۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۱۰۰۶۹
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۵ - ۱۶-۰۵-۱۳۹۴
کد ۴۱۰۰۶۹
انتشار: ۱۶:۰۵ - ۱۶-۰۵-۱۳۹۴

ماجرای توقیف 36 ساعته روزنامه اطلاعات

اعضای گروه تهرانگردی همچنین از بخش های مختلف روزنامه اطلاعات و موزه صنعت چاپ در این روزنامه دیدن کردند.
مدیرمسوول روزنامه اطلاعات در آستانه روز خبرنگار از توقیف 36 ساعته این روزنامه اطلاعات سخن گفت.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام محمود دعایی روز جمعه در جمع گروه تهرانگردی خاطره ای از توزیع روزنامه اطلاعات در اوایل انقلاب و توقیف 36 ساعته آن مطرح کرد.

وی گفت: یادم می آید زمانی که احمد مسجد جامعی وزیر ارشاد بود ، جلسه ای در جماران داشتیم و من این خاطره را آنجا هم مطرح کردم.

حجت الاسلام دعایی افزود: دوستان می دانند که لایی های روزنامه صبح و روی صفحه که آخرین اخبار و اطلاعات بود ظهر چاپ و عصر توزیع می شود.

دعایی ادامه داد: یک روز متوجه شدیم در لایی روزنامه مطلب غیرقابل عرضه ای چاپ شده بود و مطلبی بود که نمی توانستیم از آن چشم پوشی کنیم و بگوییم بعد در مورد آن توضیح می دهیم.

مدیرمسوول روزنامه اطلاعات افزود: تصمیم گرفتیم که حتما صفحات لایی را جمع کنیم و مجددا لایی تصحیح شده چاپ و در روزنامه عصر توزیع کردیم.

وی ادامه داد: همان روز هم مطلبی از استاد شهید مطهری درباره مسایل اقتصادی چاپ شد و دوستانی که مسوول توزیع روزنامه بودند در سهمیه جماران که مستقیم به دفتر امام می دادند احتیاطا لایی روزنامه را توزیع نکردند که نکند این لایی از لایی های قبلی باشد.

دعایی گفت: وقتی حضرت امام (ره) روزنامه را ملاحظه فرمودند متوجه شدند لایی ندارد و دستور داده بودند که از روزنامه فروشی روزنامه تهیه کنند.

وی ادامه داد: متوجه شده بودند که در تجریش و نیاوران هم همینطور است تا اینکه از چهارراه ولیعصر روزنامه ای تهیه کردند و به امام گزارش داده بودند که در این مناطق روزنامه اطلاعات بدون لایی بوده و فقط در چهارراه ولیعصر به پایین لایی داشته است.

مدیرمسوول روزنامه اطلاعات خاطر نشان کرد: وقتی که لایی روزنامه را خدمت حضرت امام (ره) بردند و ایشان مطلبی که مربوط به استاد مطهری درباره اقتصاد بود را خواندند متوجه شدند این مطلب مربوط به کتابی که ایشان صلاح نمی دانستند که آن چاپ شود؛ بنابراین حضرت امام (ره) تصور کرده بودند برای آنکه ایشان متوجه نشوند بدون لایی خدمت ایشان فرستادیم.

وی گفت: حضرت امام(ره) در این زمان گفتند، دوستان تصور کرده اند که من لنین هستم و معامله استالین با لنین را با من می کنند و فرموند تا اطلاع ثانوی اطلاعات منتشر نشود.

وی گفت: موضوع را از طریق آیت الله هاشمی رفسنجانی و آقای خامنه ای که آن زمان رییس جمهور بودند پیگیری و اصل مطلب را به حضرت امام (ره) رساندیم و بعد از مدتی این مساله برطرف شد.

وی یادآور شد: انعکاس توقیف یک روزنامه انعکاس خوش آیندی نبود در حالی که در آن ایام، ایام دستگیری حزب توده ای ها بود و خود به خود این تلقی در جامعه پیش می آمد که اطلاعات مطلبی داشته است.

حجت الاسلام دعایی تصریح کرد: بعد از اینکه خبر را به امام رسانیدم و امام توضیحات ما را پذیرفتند، روزنامه اطلاعات منتشر شد و من به محضر امام رفتم و استعفا دادم ولی ایشان فرمودند که جبران خواهم کرد و جبرانشان به این نحو بود که در یک جلسه ای که مسوولان روزنامه اطلاعات را به محضرشان پذیرفتند، تعبیر بزرگوارانه ای کردند و فرمودند: خدمات ایشان قبل و بعد از انقلاب فراموش نمی شود و از من دلجویی کردند.

بر اساس این گزارش اعضای گروه تهرانگردی با حضور احمد مسجد جامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران از ماکت مسجد آبی که بزرگترین و تنها مسجد در پایتخت ارمنستان است ، نیز دیدن کردند.

این مسجد که به نام های مسجد جامع یا کبود نیز معروف است، در سال 1144 هجری قمری توسط حسینعلی خان ، فرماندار ایروان ساخته شد و از زمان جنگ جهانی اول به عنوان موزه استفاده می شود.

این مسجد از سال 1995 تا 2006 با کمک ایرانیان به خصوص بنیاد مستضعفان و جانبازان بازسازی شد و مراسم مذهبی در آن برگزار می شود.

مسجد جامعی نیز در این دیدار در خصوص روزنامه اطلاعات گفت: نودمین سال راه اندازی روزنامه اطلاعات است و اینکه در این مدت روزنامه ای بدون وقفه در کشور ما منتشر شده ، اتفاق نیکویی است و ما نمونه دیگری به جز روزنامه اطلاعات سراغ نداریم.

وی گفت: این روزنامه بعد از 90 سال تبدیل به میراث فرهنگی در کشور شده و حجت الاسلام دعایی و همکارانش این روزنامه را به یک نهاد تبدیل کرده اند.

وی با بیان این که بسیاری از اصحاب رسانه کارشان را با این روزنامه شروع کردند افزود: از گل آقا باید یاد کرد و اینکه طنز بعد از انقلاب مدیون روزنامه اطلاعات است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: مجموعه این روزنامه برای کسانی که در حوزه فرهنگ کار می کنند، راهگشا است و باید از آن بهره برد.

وی تاکید کرد: روزنامه اطلاعات برای دسترسی به آرشیو از ساختار منظمی برخوردار است.

وی همچنین اطلاعات هفتگی را قدیمی ترین نشریه هفتگی کشور برشمرد و افزود: ایرانیان خارج از کشور نیز سعی می کنند روزنامه اطلاعات را تهیه کنند و آن را بخوانند.

مسجد جامعی خاطر نشان کرد: روزنامه اطلاعات سرمایه ملی است و می توانیم از آن در حوزه های مختلف بهره گیریم.

اعضای گروه تهرانگردی همچنین از بخش های مختلف روزنامه اطلاعات و موزه صنعت چاپ در این روزنامه دیدن کردند.
ارسال به دوستان
وبگردی