۱۰ فروردين ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۲۸۵۵۲
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۸ - ۱۹-۱۲-۱۳۹۵
کد ۵۲۸۵۵۲
انتشار: ۱۵:۳۸ - ۱۹-۱۲-۱۳۹۵
دادستان کل کشور با بیان اینکه دشمن قرآن را هدف قرار داده است، گفت: آنچه که دشمن آن را از زمان پیامبر (ص) تاکنون مورد هدف قرار داده، معارف قرآن حقیقی است نه قرآن آل‌سعود! دشمن می‌خواهد از نشر حقایق قرآنی جلوگیری کند.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام محمد جعفر منتظری در آیین اختتامیه چهارمین دوره مسابقات سراسری قوه قضائیه، با اشاره به آیه‌ای شریفه‌ای از قرآن کریم، اظهار کرد: خداوند قرآن را به عنوان یک مجموعه‌ی هدایت‌گر معرفی کرده است.

وی در تبیین معنی هدایت نیز ادامه داد: هدایت یعنی راهنمایی و ارشاد و اینکه یک رهرو را به مقصد و مقصود مورد نظر برساند، قرآن کریم بشر را به راهی هدایت می‌کند که محکم‌تر از همه‌ی راه‌هاست.

وی با تاکید بر اینکه، غایت نزول قرآن، هدایت بشری است، بیان کرد: هدایت در قرآن به دومعنی به کار برده شده است که یک معنای آن شامل هدایت عام بوده و به این معنی است که هدایت خداوندی سایه‌ی خویش را بر سر تمامی مردم و بشریت استوار کرده؛ اما معنای دوم آن که شامل هدایت خاص بوده و به هدایت متقین، مومنان، محسنان و مسلمانان اطلاق شده است.

حجت‌الاسلام منتظری با اشاره به اینکه کلمه‌ی ضلالت نیز در قرآن با دو معنای متفاوت "ضلالت عام و ضلالت خاص" مطرح شده، یادآور شد: ضلالت عام در وجود تمامی انسان‌ها وجود داشته اما ضلالت خاص، ویژه‌ی کسانی است که خداوند بر قلب‌هایشان مهر نهاده؛ در این چنین ضلالتی، کار انسان به جایی می‌رسد که خداوند برقلب و روح او مهر ظلالت می‌زند.

وی با اشاره به اینکه قرآن کریم در سه آیه نیز واژه‌ی شفا را به کار برده است، بیان کرد: این کاربردها شامل، شفای عام برای تمامی مردم، شفای خاص برای مومنان و سومین کاربرد آن نیز مختص شفا برای آنچه که در دل‌هاست، مطرح شده است.

وی ادامه داد: باید توجه کنیم، چه بیماری در دل انسان متصور است که قرآن در تلاش برای شفای آن است؛ علاوه بر بیماری‌های جسمی، انسان بیماری‌های دیگری را نیز می‌تواند داشته باشد که در جنبه‌های ملکوتی و روحانی انسان است، راه درمان این بیماری‌های درونی که جنبه های روحی را به مخاطره می اندازد نیز به واسطه‌ی تعامل با قرآن کریم امکان پذیر است.

وی با اشاره به اینکه تعبیر عمیق و موثر برای معرفی قرآن همان واژه‌ی "نور" است، یادآور شد: در قرآن کریم نیز ذات مقدس احدیت به عنوان نور معرفی می‌شود، در برخی از آیات پیامبر اسلام و در برخی از آیات نیز قرآن به عنوان "نور" معرفی می‌شود.

دادستان کل کشور بیان کرد: زندگی بدون نور، غیر قابل تصور بوده و زندگی بسیار زجرآوری خواهد بود؛ قرآن نیز نور است، اگر به عمق انسان ساز قران توجه نکنیم در حیات خود باخته‌ایم، در کنار تلاوت قرآن، باید به هدف اصلی آن که هدایت انسان است توجه کرده و به عنوان راهنما و کتاب زندگی برای خود قرار دهیم.

وی با اشاره به ویژگی‌های زندگی قرآنی نیز خاطرنشان کرد: طبق تعاریف قرآن، در زندگی‌ قرآنی، بایدها ونبایدها و تاکیدات خداوند مورد توجه قرار می‌گیرد؛ زندگی حضرت علی(ع)، نمونه‌ی کامل و جامع یک زندگی قرآنی بود، ما نمی توانیم مثل آن حضرت باشیم، اما باید تا حد توان در این مسیر قدم برداریم.

وی با اشاره به اینکه آیا جامعه امروزی ما یک جامعه‌ی قرآنی است؟ بیان کرد: ما شاکریم که انقلاب بزرگ و بی بدیل اسلامی که محصول زحمات امام راحل و ملت بزرگ بود، موجب شد تا جوانان و جامعه ما گرایش فراوانی به قرآن پیدا کنند؛ پیروزی انقلاب اسلامی، موجب نشر قرآن و اعطای هویت قرآنی به مردم ایران شد، این هویت را باید روز به روز کامل تر کنیم و نواقص آن را نیز برطرف سازیم.

دادستان کل کشور با اشاره به ویژگی‌های یک جامعه‌ای قرآنی، تاکید کرد: در چنین جامعه‌ای، ربا و کم فروشی به وضوح در بازارش مشاهده نشده و بانک های آن به دنبال نزول دادن و نزول گرفتن نیستند، همه بدانید، عملکردی که امروز ما در بخش‌های اقتصادی و سیاسی و... داریم هرگز نباید به عنوان شاخص یک ملت قرآنی و اسلامی شناخته شود.

وی خطاب به بانک‌هایی که ربا در سیستمشان دارند، تاکید کرد: شما نمی توانید آثار آنچه که قرآن به ما امر و نهی کرده را از زندگی بزدایید، مگر می‌شود گناهی که خدای متعال به عنوان اعلان جنگ با خدا دانسته را در جامعه نادیده بگیریم، باید مسئولان سیستم گردش پول در کشور برنامه را به طوری تنظیم کنند که بوی نزول‌خواری و ربا در سیستم بانکی به مشام نرسد.

وی تاکید کرد: ما این گناهان را فریاد می‌زنیم و در جلسات مطرح می کنیم، اما نتایج آن را نمی‌بینیم، قانون ما مطابق با موازین شرع است اما عملکرد بانک‌ها به گونه‌ای دیگر است.

وی گفت: نمی‌گوییم که صد درصد بانک‌ها اینگونه‌اند، اما در جامعه ما وجود دارد، آیا این اقتصاد مقاومتی است؟ آیا این همان اقتصادی است که مقام معظم رهبری چند سال است در مورد آن تذکر می‌دهند؟ نجات اقتصاد کشور، بازار کار و... مبتنی بر اقتصاد مقاومتی است، اما ما در بانکداری، الگو و فرهنگ غلطی از غرب گرفته و بعد از 38 سال هنوز نتوانستیم ربا را از بانک ها بزداییم.

حجت‌الاسلام منتظری خاطرنشان کرد: ضروری است یک جامعه اسلامی و قرآنی بایدها و نبایدهای قرآنی را در جامعه نشر دهد؛ چرا که فردای قیامت، در مقابل اعمالمان پاسخگو خواهیم بود.

وی با بیان روایتی از شکایت پیامبر اسلام از مسلمانانی که با قرآن فاصله گرفته‌اند، تشریح کرد: پشت پرده‌ی تلاوت‌هایمان را باید انتظام داده و با هنجارهای قرآنی تطبیق دهیم؛ مگر آنهایی که امام حسین(ع) را کشتند قرآنی نبودند؟ مگر یزید در محفل خود به آیه شریفه‌ی قرآن استناد نکرد؟ مگر آن خلیفه‌ی منحرف اموی که تفعل بر قرآن زد، اعتقاد به قرآن نداشت؟ اینان اعتقاد ظاهری به قرآن داشته و دشمنانی بودند که در لباس تابعین قرآن رفتار می‌کردند، مصداق این افراد امروز در میان آل سعود است. قومی که هر سال چند جلد قرآن چاپ و نشر می‌کند، آیا آل سعودی که تا گلو در فساد و آلودگی است، حقیقتا قومی قرآنی است؟ این ها هستند که باید فردای قیامت به شکایت بیامبر پاسخ دهند.

دادستان کل کشور ادامه داد: دشمن با اشاعه فساد و نشر معارف ضد قرآنی به جنگ با قرآن برخواسته، خطری که سال هاست رهبر معظم انقلاب نسبت به آن هشدار می‌دهند؛ دشمن با تمام توان و با تمام ابزار به جنگ فرهنگی با حقایق قرآن به میدان آمده و می‌خواهد جامعه‌ی ما را از هویت اسلامی و قرآنی خود جدا کند.

وی گفت: بدانید امروز دشمن در مبازره با جمهوری اسلامی ایران همانند زمان صدام به میدان نیامده، بلکه امروز دشمن سنگرهای حمله اش را در فضای مجازی برپا کرده است، فضای مجازی با تمام محسنات و امکاناتش، متاسفانه بستر بسیار خطرناک، جهنمی سوزان و دریای مواج غرق کننده بوده و طبق آمار و اطلاعاتی که از فضای مجازی داریم، به شدت در حال غرق  کردن جوانان است.

وی با تاکید بر اینکه فضای مجازی را نمی‌توان از مردم گرفت، بلکه باید آن را ساماندهی کرد، متذکر شد: کدام ملتی اجازه می‌دهد که دشمن بی مهابا وارد جامعه‌اش شده و ارزش‌های او را از بین ببرد؟

وی ادامه داد: کشوری همانند چین، فضای مجازی خود را ساماندهی کرده و اجازه نمی‌دهد که فرهنگ غربی و ولنگاری‌ها  وارد کشورش شود، ما چرا این اجازه را بدهیم؟
ارسال به دوستان
وبگردی