۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۹
کد خبر ۳۲۵۴۲۳
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۹ - ۱۹-۱۲-۱۳۹۲
کد ۳۲۵۴۲۳
انتشار: ۱۳:۰۹ - ۱۹-۱۲-۱۳۹۲

اینترنت 25 ساله می شود

در اوج جنگ سرد، هنگامی که آمریکایی ها ایده نشانه گیری موشک های روسیه در فضا را داشتند این بیم می رفت که این موشک ها مرکز عملیات جنگی آمریکا را مورد هدف قرار دهند و چون عملیات جنگی آمریکا و متحدانش به صورت مرکزی بود، احتمال باخت جنگ افزایش یافت.
شبکه جهانی اینترنت در سال جاری میلادی به 25 سالگی می رسد.

به گزارش ایرنا از وب سایت مرکز تحقیقات pew، اینترنت هم اکنون در حال تبدیل شدن به بخشی از زندگی اجتماعی مردم جهان است و این فناوری در طول ربع قرن گذشته دارای بیشترین نرخ رشد در میان دیگر فناوری ها بوده است.

ˈwwwˈ یا World Wide Web به معنای شبکه جهانی وب است.

اینترنت از نظر لغوی مخفف کلمه ˈInter Connected Networkˈ است که به معنای شبکه ای به هم مرتبط است.

مفهوم اینترنت اولین بار توسط فرانسوی ها ، 20 سال قبل از این که آمریکایی ها به اختراع آن دست بزنند ، اختراع شد.

این شبکه با نام ˈنیکتلˈ امکانی را فراهم کرد که تنها رایانه هایی که در پاریس موجود بودند به یکدیگر متصل شوند.همین محدودیت نیز عامل شکست اینترنت در فرانسه شد و فرانسوی ها پس از سالها این شکست را قبول کردند .

بعد از مدتی در زمان جنگ سرد آمریکایی ها این مفهوم را ایجاد کردند که ”هرکس با هر نوع رایانه به هر نوع شبکه به هرکس، به هر رایانه و با هر نوع رایانه و هر نوع شبکه متصل شود.ˈ

این مفهوم در زمانی مطرح شد که تبادل اطلاعات از طریق فلاپی دیسک و میان دو رایانه با دو سیستم عامل متفاوت امکان پذیر نبود.

تاریخچه اینترنت جهان به زمان جنگ سرد باز می گردد.

در اوج جنگ سرد، هنگامی که آمریکایی ها ایده نشانه گیری موشک های روسیه در فضا را داشتند این بیم می رفت که این موشک ها مرکز عملیات جنگی آمریکا را مورد هدف قرار دهند و چون عملیات جنگی آمریکا و متحدانش به صورت مرکزی بود، احتمال باخت جنگ افزایش یافت.

این ایده به این صورت درآمد که امکانات رایانه ای آمریکا میان کشورهای عضو ناتو گسترش یابد و در صورتی که موشک های روسیه به هرکدام پایگاه های نظامی و حتی پایگاه نظامی مرکزی برخورد کند، بقیه پایگاه ها بتوانند مانند موجود زنده به فعالیت های خود ادامه دهند.

مشکل اجرای این ایده این بود که هرکدام از کشورهای اروپایی و حتی رایانه های داخل آمریکا نیز دارای سیستم عامل های متفاوت و برقراری ارتباط میان آن ها مشکل بود.

بنابراین پروژه ی ˈآرپانتˈ در پنتاگون تعریف شد که مراحل عملیاتی آن در چند دانشگاه آمریکا انجام شد.براساس طرح ˈآرپانتˈ، رایانه های مراکز دانشگاهی و مراکز نظامی با سیستم های عامل یکسان به یکدیگر متصل شدند.

بدین شکل اولین شبکه به هم پیوسته یا ˈاینترنتˈ تشکیل شد. در این میان موضوع پهنای باند بسیار مهم بود .

پهنای باند به این معنا است که بستر های ارتباطی لازم بین دو شبکه که با یکدیگر از نظر ساختاری متفاوت هستند، ایجاد شود و یکی به عنوان مصرف کننده و دیگری به عنوان تولید کننده باشد و برعکس.

وسایل مخابراتی –کامیونیکیشن مدیا- که بین شبکه های مختلف ظرفیت هایی را ایجاد کنند که در آن تبادل اطلاعات صورت می گیرد و هرچه دارای ظرفیت بیشتری باشد بیشتر می تواند اطلاعات را تبادل کند.

در زمان جنگ سرد کابل های پهن فیبر نوری با قطر دو متر از بستر اقیانوس ˈآتلانتیکˈ عبور کردند و در این زمان تمامی مساحت کره زمین توسط شرکت بین المللی مخابراتی ˈفلگˈ توسط کابل های فیبر نوری پوشیده شد و شرکت مخابرات ایران نیز بخشی از این خطوط مخابراتی را خریداری و یا اجاره کرد.

براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت( متما) در حال حاضر بیش از 61 درصد جمعیت کشور به اینترنت متصل می شوند.

در این ارزیابی ها، مشترکان اینترنت موبایل - GPRS - با 30.11 درصد ضریب نفوذ و 22 میلیون و 629 هزار کاربر، بیشترین آمار اتصال به اینترنت را به خود اختصاص داده اند.
ارسال به دوستان
وبگردی