۰۹ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۹۴۴۹۵
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۵ - ۲۸-۰۶-۱۳۹۵
کد ۴۹۴۴۹۵
انتشار: ۱۳:۰۵ - ۲۸-۰۶-۱۳۹۵
بیشترین طرح های اقتصاد مقاومتی متعلق به وزارت جهاد کشاورزی است. این وزارتخانه عملکرد بسیار خوبی در این زمینه داشته است و از سایر دستگاه های اجرایی موفق تر عمل کرده است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه مدیریت جهادی در حقیقت مدیریت سخت کوش و سریع العمل است، گفت: امروز کشور با چالش های جدی روبرو است و برای حل این مشکلات نیازمند مدیریت جهادی هستیم.

به گزارش عصر ایران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری صبح امروز (یکشنبه) در بیست و هشتمین گردهمایی فرماندهان مهندسی رزمی جنگ و جهاد که در مرکز همایش های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد ضمن تبریک عید غدیر با اشاره به نزدیک شدن به هفته دفاع مقدس، یاد و خاطره امام خمینی (ره) و همه شهدای انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس را گرامی داشت.

معاون اول رئیس جمهور با یادآوری اینکه در روزهای نخست پس از پیروزی انقلاب اسلامی با فرمان معمار کبیر جمهوری اسلامی ایران جهاد سازندگی تشکیل شد افزود: امام خمینی (ره) از مردم دعوت کرد تا به سمت روستاها رفته و به محرومیت زدایی بپردازند. یقینا نقش جهاد سازندگی در عمران،‌ آبادانی و پیشرفت کشور بر کسی پوشیده نیست و جهاد سازندگی در حوزه های مختلف نقش مهمی ایفا کرده است.

جهانگیری با بیان اینکه یکی از بزرگترین و مهمترین حرکت‌ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایجاد جهاد سازندگی بود، خاطرنشان کرد: به تعبیر امام خمینی (ره) کسانی که برای محرومیت زدایی به روستاها رفتند، بذر انقلاب در دل مردم کاشتند و مردم این مناطق به سربازی فداکار برای کشور تبدیل شده‌اند.

معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: وقتی سخن از پشتیبانی جنگ به میان می‌آید، بیشتر به موضوع ساماندهی نیروهای مردمی و ساخت خاکریزها و اقداماتی از این دست توجه می شود اما واقعیت این است که کارهای جهاد سازندگی در مهندسی رزمی جنگ بسیار فراتر از این حرفها بود و به گونه ای بود که امام خمینی (ره) مکرر به نقش موثر جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس اشاره کردند و یک بار نیز فرمودند که نقش جهاد سازندگی از نقش نیروهای نظامی کمتر نبود.

وی با تاکید بر لزوم تبیین نقش جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس، به کارها و اقدامات موثر جهاد سازندگی در صحنه نبرد اشاره و تصریح کرد: ساخت پل ها و انجام کارهای بزرگ در صحنه نبرد توسط جهاد سازندگی در تاریخ جنگ های دنیا جزو اتفاقات کم نظیر بود.

جهانگیری خاطرنشان کرد: اقدامات و دستاوردهای جهاد سازندگی در آبادانی کشور و روستاها و نیز در مهندسی رزمی جنگ نه از این جهت دارای اهمیت است که یک نهاد با ساختار انقلابی بود بلکه مهمتر از آن ماهیت تفکر، بینش و اعتقاد حاکم بر جهاد سازندگی بود که در واقع باید از آن با نام فرهنگ جهادی و مدیریت جهادی نام برد.

وی همچنین با اشاره به اینکه مدیریت جهادی به یک واژه تاثیر گذار در سالهای اخیر تبدیل شده است، گفت:فرهنگ و مدیریت جهادی و تفکر و بینش حاکم بر آن بود که می‌توانست بسیاری از ناممکن ها را ممکن سازد. این تاثیر گذاری تا حدی است که مقام معظم رهبری در نامگذاری یکی از سالهای اخیر از مضمون مدیریت جهادی استفاده کردند.

جهانگیری ویژگی غالب مدیریت جهادی را سلامت بودن و وجود ایثار در این مدیریت دانست و افزود: مدیریت جهادی در حقیقت مدیریت سخت کوش و سریع العمل است که خلاقیت و نوآوری در آن نهفته است و تصمیم گیری به موقع نیز یکی از شاخص های آن است.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه امروز نیز همانند گذشته به مدیریت جهادی نیاز داریم تصریح کرد: امروز کشور با چالش های جدی روبرو است و برای حل این مشکلات نیازمند مدیریت جهادی هستیم.

وی افزود: دشمنان نظام اسلامی با آگاهی از تجربه هشت سال دفاع مقدس به این باور رسیده اند که ملتی که قادر است در شروع پیروزی انقلاب اسلامی که هنوز نیروهای مسلح به شکل مناسب سازمان دهی نشده اند، با جنگ روبرو شود و همه قدرت های ظالم و مرتجع دنیا در یک طرف و ملت مظلوم ایران در طرف دیگر باشند و بتواند سرافراز از این نبرد بیرون بیاید،‌ با چنین ملتی نمی توان وارد عملیات نظامی و جنگی شد.

جهانگیری با بیان اینکه ایران در ناآرام ترین منطقه کره زمین واقع شده است، به درگیری ها و خونریزی‌های کشورهای اطراف اشاره و خاطرنشان کرد: راه اندازی گروه های تکفیری با دو هدف انجام شد که یکی ضربه زدن به چهره رحمانی اسلام و هدف دیگر به مخاطره انداختن امنیت ایران بود.

معاون اول رئیس جمهور افزود: به فضل الهی و با همت و تلاش نیروهای مسلح، نیروهای امنیتی و اطلاعاتی کشور، ایران امروز امن ترین کشور منطقه است و در این میان سردار سلیمانی عزیز به شاخصی تبدیل شده است که همه ملت ایران، همه انقلابیون دنیا و همه مسلمانان جهان به او علاقمند هستند که البته در نقاط مختلف کشور از این گونه افراد زیاد داریم.

وی با اشاره به اینکه دشمن دیگر به سمت جنگ و مبارزه با ملت ایران حرکت نخواهد کرد، افزود: دشمنان برای اینکه به ایران ضربه بزنند، جنگ تمام عیار اقتصادی علیه کشور آغاز کردند.

جهانگیری با اشاره به حجم وسیعی از تحریم ها که علیه ملت ایران اعمال شد، گفت: دشمنان با علم به اینکه اقتصاد کشور تا حد زیادی به درآمدهای نفتی متکی است، فروش نفت را نشانه رفتند ضمن آنکه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی سرمایه گذاری در بخش نفت توسط کشورهای دنیا نیز تحریم شد.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: یکی دیگر از بخش ها که از سوی دشمنان تحریم شد بخش حمل و نقل بود به گونه ای که کشتی های خارجی اجازه ورود به بنادر ایران نداشتند و کشتی های ایرانی نیز نمی توانستند در بنادر خارجی تردد کنند. در بخش پولی و بانکی نیز هر گونه نقل و انتقال تحریم شده بود و حتی به ایرانیان مقیم خارج از کشور فقط به این دلیل که شناسنامه ایرانی داشتند اجازه افتتاح حساب بانکی داده نمی شد.

جهانگیری با اشاره به اینکه همه این تحریم ها در کنار برخی سوء مدیریت ها در داخل کشور، شرایط سختی را برای اقتصاد کشور بوجود آورد، گفت:  با کمک فرزندان این کشور در جبهه دیپلماسی، توطئه دشمنان خنثی شد و ملت ایران نشان داد در این عرصه نیز می تواند با 6قدرت بزرگ دنیا پای میز مذاکره بنشینند و سربلند بیرون بیایند.

معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: در این شرایط موضوع مهم این بود که در مقابل چنین دشمنان بی رحم چه سیاستی را باید در پیش بگیریم. مقام معظم رهبری سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند و این سیاست ها نه فقط برای دوران تحریم بلکه باید اقتصاد کشور را در همه شرایط در برابر تکانه های بیرونی مقاوم کند.

وی با تاکید بر اینکه اقتصاد کشور باید بتواند در مقابل تحریم های سخت و دشوار روی پای خود بایستد، تصریح کرد: بر اساس رویکرد اقتصاد مقاومتی،‌اقتصاد کشور باید متکی به ظرفیت های داخلی باشد که این ظرفیت ها هم شامل نیروهای مدیریتی و هم شامل نیروی انسانی جوان، تحصیلکرده و پرنشاط است.

جهانگیری با بیان اینکه باید آب و خاک کشور که ظرفیت های بالقوه هستند را بالفعل کنیم، گفت: اگرچه امروز با محدودیت منابع آب روبرو هستیم اما با بالابردن بهره وری قادر خواهیم بود به نقطه ای برسیم که حداقل بتوانیم کالاهای اساسی مورد نیاز را در داخل کشور تامین کنیم.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید براینکه مهمترین پیام اقتصاد مقاومتی توجه به ظرفیت های داخلی کشور است خاطرنشان کرد: اگر به سمت استفاده از کالاهای خارجی که مشابه داخلی آن وجود دارد برویم، این با اقتصاد مقاومتی مغایرت دارد.

وی همچنین با اشاره به رویکرد دیگر اقتصاد مقاومتی مبنی بر برون گرایی افزود: براساس سیاست های اقتصاد مقاومتی ما به دنبال اقتصاد حبس شده و بدون تعامل با دنیا نیستیم چرا که می خواهیم تولیدات کشور را صادر کنیم، فناوری های روز دنیا را جذب کنیم و از منابع خارجی جهان استفاده نماییم.

جهانگیری گفت: اقتصاد مقاومتی اقتصادی مردمی است که مردم باید در این اقتصاد حرف اول را بزنند. اقتصاد مقاومتی اقتصادی دولتی نیست بلکه کارها باید به مردم واگذار شود و مردم باید در اداره امور نقش ایفا کنند. اقتصاد مقاومتی اقتصاد سنتی و قدیمی با ظرفیت های محدود نیست بلکه اقتصادی دانش بنیان است که می خواهد اقتصاد کشور را بر اساس دانش روز اداره کند.

وی عدالت بنیانی را نیز از دیگر رویکردهای اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: عدالت جوهره اصلی حرکت های انقلابی بوده است و باید به موضوع عدالت بنیانی در اقتصاد به صورت ویژه توجه داشته باشیم. کسانی که به دنبال تحقق اقتصاد مقاومتی هستند باید 24 بند سیاست های اقتصاد مقاومتی و 5رویکرد آن را مورد توجه قرار دهند و نباید در ذهن خود اقتصاد مقاومتی دیگری بسازند و دیگران را نیز متهم کنند که در راستای اقتصاد مقاومتی عمل نکرده اند.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید براینکه دولت و همه نهادها و ارکان نظام باید برای تحقق اقتصاد مقاومتی به صحنه بیایند،‌افزود: مقام معظم رهبری فرموده اند که برنامه ششم توسعه و بودجه های سالانه نیز باید مبتنی بر اقتصاد مقاومتی باشد. دستگاه های اجرایی در سال 95 کارهای مهمی را در دستور کار خود دارند. بیش از 120 طرح مهم و کلیدی به عنوان اولویت برای سال 95 تدوین شده که یکی از این طرح ها به حرکت درآوردن واحدهای تولیدی صنعت و بخش کشاورزی است.

جهانگیری اظهار داشت: خوشبختانه امروز همه پای کار آمده اند که تولید کشور راه بیفتد و شاخص ها و آمارها نشان می دهند که حرکت چرخ تولید کشور سریعتر شده است. توسعه صادرات غیرنفتی از جمله برنامه های دولت در سال 95 است. بازار ایران برای حجم تولیدات داخل کفایت نمی کند و همزمان با تلاش برای افزایش تولید باید به فکر راه یابی به بازارهای بین المللی نیز باشیم.

وی با تاکید براینکه حیات تولید به فروش و بازار متکی است، افزود: در بخش تولید و صادرات نفت و گاز و سرمایه گذاری در میادین مشترک باید به صورت جدی تلاش کنیم. بیشترین طرح های اقتصاد مقاومتی متعلق به وزارت جهاد کشاورزی است. این وزارتخانه عملکرد بسیار خوبی در این زمینه داشته است و از سایر دستگاه های اجرایی موفق تر عمل کرده است.

معاون اول رئیس جمهور با یادآوری اینکه در سال 92 واردات گندم 6.7 میلیون تن بود، گفت: کشوری که از سوی قدرت های بزرگ تحریم شده بود حتماً باید برای تامین نیازهای اصلی نظیر گندم فکری اساسی می کرد تا نان مردم با مشکل مواجه نشود اما متاسفانه در آغاز دولت تدبیر و امید، میزان ذخیره گندم در برخی استان ها به سه روز رسیده بود که موضوعی بسیار نگران کننده بود.

وی با قدردانی از تلاش های وزارت جهاد کشاورزی در تولید گندم گفت: میزان خرید گندم از کشاورزان 11.5 میلیون تن بوده است. این نه به دلیل افزایش سطح زیر کشت گندم بود بلکه این دستاورد در حالی ایجاد شد که میزان سطح زیر کشت گندم در سال جاری 200 هزار هکتار کاهش داشته است. اکنون کشور در بی سابقه ترین میزان ذخیره گندم قرار دارد، یکی از دغدغه های امروز این است که گندم های تولید شده را چگونه ذخیره و نگه داری کنیم.

معاون اول رئیس جمهور از مدیران جهادی کشور خواست کارها را به گونه‌ای بر عهده بگیرند که از هر نظر همچون کیفیت، زمانبندی اجرا و قیمت تمام شده برتری داشته باشند و مدیریت جهادی باید در اینجا نیز خود را نشان دهد.

وی همچنین با اشاره به گزارش های ارایه شده در مراسم مبنی بر برنامه های اقتصادی موسسه جهاد نصر مبنی بر آبزی پروری و تولید میگو و خاویار، گفت: آبزی پروری یکی از ظرفیت های کشور است که باید به طور ویژه به آن توجه کنیم تا هم تولید و هم صادرات را افزایش دهیم.

جهانگیری همچنین با اشاره به نیروی جوان تحصیلکرده جویای کار، گفت: برای اشتغالزایی، افزایش رفاه مردم و توسعه اقتصادی نیازمند کارهای توسعه ای هستیم که این امر جز از طریق تولید و سرمایه گذاری میسر نیست.
برچسب ها: جهانگیری ، سلیمانی
ارسال به دوستان
حمله موشکی حزب الله لبنان به مواضع نظامیان اسرائیل پارک قیطریه و مساجد اطراف (نقشه) آمریکا : به روسیه در رابطه با احتمال وقوع حمله تروریستی هشدار داده بودیم واکنش عجیب دختران بعد از دیدن شهاب حسینی (فیلم) کاظم صدیقی سخنران مراسم شب قدر دانشگاه امام صادق خواهد بود زاکانی مشکلات تهران را حل کرد و فقط مانده مسجدسازی در پارک ها / اگر در بوستان قیطریه فضای خالی دارید درخت بکارید سختگوی وزارت بهداشت : علت مرگ دکتر بخشی هنوز مشخص نیست یک شرکت در لرستان محکوم به استرداد ۵۷۲ هزار یورو شد کرمانشاه/ سقوط ۴ کولبر در محور مرزی پاوه توصیه‌های تغذیه‌ای برای کودکان در معرض اضافه وزن و چاقی دستور دیوان بین‌المللی دادگستری به اسرائیل برای رفع قطحی در غزه اسطوره کشتی کج جهان به ایران می‌آید؟ نخست‌ وزیر جدید تشکیلات خودگردان فلسطین معرفی شد انواع مرخصی در قانون کار: از مرخصی استحقاقی تا مرخصیِ ازدواج و… ورود مسافران نوروزی به مشهد نزدیک به ۸ میلیون نفر رسید
وبگردی