۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۱۶۴۴۹
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۵ - ۱۹-۰۶-۱۳۹۴
کد ۴۱۶۴۴۹
انتشار: ۱۳:۵۵ - ۱۹-۰۶-۱۳۹۴
روح‌الله سهرابی:

فیلم‌های دفاع مقدس تاریخ مصرف ندارند

مراسم نکوداشت در جشن خانه سینما و اختتامیه نخستین مسابقه فیلم‌نامه‌نویسی پیامبر رحمت از مهم‌تری اخباری بودند که خبرگزاری‌ها و مطبوعات کشور در روز چهارشنبه ۱۸ شهریور بازتاب دادند.
اخبار مربوط به فیلم‌های به نمایش درآمده در گروه هنر و تجربه نیز در این روز انعکاس داشتند. روزنامه اسرار از سفر شهرام مکری به بوسان برای ارائه طرحش در جشنواره این شهر کره جنوبی خبر داده است. روزنامه سینمایی بانی‌فیلم نیز یادداشتی از امیرحسین علم‌الهدی به چاپ رسانده است که در این یادداشت به اهدای دکترا به بعضی از هنرمندان در دولت قبلی پرداخته شده است.

به گزارش هنر و تجربه، روزنامه هنرمند نقدی از نزهت بادی منتشر کرده است که در ارتباط با فیلم «یحیی سکوت نکرد» نوشته شده است. این نقد که با عنوان «داستان ناامیدی انسان» منتشر شده با این جملات آغاز می‌شود: «فیلم ˝یحیی سکوت نکرد˝ به خاطر انتخاب یک کودک به عنوان راوی داستان تیره‌بختی آدمی، اثری تلخ‌تر و اندوهبارتر به نظر می‌رسد. رابیندرانات تاگور گفته بود که هر کودکی با این پیام به دنیا می‌آید که خدا هنوز از آفرینش انسان ناامید نشده است. بی‌جهت نیست که در ذهن همه ما کودکان با زندگی نسبت عمیقی دارند و حضورشان هستی‌بخش و حیات آفرین تلقی می‌شود. به همین دلیل از نظر بچه‌های محله، زن تنهایی که با مرده‌ها ارتباط دارد، به جادوگر ترسناک و نفرین‌شده‌ای می‌ماند و خانه‌اش که همه جای آن بوی مرگ می‌دهد.»

روزنامه همشهری با روح‌الله سهرابی کارگردان فیلم «خاکستر و برف» گفتگو کرده است. فیلمی که به زودی در گروه هنر و تجربه اکران می‌شود. سهرابی در این مصاحبه درباره اکران شدن فیلمش  سه سال پس از تولید می‌گوید: «به‌نظرم بسيار مطلوب بود كه فيلم بعد از نمايش در جشنواره فيلم فجر، اكران خود را شروع كند اما اين برنامه‌ريزي دست كارگردان نيست. البته اين موضوع را نبايد ناديده گرفت كه هر فيلم فرزند زمان خودش است و شايد طولاني شدن زمان اكران به نمايش فيلم و حتي مخاطبان لطمه بزند اما فيلم‌هايي كه در حوزه دفاع‌مقدس ساخته مي‌شوند هيچ‌گاه تاريخ مصرف ندارند. موضوع جنگ، موضوعي پيش‌پا افتاده نيست كه شامل مرور زمان شود و قطعا در هر مقطعي از زمان مخاطبان دغدغه‌مند خود را دارد و مي‌تواند ارتباط خوبي با مخاطب بگيرد.»
فيلم خاكستر و برف داستان فردي به نام احسان است كه بعد از پايان جنگ تحميلي و پس از ۲۵سال به ايران برمي‌گردد تا با صميمي‌ترين دوست خود كه زندگي‌اش را مديون اوست براي آخرين بار تجديد ديدار كند و همين مسئله، اتفاقات ناخواسته ديگري را براي او رقم مي‌زند. ميترا حجار و كامبيز ديرباز بازيگران اصلي فيلم هستند.

روزنامه عصر مردم از نمایش فیلم «اعترافات ذهن خطرناک من» در شیراز خبر داده است. نمایش این فیلم به مناسبت روز ملی سینما صورت می‌گیرد.

روزنامه اعتماد مصاحبه هافینگتون پست با وحید جلیلوند را منتشر کرده است که این روزها فیلم او «چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت» در جشنواره ونیز نمایش داده شد. در لید این مصاحبه نینا روث از خبرنگاران این نشریه نوشته است: «چهارشنبه، ١٩ ارديبهشت تركيبي از سه داستان است و البته اين روزها فيلم‌سازان ايراني مهارت خاصي در آميختن و تعامل داستان‌ها دارند. سال گذشته يكي از بهترين فيلم‌هاي زندگي‌ام را ديدم؛ «قصه‌ها» تركيبي از هشت داستان بود، هشت فيلم داستاني ساخته «رخشان بني‌اعتماد». اما فيلم جليلوند، كه فيلمنامه‌اش را با «وحيد زرنگار» و «حسين مهكام» نوشته، روايتي سه وجهي براي شرح ويژگي ساده انساني به نام «نارضايتي» است. «چهارشنبه، ١٩ ارديبهشت» در مقايسه با فيلم «قصه‌ها» به عمق ماجرا سفر مي‌كند؛ چون فيلم جليلوند به جاي سروكار داشتن با مقتضيات روزمره زندگي يا فقدان رضايت احساسي، روايتي است از احساس پيچيده‌تر «عجز»، زماني كه چيزي را به كسي مي‌دهيم. گاهي چيزي كه صاحبش هستيم را كه نشاني از خودخواهي در آن نيست، مي‌بخشيم تا دنيايي بهتر داشته باشيم.»

وحید جلیلوند در این مصاحبه به سوالی مبنی بر این‌که سه مرد چطور یک کاراکتر زن را به این خوبی نوشته‌اند جواب داده است « تنها كار‌هايي كه بايد كرد اين است كه زن‌ها را خوب ببينيم، خوب ارزشيابي‌شان كنيم، خوب درك‌شان كنيم چون همه ما مادربزرگ، مادر، خواهر و همسر داريم پس مي‌توانيم همه‌چيز را براي‌شان بسازيم. به طور كلي من فكر مي‌كنم چه پيرمرد باشيم چه بچه يا زن فرقي نمي‌كند فقط مهم اين است كه در خودمان دقيق شويم تا بتوانيم شخصيت خود را بشناسيم و به آن خو بگيريم.»
ارسال به دوستان
وبگردی