۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۸۷۳۳۶
تاریخ انتشار: ۰۷:۲۷ - ۲۷-۰۵-۱۳۹۵
کد ۴۸۷۳۳۶
انتشار: ۰۷:۲۷ - ۲۷-۰۵-۱۳۹۵

راه‌اندازی کارگاه مرمت آثار تاریخی در تخت جمشید

سرپرست امور موزه ها و اماکن تاریخی فارس از راه اندازی کارگاه مرمت آثار در مجموعه جهانی تخت جمشید خبر داد.

به گزارش خبر جنوب، مهدي نجفي با اشاره به ازسرگيري فعاليت كارگاه مرمت آثار تاريخي در مجموعه جهاني تخت جمشيد، گفت: با توجه به اينكه اشياي تاريخي كه در سايت هاي باستاني كشف مي شود قبل از مستندنگاري بايد پاكسازي و مرمت شود از اين رو راه اندازي كارگاه مرمت آثار در فارس يك ضرورت به شمار مي رود.
 
به گفته وي، فعاليت اين كارگاه به صورت مستمر در مجموعه جهاني تخت جمشيد به زودي آغاز خواهد شد و سفال هاي مكشوفه از سايت هاي باستاني استان در اين كارگاه تخصصي با حضور كارشناسان مجرب و آموزش ديده و متخصص مورد مرمت قرار مي گيرد.
 
نجفي با بيان اينكه اكثر سفال هاي مرمت شده در چنين كارگاه هايي در معرض ديد عموم علاقه مندان قرار مي گيرد، افزود: آثاري كه هم اينك در موزه تخصصي تخت جمشيد و يا ديگر موزه هاي استان به نمايش درآمده، مرمت و مستندنگاري شده و وضعيت آنها تثبيت شده است.سرپرست امور موزه ها و اماكن تاريخي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فارس در ادامه اضافه كرد: به طور مثال يكي از آثار ارزشمند سفالي كه در يكي از روستاهاي شهرستان مرودشت كشف شد متعلق به دوره هخامنشيان است كه درون آن اسكلت كودكي وجود دارد.وي افزود: اين سفال كه ارتفاعش 45 سانتي متر و قطر آن 70 سانتي متر است با انجام اقدامات مرمتي و پاكسازي در موزه تخت جمشيد و در معرض ديد عموم قرار گرفته است.
 
نجفي همچنين گفت: اين ظرف سفالي در جريان يك حفاري كشف شده و با اينكه قسمت هايي از آن آسيب ديده ولي با انجام مرمت و پاكسازي، قابليت اين را داشت كه در معرض ديد عموم قرار گيرد چرا كه بيانگر بخشي از فرهنگ و آئين تدفين مردگان در ايران باستان است.
 
سرپرست امور موزه ها و اماكن تاريخي فارس در ادامه اضافه كرد: در دوران پيش از تاريخ، مردگان را به صورت جنيني در ظروف سفالي قرار مي دادند و در محل سكونتشان دفن مي كردند زيرا معتقد بودند كه 4 عنصر آب، آتش، خاك و باد، مقدس است و نبايد اين عناصر آلوده شود.نجفي افزود: اجساد مردگان تا قبل از دوره ساسانيان درون ظروف سفالي قرار مي گرفته و افرادي چون كودكان و يا كساني كه مسئوليت خاصي داشتند در كف خانه هاي مسكوني دفن مي شدند.
به گفته وي، اين نوع شيوه تدفين در دوره ساسانيان تغيير كرد به طوري كه اجساد مردگان در اين دوره بر فراز كوه ها قرار مي گرفته تا خوراك حيوانات و پرندگان شوند و سپس استخوان هايشان در استودان هايي كه در دل كوهها ساخته شده بود جاي مي گرفت.
 
نجفي در ادامه گفت: ظرف سفالي كه هم اينك استخوان هاي كودكي در آن وجود دارد متعلق به دوره هخامنشيان است و درون آن ظروف غذا نيز وجود دارد كه اين روش تدفين به دوره هاي پيش از تاريخ برمي گردد.
برچسب ها: تخت جمشید ، موزه
ارسال به دوستان
تسلیت سید محمد خاتمی به سید حسین خمینی در پی درگذشت همسر شهید آیت‌الله سیدمصطفی خمینی دیدار مردم جنوب غرب تهران با رییسی (عکس) استعفای دیپلمات آمریکایی در اعتراض به جنگ غزه رئیسی: عملیات وعده صادق برای دوستان انقلاب اسلامی پیام همبستگی و برای دشمنان پیام مقاومت داشت فوتبال سری آ ایتالیا؛ برتری رم در یک دیدار عجیب دستگیری بیش از ۱۰۰ دانشجوی دانشگاه امرسون؛ حذف تصاویر حمله پلیس آمریکا به دانشجویان منابع عبری: اسرائیل با آتش بس چند هفته ای موافقت خواهد کرد آزادی ۶ مرزبان ایرانی بازداشت شده توسط طالبان «پوتین» ماه می به چین سفر می کند کاخ سفید و سازمان ملل خواستار تحقیقات درباره گورهای دسته جمعی در غزه شدند آتش سوزی حوالی بیمارستان هفت تیر مربوط به انبار کارتن بود سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه هستیم دانشمندان تنها در ۱۵۰ دقیقه الماس ساختند به بهانه کاهش نرخ زاد و ولد در ایران/ چرا زنان ایرانی میلی به فرزندآوری ندارند؟ آتش سوزی در انبار کالا در جنوب تهران
وبگردی