۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۱۸۳۶۸
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۱ - ۲۹-۱۰-۱۳۹۵
کد ۵۱۸۳۶۸
انتشار: ۱۵:۲۱ - ۲۹-۱۰-۱۳۹۵

صنایع دانش‌بنیان ده‌ها برابر صنایع سنتی ارزش افزوده می‌سازند

خزایی اظهار داشت: منابع تولید ثروت در اقتصاد دانش‌بنیان نامحدود بوده و ارزش افزوده آن ده‌ها برابر بیش از شیوه‌های سنتی کسب درآمد از تولیدات طبیعی است.
صنایع دانش‌بنیان ده‌ها برابر صنایع سنتی ارزش افزوده می‌سازندمدیر مرکز آينده‌پژوهي دانشگاه تهران گفت: اقتصاد مقاوتی به‌مثابه الگویی در حال تکمیل برای غلبه بر چالش‌های اقتصادی را می‌توان در توضیحی ساده و فراگیر به معنای «شناسایی حوزه‌های فشار بر اقتصاد» و «تلاش برای بی‌اثرسازی این فشارها و حتی تبدیل آن‌ها به فرصت» دانست.

سعید خزایی در گفت‌وگو با پایگاه رویدادهای علمی کشور اظهار داشت: بر این قیاس، نظریه اقتصاد مقاومتی رویکردی «داشته‌محور» و «دانش‌بنیان» دارد و توجه کانونی خویش را بر اقتصاد خرد معطوف داشته است.

وی افزود: بدون تردید، تلاش برای تحقق این الگوی اقتصادی برخاسته از ارزش‌های دینی و ملی است و تنها با برگزاری کنفرانس‌ها و سیمنارها و تشکیل ستادهای بوروکراتیک شکل نمی‌گیرد.

خزایی دستیابی به اهداف اقتصاد مقاوتی را نیازمند دسته‌بندی تلاش در دو بخش عمده دانست و ادامه داد: بخش اول که «اقتصاد خرد و خانواده» است شامل مقوله‌های کلیدی مانند اصلاح الگوی مصرف، تغییر سبک زندگی و پرهیز از اسراف می‌شود. زیرا اقتصاد مقاومتی از واحد فرد و انسان شروع می شود.

وی اضافه کرد: توصیه و تاکید بر درست مصرف کردن، حمایت از تولید ملی و داخلی و در نتیجه اصلاح الگوی مصرف و اصلاح سبک زندگی مهم‌ترین فعالیتی است که می‌تواند از اتلاف سرمایه‌ها و داشته‌های ملی، جلوگیری کند. به همین سبب این الگو، نیازمند فهم و درک در جامعه و حمایت از آن است.

بنیان‌گذار و مدرس دکتری رشته آينده‌پژوهي در سه دانشگاه‌ کشور، سطح دوم را «اقتصاد کلان» عنوان کرد و اظهار داشت: بسترسازی دولت برای حمایت از تولید ملی، تلاش برای تنوع بخشیدن به منابع درآمد ملی همچون حمایت از گردشگری که در برنامه ششم توسعه نیز مورد تاکید قرار گرفته است و کوشش برای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان ازجمله این تلاش‌ها در سطح کلان است.

به گفته وی، در این عرصه، نقش رویدادها و تلاش‌های علمی متجلی خواهد شد. زیرا منابع تولید ثروت در اقتصاد دانش‌بنیان نامحدود بوده و ارزش افزوده آن ده‌ها برابر بیش از شیوه‌های سنتی کسب درآمد از تولیدات طبیعی است.

خزایی افزود: زمینه‌سازی برای رهایی از درآمدهای نفتی در طول چند سال می‌تواند زیست‌بوم منابع طبیعی برای ظهور و بروز خلاقیت و نوآوری در عرصه‌های اقتصادی باشد و مطالعه برای کاهش تصدی‌گری دولت و تقویت بخش خصوصی از دیگر گام‌های ضروری در این عرصه است.

وی تاکید کرد: در این سطوح دوگانه؛ پژوهش‌های علمی، تدوین راهکارهای خلاقانه و مطالعه در زمینه اجرای هرچه بهتر اهداف این مدل اقتصادی می‌تواند بر عهده دانشگاه‌ها، پژوهشگران و نهادهای علمی و پژوهشی باشد.

ارسال به دوستان
رگبار شدید باران از فردا شروع می شود اطلاعیه مرزبانی درباره مشکل پیش آمده برای ۶ مرزبان در مرز افغانستان کاخ سفید: هنوز در خصوص دیدار بایدن و اردوغان برنامه‌ریزی نشده است انگلیس درصدد راه اندازی گنبد آهنین روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می کنیم تسلیت سید محمد خاتمی به سید حسین خمینی در پی درگذشت همسر شهید آیت‌الله سیدمصطفی خمینی دیدار مردم جنوب غرب تهران با رییسی (عکس) استعفای دیپلمات آمریکایی در اعتراض به جنگ غزه رئیسی: عملیات وعده صادق برای دوستان انقلاب اسلامی پیام همبستگی و برای دشمنان پیام مقاومت داشت فوتبال سری آ ایتالیا؛ برتری رم در یک دیدار عجیب دستگیری بیش از ۱۰۰ دانشجوی دانشگاه امرسون؛ حذف تصاویر حمله پلیس آمریکا به دانشجویان منابع عبری: اسرائیل با آتش بس چند هفته ای موافقت خواهد کرد آزادی ۶ مرزبان ایرانی بازداشت شده توسط طالبان «پوتین» ماه می به چین سفر می کند کاخ سفید و سازمان ملل خواستار تحقیقات درباره گورهای دسته جمعی در غزه شدند
وبگردی