۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۲۰۱۱۰
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۰ - ۰۹-۱۱-۱۳۹۵
کد ۵۲۰۱۱۰
انتشار: ۰۸:۵۰ - ۰۹-۱۱-۱۳۹۵

گزیده سرمقاله روزنامه های امروز

روزنامه کیهان مطلبی با عنوان «باید دوباره خواند» نوشته شده توسط حسین شمسیان در ستون یادداشت روز خود به چاپ رساند:

گفتمان دولت یازدهم، پس از حدود چهار سال نهایت کارآمدی و توانمندی خود را نشان داده و آثار و علائم آن در دو عرصه کاملا مشهود است.

  نخست عرصه تبلیغی و آمار و ارقام که توسط برخی مراکز خاص یا نشریات وابسته به دولت، دائما به گونه‌ای زیبا، موفق و حتی بی‌نظیر در تاریخ ایران و بعضا جهان به مردم ارائه می‌شود.
و دوم در عرصه زندگی حقیقی و روزمره مردم که بی‌هیچ پرده‌پوشی و مجامله‌ای، جامعه را با حقیقت خروجی گفتمان دولت مواجه می‌کند.

در باب هریک دهها و صدها شاهد و مثال می‌توان آورد که برای پرهیز از طولانی شدن کلام، فقط به یک نمونه از گروه اول بسنده می‌شود.

بانک مرکزی در سالروز اجرای برجام با انتشار بیانیه‌ای مدعی شد  پس از اجرايي شدن برجام دسترسي به ذخاير ارزي تسهيل و بخش اعظم دارایي‌هاي بلوکه شده به کشور بازگشته است.در آن اطلاعیه اینگونه عنوان شده که «پس از اجراي برجام بالغ‌بر ۹/۹ ميليارد دلار از وجوه مسدود شده بانک مرکزي ناشي از مطالبات نفتي از کشورهاي امارات، انگلستان، هند، يونان، ايتاليا و نروژ آزاد و دريافت شد. علاوه بر اين ۱۲ ميليارد دلار از وجوه مسدودي بانک مرکزي پس از توافق اوليه برجام به‌صورت اقساط از کشورهاي ژاپن، کره و هند دريافت شده است.»

روزنامه شرق مطلبی را با عنوان « معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران» در ستون حرف اول خود و به قلم بایزید مردوخی اختصاص داد:

پیشنهاد دولت در لایحه بودجه سال ٩٦ این بود؛ حقوق‌بگیرانی که حقوق آنها سالانه سقف ١٨ میلیون تومان دارد، از پرداخت مالیات معاف شوند. این یعنی افرادی که ماهانه یک‌میلیون‌و ٥٠٠ هزار تومان حقوق می‌گیرند، از پرداخت مالیات معاف و بیش از آن مشمول پرداخت مالیات می‌شوند. کمیسیون تلفیق مجلس در جلسه دیروز خود، سقف حقوق سالانه برای معافیت از مالیات را ٢٤ میلیون تومان در نظر گرفت و تصویب کرد حقوق‌بگیرانی که ماهانه تا سقف دو میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند، از پرداخت مالیات معاف شوند. اقدامی که در راستای کمک و تسهیل زندگی حقوق‌بگیرانی است که بر اثر شکاف مزدی دولت گذشته و تورم ٤٠درصدی آن مقطع و البته شوک ارزی سال ٩٠، قدرت خرید آنها کاهش یافته است. از سوی دیگر، اشکالی در سامانه اقتصادی کشور وجود دارد که کارکنان دولت یا کارگرانی که براساس درآمدهای مشخص در کارگاه خود، حقوق دریافت می‌کنند، مالیات درخورتوجهی نسبت به حقوق ماهانه خود پرداخت می‌کنند در‌حالی‌که فرارکنندگان مالیاتی، عمدتا دارای درآمدهای میلیاردی هستند. اینکه مالیات به شفاف‌شدن وضعیت اقتصادی، کاهش رانت‌های معمول و البته کم‌شدن نیاز درآمدهای کشور به نفت می‌انجامد، امری مشخص است. افزایش معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران به دو میلیون تومان،  قطعا انگیزه وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان امور مالیاتی را برای گسترش پایه مالیاتی افزایش خواهد داد.

در ستون نگاه روز روزنامه اعتماد مطلبی با عنوان « اين راهش نيست» توسط احمد شيرزاد نوشته شده است که بخشی از آن را می خوانیم:

متاسفانه جناح تندرو كه در برخي نهادهاي كشور هم حضور داشته و سابقه مبارزه ضد اصلاحاتي ٢٠ ساله هم دارند، از يك خصلت عمومي برخوردارند و آن اينكه دنبال بهانه‌گيري بوده و مي‌خواهند اتفاقي بيفتد تا آن را به يك بحران تبديل كنند. بحران‌هاي هر ٩ روز يك‌بار در دولت اصلاحات را يادمان نرفته است. يادمان نرفته كه چگونه همه جا را مي‌گشتند تا ببينند كجا حرفي مطرح شده و كجا حكمي صادر شده تا با طرح چندين باره آن جامعه را ملتهب سازند. اما آنچه در اين دوره رخ مي‌دهد و تا حدودي اوضاع را متفاوت‌تر از دوره اصلاحات كرده و شرايط را بهتر از آن دولت مي‌سازد، كم بودن سوژه‌هايي است كه تندروها بتوانند بر آن دست بگذارند و مانور سياسي و تبليغاتي روي آن داشته باشند. البته در همين موارد اندك نيز، پافشاري‌هايي انجام مي‌شود. پرونده فيش‌هاي حقوقي را در نظر بگيريد.

روزنامه آرمان مطلبی را با عنوان « لزوم حرکت در مسیر حقوقی برجام» به یوسف مولایی در ستون سرمقاله خود به چاپ رساند که در زیر بخشی از آن را مطالعه می کنید:

حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید و به دست گرفتن قدرت در ایالات متحده، موجی از ابهام و تردید درباره موضوعات مختلف روابط بین‌الملل را موجب شده است. یکی از چالش‌های پیش رو در همین ارتباط، توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های ۱+۵ است. موضعگیری‌های تند ترامپ علیه برجام در کارزار انتخاباتی آمریکا نگرانی‌ها درباره این توافق را دوچندان کرده است. با این حال باید توجه کرد عدم اجرای توافق هسته‌ای از سوی آمریکا به معنی بی‌اعتباری برجام نیست. آمریکا درحقیقت تنها یکی از طرفین توافق هسته‌ای است و موظف است مسئولیت‌های خود را در چارچوب تعهدات بین المللی برعهده بگیرد. در واقع توافق هسته‌ای به امضای شش قدرت جهانی رسیده و امضای اتحادیه اروپا به عنوان شخصیت حقوقی نیز دراین سند وجود دارد. بنابراین بدیهی است که برجام را باید یک تعهد چندجانبه قلمداد کرد. علاوه بر این برجام در یک قطعنامه به تصویب شورای امنیت سازمان ملل رسیده است و در واقع امضای مهم‌ترین مرجع حفظ صلح و امنیت جهانی در این توافق دیده می‌شود.

ستون یادداشت روز  روزنامه شهروند به مطلبی با عنوان « دو سال دیگر تحویل است!» اختصاص یافت که در ادامه بخشی از آن را می خوانید:

از همان لحظه‌اي كه خبر آتش‌سوزي و سپس تخريب ساختمان پلاسكو منتشر شد، اين پرسش مطرح بود كه مالك آن در چه جايگاهي است و چه كار مي‌كند؟ اگر اخبار رويدادهاي مشابه را پيگيري كرده باشيم، متوجه مي‌شويم، اولين توجه اتهام به مالكين است. و اگر مالك اين ساختمان يك شخص حقيقي بود، به احتمال فراوان بلافاصله بازداشت و به دادگاه و دادسرا ارجاع داده مي‌شد. ولي در اين مورد خاص كه مالك آن يك نهاد عمومي و نه شخص حقيقي است، نه تنها اقدامي جدي نشد، بلكه خودشان هم ضرورتي نديدند كه تا پس از گذشت چند روز اظهارنظري جدي نمايند. اولين اظهارنظر از سوي رئيس بنياد مستضعفان نیز تا حدی عجیب بود هنگامی که گفت: «دستگاه‌های مختلفی در این بخش مسئولیت دارند، هر چند سرقفلی کلیه واحد‌های این مجتمع در گذشته واگذار شده بود و بنیاد مستضعفان هیچ واحدی از این مجتمع را در اختیار نداشت ولی به عنوان مالک ساختمان ما هم مسئولیتی داریم و ضمن همدردی  از زیر بار مسئولیت شانه خالی نخواهیم کرد و همانگونه که اشاره شد بعد از جمع شدن حادثه کار گروه رسیدگی به این حادثه مسئولیت هر سازمانی مشخص و طبق آن عمل خواهد شد... برای رفع نگرانی افرادی هم که در اینجا کسب و کار داشتند عرض می کنم که ان‌شا ا... بنیاد مستضعفان این ساختمان را با کیفیتی بسیار خوب ظرف مدت دوسال خواهد ساخت و طبق شرایط و ضوابط مشخصی به ذینفعان واحد‌های ساختمان را واگذار خواهد کرد.» متاسفانه همچنین خبری مبنی بر پذیرش مسئولیت و عذرخواهی از سوی مسئول بنیاد منتشر شد که بلافاصله با این خبر تکذیب گردید که: «روابط عمومی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی ضمن تکذیب اظهارات منتسب به ریاست این بنیاد مبنی بر عذرخواهی و قبول مسئولیت در حادثه ساختمان پلاسکو در جلسه کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در مورخ ٤ بهمن ماه ١٣٩٥، اعلام می‌دارد آنچه همواره مورد تاکید ریاست بنیاد بوده است مسئولیت دستگاه‌های مختلف و مسئولیت بنیاد در راستای کمک و مساعدت به خسارت‌دیدگان، ساخت مجدد و منطبق با استاندارد ساختمان پلاسکو و واگذاری منطبق بر ضوابط خاص می باشد.» پس از حادثه قطار مسافربري كه همراه با عذرخواهي و حتی استعفا بود انتظار می‌رفت که ادبیات جدیدی وارد فضای سياسي ایران شود، ولی ظاهرا هنوز خیلی راه مانده تا مسئولیت بدیهی‌ترین امور را عهده‌دار شویم. وقتی که تمام حقوقدانان بر مسئولیت مالک تاکید دارند حالا باید منتظر تعیین مسئولیت دستگاه‌های دیگر بود تا نوبت به بنیاد برسد! همین رفتار نشان‌دهنده نحوه برخورد آن نهاد با ارباب رجوع در حوزه تحت مسئولیت خود است.

روزنامه آفرینش مطلبی را با عنوان «ناحق نگوئيم ، جهان سخت سست بنياد است» مي‌شود!» در ستون سرمقاله خود به قلم آذر فخري بخت اختصاص داد:

حوادث دردناک و غم بار ، جان و روح مردمان سرزمين ما را نشانه رفته اند و آن چنان سريع و پي در پي از پس هم فوران مي کنند که فرصت عکس العمل هاي منطقي و درست را از همه ي ارکان جامعه باز مي ستانند. حتي عدم توانايي براي انديشيدن و تصميم درست گرفتن و تدبير منطقي نيز ، خود از همان نوع فاجعه هايي است که بر ما مي گذرد.

ما را چه شده است ؟ چه کرده ايم در محضر ناسوت و ملکوت ، که مستحق چنين عقوبت هايي شده ايم ؟ چه کم گذاشته ايم در حق جهان و جان خود و روح يکديگر که ديگر صبر " فلک " تمام شده است و از منجيق خود بر ما تير فتنه مي بارد. چگونه شده است که نه خود بر يکديگر رحم مي کنيم ، نه طبيعت . در جايي از بي مبالاتي ها و بي مسئوليتي هاي خود ضربه مي بينيم و در جايي ديگر سيلاب ، خانه و آشيانه هاي بناشده بر بادِ کپر نشينان را مي برد. و خبر فاجعه ، اگر به اندازه و تا حد اغراق در گوش و چشم ما فرو نرود، نه آن را مي بينيم و نه آن را جدي مي گيريم. " رسانه " در فرا آوردن و هدايت مردم در جهت هايي که خودش لازم و مناسب مي بيند ، نقش تاثير گذار و مهمي دارد.

ارسال به دوستان
وبگردی