۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۲۹۰۷۱
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۸ - ۱۳-۰۸-۱۳۹۴
کد ۴۲۹۰۷۱
انتشار: ۱۶:۲۸ - ۱۳-۰۸-۱۳۹۴

ورود آلاینده های شیمیایی به سفره های آب زیرزمینی

در حالیکه کشورهای پیشرفته دنیا برای نگهداری و تعمیرات تاسیسات خود از مواد پایه آلی بی ضرر برای طبیعت استفاده می کنند، هنوز در صنایع کشور از مواد شیمیایی مضر برای طبیعت استفاده می کنیم.
       
به گزارش عصرایران، دبیر اجرایی دهمین کنفرانس ملی نگهداری و تعمیرات (نت) گفت: رهاسازی مواد شیمیایی حاصل از شست و شوی تاسیسات صنایع سنگین و سبک، آلودگی آب های زیرزمینی و محیط زیست را به همراه داشته، ضروری است در ترکیبات این مواد شوینده تجدید نظر شده به جای آن از مواد سازگار با طبیعت بهره گرفته شود.

حسین سالم باغی به مناسبت برپایی "دهمین کنفرانس ملی نگهداری و تعمیرات" که 16 و 17 آبان ماه امسال در هتل المپیک تهران برگزار می شود با اعلام این مطلب گفت: متاسفانه علاوه بر اینکه صنایع کشور به ویژه صنایع متوسط و کوچک به مقوله نگهداری و تعمیرات دستگاه ها، تجهیزات و ماشین آلات بی اعتنا هستند که این امر سبب کاهش عمر مفید این تجهیزات می شود به علت بی توجهی به بحث تعهدات اجتماعی از جمله توجه به جنبه های زیست محیطی با رهاسازی مواد دور ریز از قبیل روغن، گازوئیل، انواع اسیدها و ... در محیط، علاوه بر آلودگی های برجا مانده بر سطح زمین، سبب آلودگی های آب های زیرزمینی نیز می شوند.

وی ادامه داد: انجمن نگهداری و تعمیرات ایران (نت) در راستای رسالت خود که همانا توجه به جنبه های مختلف نگهداری و تعمیرات است، امسال "نت و محیط زیست" را به عنوان محور اصلی کنفرانس خود قرار داده تا صاحبان صنایع، متخصصان و کارشناسان این حوزه، بیش از پیش به جنبه های زیست محیطی نت توجه داشته باشند.

دبیر اجرایی دهمین کنفرانس نگهداری و تعمیرات با اشاره به اینکه امروزه در کشور های پیشرفته نه تنها مواد و ضایعات صنایع در حوضچه های بتنی جمع آوری و سپس معدوم می شود که ترکیبات مواد به کار گرفته شده توسط آنان نیز برای طبیعت مضر نیست، یادآور شد: این در حالیست که به جای بهره گیری از تجربه این کشورها ما هنوز با رهاسازی پسماند صنایع در طبیعت سبب تخریب محیط زیست می شویم و به جای به کارگیری مواد آلی که پایه طبیعی دارند از مواد شیمیایی استفاده کرده و روز به روز محیط زیست را بیشتر تخریب می کنیم.

وی گفت: امروزه کشورهای توسعه یافته توانسته اند با توسعه صنعت "نانو" از یک سو و از سوی دیگر شناسایی مواد آلی سازگار با طبیعت به جای استفاده از مواد شیمیایی، نه تنها عمر مفید دستگاه های خود را افزایش دهند که سلامت کارکنان خود را تضمین کرده، محیط زیستی سالم و عاری از آلودگی داشته باشند.

دبیر اجرایی دهمین کنفرانس نگهداری و تعمیرات ادامه داد: خوشبختانه این مواد آلی که عمدتا برای رسوب زدایی در صنایع کاربرد دارند در 80 درصد صنایع قابل استفاده هستند.

وی گفت: ورود آلاینده های شیمیایی به طبیعت و به ویژه سفره های آب زیرزمینی، نه تنها سبب سختی آب می شود که کاهش حجم آب سالم و افزایش غلظت آن را به همراه دارد که پیامدهای این امر علاوه بر آسیب زدن به صنایع، مخاطرات فراوانی برای سلامت افراد  دارد تا جایی که امروزه، تشخیص داده شده یکی از علل شیوع سرطان ها، افزایش آلایندگی های محیطی است.

سالم باغی از آلاینده های صوتی درکنار آلاینده های شیمیایی به عنوان  عوامل خطرساز دیگری نام برد که نتیجه اعمال نشدن صحیح شیوه های نگهداری و تعمیرات است که از جمله آن ها می توان به بی توجهی در زمینه نگهداری و تعمیرات ماشین آلات اشاره داشت.

وی ادامه داد: نتیجه این امر تولید و گسترش ذرات معلق در فضا بر اثر فرسایش است که می توان با اعمال شیوه های صحیح نت از قبیل بازرسی های منظم و دوره ای از آن جلوگیری کرد.

به گفته دبیر اجرایی دهمین کنفرانس نگهداری و تعمیرات با توجه به سیاست های دولت یازدهم در برنامه ششم توسعه در حوزه توجه به مسایل زیست محیطی، این موضوع به عنوان محور کنفرانس امسال انجمن نگهداری و تعمیرات انتخاب شده تا در آن آخرین دستاوردها در این حوزه به بحث و هم اندیشی گذاشته شود تا در صورت نیاز در اختیار صاحب نظران این حوزه قرار گیرد.

سالم باغی افزود: در دهمین کنفرانس ملی نگهداری و تعمیرات، علاوه بر دستاوردهای جدید مهندسی و مدیریتی نت، رشد، توسعه و اشاعه فرهنگ "نت" ارایه خواهد شد.

گفتنی است، دهمین کنفرانس ملی نگهداری و تعمیرات (نت) با رویکرد توجه ویژه به جنبه های زیست محیطی "نت" 16 و 17 آبان ماه امسال در هتل المپیک تهران برگزار می شود.
ارسال به دوستان
وبگردی