۰۹ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۶۹۷۶۳
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۹ - ۰۳-۰۳-۱۳۹۵
کد ۴۶۹۷۶۳
انتشار: ۱۱:۳۹ - ۰۳-۰۳-۱۳۹۵
در بین خواص بسیار منحصر به فردی که ابریشم عنکبوت دارد توانایی کش آمدن آن تا ۴۰ درصد طول اصلی خود بدون اینکه پاره شود یکی از جذاب‌ترین‌ها به شمار می‌آید.

خواص تارهای عنکبوت همواره یکی از مهم ترین شگفتی های طبیعت بوده است که این بار منبع الهام گیری دانشمندان شده است.

الهام از تار عنکبوت برای ساخت الیاف خود جمع‌شونده

در بین خواص بسیار منحصر به فردی که ابریشم عنکبوت دارد توانایی کش آمدن آن تا ۴۰ درصد طول اصلی خود بدون اینکه پاره شود یکی از جذاب‌ترین‌ها به شمار می‌آید. اگرچه این ویژگی در نوع خود جالب است اما نکته‌ی مهم‌تر این است که تار عنکبوت حتی پس از این کش آمدن می‌تواند شبکه‌ی به هم پیوسته و شکل خود را حفظ کند، پدیده‌ای که پس از هر باد شدید یا ورود یک حشره به تار اتفاق می‌افتد. دانشمندان این بار به سراغ این راز تارهای عنکبوت رفتند و با الهام گیری از آن سیم‌های خود جمع شونده‌ی مایعی را ساختند که می‌تواند برای ساخت ساختارهای الکترونیکی کوچ و بسیار انعطاف پذیر به کار رود.

زمانی که عنکبوت در حال تنیدن تارهای خود است، قطرات کوچک چسبناکی را روی تارهای خود قرار می‌دهد که می‌تواند حشره‌ی نگونبختی را که به تار برخورد می‌کنند چسبانده و مانع فرار آن‌ شود. اما این تنها کاربرد این قطرات کوچک نیست بلکه این قطرات بخش‌هایی از تار را به صورت کلاف مانند درخود جای داده‌اند که می‌توانند قسمت‌های اضافه‌ی تار را در خود جمع کند یا در زمان کشیده شدن بیش از حد تار قدری از این رشته‌ی اضافی را به تار اضافه کرده و شبکه‌ی تار را یکپارچه نگه دارد.

با مطالعه‌ی این روش خانه سازی هوشمندانه، دانشمندان دانشگاه آکسفورد و دانشگاه فرانسوی پیر و ماری کوری، توانستند الیاف کامپوزیتی را بسازند که به شکل مشابهی عمل می‌کرد. این موفقیت که حاصل جمع الاستیسیتی مناسب الیاف در کنار کشش سطحی بسیار مناسب قطرات بود به ساخت الیافی انجامید که به خوبی کش آمده و مجدد جمع می‌شد. همچنین آن‌ها در کار مشابهی با استفاده از الیاف پلاستیکی و قطرات روغن توانستند ساختار مشابهی را ایجاد کنند که بسیار شبیه تارهای عنکبوت عمل می‌کردند.

در حقیقت با استفاده از این روش الهام گیری شده از طبیعت می‌توان این ویژگی الیاف ابریشم عنکبوت را با استفاده از هر ماده‌ی دیگری به دست آورد. در نتیجه می‌توان از آن در کاربردهای زیادی از جمله، ساختارهای پیچیده میکروساختار، میکروموتورهای برگشتی یا سامانه‌های خودتنطیم شونده و کش آمدنی بهره برد.

حاصل پژوهش این گروه در نشریه‌ی علمی Proceedings of the National Academy of Sciences به چاپ رسیده است.

منبع: زومیت

برچسب ها: تار عنکبوت ، الیاف
ارسال به دوستان
شهادت ۴ نفر از نیروهای حزب‌الله توسط اسرائیل پلیس : مردم هنگام خرید خودشان رمز کارت را وارد کنند پیشنهاد یک استاد دانشگاه درباره حواشی ماجرای صدیقی و پسران: فهرست اموال 100 روحانی مشهور و آقازاده ها منتشر شود روسیه : تروریست‌ های کروکوس با اتباع اوکراینی در ارتباط بودند عکسی از چند جاعل امضا که درفضای مجازی مورد توجه قرار گرفته است روزانه یک میلیارد وعده غذایی در جهان دور ریخته می‌شود بازداشت ۲ پیمانکار و تعدادی از کارمندان شهرداری بندر امام (ره) انتقاد صریح رهبر معظم انقلاب از تخریب پوشش گیاهی به بهانه درست کردن هتل و حوزه علمیه: زمین خوارها در مناطق خوب شهر با شیوه های مشخص، ثروت عمومی را تبدیل می کنند به ثروت شخصی/ مسؤولین باید "عُرضه" به خرج دهند و برخورد قاطع کنند تردد از کرج و آزادراه تهران -شمال به سمت مازندران ممنوع شد یونیسف : خوابیدن در نوار غزه، مانند دراز کشیدن در تابوت است توقف مهمترین پروژه برق آبی در حال توسعه پاکستان پس از ترور مهندسان چینی روسیه قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه کره شمالی را وتو کرد «صبح تبریز»؛ با یاد شهریار عدل محققان : تنها دو شب کم‌ خوابی می‌تواند باعث احساس پیری در شما شود بیتا فرّهی؛ مهشید به هامون پیوست...
وبگردی