۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۴
کد خبر ۵۲۸۶۰۰
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۴ - ۱۹-۱۲-۱۳۹۵
کد ۵۲۸۶۰۰
انتشار: ۲۲:۳۴ - ۱۹-۱۲-۱۳۹۵

ماه عید نفس بورس را گرفت

عصر اقتصاد : با نزدیک شدن پایان سال و تعطیلی تسهیلات دهی بانکها تلاش معامله گران سهام برای تامین نقدینگی از محل فروش سهام جریان نزولی بورس را تقویت کرده است و به نظر می رسد معامله گران سهام کمتر به تحلیل های بنیادی معاملات سهام در بورس توجه دارند.

به عبارت دیگر تصمیمات سهام داران بورسی نسبت به اخبار و شرایط خارج از بورس انفعال نشان می دهد و عملا خرید و فروش علمی و تحلیل گرایانه سهام در سال 1395 به پایان رسیده است لذا به معامله گران بورس توصیه می شود تا پایان اسفند به غیر از موارد اضطراری از خرید و فروش سهام پرهیز نمایند.

بازار روز گذشته با 340 واحد نزول در مقایسه با نزول 127 واحدی روز چهارشنبه گذشته از سرعت بیشتری برخوردار بود و انتظار می رود تا سطح 77 هزار نزول ادامه داشته باشد.

در اولین روز معاملات بورس تهران در این هفته شاخص کل ۳۴۰ واحد افت کرد و شاخص کل هم‌وزن نیز افت ۱۰۳ واحدی را تجربه کرد. اکثریت نمادها روز گذشته افت در قیمت پایانی را شاهد بودند.

به گزارش ایسنا، روز گذشته شاخص کل بازده نقدی قیمت بورس تهران بیش از ۳۴۰ واحد افت کرد و به رقم ۷۷ هزار و ۱۳۵ واحدی رسید. همچنین شاخص کل هم‌وزن با افت ۱۰۲ واحدی مواجه شد و تراز ۱۵ هزار و ۶۸۹ واحدی را تجربه کرد.

شاخص آزاد شناور نیز روز گذشته ۴۷۴ واحد کاهش یافت و به رقم ۸۴ هزار و ۴۸۷ واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول پس از ۲۴۸ واحد افت در تراز ۵۴ هزار و ۷۸۱ واحدی نشست. شاخص بازار دوم نیز با افت ۶۸۵ واحدی مواجه شد و به رقم ۱۶۳ هزار و ۹۹۷ واحدی رسید.

در معاملات روز گذشته نماد ملی صنایع مس ایران با ۸۱ واحد تاثیر کاهشی در شاخص بیشترین نقش را در نوسانات دماسنج بازار گذاشت. در این نماد ۷۹ درصد از خریدها مربوط به افراد حقوقی و مابقی مربوط به حقیقی‌ها بود. پس از این نماد معدنی و صنعتی گل‌گهر، پتروشیمی خارک، سایپا و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بیشترین نقش را در نوسانات کاهشی شاخص بر جای گذاشتند. همچنین در گروه استخراج کانه‌های فلزی تقریبا تمام نمادها روند کاهشی در آخرین قیمت معامله و قیمت پایانی را تجربه کردند.

در گروه محصولات شیمیایی نیز اکثریت نمادها روند کاهشی را تجربه کردند هر چند که نمادهایی همچون صنایع شیمیایی فارس و بین‌المللی محصولات پارس با روند افزایشی در قیمت پایانی مواجه شدند. گروه محصولات غذایی نیز شرایط مشابهی داشت و یکپارچه همسو با شرایط کلی بازار روند کاهشی را تجربه کرد، اما گروه قند و شکر مطابق رویه معمولش خلاف روند بازار شرایط افزایشی را تجربه کرد.

سه نماد سرمایه‌گذاری غدیر، بانک انصار و معدنی و صنعتی چادرملو جزو اندک نمادهایی بودند که سعی کردند شاخص بازار را تا حدودی بالا بکشند. در گروه بانک‌ها و موسسات اعتباری روزگذشته اکثریت نمادها وارد فاز افزایشی شدند، هر چند که در این گروه تعداد زیادی نماد باز وجود ندارد و در میان همان چند نمادی که با رشد مواجه شدند، دو نماد بانک اقتصاد نوین و بانک حکمت ایرانیان فاز کاهشی را تجربه کردند.

در گروه سیمانی‌ها نیز شرایط چندان مساعد نبود و اکثریت قریب به اتفاق نمادهای سیمانی با افت در قیمت پایانی و آخرین قیمت معامله مواجه شدند.

در گروه خودروهایی نیز اکثریت نمادها روند کاهشی را تجربه کردند و تنها نماد موتورسازان تراکتورسازی ایران توانست ۳.۵ درصد در قیمت پایانی رشد کند و دو نماد مهندسی صنعتی روان سن‌آورد مقدار اندکی توانست رشد را تجربه کند. امروز قیمت پایانی نماد پارس‌خودرو به ۸۸ تومان و ۷ ریال رسید و همچنان این سهام زیر قیمت اسمی داد و ستد می‌شود.

از جمله معاملات درون‌گروهی امروز می‌توان به داد و ستدهایی در نمادهای سرمایه‌گذاری غدیر، بیمه ملت، پتروشیمی شازند، صنعتی و معدنی چادرملو و صنایع آذرآب اشاره کرد.

ارزش معاملات بورس تهران روز گذشته به رقم ۱۸۰ میلیارد و ۶۵۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن یک میلیارد و ۳۰ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۵۰ هزار  ۷۳۱ نوبت داد و ستد بود.

آیفکس روز گذشته ۱.۴ واحد رشد کرد و به رقم ۸۷۱.۶ رسید. ارزش معاملات فرابورس ایران به عدد ۱۲۳ میلیارد و ۶۷۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن ۱۰۳ میلیون و ۶۷۹ هزار سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۱۷ هزار و ۵۴۳ نوبت داد و ستد بود.

ارسال به دوستان
وبگردی