۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۱۲۴۸۹
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۰ - ۲۷-۰۵-۱۳۹۴
کد ۴۱۲۴۸۹
انتشار: ۱۶:۴۰ - ۲۷-۰۵-۱۳۹۴

گفتگوی تلگرام معاون وزیر ارشاد با روزنامه نگاران کرمانشاه

دوشنبه شب از ساعت 22 و 30 دقیقه، تعدادی از روزنامه نگاران استان کرمانشاه در شبکه اجتماعی تلگرام، مهمان معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودند و سووالات خود را مطرح کردند.
 
به گزارش خبرنگار ایرنا، در این دیدار مجازی نیم ساعته که به اهتمام مدیرمسوول روزنامه نقد حال کرمانشاه انجام شد، غلامرضا نوری علاء، محمدحسین شیریان، جلیل آهنگرنژاد، فرزاد سهیلی، مسلم معین، عبدالله مرادی، رسول گودینی، ثریا صفری، یحیی معماری و کاوه رستمی سووالات خود را از حسین انتظامی پرسیدند.
 
** انتشار آگهی های دولتی استانها در ویژه نامه روزنامه های سراسری از ابتدای مهر ممنوع است
 

نخستین سووال از معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را ثریا صفری سردبیر هفته نامه نقدحال در مورد نبود نظارت بر نمایندگی های نشریات و روزنامه های سراسری در استان کرمانشاه که شمار آنها حدود 150 مورد می باشد و اینکه این نمایندگی ها به اندازه نشریات محلی از آگهی های دولتی سهم می برند، پرسید.

صفری این رویه را عاملی برای تضعیف قدرت مالی نشریات محلی و خروج آگهی های دولتی از استان کرمانشاه عنوان کرد و از معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد چرایی این مساله را جویا شد.
انتظامی در پاسخ به این سووال اظهار کرد: آگهی های دولتی از ابتدای مهر توسط نرم افزار توزیع می شود.

وی تاکید کرد که ادارات و دستگاه های دولتی در استان ها باید آگهی های خود را از طریق ادارات کل ارشاد توزیع کنند و در صورتی که چنین رویه ای را انجام ندهند، مرتکب تخلف شده و به دیوان محاسبات معرفی خواهند شد و این را به ادارات کل استانها نیز ابلاغ کرده ایم.

انتظامی گفت: این نرم افزار از ابتدای شهریور در تهران و از اول مهر در استانها نصب خواهد شد و بدین ترتیب توزیع آگهی ها بصورت هدفمند انجام می شود.

معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در پاسخ به سووال عبدالله مرادی دبیر هفته نامه نسیم غرب کرمانشاه مبنی بر اینکه تعدادی از نشریات در استان کرمانشاه چندین برابر مطلب، آگهی دارند و همین نشریات یک چهارم نرخ مصوب را بابت چاپ آگهی دریافت می کنند و نیز این گفته غلامرضا نوری علاء مدیرمسوول هفته نامه نقدحال که اگر موضوع توزیع آگهی ها عادلانه شود، بخش اعظمی از مشکلات رسانه های محلی حل می شد، اظهار کرد: نرخ آگهی های تجاری را خود نشریات تعیین می کنند و به وزارت فرهنگ و ارشاد مربوط نمی شود و توزیع آگهی های ادارات نیز با نرم افزار یاد شده انجام خواهد شد.

هرچند سوال رسول گودینی از کاریکاتوریست های کرمانشاهی فعال در مورد اینکه آیا ارشاد می تواند برای توزیع اگهی های بخش خصوصی، قیمت گذاری کند، بی پاسخ ماند اما انتظامی در پاسخ به سووال دیگر غلامرضا نوری علاء مبنی بر اینکه نشریاتی هستند که بیش از 70 درصد صفحات را به آگهی اختصاص می دهند و یارانه را کامل می گیرند در حالیکه طبق قانون یک درصد مشخصی باید آگهی باشد گفت: با فرمول هایی که پارسال ابلاغ کردیم (قصد ساماندهی این بخش را داشتیم) ولی متاسفانه در بسیاری استانها اجرا نشد.

همچنین فرزاد سهیلی مدیر مسوول نشریه رازآور در این مورد اعلام کرد: آگهی های دولتی نیز با قیمت های مختلف و در مواردی بسیار کمتر از میزان تعیین شده نرخ گذاری می شوند که در پاسخ به این گفته، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد اظهار کرد: نشریه نمی تواند آگهی دولتی را کمتر از نرخ مصوب منتشر کند و مطابق نرم افزار جدید، همه این موارد کنترل می شود.

برگزاری دوره های روزنامه نگاری در استان ها با بهره گیری از ظرفیت اساتید بومی
 
محمد حسین شیریان از مدرسین روزنامه نگاری و نویسنده کتاب تاریخ مطبوعات کرمانشاه نیز خطاب به معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد گفت: مطبوعات امروز استان ها نیاز به یک پوست اندازی جدی دارند و برای توسعه پایدار و متوازن نیاز به مطبوعات محلی قدرتمند داریم.

وی تاکید کرد: آموزش های رسانه ای که در برنامه معاونت مطبوعاتی قرار دارد نیز باید متناسب با این پوست اندازی به کمک مطبوعات محلی بشتابد ، بنابراین ایجاد دوره های متعدد روزنامه نگاری می تواند آسیب ها را کاهش دهد تا مطالب نشریات محلی با ساز و کار روزنامه نگاری حرفه ای متناسب و اثرگذار باشد ، لذا با توجه به اینکه برای تغییر نگاه مخاطبین به توسعه، نیازمند آموزش های مستمر در استان ها هستیم سووال این است که معاونت مطبوعاتی چه برنامه جدیدی برای این موضوع دارد؟

انتظامی در پاسخ به این سووال گفت: امسال در همه استان ها و ترجیحا با محوریت خانه مطبوعات، دوره های آموزشی برگزار می شود بدین ترتیب که عنوان دوره را خانه مطبوعات و ادارات کل فرهنگ و ارشاد استان ها تعیین می کنند و مطابق همان عنوان استاد اعزام می شود.

وی همچنین از برنامه این معاونت برای بهره گیری از ظرفیت استادان حوزه رسانه و روزنامه نگاری استانها در دوره های آموزشی، خبر داد.

در همین راستا، عبدالله مرادی و فرزاد سهیلی نیز سووالاتی با مضمون نتیجه بخش نبودن این دوره ها به دلیل زمان کوتاه کلاس و حضور موقت اساتید و نیز اعطای مدرک از سوی مرکز مطالعات بشرط اعزامی بودن استاد از تهران، مطرح شد که معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد در این رابطه گفت: همانطور که گفتم، در این دوره ها از ظرفیت آموزشی اساتید بومی استفاده خواهد شد و در صورت تایید اساتید توسط مرکز مطالعات، گواهینامه با امضای مرکز مطالعات به دانشحویان اعطا می شود.

در ادامه محمد حسین شیریان به انتظامی گفت: این دوره ها، کوتاه مدت و با فواصل زیاد برگزار می شود و اگر استمرار داشته باشد، تاثیرگذار خواهند بود همچنین از شما می خواهیم برای استفاده از کتب منتشر شده در زمینه روزنامه نگاری، استان ها را به صورتی منظم دریابید زیرا مطالعه این آثار کمک خوبی برای توسعه کشور خواهد بود.

انتظامی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید معتقد است که برای توسعه کشور راهی جز توسعه استان ها نیست، افزود: از این پس دوره های آموزشی بصورت سالانه و با سیاست حمایت از نشریات محلی برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین اهدافی چون جلوگیری از توزیع مجزای ویژه نامه روزنامه های سراسری، ندادن آگهی های دولتی به ویژه نامه های سراسری(فقط به صفحات روزنامه اصلی اعطا می شود) جلوگیری از توزیع آگهی نامه های روزانه کانون های تبلیغاتی، اعطای دست کم ٧٠ درصد از آگهی های دولتی به نشریات محلی و 2 یا سه برابر شدن یارانه نشریات ١٠ استان کمتر برخوردار (به شرطی که گستره آنها سراسری یا منطقه ای نباشد).
 
شفاف سازی یارانه مطبوعات از افتخارات وزارت فرهنگ و ارشاد است

 
مدیر مسوول نشریه صدای آزادی و مدرس روزنامه نگاری نیز از معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این سووال را مطرح کرد که چرا برای پرداخت یارانه به نشریات محلی ساز و کار مناسبی تدارک دیده نشده است و مدیران مسوول به دلیل عدم اطلاع رسانی سیستم اداری کمترین اطلاعی از پارامترهای این تخصیص ها ندارند؟

جلیل آهنگرنژاد اظهار کرد: متاسفانه ظاهرا اختیاری به ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها هم داده نشده چرا که آنها مدام اظهار بی اطلاعی می کنند، از سوی دیگر با توجه به طرح موضوع نشریات همسو و غیرهمسو، آیا عزمی برای شفاف سازی در این حوزه وجود دارد؟
انتظامی در پاسخ به این سووال گفت: از سوی معاونت مطبوعاتی، یارانه ها همراه با جداول محاسباتی و متغیرهای آن، بصورت مرتب منتشر می شوند و اساسا یکی از افتخارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در٢ سال اخیر، شفاف سازی یارانه ها می باشد و با الکترونیکی شدن اعلام وصول دیگر در صورت بی اطلاعی همکاران غیرتهرانی، سبب محرومیت آنان از یارانه ها نخواهد شد.

به گفته معاون وزیر فرهنگ و ارشاد، یارانه دیگر تابع پیگیری نخواهد بود و تا حدود ٢٠ روز دیگر همه کسانی که شرایط لازم را داشته باشند، بصورت اتوماتیک یارانه دریافت خواهند کرد حتی اگر پیگیری نکرده باشند.

انتظامی همچنین از تداوم بیمه خبرنگاران از سوی صندوق حمایت خبر داد و توجه خبرنگاران را به اطلاعیه صادر شده از سوی این معاونت در این ارتباط معطوف کرد که در لینک tp://press.farhang.gov.ir/fa/news/162548/ قابل دستیابی می باشد.

انتظامی همچنین در مورد کیفیت سنجی مطبوعات محلی که از سوی مدیرمسوول هفته نامه صدای آزادی مطرح شد، از روزنامه نگاران خواست تا برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با شرایط این بخش به لینک Hossein Entezami, [17.08.15 http://press.farhang.gov.ir/fa/news/178358/ مراجعه کنند.

انتظامی در پاسخ به سووال مدیرمسوول نقدحال که نحوه اطلاع و دریافت بسته های حمایتی به چه صورت است و اینکه آیا از وزارتخانه یا ادارات کل استان ها به مطبوعات اعلام می شود یا اینکه مطبوعات باید اطلاع دهند، اظهار کرد: مطبوعات باید به ادارات کل مطبوعات داخلی اطلاع دهند و شاخص هایی که تعیین شده مثلا مروج فرهنگ ایثار و شهادت هستند یا اینکه قرآنی عمل می کنند را نیز اطلاع دهند.
 
حمایت های سمان و پیشنهاد خبرنگار ایرنا کرمانشاه

 
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد حمایت های سایت سمان از خبرنگاران اظهار کرد: برای مشاهده حمایت های سمان، دستورالعمل کمیته صدور کارت حرفه ای روزنامه نگاری در لینکhttp://press.farhang.gov.ir/fa/news/169126/ قرار دارد و اسامی افرادی که هر هفته موفق به دریافت کارت می شوند نیز بطور شفاف اعلام شده است.

وی تاکید کرد که به مدیران مسوول مانند گذشته صرفا به دلیل مدیرمسوول بودن کارت خبرنگاری داده نمی شود بلکه شرط اصلی این است که آنها نیز دارای صلاحیت های خبرنگاری باشند.

در پایان خبرنگار ایرنا نیز به معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد کرد که بجای برگزاری جشنواره های پرهزینه برای شناسایی برترین های عرصه رسانه، هیات داورانی مرکب از 2 یا سه نفر در ادارات کل استان ها مشخص و مستقر شوند تا به رصد فعالیت های روزنامه نگاران و خبرنگاران در رسانه های مختلف در بازه های زمانی سه، شش یا 12 ماهه بپردازند و براساس شاخص های کمی و کیفی به تولیدات آنان نمراتی داده شود و مبنای گزینش رسانه ها و خبرنگاران برتر در هر استانی بر همین اساس باشد.

حسین انتظامی هم در پاسخ به این پیشنهاد، از خبرنگار ایرنا خواست تا این مورد را به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بازتاب داده و در گام بعدی نیز به ستاد معاونت منعکس شود تا در باره آن تصمیم گیری شود.

انتظامی در پایان ابراز امیدواری کرد که در چند ماه آینده به کرمانشاه سفر کند و از نزدیک با روزنامه نگاران این استان نشستی داشته باشد.

این نخستین تجربه از حضور یکی از مدیران عالی وزارتی در شبکه های اجتماعی و پاسخگویی به سووالات اهالی رسانه در کرمانشاه بود.

استان کرمانشاه دارای پیشنیه افزون بر 100 سال در عرصه روزنامه نگاری می باشد و هم اکنون در این استان 16 خبرگزاری، 31 نشریه محلی و 107 نمایندگی نشریات سراسری فعال می باشند.
برچسب ها: کرمانشاه ، تلگرام
ارسال به دوستان
وبگردی