۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۱۰۸۲۱
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۸ - ۲۲-۰۹-۱۳۹۵
کد ۵۱۰۸۲۱
انتشار: ۰۹:۵۸ - ۲۲-۰۹-۱۳۹۵

آسمان سه‌شنبه شهاب باران می‌شود

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: سه شنبه 23 آذر شاهد بارش شهابی سالیانه دوپیکری(جوزایی) خواهیم بود؛ تعداد بالای ZHR (تعداد بارش شهاب در ساعت) این بارش، آن را در راس بارش های سال 95 قرار داده است.

به گزارش ایرنا، مهندس 'مسعود عتیقی' روز یکشنبه با اعلام این خبر افزود: در طول هر سال بر اثر برخورد ذرات به جا مانده از دنباله دارها با جو زمین بارش های شهابی ایجاد می شود که برخی از آنها با توجه به تعداد شهاب های قابل مشاهده بسیار مهم هستند.

وی ادامه داد: بارش هایی همچون پرساووشی در تابستان، اسدی در آبان و فصل پاییز و بارش دو پیکری یا همان جوزایی در اواخر آذرماه هر سال از جمله این بارش های مهم سالیانه به حساب می آیند.

عتیقی گفت : سه شنبه 23 آذر 1395، بارش شهابی دو پیکری به اوج خود خواهد رسید و امسال ZHR (تعداد بارش شهاب در ساعت) برای این بارش 120 شهاب پیش بینی شده است که آن را در بهترین شرایط بارش شهابی از نظر تعداد شهاب های قابل مشاهده در سال 95 قرار داده است.

وی با اشاره به این که بارش شهابی دو پیکری قدری با دیگر بارش های شهابی تفاوت دارد، گفت: منشاء بارش شهابی دو پیکری، نه یک دنباله دار بلکه سیارک سیتون 3200 است که در سال 1982 میلادی کشف شد.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران خاطرنشان کرد که نام هر بارش شهابی از صورت فلکی که کانون بارش در آن قرار دارد، گرفته می شود و کانون این بارش صورت فلکی دو پیکر در منطقه البروج است که به صورت فلکی جوزا نیز مشهور می باشد.

عتیقی با اشاره به این که این گونه رصدها باید به دور از نور و آلودگی شهرهای بزرگ صورت گیرد، یادآور شد که هر چه از نیمه شب سه شنبه شب به سمت بامداد چهارشنبه برویم، تعداد شهاب های قابل مشاهده بیشتر خواهد شد.

وی افزود: متاسفانه نور زیاد ماه کامل ربیع الاول 1438 مزاحم رصد اکثر شهاب های این بارش خواهد بود و صرفا شهاب های بسیار پرنور قابل مشاهده خواهند بود.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: شهاب یا شهانه، ذره میلی متری و میکرومتری است که در فاصله 80 تا 150 کیلومتری از سطح زمین در اثر برخورد با اتم های جو برانگیخته شده و نور زیادی از خود متصاعد می کند و هیچگاه رصد بارش های شهابی برای انسان و چشمان رصدگران خطری در بر نداشته و برای مشاهده آنها هیچ گونه ابزار رصدی مانند تلسکوپ و یا دوربین دوچشمی نیاز نیست.

عتیقی یادآور شد که برای عکاسی از شهاب باران تنها کافی است که دوربین عکاسی خود را روی سه پایه مستقر کرده و ضمن رصد شهاب ها، از انها تصویر برداری کنیم.

وی خاطرنشان کرد: برای یافتن کانون بارش کافی است خلاف جهت حرکت شهاب ها، به طور ذهنی خطی ترسیم کرد و محل برخورد تمامی این خطوط نقطه ای است که کانون بارش نام دارد؛ در بارش شهابی جوزایی کانون بارش به کنار پای یکی از این پیکرها ختم می شود.

برچسب ها: شهاب سنگ ، آسمان
ارسال به دوستان
اگر به خودرو علاقه دارید این ویدئو را با صدای بلند ببینید! (فیلم) تبدیل جعبه کفش به کیف دستی (فیلم) ساعت هایی که تا بحال مشابه آن ها را ندیده اید! (فیلم) مقایسه دوربین وان پلاس 12 در مقابل آیفون 15 پرو! (فیلم) آماری هولناک؛ «۸۹ درصد فقرا از شاغلین سابق و امروز هستند» ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سه نوع متفاوت تایفون آمریکا در راه آسیا و اقیانوسیه(+عکس) انتقاد رهبر حزب رفاه ترکیه از اردوغان: آیا شایسته ترکیه است که علیه ایران با اسرائیل همکاری کند؟ هادی چوپان برای توماج صالحی درخواست عفو کرد بازاری‌ها فروشنده شدند؛ بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان «به‌دنبال جنگ نیستیم، اما پاسخ هر تجاوزی را کوبنده‌تر از قبل می‌دهیم» هشدار رادان به روسای پلیس: در توقیف خودروی بی‌حجاب‌ها زدوبندی برای یدک‌کشی و پارکینگ ایجاد نشود (فیلم) استوری هادی چوپان برای توماج صالحی؛ درخواست از رهبری (+عکس) عباس عبدی: ضربه ایران به اسرائیل پیروزی راهبردی بود /جذب حمایت مردم از این حمله در تعارض با برخورد با زنان در خیابان ها است دیدنی های امروز؛ از سالگرد نسل کشی ارامنه تا اعتراضات دانشجویی در آمریکا
وبگردی