۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۳۳۱۷۵
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۸ - ۰۱-۰۹-۱۳۹۴
کد ۴۳۳۱۷۵
انتشار: ۱۵:۳۸ - ۰۱-۰۹-۱۳۹۴

هشدار پلیس درباره کلاهبرداری های پیامکی

برخی از افراد از روی آگاهی و برخی دیگر از سر بی حوصلگی اعتنایی به این گونه پیامک های تبلیغاتی نمی کنند اما هستند افرادی که با ناآگاهی فریب این گونه پیام ها را خورده و طعمه کلاهبرداران می شوند.
شاید بارها و بارها شاهد ارسال پیامک هایی از جمله مشترک گرامی شما برنده مبلغ سه میلیون ریال در طرح هزاران لبخند همراه اول شده اید، یا از کنار آن بی تفاوت گذشته یا به دام افتاده اید با این حال چوپان های دروغگو همواره با این گونه پیام ها در کمین صید طعمه هایشان هستند.
 
به گزارش ایرنا، چوپان های دروغگو از طریق پیامک از افراد ساده لوح می خواهند تا مشخصات خود از قبیل نام، نام خانوادگی و شماره ملی را برای آنها ارسال کنند، بعد از دریافت پیام، پیامی به طعمه ها مبنی بر صحت اطلاعات و همسان بودن با اطلاعات فرد برنده، ارسال می کنند.

در نهایت از کلاهبرداران پیامکی از طعمه های خود می خواهند تا برای واریز مبلغ، شماره حساب، شماره کارت، رمز دوم و دیگر مشخصات بانکی برای آنها ارسال شود، غافل از اینکه در همین مرحله کلاهبرداری صورت می گیرد.

این در حالی است که اپراتورهای تلفن همراه برندگان خود را تنها از طریق سایت اعلام می کنند که در این خصوص اپراتورها پیامک هایی را در مورد چگونگی و نحوه اعلام برندگان برای تمامی کاربران ارسال کرده اند.

برخی از افراد از روی آگاهی و برخی دیگر از سر بی حوصلگی اعتنایی به این گونه پیامک های تبلیغاتی نمی کنند اما هستند افرادی که با ناآگاهی فریب این گونه پیام ها را خورده و طعمه کلاهبرداران می شوند.

کلاهبرداران پیامکی از هر گونه دروغ و فریبی برای رسیدن به اهداف خود دریغ نمی کنند، در برخی از این شگردها، فرد کلاهبردار ابتدا اقدام به ارسال پیامک حجمی با متن 'نگاش کن ببین چیه؟ شما برنده 70 میلیون ریال شده اید به سایت زیر مراجعه کنید :www.bank7.org '، اقدام می کنند.

برخی از شهروندان به علت ناآگاهی و برای رسیدن به وجه اعلامی به وب سایت یادشده مراجعه و ترغیب شده ناخواسته شماره کارت – رمز اینترنتی – cvv2 و تاریخ انقضای کارت خود را در داخل فرم تعریف شده وارد می کنند و آنگاه دکمه ارسال را فشار می دهند دریغ از اینکه سایت فوق جعلی بوده و اطلاعات بانکی شهروندان به راحتی به سامانه بانک اطلاعاتی کلاهبرداران ارسال می شود.

در نهایت کلاهبرداران با داشتن مشخصات مورد نیاز عملیات بانکی و به منظور شناسایی نشدن از سوی پلیس پس از نفوذ به حساب افراد در اسرع وقت اقدام به خرید اینترنتی کرده و به راحتی از این طریق طعمه های خود را فریب می دهند و پول کلانی را به جیب می زنند.

در برخی از موارد نیز کلاهبرداران پیامکی با ترفند برنده شدن وجه نقد یا سفرهای زیارتی طعمه های خود را به دام می اندازند که در این راستا تعداد زیادی از شهروندان، به علت ناآگاهی، اطلاعات خود را برای افراد شیاد از طریق پیامک ارسال می کنند. کلاهبرداران از این طریق، موجوی حساب های آنان را تخلیه یا با شگرد عدم امکان واریز وجوه نقد، صاحبان حساب را مقابل دستگاه های خود پرداز راهنمایی کرده و از وی می خواهند پس از وارد کردن کارت خود در عابر بانک، با انتخاب زبان فارسی یا انگلیسی کدهایی را در سیستم مربوطه وارد کنند.

کلاهبرداران با این ترفند نه تنها وجهی را به حساب آنان واریز نمی کنند بلکه با فریب اشخاص ،حساب آنها را تخلیه می کنند.

در برخی از موارد هم پیامک هایی مبنی بر برنده شدن در قرعه کشی همراه اول به تلفن همراه افراد ارسال و به آنها گفته می شود برای کسب اطلاعات با واحد مستقر تماس گرفته شود و کلاهبردان سپس با ارسال پیامکی برای افراد تماس گیرنده از آنها ارسال مشخصات کارت اعتباری را برای واریز مبلغ جایزه درخواست می کنند و با بکارگیری روش های متقلبانه به شماره حساب و رمز بانک شهروندان دسترسی پیدا کرده و به موجودی حساب ها دستبرد می زنند.

این در حالی است که هیچ یک از بانک های خصوصی، دولتی و شرکت ها از طریق پیام کوتاه برای برندگان اطلاع رسانی نمی کنند و هیچ ارگانی نیز حق دریافت اطلاعات شخصی کارت های بانکی افراد را ندارند.

از آن جایی که ضریب نفوذ موبایل در ایران بسیار بالا است هر یک از کاربران و مشترکان می توانند به عنوان یکی از قربانیان هدف کلاهبرداری افراد مجرم قرار گیرند.

کارشناسان معتقد هستند که احراز هویت یعنی ثبت مشخصات واقعی خریداران سیم کارت ها از عواملی است که می تواند به افراد مجرم کمک کند تا به راحتی اقدام به کلاهبرداری کنند.

باید توجه شود که در هنگام فروش سیم کارت سند مالکیت سیم کارت به طور دقیق، به نام و مشخصات متقاضی خرید سیم کارت ثبت شود این در حالی است که به علت سهل انگاری برخی از اپراتورهای تلفن همراه شاهد فروش سیم کارت های فعال شده در باجه های روزنامه فروشی، فروشگاه های مواد غذایی بدون دریافت هرگونه مدارک شناسایی و مشخصات فردی هستیم.

ارائه و واگذاری خطوط اعتباری تلفن همراه بدون ثبت سند و اخذ مدارک کافی از مشترکان زمینه بروز جرم را برای مجرمین و فرصت طلبان هموار می کند.

از سوی دیگر ارزان و در دسترس بودن ابزار کلاهبرداری و پیگیری نکردن مالباختگان به علت مقرون به صرفه نبودن این پیگیریها سبب وقوع این نوع از کلاهبرداریها شده است.

در برخی از موارد به علت پایین بودن مبالغ کلاهبرداری های انجام شده و زمان بر بودن فرآیند رسیدگی، شکایتی در دستگاه قضایی یا مراجع انتظامی طرح نمی شود. این امر سبب تاخیر در شناسایی و دستگیری مجرمین خواهد شد.

از سوی دیگر علیرضا ساوری مدیرکل پیشگیری های وضعی قوه قضائیه در زمینه سیم کارت هایی که در دست مجرمان برای اقدامات مجرمانه قرار دارد، اعلام کرده است که از 157میلیون سیم کارت موجود حدود 8 میلیون سیم کارت بدون هویت یا مجهول المالک است که برخی مزاحمت های تلفنی، کلاهبرداری ها و سرقت ها از طریق این سیم کارت ها انجام می گیرد.

سردار اسکندر مومنی جانشین فرمانده نیروی انتظامی نیز در مورد ساماندهی هشت میلیون سیم کارتی که در دست مجرمان قرار دارد، گفت: اپراتورها ظرفیت زمانی را مشخص کرده اند که باید اجرا شود، بر این اساس هیچ سیم کارتی بدون احراز هویت نمی تواند واگذار شود و چنانچه سیم کارت های قبلی بدون هویت بوده، باید احراز هویت یا ابطال شوند.

سرگرد حمید کیانی سرپرست اداره تشخیص جرایم سایبری پلیس فتا نیروی انتظامی در توصیه به شهروندان، می گوید: شهروندان در مواجهه با پیامک هایی از جمله «برنده شدن در سفرهای زیارتی»، «وجه نقد»، «لپ تاپ»، «تبلت» یا پیامک هایی مشابه؛ با تیز هوشی برخورد کنند تا طعمه افراد سودجو نشوند.

وی گفت: ارسال پیامک های اغواگرایانه و کلاهبردارانه یکی از رایج ترین انواع کلاهبرداری ها است که با وجود اطلاع رسانی گسترده در این زمینه باز هم شاهد گرفتار شدن قربانیان در دام کلاهبرداران پیامی هستیم.

کیانی اضافه کرد: کلاهبردار با ارسال یک پیامک که نوید بخش باز شدن دروازه های خوشبختی برای فرد است، کاربران تلفن همراه را وسوسه می کند تا اطلاعات بانکی خود را در اختیار کلاهبردار قرار دهد. در برخی موارد کلاهبرداران با شگردهایی، صاحبان حساب را مقابل دستگاه های خود پرداز می کشانند و از وی می خواهند پس از وارد کردن کارت خود در عابر بانک با انتخاب زبان فارسی یا انگلیسی کدهایی را در سیستم مربوطه وارد کند.

این مقام انتظامی افزود: کلاهبرداران با این ترفند نه تنها وجهی را به حساب آنان واریز نمی کنند بلکه با فریب اشخاص، رمز های عبور قربانی را تغییر می دهند یا از حساب او وجهی مشخص را به حساب غالبا جعلی، منتقل می کنند.

کیانی در توصیه به شهروندان تاکید کرد: شهروندان به هیچ عنوان، به این گونه پیامک ها اعتنایی نکنند و توجه داشته باشند برای واریز وجه به حساب بانکی، نیازی به دادن اطلاعات مهم بانکی یا حضور صاحب کارت در کنار دستگاه خودپرداز نیست و عنوان این موضوع که « در انتقال وجه با استفاده از شبکه شتاب اشکالی رخ داده است»، صرفا شگردی است که کلاهبرداران از آن برای خالی کردن حساب عابر بانک و به دست آوردن رمز دوم شهروندان استفاده می کنند.

کیانی : این گونه افراد بیشتر از شماره های اعتباری برای ارسال پیامک استفاده می کنند، این در حالی است که تمام شرکت ها، موسسات، اپراتورها و سایر ارگان هایی که اقدام به برگزاری مسابقات می کنند از سامانه ای مشخص یا سایتی خاص که قبلا معرفی کرده اند، برنده ها را اعلام می کنند.

سرپرست اداره تشخیص جرایم سایبری پلیس فتا ناجا یکی دیگر از کلاهبرداری های پیامکی را چوپان دروغگو می خواند و می گوید: در این روش، پیامکی برای شخص ارسال می شود مبنی بر اینکه من از روستایی در یکی از استان های کشور با شما تماس می گیریم و شغل من کشاورزی و دامداری است به هنگام کار روی زمین به گنج یا سکه های با ارزش برخورد کرده ام که برای فروش آن ها به کمک شما احتیاج دارم. شماره شما را با استخاره به قرآن بدست آوردم.

این مقام مسوول می افزاید: مخاطب بی اطلاع، از روی طمع و به خاطر بدست آوردن گنج زیر خاکی و سکه با پرداخت مبلغی پول به ظاهر صاحب این سکه ها می شود؛ ولی بعد از بررسی بیشتر متوجه خواهد شد که این سکه ها تقلبی است و ارزش مادی خاصی ندارند.

کیانی ادامه می دهد: در این روش کلاهبرداران حتی برای از بین رفتن هرگونه سوءظن از احساسات مذهبی استفاده می کنند یا کلمات را اشتباه تایپ می کنند که شخص خواننده باور کند که این افراد بی سواد و روستایی هستند.

سرپرست اداره تشخیص جرایم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به انواع کلاهبرداری های پیامکی که در ایام و مناسبت های خاص صورت می گیرد، می گوید:شهروندان به هیچ عنوان به این پیامک ها توجه ای نکنند و فریب آن ها را نخورند و اصلا وجهی برای دریافت جایزه به شماره حساب های اعلامی واریز نکنند.

کیانی برای جلوگیری از وقوع چنین جرائمی و برخورد قاطع با آن ها از هموطنان درخواست می کند در صورت مواجهه با موارد مشکوک، آن را از طریق سایت پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir سامانه بخش ثبت گزارش مردمی در میان بگذارند.
برچسب ها: کلاهبرداری ، پیامک
ارسال به دوستان
وبگردی