۳۱ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۱۳۲۹۲
تعداد نظرات: ۹۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۰ - ۰۵-۱۰-۱۳۹۵
کد ۵۱۳۲۹۲
انتشار: ۰۹:۱۰ - ۰۵-۱۰-۱۳۹۵

چرا ونزوئلا نشدیم ؟

به واقع از نظر بسیاری از ناظران منصف اقتصادی آنچه مانع "هم سرنوشتی" ایران و ونزوئلا شد را در یک کلمه می توان خلاصه کرد و آن " برجام" است.
عصر ایران - این روزها مقایسه وضعیت اقتصادی بین ایران و ونزوئلا وجه زیادی پیدا کرده است، چه آنکه دو کشور نفت خیز در سال های گذشته به واسطه توسعه روابط سیاسی خود – در دوران دولت های هوگو چاوز فقید و محمود احمدی نژاد – و پیمودن مسیری که از منظر بسیاری از ناظران به "پوپولیسم سیاسی و اقتصادی" با درآمد هنگفت نفت بالای 100 دلاری مشهور شده است، مشابهت های زیادی داشتند.

اما مسیر دو کشور از میانه های سال 2013 میلادی از هم جدا شد و آن هنگامی بود که در ایران دولتی روی کار آمد که با شعار "تدبیر و امید" حل معضل پرونده هسته ای و گشایش در سیاست خارجی را وجهه همت خود قرار داده و در زمینه اقتصادی نیز ریخت و پاش های دوران 8 سال گذشته با پول نفت را متوقف کرده وبه سیاست های توسعه بر مبنای برنامه ریزی روی آورد و از ابتدای سال 2016 موفق شد بندهای تحریم را از دست و پای اقتصاد ایران باز کند.

اینک اما بر خلاف دوران گذشته – دولت های چاوز و احمدی نژاد-  در مقایسه بین دو کشور ایران و ونزوئلا ، تفاوت های گسترده ای قابل مشاهده است؛ در ایران تورم از حدود 40 درصد – در دولت محمود احمدی نژاد – به زیر 9 درصد رسیده و رشد اقتصادی در کنار رشد سرمایه گذاری – رشد سرمایه گذاری صنعتی در ایران به عدد دو رقمی نزدیک شده است – امیدهای تازه ای را برای آینده اقتصاد کشور خلق کرده است؛ و همه اینها در شرایطی اتفاق افتاده که کشور سابقه اعمال شدید ترین تحریم های بین المللی را از سر گذرانده و در زمینه افت محسوس قیمت نفت نیز همانند ونزوئلا باسختی ها و مشکلات بسیاری مواجه شده است.

اما ونزوئلا امروزه با تورم بیش از 450 درصدی و فروپاشی اقتصادی و اجتماعی دست به گریبان است. کمبود آذوقه و مایحتاج روزانه مردم در کشوری که روی دریایی از نفت خوابیده است، وضعیت این کشور را به مرز فروپاشی کامل رسانده است.

صف های بلند مردمی در مقابل فروشگاه های عرضه مایحتاج اساسی مردم در ونزوئلا

چرا ونزوئلا نشدیم ؟

بسیاری در دو سال گذشته وضعیت ایران و ونزوئلا را از جهت عبور از شرایط بحران مقایسه کرده اند و بسیاری از ناظران معتقدند اگر مسیر و سیاست های دولت محمود احمدی نژاد در 3 سال اخیر نیز ادامه می یافت ، ایران نیز به وضعیتی مشابه ونزوئلای امروز می رسید.

بسیاری از کارشناسان اقتصادی در این زمینه هم نظر و هم عقیده اند و در ماه های گذشته مطالب زیادی در این باره به نگارش در آمده است.

به واقع از نظر بسیاری از ناظران منصف اقتصادی آنچه مانع "هم سرنوشتی" ایران و ونزوئلا شد را در یک کلمه می توان خلاصه کرد و آن " برجام" است. اگر برجام را به عنوان یک فرایند طی شده در سیاست خارحی دولت حسن روحانی در سه سال و نیم گذشته در نظر بگیریم  به واقع حرف گزافه ای نیست اگر ادعا شود : این برجام بود که مانع تلاقی سرنوشت دو کشور ایران و ونزوئلا شده است.

بسیاری از منتقدان و مخالفان برجام این روزها مدام بر طبل " بی دستاوردی و هیچی برجام " می کوبند ؛ فارغ از این که دستاوردهای برجام را می توان از دو منظر تحلیل کرد:

1-یکی از منظر عدم حصول برجام و مسیری که کشور در آن صورت مجبور به پیمودن آن می شد

و دیگری دستاوردهایی که باز شدن بند تحریم ها از دست و پای اقتصاد ایران در کمتر از یک سال گذشته نصیب اقتصاد کشور کرده است و در ماه ها و در صورت تداوم این مسیر و به هم نخوردن توافق برجام در سال های آتی نمود بیشتر خود را در اقتصاد کشور نشان خواهد داد. خرید نزدیک به 200 فروند هواپیمای " نو " از دو کمپانی بزرگ تولید هواپیمای مسافربری جهان را- پس از نزدیک به 4 دهه تحریم – تنها می توان یکی از دستاوردهای نقد برجام دانست که امروزه به جیب اقتصاد کشور وصول شده است.

مطلب زیر نگاه " سعید لیلاز " در این باره است. این کارشناس اقتصادی در سرمقاله امروز (یکشنبه = 5 دی 1395) روزنامه "ایران " تحت چرا ونزوئلا نشدیم ؟عنوان " چرا ونزوئلا نشدیم " دیدگاه خود را درباره تفاوت جایگاه امروز کشورهای ایران و ونزوئلا تشریح کرده است . از نظر لیلاز شرایط ایران به خاطر تحریم ها حتی از ونزوئلا که مواجه با تحریم خاصی نبود بدتر و سخت تر بوده است اما امروز وضعیت اقتصادی دو کشور اساسا قابل مقایسه نیست و این مساله به مدد تفاوت مسیر ایران در دولت یازدهم از مسیر دولت های پیشین چاوز و احمدی نژاد بوده است. سرمقاله این کارشناس اقتصادی در پی می آید: 

"می‌توان به جرأت گفت که در مقام مقایسه شرایط اقتصاد ایران از 4 سال پیش تاکنون به مراتب از اقتصاد ونزوئلا بدتر بوده است زیرا علاوه بر تکانه‌های نفتی شدید که بر اقتصاد دو کشور فشار آورده بود، ایران تحریم‌های شدیدی را تجربه کرد که ونزوئلا با آن روبه‌رو نبود.

جمعیت ونزوئلا کمتر از 40 درصد جمعیت ایران است و میزان درآمدهای نفتی این کشور به نسبت جمعیت حتی در حال حاضر از درآمد‌های نفتی ایران بیشتر است. با این حال آنچه در اقتصاد دو کشور طی 4 سال گذشته پدید آمد کاملاً متفاوت است.

ونزوئلا فروپاشی اقتصادی با تورم بالای 400 درصد و رشد منفی 10 درصد را تجربه می‌کند در حالی که ایران بعد از 25 سال شاهد تورم با ثبات تک رقمی و نرخ رشد اقتصادی 7.4 درصدی است.

بهبود اقتصاد ایران در حالی اتفاق افتاد که هنوز هم جریان جذب سرمایه‌گذاری خارجی روان نشده است و آنچه رشد مثبت 7 درصدی را موجب شده است، ارتقای بهره‌وری اقتصادی است.

 هم‌اکنون نرخ رشد صنعتی ایران نزدیک به دورقمی است. اطلاعات حاکی از این است سطح تولید کارگاه‌های بزرگ صنعتی به سطح سال 90 که بالاترین رقم تاریخ ایران را شامل می‌شود، رسیده است. سال آینده ما باز هم رشد اقتصادی مثبتی را تجربه خواهیم کرد اگر چه شاید کمتر از رشد کنونی باشد.

 این بهبود شاخص‌های کلان اقتصادی در حالی حاصل شده که میزان سطح درآمد‌ها آسیب دیده است و بزرگ‌ترین نوسان نظام ارزی کشور را در سال‌های 90 تا 95 شاهد بودیم. در چنین شرایطی بود که درآمد‌های نفتی کشور به یک‌چهارم کاهش پیدا کرد و واردات کشور 40 درصد افت کرد.

 در این شرایط ما تا پایان سال تنها می‌توانیم بخشی از سطح تولید ملی و قدرت خرید مردم را که در سال 90 داشتیم جبران کنیم. این واقعیت تلخی است که مردم رنج‌دیده از سیاست‌های غلط و فاجعه‌بار سال‌های پیش باید بدانند.

در طول سال‌های دولت قبل مقدار تشکیل سرمایه به نسبت تولید ناخالص داخلی از 41 درصد در سال‌های 84 و 85 به کمتر از 22 درصد تا سال 92 کاهش پیدا کرد. آن سال‌ها پایان یافته است و اکنون می‌توان به جرأت گفت که در شرایط اقتصادی به‌سر می‌بریم که خوشبین‌ترین کارشناسان اقتصادی نمی‌توانستند پیش‌بینی کنند.

مدیریت فضای اقتصاد و اتخاذ سیاست‌های پولی و مالی همراستا با شرایط کلی اقتصاد کشور زمینه را برای جهش عظیم اقتصادی فراهم کرده است و برجام در این مسیر توانست اقتصاد کشور را بر ریل مناسبی قرار دهد. اقتصادی که شرایط به‌مراتب بدتری از ونزوئلا داشت اکنون به لحاظ کارآیی و کارآمدی زمین تا آسمان با اقتصاد فروپاشیده ونزوئلا تفاوت داشته و در مسیر رشد و پیشرفت خود پیش می‌رود."
ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۹۱
در انتظار بررسی: ۱۸
غیر قابل انتشار: ۶۸
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
21
16
برای قیاس اقتصادی دو کشور عوامل زیادی موثر هست. نویسنده از هر گزاره ای می توانسته نتیجه را به سمت دلخواهش تغییر بده استفاده کرده و ما بقی را که مهم هم هستند نادیده گرفته. تفاوت ایران و ونزولا از زمین تا اسمان است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۶
شما بقیه عوامل مهم رو بگو ماهم بدونیم!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۶
ما الان بعد از برجام داریم مثل ونزوئلا میشیم
دلار روز به روز داره رکورد می زنه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۶
یکیش همین است که اونا جواد کریمی قدوسی ندارن ولی ما داریم.ببین ما چقدر خوشبختیم!!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
8
33
زنده باد عقلانیت وتدبیر
سجاد
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
45
18
دقیقاً کدام قسمت برجام؟ اون قسمت که بتن ریزی نقد داره؟ یا برداشتن تحریم ها توسط آمریکا؟ یا اعتماد اشتباه ظریف به جان کری؟ مقالتون علمی نبود! القا کننده بود!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
49
17
عصرایران، قوه تخیلت خیلی خوبه. دلیل اینکه ایران ونزوئلا نشد، برجام نیست، خداوند متعال است
پاسخ ها
ناشناس
| - |
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۶
نتیجه حرف شما .برجامو خداوند بر ایران داده نه امریکا و خود خدا هم ورش داشت
ناشناس
France
۰۹:۳۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
11
147
ما چقدر بدبختیم که از لحاظ اقتصادی باید با ونزوئلای درپیت مقایسه بشیم! خوشم میاد هیچ کسی هم مسئولیت درآمد یک چهارم شده ی مردم رو به عهده نمی گیره! یا حتی نمی ره از احمدی نژادی که عامل اصلی همه این بدبختی ها بود، بازخواست کنه!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
الان دلار شده 4100 تومن .
این یعنی تقویت پول ملی و کم شدن تورم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۶
هنوز دست از سر احمدی نژاد بر نداشتین
دلم براتون می سوزه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
128
55
اين دولت اگر راست ميگه بازم سبد خانوار بده اونوقت ببين چند نفر صف وايميستن
وضعيت ما بهتر از ونوزوئلا نيست بلكه ما مردم نجيبي داريم
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
احسنت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
16
96
"به واقع از نظر بسیاری از ناظران منصف اقتصادی آنچه مانع "هم سرنوشتی" ایران و ونزوئلا شد را در یک کلمه می توان خلاصه کرد و آن " برجام" است." چرا همیشه موقعی که صحبت از حقوق ملت است و مدیریت دولت با عراق و افغانستان و بقول شما ونزوئلا مقایسه می شویم و وقتی صحبت از مالیات و تکالیف ملت در برابر دولت با اروپا و آمریکا و کشورهای وضع خوب این حنا ها دیگه رنگی نداره . مدیران ما بسیار پرتوقع و در عین حال بسیار ناکارآمدند حقوقشان سر به فلک می زند اما کارایشان باید در مقابل کارایی راننده اتوبوسی که رئیس جمهور شده ( رئیس جمهور ونزوئلا )امتیاز بگیرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
گذشته از این، داریم ونزوئلا میشیم!!! اینها آدرس غلط میدهند تا ناتوانیهایشان را لاپوشانی کنند. آمارهای واقعی را اگر اعلام کنند آن وقت معلوم میشود ونزوئلا شدیه ایم یا نه! بانکها عملا ورشکسته اند، قیمتها روزانه بالا میرود، تعداد فقرا زیاد میشود،فصادهای سنگین با ارقام باورنکردنی اتفاق می افتد، و... اینها علامت ونزوئلا شدن نیست؟
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
53
118
خدا به آقای روحانی و ظریف خیر بده کشور رو نجات دادن
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۴۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
دقیقا چجوری نجات دادن؟؟؟ یه نگاهی به قیمت ها بنداز برادر من
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۶
انشاالله خدا اجرشون رو کامل بده
همچین که یادشون نره
ناشناس
| Germany |
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۷
خدا به مردم خیر بده که اینا را انتخاب کردند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
10
71
برای ما هم راه گریزی نیست.تعداد جاهلانی که نمیدونن ما تو چه دنیایی بر اساس چه معیارهایی زندگی میکنیم بسیار است.اینها ما رو از یه راه دیگه به وضعیتی بدتر از ونزوئلا خواهند رسوند.دریغ که بسیارند...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
14
177
صبح تو مغازه ها يه قيمت بود، بعد از ظهر يه قيمت ديگه
بره ديگه برنگرده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
اجماعا صلوااات
شبیه راز
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
ونزوئلا شدیم ولی به جای تورم از رکود شدید رنج میبریم. البته بغیر از اونایی که به لوله نفت وصلش. اگر بین مردم زندگی میکردین این مقاله آبکی را هرگز چاپ نمیکردید.
آیدین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
یادش بخیر فامیل دور میگفت:
قیمت چنده؟ میگفت الان؟ یا الان؟
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
یعنی الان خیلی بهتره؟
فرهاد
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
18
133
با سلام عالی بود ولی متاسفانه این کاسبان تحریم طوری دارن تو گوش بعضی ها میخونن انگار با تحریمهای هسته ای قرار بود ایران بهشت اباد بشه.
ایمان
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
18
108
با احترام به مطلب شما، من اما معتقدم فراتر از برجام، وجود طبقه متوسط قوی که موفق شد کشور را به مسیر عقلانیت برگرداند، عامل جدا شدن راهمان از ونزوئلا بود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۶
فعلا که طبقه متوسط داره در بعد از برجام آب میره
یوسف محمدی ورزقانی
Germany
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
17
76
عالی و قابل تامل
ناشناس
Canada
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
26
75
بهتر بود سئوال میکردید, چرا کره شمالی نشدیم؟ هر چند شاهنامه هنوز به آخرش نرسیده!
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
111
39
این دو کشور به جز نفت چه شباهتهایی به هم دارند که اینطور مقایسه میکنید...

برای تطهیر برجام بعدی نیست مقایسه ایران و سومالی و نایروبی رو هم انجام بدید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
135
34
کوتاه ترین و در خور شان ترین واکنش به این تحلیل آبکی= خخخ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
16
106
البته دلواپسان خیلی ارزو دارن بشیم ونزوئلا وکره شمالی
سید
Turkey
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
133
26
متاسفانه تحلیل شما را قبول ندارم
برجام شکست خورد و رفت پی کارش و حالا باید فقط به فکر دفن کردنش باشیم

اگر در مورد چیز طلاع ندارید همینجوری تحلیل های چرت و پرت ننویسید . ، چیزی که باعث شد ما ونزوئلا نشویم وجود صنایع و تولیدات مختلف در کشور هست که متاسفانه فعلا با برحامتون در حال نابود کردن آنها هستید
ونزوئلا هیچ گونه تولیدی نداره ، همه چیزش را از خارج وارد می کنه ، به این مساله دقت کنید

یادآوری می کنم کوبا سالهاش تحت محاصره آمریکا هست ولی اصلا به درد ونزوئلا مبتلا نشده و نمونه های فراوان دیگه
پس لطفا اطلاعات غلط ننویسید
عمرا اگه این کامنت را منتشر کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
وضع اقتصاد کوبا داغونه، یعنی درکش انقدر برای شما سخته که با دشمنی با غرب و بویژه امریکا نمیشه اقتصادی پویا وروبه رشدی داشت !؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
ایران جزء بزرگترین کشور های وارد کننده گندم، گوشت و شکره. حالا گه تحریم ها بیشتر میشد نفتی نمی تونستیم بفروشیم و حتی پول خرید موادد غذایی از خارج رو هم نمیشد پرداخت کنیم
و قطعا به فلاکت نفت در برابر غذا گرفتار شده بودیم!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
ترکیه خوش میگذره؟ کم و کسری که نداری؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
لطفا اطلاعاتتان را کتمل کنید:1- کوبا اصلا اوضاع اقتصادی خوبی ندارد به خصوص بعد از فروپاشی شوروی2- کوبا با امریکا تجدید رابطه کرده است
3- کوبا تحت تحریم شورای امنیت نبود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
54
20
چرا نشدیم حالا یک عکس از صف دریافت کالا را از ونزوئلا پیدا کردین گذاشتین و به خودمان به به چه چه می گوئیم ما هم صف های بیشتر و طولانی تر داشتیم توزیع سبد کالا را میگم چقدر در خارج انعکاس داشت صف های ما بدتر ازاین نبود؟ تازه صف در ونزوئلا بخاطر خرید اجناس با قیمت دولتیه تو مملکت ما همه چی قیمتش آزاده و گرونه و گرنه اگراجناس دولتی وجود داشته باشه مطمئن باشید همین صف ها و حتی بیشتر از این را هم داشتیم خودتنم می دونید عصر ایران "صادق" خواهشاً این کامنتو بذار .
سلیمی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
13
50
انصافا دولت آقای روحانی در این بلبشوی جهانی ثبات خوبی در کشور به وجود آورده است و باید قدردان بود اما متاسفانه تیم اقتصادی ایشان سوء مدیریت زیادی دارد که قابل دفاع نیست و باعث نگاه منفی مردم می شود. نمونه اش واریز حقوق معلمان در 5 دی ماه یا واریز پاداش معلمان بعد از 2 سال.
بنده معتقدم دکتر روحانی با این وضعیت مظلوم واقع می شود چرا که اینگونه مسائل باعث می شود فرد نتواند در جمع معلمان از دولت روحانی دفاع کند چرا که فورا مورد آماج حمله بقیه قرار می گیرد. باید توجه داشت قریب 2 میلیون فرهنگی شاغل و بازنشسته در کشور وجود دارد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
خواهشا به این معلمهای زپرتی نگیم فرهنگی.
کارمند بانک
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
ناشناس ۱۱:۵۷ لطفاًً توهین نکنید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
12
56
چون دولت مهروز عوض شد و پای کاسبا تا حدی قطع شد در غیر اینصورت یا ونزوئلا میشدیم یا سوریه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
40
15
ببخشین عصر ایران این تیترتون تبلیغات دولت اعتدال بود مگه نه؟ ونزویلا اندازه یه تبریز هم کارخانه نداره همه چیزش وارداتیه.درسته ایران هم واردات داره نه اندازه اونها. معلوم سیستم پوپولیستی شون شکست می خوره.لطفا بیطرف نقد کنید برجام خوب بود ولی شکست خورد باید قبول کنیم که دولت روحانی جام زهر رو الکی سر کشید.
ممنون ..اگه پست رو تایید کردید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
خوب ایران هم اکثر مواد غذایش از گوشت و گندم و شکر تا علوفه دامش وارداتیه!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
3
30
صندوق بین المللی پول در آخرین گزارش خود پیش بینی‌ کرده که ونزوئلا با تورمی بیش از 2000 درصد در سال 2017 بالاترین نرخ تورم در جهان را به خود اختصاص خواهد داد.
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
31
15
وقتی دکتر ظریف مذاکره رو شروع کرد قرار شد ما فعالیتمون رو تعلیق کنیم اونا هم تحریم جدید نکنن.ما تعلیق کردیم ولی اونا....مذاکرات تموم شد قرار شد یکجا تحریمها برداشته بشه ماهم یکجا تمام توافقات رو انجام بدیم ولی ما انجام دادیم و اونا یکجا ک برنداشتن هیچ تحریمهای جدید هم گذاشتن.نباید نگاه صفروصد داشت،دولت قبل یکسری بدی داشت این دولتم داره ،بی عیب مطلق خداست.نگاه شایسته سالارانه داشته باشیم نه متعصبانه.چیزی که خاستگاه همه ی ماست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
این انرژی هسته ای چی هست به چه دردی میخوره که بخوایم همیشه بخاطرش تحریم شیم اقتصادمون داغون شد همه بیکارن شدن سره این ...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
عزیزم دولت فقط در زمینه هسته ای اجازه مذاکره داشته! حالا شما چه اصرار داری روی تحریم های غیر هسته ای؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
5
13
عصر ایران نقدهای منطقی از نوشته هایش را هیچ وقت منتشر نمیکند. نظر من چرا غ ق انتشار است؟ اعصابمان را داغون کردید...اه!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
5
24
همین خبر خودش یه نظر سنجیه
شب میام آمار های مثبت و منفی کامنت ها رو چک می کنم تا نظر مردم رو در مورد برجام و دولت بدونم
پاسخ ها
مصطفی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
خودتو گول نزن دوست من. اولاً تعداد زیادی از مردم از اینترنت استفاده نمی کنند. درصد زیادی از اونهایی که از اینترنت استفاده می کنند به سایت های خبری سر هم نمی زنند. بخشی از اونایی که به سایت های خبری سر می زنند ممکنه به این سایت هم سر بزنند و بخشی از افرادی که با سایت سر می زنند ممکنه نظر بدن. پس با این نظرها در این سایت یا هر سایت خبری دیگه نتیجه گیری کلی نکن دوست من!
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
مصطفی خیلی نگران نظرسنجیه
داداش بالاخره مشت نمونه خروار!
محمد
Germany
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
38
11
به امید خدا همین فرمان پیش برین دست رسانه های زرد رو از پشت میبندین...
بخدا نمیخواد این برجام که غیر از ننگ هیچی برای کشور ما نداشت رو اینطوری تطحیر کنید....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
تطهیر بلد نیستی ننویس دلواپس بلا نسبت محترم
اميد
Netherlands
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
37
17
عصر ايران (فاكس نيوز)

بار ديگر به روحاني راي نخواهم داد

عزت زياد
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
6
27
اون دوستانی که میگن ایران کارخونه داشت و ... یادمون نرفته در پایان دولت احمدی نژاد با سیاستای پوپولیستی همون به اصطلاح کارخونه ها روزی یک یا چند بار قیمتاشونا بالا میبردن بعلاوه ونزولا هم صنایع نفتی بزرگی داره و خودرو سازی فورد هم که اونجا فعالیت عظیمی داشت پس فقط برای توجیه الکی حرف نزنین خواهشا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
5
31
قابل توجه کاسبان تحریم که به لغو نشدن تحریم ها اعتراض میکنن
مگه تحریم ها نعمت نبود؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
4
22
قابل توجه کاسبان تحریم که به لغو نشدن تحریم ها اعتراض میکنن
مگه تحریم ها نعمت نبود؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
25
13
تحلیل های عصر ایران اسفناکه.
چرا نظرهای کسانیکه مخالف شما فکر می کنند رو نشان نمی دید؟
مبنای مقایسه شما و ونزوئلا چیه آقایون؟
چرا دانش و فهم مردم رو به مضحکه گرفتید؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
شما خودت ته مضحکه هستی دلواپس جان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
2
18
دوستان نقد کیهان را بخوانند و عاقلان خون گریه کنند.
آسمون ریسمون بافتند که تورم بالاتره در صورتیکه وقتی تورم 40 درصد بود هی به طبل تحریم می کوبیدند.
دلال تحریم دلش بحال مردم نمیسوزه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
13
8
منم از احمدی نژادها و حامیانش که ما را به آن تباهی تورم ساعتی رساندند بیزارم اما در این چند سال روحانی از نظر اشتغالزایی بسیار ضعیف بوده و یا استخدامی کلا نیست و یا اگر هم میشه با پارتی بازی بی لیاقت ها رو میبرن بنابراین کلا ناراضی هستم و از همشون بیزار
بینام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
3
18
دلواپسان نامید نیستند تا کشور را مثل دولت دوست ایضا برادر ونزوئلا ببینند
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
4
14
اون دوستانی که میگن ایران کارخونه داشت و ... یادمون نرفته در پایان دولت احمدی نژاد با سیاستای پوپولیستی همون به اصطلاح کارخونه ها روزی یک یا چند بار قیمتاشونا بالا میبردن بعلاوه ونزولا هم صنایع نفتی بزرگی داره و خودرو سازی فورد هم که اونجا فعالیت عظیمی داشت پس فقط برای توجیه الکی حرف نزنین خواهشا
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
25
6
سلام.واقعا کسانی که این مطالب را مینویسید آیا تو جامعه دارید زندگی میکنید؟!؟! این همه مشکل را نمیبینید؟!؟! آخه خرید هواپیما که اشتغالزایی برای بیگانه داشته و به درد عده ای خاص در جامعا میخوره افتخار داره که به ای برجام افتخار میکنید؟!؟! واقعا مشکل جامعه ما هواپیما بود یا مثلا کمبود اشتغال؟!؟! واقعا داشتن یه جو دقت در نوشتن مطالب هم چیز خوبیه
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
2
19
لطفا" یه سر برید مناطق صنعتی مثل شهرک شمس آباد یا شهرک صنعتی سمنان یا قزوین معلوم میشه که کارخانه ها دارن با 10 تا 15 درصد ظرفیت توانشون کار میکنن فقط کارخانه های که به رانتهای دولتی ارتباط دارن الان یکذره بهتر کار میکنن مثل ایران خودرو و ذوب آهن ولی عمدتا" بخش خصوصی کلا" تعطیلن.حالا اینو نمیدونم تقصیر کیه مربوط به این دولت نیست ولی این دولت قول داد که وضع صنایع رو درست کنه که متاسفانه نتونست و نخواهدم توانست چون کلا" در این 15 سال اخیر بند بند این دولت ها فاسد بودن.
ناشناس
United States of America
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
4
5
حرفتون درست اما دوست عزیز پایین اومدن تورم به قیمت رکود بوده و بالا بودن نرخ رشد اقتصادی به خاطر فروش نفت بوده. با دولت قبلی کاری ندارم که چقدر ضرر وارد کرد ولی یکم تو دادن آمار هامونم منصف باشیم بد نیست
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
6
7
چون
۱-کشور ما برعکس ونزولا واردات محور نیست.
۲- درآمدهای دولتهای ایران بودجه هر سال داره نفت کمتر میشه و به سمت مالیات میره.... فقط ونزولا نیست عربستان هم همینه ولی داره کسر بودجه ش رو از ذخایر ارزیش جبران میکنه...اگه بودجه ما هم نفت محور بود الان وضع همون ونزولا و عربستان بود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
3
14
قابل توجه کاسبان تحریم که به لغو نشدن تحریم ها اعتراض میکنن
مگه تحریم ها نعمت نبود؟
ناشناس
United States of America
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
5
3
حرفتون درست اما دوست عزیز پایین اومدن تورم به قیمت رکود بوده و بالا بودن نرخ رشد اقتصادی به خاطر فروش نفت بوده. با دولت قبلی کاری ندارم که چقدر ضرر وارد کرد ولی یکم تو دادن آمار هامونم منصف باشیم بد نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
6
9
همچین الان هم اوضاع گل و بل بل نیست
ناشناس
United States of America
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
6
4
حرفتون درست اما دوست عزیز پایین اومدن تورم به قیمت رکود بوده و بالا بودن نرخ رشد اقتصادی به خاطر فروش نفت بوده. با دولت قبلی کاری ندارم که چقدر ضرر وارد کرد ولی یکم تو دادن آمار هامونم منصف باشیم بد نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
11
6
دلار 4080 اونوقت میگید برجام عصرایزان واقع گو باش
ناشناس
United States of America
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
5
4
حرفتون درست اما دوست عزیز پایین اومدن تورم به قیمت رکود بوده و بالا بودن نرخ رشد اقتصادی به خاطر فروش نفت بوده. با دولت قبلی کاری ندارم که چقدر ضرر وارد کرد ولی یکم تو دادن آمار هامونم منصف باشیم بد نیست
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
4
4
اون دوستانی که میگن ایران کارخونه داشت و ... یادمون نرفته در پایان دولت احمدی نژاد با سیاستای پوپولیستی همون به اصطلاح کارخونه ها روزی یک یا چند بار قیمتاشونا بالا میبردن بعلاوه ونزولا هم صنایع نفتی بزرگی داره و خودرو سازی فورد هم که اونجا فعالیت عظیمی داشت پس فقط برای توجیه الکی حرف نزنین خواهشا
عدالت
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
15
4
اگر راست میگویی همه نظرها را انتشار بده. شما فقط ادعای دموکراسی دارید ولی در عمل از هر دیکتاتوری دیکتاتور تر هستید. داستان شماها با گندی که سر برجام به بار آوردید تموم شده.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
16
5
حدف از اجرای برجام ونزوئلا نشدن نبود بلکه مثلا مالزی شدن بود حالا سطح کشورهای اروپایی پیشپکش که حالا مالزی نشدیم هیچ که بیچاره تر شدیم پس خواهشا ملتو با این عنوانین فیلم نکنین
ناشناس
United States of America
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
6
4
حرفتون درست اما دوست عزیز پایین اومدن تورم به قیمت رکود بوده و بالا بودن نرخ رشد اقتصادی به خاطر فروش نفت بوده. با دولت قبلی کاری ندارم که چقدر ضرر وارد کرد ولی یکم تو دادن آمار هامونم منصف باشیم بد نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
9
3
حدف از اجرای برجام ونزوئلا نشدن نبود بلکه مثلا مالزی شدن بود حالا سطح کشورهای اروپایی پیشپکش که حالا مالزی نشدیم هیچ که بیچاره تر شدیم پس خواهشا ملتو با این عنوانین فیلم نکنین
ناشناس
United States of America
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
6
5
حرفتون درست اما دوست عزیز پایین اومدن تورم به قیمت رکود بوده و بالا بودن نرخ رشد اقتصادی به خاطر فروش نفت بوده. با دولت قبلی کاری ندارم که چقدر ضرر وارد کرد ولی یکم تو دادن آمار هامونم منصف باشیم بد نیست
ابوالفضل
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
5
12
صرف نظر از انتقاداتي كه به آقاي روحاني وارد است ايشان مديري لايق و كاركشته است. آقاي روحاني و دولتمرداني همچون ظريف ، زنگنه و قاضي زاده فراتر از تمامي انتظارات بودند و تدبيرشان كشور را از نابودي نجات داد. اميدوارم دلواپسان و كاسبان تحريم نيز منافع كشور را بر منافع شخصي شان مقدم شمارند و توان خود را در راستاي اعتلاي كشور بكار گيرند.
آوا
United States of America
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
30
2
جالب آقای دکتر ظریف می گوید اشتباه کردم شما هنوز به این برجام چسبیدید هنوز آسمان ریسمان به هم می بافید اگر هنوز من زنده ام به خاطر برجام که ملک الموت از خوشحالی آن نمی. یاد
علی
United States of America
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
6
0
آقای روحانی باید هواسش جمع باشه که معلم ها و جامعه بزرگ فرهنگیان تعیین کننده انتخابات می باشند.
ناشناس
United States of America
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
1
2
جهان در معرض پوپولیسم است از ایران و ونزویلا گرفته تا فرانسه و اتریش . آمریکا رو دیدید؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
4
2
جناب عصر ایران واقغا وضع تورم کشور 9 درصد است
بابا یه مگر وجدان ندارید دروغ تا چه حد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
3
1
مشکل شما اینجاست که فکر می کنید ایران مثل ونزوئلاست و قرار بود عین آن شود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
5
2
دلار شده 4150 تومن امروز. دولت ورشكسته شده.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۵
4
2
دلار تو ونزوئلا هم 4100 تومن شده!!!!
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۶
3
2
این اعداد و ارقام 9 درصد و 40 درصد و .... فقط به درد اخبار صدا و سیما و مقالات این جوری میخوره، بنزین 80 تومنی شده 1000 تومن، نون 25 تومنی شده 600 تومن،پراید 6.5 میلیونی شده 21 میلیون حالا یکی به من بگه چه جوری تورم 40 درصدی شده 9 درصد؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۶
3
1
اخ چه جک با حالی گفتی عصری جون
پلمب پنج واحد صنفی متخلف در مشهد چین ۳ فضانورد را به ایستگاه فضایی‌اش می‌فرستد پایان حادثه امنیتی نزدیک ساختمان دیپلماتیک ایران در پاریس ارتش سوسک های سایبورگ در بیابان ارتشی از سوسک‌های سایبورگ در بیابان رها شدند وزیر خارجه روسیه : مسکو از طریق کانال‌های دیپلماتیک به تل آویو اطلاع داده که تهران خواهان افزایش درگیری نیست دستور سردار سلامی به نیروهای سپاه برای امدادرسانی به سیل زندگان اعلام نتایج آزمون استخدامی معلمان؛ شاید هفته آینده تهدید به انفجار مقابل کنسولگری ایران در پاریس مادران باردار مراقب مصرف کرم های ضد آفتاب باشند تصادف موتورسیکلت ۲ جوان را در سردشت به کام مرگ کشاند امام جمعه اصفهان : هیمنه رژیم صهیونیستی از بین رفته است وقوع هرگونه انفجار در عراق تکذیب شد /تایید شناسایی اشیا خارجی پرنده در حریم هوایی‌ بهای نفت در پی «اقدام اسرائیل علیه ایران» در بازارهای جهانی افزایش یافت سقوط بمب‌افکن استراتژیک ارتش روسیه در استاوروپل (+عکس)
وبگردی