اگر در شب چهارشنبه آخر سال با مصدومی مواجهه شدید که دچار سوختگی شده، در لحظات اولیه اگر لباس فرد در اثر آتش سوزی در حال سوختن باشد، حتما آن را از تن فرد بیرون بیاورید، اما چنانچه لباس به جایی از بدن مصدوم چسبیده بود، هیچ گاه آن قسمت را جدا نکنید و اگر فرد مصدوم ساعت، انگشتر، کمربند یا کفش دارد، آنان را از بدن مصدوم خارج کنید.

وی گفت: باید در نظر داشت که علاوه بر بالا بودن احتمال بروز آسیب در پی انفجار و پرتاب مواد محترقه و منفجره، این مواد آلودگی صوتی ایجاد می کنند که باعث آزار بیماران در منزل و مراکز درمانی می شود.

دهقانی توضیح داد: در صورت تپش قلب یا وزوز گوش یا کاهش شنوایی بدنبال مواجه با صدای نا به هنجار انفجار شدید مواد منفجره و محترقه، فرد حادثه دیده باید به پزشک متخصص مراجعه کرده و معاینه پزشکی شود.

سخنگوی اورژانس کشور ادامه داد: چنانچه چشم فردی در شب چهارشنبه آخر سال دچار صدمه شد، باید به فرد مصدوم توصیه کنید چشم ها و پلک ها را دستکاری نکرده و چشم فرد را طوری بپوشانید که فشاری به چشم وارد نشود و بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه کند.

وی خطاب به کودکان، نوجوانان و جوانان شرکت کننده در آیین سنتی شب چهارشنبه آخر سال افزود: از نزدیک شدن به افرادی که مسایل ایمنی را رعایت نمی کنند، جدا بپرهیزید و به یاد داشته باشید که تماشاچیان معمولا در خطر اصابت ترکش های ترقه ها و مواد منفجره هستند و سعی کنید در مسیر انفجار اینگونه مواد نباشید و هیچگاه این مواد را به سمت افراد دیگر پرتاب نکنید.

وی همچنین از کودکان، نوجوانان و جوانان خواست از پرتاب فشفشه، ترقه، سیگارت و مواد آتش زا روی شاخه درختان، پشت بام و بالکن منازل خودداری کنند و هرگز مواد آتش زا را در جیب، کیف و یا کمد منزل نگهداری نکنند، چون اینگونه مواد به سرعت با کمترین دما مشتعل می شوند.

وی از والدین خواست در روزهای آخر سال مراقبت بیشتری در رفت و آمد، بازی و سرگرمی های فرزندان خود داشته باشند و لوازم شخصی آنها را کنترل کنند.

دهقانی خاطرنشان کرد: در شب چهارشنبه آخر سال گروه های سنی کودکان، نوجوان و جوانان بیشترین آسیب را می بینند و با مراقبت های بیشتر از فرزندان به خصوص در این روزها می توان از آسیب هایی همچون، سوختگی ناشی از انفجار و آتش حجیم، اصابت ترکش مواد محترقه، رسیدن نورهای خیره کننده به چشم، قطع عضو و معلولیت، آتش سوزی و انفجار در مناطق مسکونی و نظایر آن جلوگیری کرد.

وی گفت: والدین نقش مهمی در پیشگیری از حوادث به خصوص حوادث شب چهارشنبه آخر سال دارند و والدین با نظارت مستقیم بر نوجوانان می توانند مسیر درست را به فرزندانشان نشان دهند و از بروز حوادث احتمالی بکاهند.

سخنگوی اورژانس کشور ابراز امیدواری کرد، با رعایت نکات ایمنی و با پرهیز از اعمال پرخطر، شب چهارشنبه آخر سال برای خود و خانواده ها تلخ نشود و با شادی و سرور به استقبال سال جدید برویم.
ارسال به دوستان
وبگردی