۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۱۱۰۰۵
تاریخ انتشار: ۰۳:۴۷ - ۲۳-۰۹-۱۳۹۵
کد ۵۱۱۰۰۵
انتشار: ۰۳:۴۷ - ۲۳-۰۹-۱۳۹۵
نگاهی به نقش نمایندگان ایران در معرفی بهترین بازیکنان جهان؛

کی‌روش در انتخاب برنده توپ طلا

 پیش از این به مدت ۶ سال برنده توپ طلا با رأی نمایندگان کشورهای عضو فیفا و طی مراسمی با عنوان "بالن دور" معرفی می‌شد اما از امسال تنها بهترین بازیکن جهان به این روش معرفی خواهد شد و برنده توپ طلا به واسطه رأی روزنامه نگاران و منتقدین، آن هم با مشارکت نشریه "فرانس فوتبال" برگزیده خواهد شد. 


حاصل سیستم رأی گیری فیفا که از سال ۲۰۱۰ تاکنون اعمال می‌شود ۴ توپ طلا برای مسی و ۲ توپ طلا برای رونالدو بوده است. در روش رأی گیری فیفا (که امسال نیز سرمربی و کاپیتان تیم ملی ایران در آن حضور داشته‌اند) هر یک از مربیان و کاپیتان‌های تیم‌های ملی و البته یک نماینده رسانه‌ای از هر کشور اولویت انتخاب خود از بین سه نامزد نهایی را اعلام خواهند کرد که به نفر اول انتخابی آنها ۵ امتیاز، نفر دوم ۳ امتیاز و به نفر سوم تنها یک امتیاز تعلق خواهد گرفت. به بهانه معرفی برنده توپ طلای ۲۰۱۶ توسط نشریه فرانس فوتبال برندگان توپ طلای فیفا از سال ۲۰۱۰ تاکنون و آرای مربیان و کاپیتان های تیم ملی ایران در این انتخابات را مورد ارزیابی قرار دادیم که جالب توجه بود.


۲۰۱۰؛ انتخاب‌های نزدیک نکونام
سال ۲۰۱۰  در اولین سال این انتخابات افشین قطبی سرمربی وقت تیم ملی آرای خود را به ترتیب به ژاوی، مسی و اینیستا اختصاص داد و جواد نکونام کاپیتان تیم هم به ترتیب به مسی، ژاوی و اینیستا رأی داد و در نهایت مسی برنده توپ طلا شد و اینیستا و ژاوی در رده های بعدی جای گرفتند. در این سال انتخاب‌های نکونام به نفرات برگزیده نهایی نزدیک تر بود.

 


۲۰۱۱؛ پیش بینی دقیق کی روش
سال ۲۰۱۱ در اولین سال حضور کی روش روی نیمکت تیم ملی او به ترتیب به مسی، رونالدو و ژاوی رأی داد و نکونام همانند سال گذشته با آرایی کاملاً بارسایی باز هم به ترتیب مسی، ژاوی و اینیستا را انتخاب کرد و این بار هم توپ طلا به مسی رسید اما ترتیب سه نفر نخست درست بر اساس پیش بینی کی روش رقم خورد.

 


2012؛ رأی بی‌تأثیر ایران
در سال ۲۰۱۲ آرای سرمربی و کاپیتان تیم ملی ایران به خاطر تأخیر در ارسال آرا در سیستم انتخاب بهترین بازیکنان به ثبت نرسید و تاثیری در نتیجه انتخابات نداشت، اما رسانه های پرتغالی بعدها فاش کردند کارلوس کی روش باز هم مسی را به عنوان نفر نخست انتخاب کرده بود و به همین دلیل به انتقاد شدید از این مربی پرتغالی پرداختند. در این سال مسی برنده توپ طلا شد و رونالدو و اینیستا در رده های بعدی قرار گرفتند.

 


2013؛ رأی ایران به مسی، برنده نهایی رونالدو
در سال ۲۰۱۳ باز هم کی روش و نکونام مسی را شایسته توپ طلا انتخاب کردند اما این بار رونالدو توپ طلا را به خانه برد. ترتیب آرای کی روش در این سال مسی، رونالدو، ریبری و ترتیب آرای نکونام مسی، ریبری و رونالدو بود که هر دو ترتیب غلط از آب درآمد و رونالدو توپ طلا را برد تا مسی و ریبری در رده های بعدی بایستند.

 


2014؛ کپی نکو از دست کی روش
سرانجام در سال ۲۰۱۴ سرمربی و کاپیتان تیم ملی برای اولین بار رای نخست خود را به رونالدو اختصاص دادند و در نهایت همین بازیکن توپ طلا را به خانه برد، در این سال دقیقاً منطبق با آرای کی روش و نکونام رونالدو برنده توپ طلا شد تا مسی و نویر در رده های بعدی قرار بگیرند.

 


2015؛ رأی دقیق کی روش و آندو
در سال ۲۰۱۵ کارلوس کی روش سرمربی ایران بود اما خبری از کاپیتان نکونام نبود چون با خداحافظی شماره 6 تیم ملی این بار آندو تیموریان بود که لیونل مسی را شایسته توپ طلا دانست و همچون کارلوس به مرد آرژانتینی رای داد تا این بار هم توپ طلا به این بازیکن برسد. کی روش و آندو بعد از مسی به رونالدو و نیمار به عنوان نفرات دوم و سوم رای داده بودند که حدس آنها درست از آب در آمد. 

 


طی ۶ سال اخیر که بهترین بازیکنان سال فیفا براساس این آرا انتخاب شده اند سرمربی و کاپیتان های تیم ملی در ۵ دوره شرکت کرده اند که سرمربی ها در سه دوره و کاپیتان ها در ۴ دوره به درستی برنده توپ طلا را انتخاب کردند. در این بین کارلوس کی روش در مجموع ۴ دوره‌ای که به عنوان سرمربی تیم ملی ایران در این انتخابات رأی داد در سه دوره موفق شد دقیقاً نفرات اول تا سوم را درست حدس بزند و فقط در سال ۲۰۱۳ به اشتباه مسی را به جای رونالدو بهترین بازیکن سال حدس زده بود. از ابتدای اجرای این شیوه رأی‌گیری تاکنون فقط مسی و رونالدو موفق به کسب عنوان بهترین بازیکن جهان شده اند و از ایران هم فقط چهار نفر در این سیستم رأی داده اند که میزان آرای آنها به این دو ستاره به عنوان بهترین بازیکن جهان به شرح زیر بوده است.

 


 


ارسال به دوستان
وبگردی