۲۹ اسفند ۱۴۰۲
به روز شده در: ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۵۱۷۸۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۵ - ۰۱-۰۶-۱۳۹۳
کد ۳۵۱۷۸۵
انتشار: ۱۱:۳۵ - ۰۱-۰۶-۱۳۹۳
بینازاده افزود: آموزش مهارت های زندگی، آموزش تاب آوری در برابر اعتیاد در میان گروه هدف و تمرکز خانواده ها روی فضیلت اخلاقی از جمله مداخلات متنوع برای کودکان در معرض خطر به شمار می رود.
یک روانپزشک معتقد است که ژن ها در میزان مصرف موادمخدر در مردان و زنان تاثیر گذار است به طوری که ژن غالب زنان میل به مصرف کوکائین و حشیش و ژن برخی مردان میل به مصرف الکل و تریاک دارد.

دکتر «محمد بینازاده» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: براساس مطالعات پژوهشگران حوزه اعتیاد روی ژنها، نشان می دهد که پای ژنها در اعتیاد مردان و زنان در میان است و ژنها در اعتیاد دخیل هستند.

وی با بیان اینکه اما میزان دخیل بودن ژنها در اعتیاد تا چه حدی است، این موضوع در حال بررسی و مطالعه بیشتر است، اظهار داشت: در واقع ژنها در زنان استعداد به برخی مصرف موادی نظیر کوکائین و حشیش و در مردان نیز به موادمخدری از جمله الکل و تریاک دارد.

* نژاد نیز در مصرف موادمخدر تاثیر دارد

دکتر بینازاده افزود: همچنین نوع نژاد نیز در مصرف موادمخدر تاثیر جدی دارد به گونه ای که مردم آسیای شرقی و جنوب شرقی یعنی نژاد زرد، ابتلای به اعتیاد به الکل در آنها کمتر مشاهده می شود در حالی که نژاد غربی استعداد بیشتری در این زمینه دارند.

*پیشگیری در کودکان با استعداد ژنتیکی بیشتر مدنظر قرار گیرد

این روانپزشک گفت: پیشگیری های اولیه باید روی کودکانی متمرکز شود که استعداد ژنتیکی بیشتری نسبت به دیگران در خصوص مصرف موادمخدر دارند.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه منابع محدودی در کشور وجود دارد، باید برنامه ها و اقدامات روی گروه هدف خاص یعنی کودکان که یک یا دو نفر از والدین یا خویشاوندان آنان اعتیاد دارند، بیشتر متمرکز شود.

وی ادامه داد: در صورتی که کودکان بیشتر مورد توجه قرار گیرند بهتر می توانیم برنامه های پیشگیری از اعتیاد را اجرا کنیم چرا که کسانی که 50 یا 60 سال است معتاد نشده اند امکان ابتلا به اعتیاد در آنان نسبت به کودکان کمتر است.

* اجرای مداخلات متنوع برای کودکان در معرض خطر

این روانپزشک گفت: اجرای مداخلات متنوع ویژه کودکان در معرض خطر باید در دستور کار قرار گیرد چرا که امکان آسیب پذیری آنها بیشتر است.

بینازاده افزود: آموزش مهارت های زندگی، آموزش تاب آوری در برابر اعتیاد در میان گروه هدف و تمرکز خانواده ها روی فضیلت اخلاقی از جمله مداخلات متنوع برای کودکان در معرض خطر به شمار می رود.

* اعتیاد را نمی توانیم به صفر برسانیم

وی ادامه داد: در مغر انسان گیرنده هایی ویژه مواد اعتیادآور وجود دارد که در هر کشوری و در هر مقطعی از زمان همیشه یک درصدی معتاد وجود دارد اما به لحاظ بیولوژیک و زیست شناسی هرگز نمی توانیم اعتیاد را به صفر برسانیم.

بینازاده افزود: وظیفه ما در این زمینه مهار، مدیریت و کنترل اعتیاد است که در این برنامه باید کودکان بیشتر مدنظر باشند.

* مهمترین دلیل شیوع اعتیاد اقتصاد موادمخدر است

این روانپزشک گفت: مهمترین دلیل شیوع اعتیاد اقتصاد موادمخدر است چرا که از نظر اقتصادی فروش موادمخدر با ارزش افزوده بسیار خوبی همراه است.

وی با بیان اینکه در اعتیاد و موادمخدر تجارت خوب و وسوسه انگیزی وجود دارد، اضافه کرد: از آنجا که ابتلای به اعتیاد دلایل زیست شناسی دارد و در مغز انسان نیز گیرنده ها و ژنهایی برای ابتلا به اعتیاد وجود دارد، مردم میل به مصرف موادمخدر پیدا می کنند و برخی افراد نیز میل به سودآوری و تجارت در این زمینه دارند.

وی در پایان گفت: تا مادامی که موضوع موادمخدر جنبه اقتصادی با تفاوت ارزش افزوده بالایی است و همیشه سرمایه گذاران حتی به قیمت جانشان در این زمینه فعالیت دارند، نمی توانیم در کاهش میزان مصرف نوجوانان و جوانان به موادمخدر نقش درستی ایفا کنیم.
برچسب ها: مواد مخدر ، اعتیاد
ارسال به دوستان
وبگردی