۳۰ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۱۶۹۹۸
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۹ - ۲۳-۰۶-۱۳۹۴
کد ۴۱۶۹۹۸
انتشار: ۱۱:۲۹ - ۲۳-۰۶-۱۳۹۴

تشخیص باکتری های آب با بینی بیوالکتریکی

زمانی که تعداد باکتری های آب زیاد باشد، آب بوی گندیدگی می گیرد که به راحتی توسط گیرنده های بویایی بینی حس می شود؛ ولی زمانی که تعداد باکتری ها کم باشد، بینی قادر به تشخیص بو نیست.

محققان دانشگاه ملی سئول موفق به توسعه یک بینی بیوالکتریکی شده اند که قادر است باکتری های درون آب را استشمام و تشخیص دهد.


زمانی که تعداد باکتری های آب زیاد باشد، آب بوی گندیدگی می گیرد که به راحتی توسط گیرنده های بویایی بینی حس می شود؛ ولی زمانی که تعداد باکتری ها کم باشد، بینی قادر به تشخیص بو نیست؛ محققان با الهام از مکانیسم بویایی انسان، نوعی بینی بیوالکتریکی توسعه داده اند که حتی غلظت کم باکتری را نیز تشخیص می دهد.

در ساخت این بینی بیوالکتریکی، از گیرنده های بویایی انسان که در آزمایشگاه رشد یافته اند و یک ترانزیستور اثر میدانی نانولوله کربنی استفاده شده است.

گیرنده های بویایی رشد کرده در آزمایشگاه دو نوع خاص هستند که می توانند بوی باکتری ها را تشخیص دهند. این دوگیرنده قادرند بوی باکتری را، حتی زمانی که با بوهای دیگر ترکیب شده باشد تشخیص دهند. همچنین امکان تشخیص بو در غلظت های بسیار کم، در حدود 10 نانوگرم در لیتر نیز وجود دارد.

بینی انسان حاوی 400 گیرنده مختلف بویایی است و محققان در تلاشند که در این بینی بیوالکتریکی نیز از انواع مختلف گیرنده ها استفاده کنند.

این فناوری نه تنها قادر به شناسایی باکتری در آب است، بلکه می تواند نشانگر های زیستی بیماری های خاص و انواع دارو را شناسایی کند.

محققان بر این باورند که در صورت توسعه بینی بیوالکتریکی، می توان یک پایگاه داده گسترده متشکل از انواع رایحه ها تشکیل و به هر بو یک کد اختصاص داد.

در حال حاضر تشخیص باکتری در آب توسط دو شیوه تشخیص آزمایشگاهی و کروماتوگرافی گازی انجام می شود که هر دو بسیار پرهزینه و زمانگیر هستند.

چندی پیش نیز محققان دانشگاه ایلینوی موفق به توسعه یک بینی مصنوعی شدند که باکتری های موجود در نمونه های خونی را تشخیص می دهد.

گزارش کامل این مطالعه در نشریه Biosensors and Bioelectronics منتشر شده است.

منبع: ایرنا

ارسال به دوستان
دوباره گشت ارشاد؛ جلوی بن‌شدادها و بن‌عامرها را بگیریم موشک «بالستیک» چیست و چه فرقی با موشک کروز دارد؟ (+عکس) یک عکس متفاوت و عجیب از «درویش‌های ایرانی» در زمان قاجار جدال بر سر تعطیلی شنبه‌ ها/ از بخش خصوصی اصرار؛ از مجلس انکار! پاسخ اسراییل را نمی دادیم تجاوزاتش گسترده می شد/ جنگ کلاسیکی شکل نمی گیرد/ اگر اتفاقی بیفتد به سطح گروه‌های نیابتی ما در منطقه برمی گردد/ در شرایطی که نیاز به اجماع داریم چه دلیلی دارد طرح حجاب را اجرا کنیم  گالری گردی آخر هفته در نمایشگاه‌های جدید تهران امیرعبداللهیان: بعد و قبل از عملیات وعده صادق به آمریکایی‌ها پیام دادیم ویدئوی سخنان رئیسی در باره بی حجابی که وایرال شد/ رضا رشیدپور: کاش رئیس جمهور بودی سید! ایرانی ها، رتبه 2 خرید خانه در ترکیه آلمان، فرانسه و آمریکا، مقصد اول صادرات قطعات خودرو ترکیه فوران کوه آتشفشان روآنگ اندونزی (عکس) سیل یا نبود مدیریت بحران؟ خسارت ۱۸ هزار میلیارد ریالی به زیر ساخت‌های سیستان و بلوچستان تلویزیون این آخر هفته چه فیلم هایی به روی آنتن خواهد برد؟ چرا حمله موشکی «مشروع» بود؟ فهرست عملیات تروریستی و سایبری اسرائیل علیه ایران بزرگداشت کیومرث پوراحمد ؛ میراث این فیلمساز چه بود؟
وبگردی