۱۰ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۱۲۹۸۲
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۶ - ۳۰-۰۵-۱۳۹۴
کد ۴۱۲۹۸۲
انتشار: ۱۹:۲۶ - ۳۰-۰۵-۱۳۹۴
مراسم سالانه انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر با تقدیر ملک‌مطیعی از فرهاد آییش، معرفی برگزیدگان مسابقه مطبوعاتی و...همراه شد.
مراسم سالانه انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر با تقدیر ملک‌مطیعی از فرهاد آییش، معرفی برگزیدگان مسابقه مطبوعاتی و...همراه شد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم که شامگاه پنج‌شنبه 29 مردادماه در تالار ایوان شمس برگزار شد، ناصر ملک مطیعی با همراهی نصرالله وحدت (دو بازیگر پیشکسوت سینما و تئاتر) و حضور مائده طهماسبی از فرهاد آییش تقدیر کردند.

ملک مطیعی که در میان موسیقی فیلم «طوقی» روز صحنه رفت با ابراز خرسندی از حضور در این برنامه گفت: بعد از این همه سال که از معشوقم سینما دور بودم، امشب برایم بسیار دلنشین و افتخارآمیز است.

وی اضافه کرد: از آنجا که 85 سال دارم به هنگام حضور در برنامه‌ها خسته می‌شوم اما امشب هیچ خسته نشدم زیرا چهره‌های تازه را دیدم و حرف‌های خوب شنیدم.

ملک مطیعی با اظهار دلتنگی‌اش برای حضور در سینما اضافه کرد: در این سال‌ها در تاریکی نشسته بودم و روشنایی را تماشا می‌کردم. با پرواز سیمرغ‌ها خیلی در خیالم پرواز کردم اما از سینما که معشوق من است گله دارم.

این بازیگر قدیمی ادامه داد: دیگر فرصتی نیست تا کار کنم. خیلی دلم می‌خواست من هم یادگارهای بهتری از خودم به جا می‌گذاشتم که نشد.

او با بیان اینکه تئاتر با سینما بسیار متفاوت است، افزود: افتخار می‌کنم که مرا برای اهدای جایزه به فرهاد آییش انتخاب کردید. این افتخار یادگار بسیار خوبی است که تا آخر عمر برایم می‌ماند.

این بازیگر با کسب اجازه از نصرالله وحدت دیگر بازیگر با سابقه سینما و تئاتر از هنرمندانی یاد کرد که در خارج از کشور به سر می‌برند و آرزو کرد که به ایران بازگردند.

او صحبتش را با شعری از سعدی به پایان برد که آخرین بیت آن چنین بود: «به ناله کار میسر نمی‌شود سعدی/ ولیک ناله عشاق خوش است بنال»

بعد از این سخنان فرهاد آییش با بیان خاطره‌ای طنزآمیز از ملک مطیعی گفت: برایم لحظه بسیار زیبا و افتخارآفرینی است که این جایزه را می‌گیرم و خوشحالم که دوستان منتقد مرا دیدند.

این نمایشنامه‌نویس، کارگردان و بازیگر تئاتر افزود: یکی از دلایل خلق هنر، تنهایی مطلق بشری است و انسان می‌کوشد با کار هنری خود را از این تنهایی ابدی جدا بکند.

آییش از اینکه جایزه‌اش را از ملک‌مطیعی گرفته است،اظهار خرسندی کرد.

او در پایان از همراهی‌های همسرش مائده طهماسبی دیگر هنرمند تئاتر قدردانی کرد و گفت: باعث افتخارم است که نزدیک‌ترین دوستم همسرم است.

مائده طهماسبی نیز در سخن کوتاهی گفت: گاهی خبرنگاران درباره شیرین‌ترین و تلخ‌ترین لحظه‌های زندگی می‌پرسند. بهترین خاطره زندگی‌ام آشنایی با فرهاد آییش است و بدترین لحظه زندگی‌ام این بود که با فرهاد آییش آشنا نمی‌شدم.

در این برنامه که به انگیزه بزرگداشت روز خبرنگار برگزار شده بود با پخش تصاویری از علی سبحانی روزنامه‌نگار فقید عضو انجمن تقدیر شد و ایرج راد مدیرعامل خانه تئاتر لوح تقدیر را به مریم فشندی دیگر روزنامه‌نگار و همسر سبحانی اهدا کرد.

سپس مسعود رایگان از سیدفرید قاسمی پژوهشگر و نویسنده تئاتر تقدیر کرد.

رایگان در سخنانی گفت: درود می‌فرستم به رادمردمانی که نمی‌گذارند یاد گذشتگان و آنان که در فرهنگ و هنر مملکت سهمی داشته‌اند، فراموش شوند.

رایگان با اشاره به فعالیت این دو هنرمند (ملک‌مطیعی و وحدت) در عرصه تئاتر یادآور شد: خاستگاه این دو چهره تئاتر بوده است و آقای ملک‌مطیعی چندین کارگردانی هم در تئاتر داشته است.

این بازیگر تئاتر و سینما اضافه کرد: نمی‌دانستم که آقای قاسمی همشهری ما هستند و من به همین دلیل برای اهدای جایزه به ایشان انتخاب شده‌ام. اما این موضوع برایم افتخاری است.

مسعود رایگان سخنانش را با قطعه شعری به پایان برد.

سپس قاسمی نیز با ابراز خرسندی از دریافت این جایزه گفت: تاکنون جوایز متعددی گرفته‌ام اما این جایزه برایم بهترین است و حضور هنرمندان بزرگ امشب را دوست‌داشتنی‌تر می‌کند.

در ادامه برنامه از رامتین شهبازی منتقد و روزنامه‌نگار تئاتر و عضو انجمن منتقدان و نویسندگان تقدیر شد.

شهبازی که سال‌هاست در حوزه تئاتر فعالیت می‌کند یادآور شد: سال‌ها پیش که فضای تازه‌ای در تئاتر ایران ایجاد شد، بده بستان خوبی میان ما مطبوعاتی‌ها و هنرمندان شکل گرفت. اما متأسفانه گاه می‌بینیم بعضی هنرمندان،تئاترفروشی می‌کنند که امیدواریم شرایط تئاتر بهتر شود در آن صورت حتما نقدهای ما هم بهتر خواهد شد.

در بخش تقدیر از برنامه‌های تلویزیونی، رامبد جوان و برنامه «خندوانه» مورد تقدیر قرار گرفتند.

تعدادی از اعضای گروه سازنده برنامه «خندوانه» روی صحنه حاضر شدند و هادی ساعی تقدیرنامه ویژه این بخش را همراه با چند برش هندوانه به رامبد جوان اهدا کرد.

فرزاد حسنی که اجرای برنامه را بر عهده داشت، درباره دلایل تقدیر از «خندوانه» گفت: رامبد در برنامه‌اش به تئاتر اهمیت زیادی داده است و استندآپ کمدی را مورد توجه قرار داده است، ضمن اینکه هنرمندان تئاتر را به وفور در برنامه‌اش دعوت کرده است.

سپس هادی ساعی نیز در سخنانی گفت: خنداندن مردم هنر است و خندیدن هم یک هنر دیگر که رامبد هر دو هنر را خوب می‌داند.

این ورزشکار که مدال‌های متعددی گرفته است، اضافه کرد: خودِ من اخمو هستم اما با همین قیافه‌ام نصف حریفانم را برده‌ام.

ساعی ادامه داد: هنر را خیلی دوست دارم به ویژه هنر تئاتر که مظلوم است و امیدوارم جایگاه خود را پیدا کند.

در ادامه رامبد جوان در میان موسیقی «خندوانه» به روی صحنه رفت و جایزه‌اش را گرفت.

جوان با ابراز خرسندی از دریافت این تقدیرنامه با لحنی طنزآمیز گفت: خاستگاه من هم تئاتر است و من هم بچه تئاترم.

در کنار او دیگر اعضای گروه «خندوانه» همچون مهدی برقه‌ای، حامد ذبیحی، محمد بحرانی، سعیده امیرساعی، سجاد افشاریان و...نیز روی صحنه حاضر شدند.

بحرانی صداپیشه جناب‌خان در سخنان کوتاهی گفت: از ته دلم خوشحالم که با رامبد کار می‌کنم. مهمترین ویژگی او نبوغ، تجربه یا خلاقیت‌اش نیست بلکه شرافت‌اش است.

همچنین دیگر عضو «خندوانه» با اشاره به اجرای استندآپ کمدی در برنامه «خندوانه» از برگزاری یک مسابقه در این زمینه همزمان با روز میلاد امام رضا (ع) خبر داد.

سجاد افشاریان نیز ابراز امیدواری کرد که شرایط اجرای تئاتر و نقد آن بهتر شود و منتقدان ایران نیز مانند منتقدان دیگر کشورها بتوانند نقش اساسی در بهبود وضعیت تئاتر داشته باشند.

در ادامه برنامه مارال دوستی برای تهیه برنامه «پرانتز باز» توسط کتایون ریاحی تقدیر شد.

کتایون ریاحی در سخن کوتاهی گفت: بسیار علاقه‌مندم صحنه تئاتر را تجربه کنم اما از ترس منتقدان هنوز چنین نکرده‌ام. ولی امیدوارم روزی این تجربه را به دست بیاورم.

او ادامه داد: از وقتی با مارال آشنا شده‌ام، به نسل جدید امیدوار شدم.

به گزارش ایسنا در بخش دیگری از این برنامه علیرضا قربانی خواننده با اهدای لوح تقدیری به بابک چمن‌آرا، از مرکز موسیقی «بتهوون» به دلیل انتشار فیلم تئاترهای متعدد تقدیر کرد.

چمن‌آرا هنگام دریافت این تقدیرنامه گفت:‌ خاستگاه من موسیقی است اما همیشه در همسایگی تئاتر بوده‌ام و از آن لذت برده‌ام و امیدوارم فرهنگ رعایت حقوق مولف را گسترش دهیم، چون نبود این فرهنگ واقعا لطمه می‌زند.

بعد از اجرای دو قطعه موسیقی، از گروه تئاتر «یاس تمام» به سرپرستی زهرا صبری تقدیر شد.

از آنجا که صبری در خارج از کشور بود، رکسانا بهرام دستیارش تقدیرنامه را از حمید امجد گرفت.

بهرام که با همراهی دختر کوچک‌اش وندا روی صحنه حاضر شده بود، گفت:‌ وندا کوچک‌ترین عضو گروه ماست و خانم صبری دوست داشت که او تقدیرنامه را بگیرد.

بعد از این سخن حمید امجد تقدیرنامه را به این دختربچه اهدا کرد که با تشویق و ابراز احساسات حاضران همراه شد.

در ادامه نصرالله وحدت همراه با پخش ترانه‌ای از فرهاد مهراد روی صحنه حاضر شد و در سخنانی گفت: سال‌ها پیش که هنوز هیچ کدام از شما به دنیا نیامده بودید و حتی خودم هم دنیا نیامده بودم، روی صحنه تئاتر حاضر شدم.

این بازیگر اصفهانی یادآور شد: 62 سال پیش کارم را آغاز کردم و از اول دوست داشتم هم خودم بخندم و هم مردم را بخندانم چون هنر خنداندن مردمی‌ترین هنرهاست.

در تمام سال‌هایی که فعالیت می‌کردم هرگز خسته نشدم و حالا هم خسته نیستم و آرزو دارم روزی روی صحنه تئاتر بیایم و بگویم من هنوز هم وحدت هستم.

محمد سریر هنرمند باسابقه موسیقی نیز که وحدت را روی صحنه همراهی می‌کرد درباره او گفت: طنز از انسان دوستی سرچشمه می‌گیرد، چون فرد طناز دوست دارد دیگران را خوشحال کند و این بزرگترین ویژگی انسانی است. امیدوارم دوستان تئاتری ترتیبی بدهند که آقای وحدت دوباره به صحنه بازگردد.

این دو هنرمند جوایز نمایش‌های برگزیده سال 93 را اهدا کردند.

در این بخش جایزه سوم به جابر رمضانی کارگردان نمایش «صدای آهسته برف» اهدا شد.

جایزه دوم نیز به نمایش «هم هوایی» به کارگردانی افسانه ماهیان تعلق گرفت و این کارگردان گفت:‌ دلم برای استادم (زنده‌یاد) حمید سمندریان خیلی تنگ شده و این جایزه را به ایشان تقدیم می‌کنم.

جایزه اول نیز به نمایش «وآنک انسان» کار محمد رضایی راد اهدا شد.

در بخش دیگری از برنامه برگزیدگان مسابقه مطبوعاتی معرفی شدند و جوایز خود را از هیأت داوران مرکب از یونس شکرخواه، مجید رضاییان، ابراهیم حسینی و بابک برزویه دریافت کردند.

در بخش عکس مریم قهرمانی‌زاده، در بخش مقاله و ترجمه مجید کیانیان، در بخش گفت‌وگو فرزانه ابراهیم‌زاده از روزنامه شرق جوایز خود را دریافت کردند.

هیأت داوران در بخش‌های گزارش، یادداشت و نقد برگزیده‌ای نداشت.

همچنین در بخش پژوهش سال کتاب «تئاتر و سینمای آربی اوانسیان» نوشته مجید لشکری تقدیر شد.

از آنجا که این اثر با همراهی زنده‌یاد زاون قوکاسیان تهیه شده بود، تصویر او هم پخش شد.

مجید لشکری با ابراز خرسندی از اینکه این کتاب رسما تقدیر می‌شود، گفت: تلاش کردیم در این اثر نشان بدهیم خیلی از شایعاتی که درباره نسل گذشته می‌گویند دروغ است و متأسفم که گفت‌وگوی میان ما و نسل گذشته منقطع شده است.

فرزانه ابراهیم‌زاده نیز بعد از دریافت جایزه اش گفت: افتخار می‌کنم جزو گروهی از روزنامه‌نگاران بودم که دهه 80 کار خود را آغاز کردیم و تئاتر را برای تئاتر می‌خواستیم و با هیچ کس دخترخاله، پسرخاله نشدیم.

در این برنامه یاد و خاطره پویان امیری روزنامه‌نگار روزنامه شرق که روز پنج‌شنبه درگذشته بود، گرامی داشته شد و همچنین محمدرسول صادقی رئیس انجمن منتقدان و نویسندگان و دبیر این جشن از هیأت داوران تقدیر کرد.
ارسال به دوستان
تمام اقداماتی که قبل سفر با خودرو شخصی باید انجام دهید واکنش یک روحانی به دعوت از "کاظم صدیقی" برای سخنرانی در مراسم شب قدر دانشگاه امام صادق (ع): دهن‌کجی به مردم عاقبت خوشی ندارد! انتخابات آمریکا و یک بازی خراب کن جدی به نام "رابرت کِنِدی" و معاونش خانم شاناهان! (+عکس) امام جمعه سابق لواسان: ساخت مسجد کار شهرداری نیست؛ شهرداری به وظایف اصلی خود بپردازد که درباره آن‌ها به غایت کم کاری می‌کند قتل ۲ نفر در آرامستان یاسوج/ دادستان: علت درگیری اختلاف شخصی دو خانواده بود حمله موشکی حزب الله لبنان به مواضع نظامیان اسرائیل پارک قیطریه و مساجد اطراف (نقشه) آمریکا : به روسیه در رابطه با احتمال وقوع حمله تروریستی هشدار داده بودیم واکنش عجیب دختران بعد از دیدن شهاب حسینی (فیلم) کاظم صدیقی سخنران مراسم شب قدر دانشگاه امام صادق خواهد بود زاکانی مشکلات تهران را حل کرد و فقط مانده مسجدسازی در پارک ها / اگر در بوستان قیطریه فضای خالی دارید درخت بکارید سختگوی وزارت بهداشت : علت مرگ دکتر بخشی هنوز مشخص نیست یک شرکت در لرستان محکوم به استرداد ۵۷۲ هزار یورو شد کرمانشاه/ سقوط ۴ کولبر در محور مرزی پاوه توصیه‌های تغذیه‌ای برای کودکان در معرض اضافه وزن و چاقی
وبگردی